Nişanlım yüksek maaş alan memur. Sürekli bana gelecekte bebeğin sürekli bez parasını ve kira gibi giderleri ben vermek istemiyorum. Benim bu ilişkiden çıkarım ne, o zaman babanın evinde yaşayalım kira elektrik bedava olsun? Hatta ben yüksek memurum çocuk olunca masraf artacak gerekirse 2. işe girip çalışırsın diyor. Ben ciddi tepki verince de espri yapıyorum diyor anlamıyor musun diyor. Ama sürekli ama sürekli bunları söylüyor konu asla kapanmıyor. Şaka yaptım diyor, komikte asla değill.. Şaka mı ciddi mi anlamadım atıcam nişanı artık. Kadın isterse çalışmalı erkek ailesine bakmak zorunda siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kadınların çalışmak zorunda olduğuna dair bir zorunluluk yoktur. Ancak, bir kadının çalışıp çalışmama kararı, kendi ihtiyaçlarına, hayallerine ve tercihlerine bağlıdır. Eğer bir kadın çalışmak istiyorsa, bunun engellenmemesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Öte yandan, bir ilişkide finansal sorumluluklar eşit olarak paylaşılmalıdır. Bir erkeğin, evdeki işlerin çoğunu yapan bir kadının maddi sorumluluğunu tamamen üstlenmesini beklemek doğru değildir. Bu nedenle, bir ilişkide çiftlerin maddi sorumluluklarının eşit şekilde paylaşılması, hatta bir partnerin diğerine destek olması iyi bir seçenek olabilir.
Siz de, nişanlınızla konuşarak, maddi sorumlulukların nasıl paylaşılacağı konusunda net bir plan yapabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınızı, beklentilerinizi ve tercihlerinizi ifade ederek, bir çözüm bulabilirsiniz. Ancak, eğer nişanlınızın sizin isteklerinizi ciddiye almadığı ve size saygı göstermediği hissine kapılırsanız, ilişkinizi gözden geçirmeniz de doğru olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın. Erkek çalışmak zorunda ama kadın değil. Bu kadının kararı olmalı çünkü bu durumda en çok kadının yükü artıyor. Kadın çalışma kararı veriyorsa erkek eş bu yükü görüp azaltması gerekiyor, evdeki her şeyde ve çocuk bakımında sorumluluk alması gerekiyor. Ama erkeklerimizin büyük bir çoğunluğu bu kafada değil. O yüzden çalışan ve kariyer sahibi bir kadın olarak evlilik kadının omzuna büyük bir yük oluyor.
Ben 1 sene sonra tam bu sebepten boşandım. Boşanmalarda bu yüzden artıyor aslında. Eski eşime bana destek ol ev işlerinde dedim yapmadı. Yapmadığı gibi var olan iş yükümü dağınıklığıyla falan daha da artırıyordu.
Temizlik için kadın gelsin desem zaten 3 kuruş paramız var onu da temizliğe mi verelim, fiyatları da az değil diyordu. Yemeklere zaten yetişemiyordum, kendisi de destek olmadığı gibi bizim iş yerinde çalışan abla var, gelsin o bize günlük olarak yemeğimizi hazırlasın gitsin, ücretini de veririz, kadının ihtiyacı var zaten dedim. Ona da temizlik gibi itiraz etti.
Hani bunları ben karşılarım ama evliyken neden sadece yemek ve temizlik için kendi kazancımı ortaya koyayım? Sonuçta bende o kadar okuyup emek vermişim, evlilikte bütün paramı temizlik ve yemek için harcamak için dirsek çürütmedim o kadar. Eşimde bu konuda para koymayınca beni daha da zora sokuyordu.
Ben yoruluyorum, senin kazancın yeter, zaten çocuk olunca da çalışamam, şimdi de zorlanıyorum, mutsuzum, ordan oraya koşturmaktan, her şeye yetişmeye çalışmaktan yoruldum dedim. İşi bırakma konusunda ağzını aradım. Bunu da anlamadı, evi tek başına geçindirmeye totosu yemedi.
Ne kadınlar var hem çalışıyor hem güzel yemekler yapıyor, hem çocuklara bakıyor cevabını eşimden alınca her şey bitti zaten bende. Sabrım tükenmişti, bardak dolmuştu zaten bu cümlesi de tamamen bardağı taşırdı. Sonra zaten soluğu da avukatın yanında aldım.
İnanın sadece medeni halimde evli yazıyordu. Ev işlerini, yemeği yapan benim para kazanan benim. evdeki erkek ne yapıyor? Koca bir hiç. İşten eve gelince geçiyor uzanıyor, mesaisi bitiyor. Ama ben kadınım ya. Benim uzanmaya hakkım yok. Kadın olduğum için tüm çileyi çekmek zorundayım. Evde varlığından başka işe yaradığı bir şey yoktu.
Evlilik ve hayatı paylaşmak böyle olmaz. İtiraz etse de, zorluk çıkarsa da boşandım. Dilim yandı bir kere, daha da evlenir miyim bilmiyorum. Evlenirsem de benim kararlarıma ve önerilerime saygı duyacak biri olmalı mutlaka ama bunu da aynı evin içine girmedikçe anlayamıyorsunuz. çalışmıyorum deyince saygı duyacak, çalışmak istiyorsam veya paraya illaki ihtiyacımız varsa çalışmak zorundaysam o zaman gelip yükümü azaltacak, ev işleri ve çocuk bakımında fazla fazla sorumluluk almayı bilecek. Onun dışında çok zor bir daha bu topa girmem.
Resmen işkence gibi 1 senem geçti. Kadın para kazandıktan sonra evliliği ne yapsın gerçekten. Çalışan kadın eşiyle hayatı ve sorumlulukları paylaşamıyorsa evlilik kadın için büyük yük haline geliyor.
O yüzden soran arkadaşım nişanlın kendini belli ediyor. İğrenç şakalarıyla sana benden bir b*k olmaz, benden sana eş olmaz diyor. Keşke bende Nisan döneminde görseydim bunları da evlenip boşanmış olmasaydım. Bugün şaka ayağına bunları söyleyen yarın yüzüne ciddi şekilde söyler. İyi düşün bence bu işi.
811 Yorumla- +1 yıl
Biliyor musun ben buna benzer bir sebepten boşandım. ve 2. ye nişanlandım açıkçası evlenmeden yüzük atmak en iyisi benim için. eski kocamda bana böyle diyordu hatta sen kadın mısın bile dedi bana psikolojik sidddeti vardı. Bu sefer hata yapmak istemiyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@klavis feminist diyeceğinizi biliyordum alakası yok değilim sadece bu tür ideolojileri inceliyorum vardığım sonuç sağlam redpill kafası alan erkekler artık tuhaf bir moda geçmiş düşünceleriniz destekliyor kadın yazınca mutlaka yalan dolan olur erkek yazınca kabul ediliyor bu da yeni akım oldu turunuzde eleştirdim bunu sadece feminizmle alakam yok hemen bu yafta geleceğini biliyordum
- +1 yıl
@Edep64 kadınlar, erkeklere göre çok fazla masal yazıyor veya belli gerçekliği farklı şekiller de kurguluyor. Eğer güven sorunu diyorsan evet kadınlar erkeklere göre daha güvensiz. Hayatın gerçekliği bu. Erkekler masal yazma konusunda çok başarısız veya özensiz o yüzden olsa gerek çok uğraşmıyor. Uğraşmaya çalışan da ilk cümlesinde zaten kendini belli ediyor. Kimsenin görüşünü veya hikayesini kabul ettiğim yok. Yani cinsiyet ayrımı üzerine bir düşünce yapım yok aslında. Sadece gerçekler. Dolaylı yoldan ayrım yapıyor izlenimi oluşturuyor. Kadınlar ile çalıştığım ortam da en çok rahatsız oldukları yine kadınlar. Kadınlar çok çelişkili bence olgunlaşma sürecini bile farklı algılıyorlar. Konu uzun her neyse benim üstte yaptığım yorumda bir art niyet yoktu. Yani abartılı bir yadırgama görsen evet haklılık payın olabilirdi. Ama haklılık payın olacağı kişi ben değilim.
- +1 yıl
@Edep64 bu tarz ideolojileri neden inceliyorsunuz bilmiyorum ama yanılgı diye bir kavram var. Şu an onu yapıyorsunuz. Hem kadınlar da hem de erkekler de düşünmeyi sevmeyen, kendi düşünceleri olmayan büyük bir topluluk var. Onlar hazırcı. Bir çok şeyden kendilerini arındırmış, sadece duydukları veya gördükleri kadar tecrübeleri var. Sorgulama nedir? empati nedir? veya size sunulan bir ideolojiyi bir süzgeçten geçirmek gerekir mi? Hiç bir şey yapmayan, kalıp gibi hareket eden büyük bir kesim var. Onları görürseniz evet o zaman incelemeniz verimli olabilir. O konuda size hak vereceğim durumlar da olabilir. Psikolog musunuz? Ne iş yapıyorsunuz?
bence kadın çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı. eşine bağımlı hale geldiğinde erkek bunu kullanacaktır. senın evde yaptığın iş onların gözünde iş olmuyor çunku, verdiğin emekte çop olur. gördüğün bir şeyi almak için onun para vermesini beklersin. belli ki nişanlın da boyle erkeklerden. ama ona sor bakalım sen çalıştığında -özellikle de özel sektörde falan çalışırsan- o memur olduğu için eve erken gelecektir. yani daha az yorgun olacaktır. yemeği temizliği kendine düşen kısmını üstlenecek mi? evde hangi sorumlulukları alacak? bu dönemin erkekleri de hem annesi gibi ister hem de eve para getirsin ister. ilk önce evlilikte beklentisi neymiş onu söylesin. bence evlenmeden önce konuşulması gereken konular konuşulmalı. mesela evde kim hangi sorumluluğu alacak, evlilikten beklenti, gelecek için hayaller, planlar vs, çocuk (istenip istenmediği bakımı vs), cinsellik, para (yapılacak yatırımlar, yatırımlar ortaksa topu ortak olmalı v. s. evlilikten kalan altınlar bile sorun olabiliyor) bunlar baştan konuşulmuyor, evlendikten sonra kadın çalışıyorsa ustune, kadın evın ve çocuğun sorumluluğunu da alıyor. ya da evlendikten sonra butun altınlar bozdurulup adama araba alınıyor iş yeri buyutuluyor falan. ozellıkle bu ıkısı çevremde çok var.
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların çalışıp çalışmaması tamamen kişisel bir tercihtir ve bu tercih, bir kişinin kendi hayat hedeflerine, ihtiyaçlarına ve değerlerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, bir ilişkide, her iki kişinin de ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için katkıda bulunması önemlidir.
Partnerinizin sizinle ilgili endişelerini anlıyor olmakla birlikte, onun sizin çalışmanız gerektiği konusunda ısrar etmesi ve sizin ihtiyaçlarınızı önemsememesi kabul edilemez. Siz, kendiniz ve gelecekteki aileniz için neyin doğru olduğunu belirlemek için kendi hayatınızı yönlendirmek ve karar vermek zorundasınız.
Bu nedenle, öncelikle kendi değerlerinizi, ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi belirleyin ve ardından partnerinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Belki de daha fazla gelir elde etmek için ortak bir plan yapabilirsiniz. Ancak, eşit bir şekilde tartışmalısınız ve her iki tarafın ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak bir çözüm bulmalısınız.
Sonuç olarak, kadınların çalışması veya çalışmaması tamamen kişisel bir tercihtir ve bir ilişkide her iki tarafın da ihtiyaçlarına saygı göstermek ve birlikte çalışmak önemlidir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
95
Cevap
94Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda değildir ama çalışırsa daha iyi olur.
10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılGeçim zorsa çalışmalı gadası
02 Yorumla- +1 yıl
aylık maaşı 25 bin kira elektrik devlet yarı yarıya ödüyor zaten lojmanda kalıyor
- +1 yıl
O zaman gerek yok
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılTürk kadınının evlilik hakkındaki düşüncelerinin ne kadar toksik olduğunun kanıtı bir soru olmuş. Tamam, kanun evli kadının çalışıp çalışmaması kararını kadının kendisine bırakıyor. Kocanın, kadının çalışması veya çalışmaması yönünde bir baskısı, zorlaması kadın için haklı boşanma nedeni, kabul. Meseleye başka bir yönden bakmanı öneririm, bir kadın olarak, maddi yönden eşine bağımlı yaşamayı gururuna yedirebilir misin? Düşünsene, evliliğin boyunca eşinden harçlık isteyeceksin, bu herhangi bir insan için çok küçültücü bir durum. Eşinin sana verdiği ile yetinmen gerekecek, maaşına el koymayı düşünmüyorsan. Ayrıca, yüksek memur dediğin, alsın alsın 30.000 TL maaş alsın. İki kişiyi orta sınıf şartlarında geçindirmez, yaşam şartlarından da şikayet edemezsin, aile gelirine katkın olmayacağı için. Kimse boşanma ihtimalini düşünerek evlenmez ama olur da boşanırsanız, beş kuruş birikimin, işin olmayacak, boşandıktan sonra bile kocandan geçineceksin (süresiz nafaka). Senin gibi düşünen kadınlar yüzünden evlilik erkekleri çok dezavantajlı bir duruma sokuyor ve erkekler evlilikten soğuyor. Bu düşünce oldukça yaygın olduğu için de evlenecek erkek bulmakta zorlanıyorsunuz, karşınıza çıkan evliliğe hevesli ilk erkeği kafeslemeye çalışıyorsunuz. Senin zihniyetinde bir kadınla evlenmek bir erkek için ömür boyu esaret, mahkumiyet demek. Erkek karısına bakmalı kafasından çıkın artık. Yüksek dereceli memur diye gelirine garanti gözüyle bakıyorsun, diyelim bir yanlış yaptı ve memuriyetten atıldı. Geliri yok diye boşanırsın, adama yazık değil mi? Nerede kaldı "iyi günde, kötü günde, varlıkta ve yoklukta birlikte olma" sözü? Bu kafayla sen zaten evlenip de masum bir adamın hayatını cehenneme çevirme, otur evinde, baban baksın sana. Erkekler de enayi değil artık.
42 Yorumla- +1 yıl
Sen evliliğe, "kocam bana bakmak zorunda" diyerek bir maddi ilişki (geçimi sağlayan-geçimi sağlanan) olarak bakarsan, adamın da öyle bakıp "benim bu evlilikten ne çıkarım olacak" demesine laf edemezsin. Evliliğe maddi çıkar gözüyle bakan başta sensin zaten.
- +1 yıl
Hane geliri 80.000 liranın altındaysa, kendinizi kandırmayın, orta sınıf bile olamazsınız Türkiye'de. Ancak orta-alt sınıf olursunuz. Ülkede sadece zenginler ve yoksullar var, orta sınıf yok. 25.000 lira ne ya?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılNişanlının üslubuna veya sana nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bakmaksızın şunu söylemek zorundayım ki erkek ailesine bakmak zorunda filan değil. Hem teoride öyle hem de pratikte. Ayrıca medeni kanunda da öyle yazıyor. Aile kadın ve erkeğin ortak sorumluluğundadır, yarın öbür gün aksi bir durum olursa "kocam bana bakmıyor" diye şikayet etme hakkın da şansın da yok kanunen bu bir.
İkincisi, genel olarak kadınlar "ekonomik özgürlüklerine" sahip olmalıdır. Bir kadın olarak bunun aksini düşünmene çok şaşırdım ve üzüldüm.
Dünyanın bin bir türlü hali var ve sen gelecekteki olası tüm ihtimalleri düşünerek ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olmayı tercih etmelisin. Bu illa çalışacaksın manasına gelmez tabii. Örneğin sana ait bir boş daire varsa ve o daire kiralıksa, o kira geliri senin için bir güvence, bir çeşit ekonomik özgürlük manasına gelir. Eğer bankada yüklü bir miktar paran varsa, o da bir çeşit güvence sayılır.
Ancak tüm bunlar yoksa ve imkan varsa senin zaten çalışmayı tercih etmen gerekiyor.
Ayrıca bahsettiklerine bakılırsa bunun "şakasını" yaptığını bahseden nişanlın, ileride evlendikten sonra yaşanabilecek zor günlerden birinde ciddi ciddi kriz de çıkarabilir. Şurada anlattığın kadarıyla nişanlının yaklaşımını tartışabiliriz ama senin duruşun mantıklı değil.
Kadın çalışmalı, üretmeli, ekonomik özgürlüğü olmalı, kendi ayakları üstünde durmalıdır. Bence konuyu bu açıdan bir daha düşün. :-)
00 Yorumla
+1 yılBu, bir ilişkide eşitliğin ve karşılıklı saygının önemini vurgulayan bir konudur. İlişkide maddi sorumlulukların eşit şekilde paylaşılması, her iki tarafın da kendi kazancına ve yeteneklerine bağlıdır.
Eğer nişanlınız sizinle sürekli olarak bu konuda espri yaparak dalga geçiyorsa ve ciddi bir şekilde bu sorumluluğu paylaşmak istemediğini belirtiyorsa, bu bir kırmızı bayrak olabilir. İlişkide güven, anlayış ve uyum önemlidir ve bu gibi sorunlar erken dönemde ele alınmalıdır.
Kadınların da çalışması ve kendi kazancına sahip olması, kendine güven ve özgürlük hissi açısından önemlidir. Eğer siz de kendi kazancınızla destek olmak istiyorsanız, nişanlınızla açık bir şekilde konuşmanız ve beklentilerinizi belirtmeniz önemlidir.
Ancak, eğer nişanlınız sizin duygularınıza saygı göstermez ve sizinle ilgili kararlarınızı ciddiye almazsa, bu ileride de sorunlar yaratabilir. Bu nedenle, durumunuzun farkında olun ve ilişkinizde karşılıklı saygı, anlayış ve eşitlik sağlamak için gerekli adımları atın.
10 Yorumla
+1 yılSon zamanlarda kadının çalışmasını ekonomik. ozgurlukle ozdeslestiren fikir akımları çoğaldı.
Çok mecbur kalinmadigi müddetçe kadın çalışmamali. kadin sadexe annelik görevini en iyi şekilde ifa etse bile yeter. bu kadının evi toparlaması çocuğa bakması ailesin evirip çevirip düzenlemesi hiçbir çalışma ile eşdeğer olamaz.
Kadınlar artık evlerinde kalmalı. toplumsal yozlaşmanın önüne başka türlü geçilemez. ihtiyqc çoksa gelir azsa yapılacak bir şey yok lakin kadının çalışmaması bicok seyden daha önemli.513 Yorumla- +1 yıl
ben ilerdeki eşim çalışıyor olsa da yine çalışacam anneme ve kız kardeşime bakmak zorundayım eşimden bunu yapmasına nasıl söylerim hem bana hemde aileme baksın tabiki rezil bir durum olur bence
- +1 yıl
Herkes bu durumu kabul etmeyebilir.
- +1 yıl
kesinlikle bizim yaptığımız işin ceyregını yapmıyorlar çocuk dogur bak buyut ev işleri üstüne gece kocanı mutlu et üstüne sana desin ki git çalış hayır sen ne işe yarıyosun ki diyesim geliyor zor susuyorum artık tepemin tası atmak üzere ya
- +1 yıl
Bi süre bu sebepten dolayı aranıza bı soğukluk koyun bu sebepten dolayı soğuk yaptığınızı görüşmek istemediğinizi bilsin.
Sonrasında duruma göre karar verirsiniz - +1 yıl
kadının calısmmamasını enayilik gören var ya ne beles para yedircem diyo o kadın kaca bölünüyo adamın dediğne bak
- +1 yıl
bütün bunlrı kadınlardan beklemeleri saçma diyelim 2niz çalışıyorsunuz ev eşleri tek sen yapamazsın o da yardım etsin bi zahmet, o da çocuk baksın
- +1 yıl
Evliliğin tanımını anlamayan aile kavramından habersiz kişilerin lafları bunlar. sonrasinda kafalarına dank ediyor ama iş işten geçmiş olabiliyor maalesef
- +1 yıl
Gururlu fakir başka bişey istemesinde ev işlerine yardım etmesin boş ver
- +1 yıl
aynen aile kavramını bilmeyen lafları
- +1 yıl
fikrinin değişeceğini sanmıyorum bitirmek en dogru
- +1 yıl
Acele karar verme istersen. belkide aile kavramlarına tam vakıf olamamıştır. insanalr bazı şeyleri zamanla ogrenebiliyor.
- +1 yıl
Psikoloji'ye göre aşırı sağlıksız bir bakış açısı... Kadın ın ekonomik özgürlüğü annelik adı altında baltanılıyor ayrıca bir çocuğun bakımı iki kişinin üzerindedir. Yani para kazanmakla, iki sevip oynamakla babalık olmuyor. Baba çocuğun temel bakımından anneyle eşit derecede sorumludur...
- +1 yıl
Psikolojiye göre değildir o para kazanip gezip eğlenmeyi annelikten üstün gören sözde modern kadınların dedikodusudur.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılkadın çalışmalı, kocası bile olsa bir başkasına muhtaç olmamalı ve taraflar birbirlerine destek olmalı bana göre. ancak bu baskıyla yapılacak bir durum değil tabii ki. bunun yanında, nişanlınız "kadın çalışsın ama tüm ev işini de o yapsın" kafasındaysa atmanız gerekir nişanı. hem kadın çalışsın, hem tüm işi kadın yapsın düşüncesi varsa bitmeli. ama hayat zor, şartlar zor iki kişinin geliri daha iyi olur, zaten yardımcı bir eş olacaktir buna bir sey diyemem. olaya bu taraftan bakmalısınız diye düşünüyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Hak veriyorum mesele calısmak degıl mesele nısanlımın tutumu uslubu cirkince dusuncelerın boyleylesede acıkca soylersın esprı yaptım deyıp uzerime gelmezsin
+1 yılBu tamamen kadının kararıyla olabilecek bir mesele. Eğer bir erkek sana evde ne iş yapacaksın ki derse ona hayatın boyunca izinsiz bir şekilde ütü, çamaşır, bulaşık, çocuk bakımı, yemek yapımı, temizlik ve üstüne tüm bu yorgunluktan sonra kocaya gösterilen ilgiyi anlatmak gerek. Evliyim, henüz çocuğum yok ve eşim durumumuz kötü bile olsa bir kez bile ya sende git bir çalış demedi.
Bu şekilde beleş para yediğimizi düşünen varsa kendisini bedavaya tüm bu işleri ömrü boyunca her gün tekrarlamak üzere sahneye davet ediyorum. 3 gün sonra hak vermeye başlayacaktır, tüm bu yazdıklarım yazıldıkları kadar kolay ve hemen bitirilen işler değiller maalesef.
45 Yorumla- +1 yıl
Yazan ellerine sağlık. Kesinlikle anlatmak istediğim buydu. Benim için doğru insan değilmiş belliki aile kutsal bir şey çıkar gözetilecek bir yer değil bitiricem bu ilişkiyi
- +1 yıl
rica ederim , umarım senin için en iyisi neyse o olur
- +1 yıl
Ya caliscaksiniz ya da ev isi yapcaksiniz bu kadar basit
- +1 yıl
teşekkür ederim güzel dileğin için :)
- +1 yıl
Sen duydun mu beni ya calis ya da ev isi yap ikisinden biri olur
Erkek ailesine bakmak ile yükümlü elbette. sana çocuğuna bakamayacak şimdiden durumu iyi iken bile bunu bu kadar sözlere döküyor ve saka adı altında bunu yapıyor ise gerçeklik payı çok yüksek demektir.. Kendi işin olsun destek ol elbette ama belirli şartlarda sonuçta çocuk ev vs derken bir de ikinci iş deyip sacmalamasinin mantığı yok yani.. bunu şimdiden ciddi ciddi konuş daha sonra bu konu seni dahada yorar evli iken baş etmek daha Zor olur..
32 Yorumla- +1 yıl
Hepsini bir kenara attım da benim bu ilişkiden ne çıkarım var demesi aklımdan çıkmıyor zerre sevmemiş beni ya asla sevmemiş seven erkek bunu diyemez ya. Ciddi cevap verince ben buna katılmıyorum böyle düşünmüyorum diyince espri yapıyorum anlamıyor musun deyip bana kendimi kötü hissettiriyor sanki ben espri kıtıyım ve sürekli bunu yapıyor
+1 yılŞimdiden başlamış eski erkekler nerde kaldı ya şimdikiler bozuk.. bak ben 8 aylik evliyim esim doğru dürüst çalışmıyor çalıştığı parayı da benim için harcamıyor yol parası istiyorum git kendin çalış ben sana bakmak zorunda değilim diyor inan sırf o çalışmadığı için bende işe girip çalışmadım ben çalışsam bu sefer o hiç çalışmaz nasıl olsa kadin çalışıyor eve bakıyor diye.. yakında bosaniyoruz ben kendim çalışır kendime bakarım böyle Bi karısına bakamayacak adam yarın çocuğuna da bakmaz
43 Yorumla- +1 yıl
al benden de o kadar ya Allah kurtarsın tez zamanda sevindim senin adına aynı zamanda üzüldüm de
- +1 yıl
Bakalım haftaya avukatla görüşeceğim ben erkek evine bakar karısına çocuğuna diye düşünüyorum meğerse o istiyor ki ben hem işte çalışayım hem ev işlerini yapayım o da koca gün yatsın
- +1 yıl
demekki en başta bunları da konusmak gerekiyormus ya bende oyle bılıyorum adama bak hayvan resmen
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKadın da çalışacaksa eğer Ev İşleri ortak yapılmalı. 1 gün Kadın, 1 gün erkek yemek yapmalı, bulaşık olarak herkes kendi tabağını yıkayabilir ya da haftalık liste olarak dönebilir. Çamaşır herkes kendisininkini yıkar ya da haftalık döngü yapılır. Çocuk varsa ortak bakılır ama ikisi de çalışıyorsa Mecburen Bebek Bakıcısı lazım.
------------------------------------------
Eğer Kadın çalışmayıp ev işleri ve çocukla ilgilenecekse eğer, Erkek çalışmalı.
24 Yorumla- +1 yıl
hersey ortak olacaksa tamam ama beni 2. bir iste de calıstırmak ıstıyor ne yapayım temızlıkcılık mı yapayım o evde otursun
- +1 yıl
@m_cicek44 hayat müşterek ise her şey ortaklaşa olmalı sonuçta
- +1 yıl
@m_cicek44 sonuçta Kadın hizmetçi değil, erkek de köle değil
+1 yılKadın kendi istese evet. Ama erkeğin ona böyle söylemesini yanlış buluyorum kusura bakma. Bunu eğer karşılamazsa neden var ki? Eğer bir kızı alıyorsan her şeyini karşılamalısın. Mesela hayatım benim nişanlım benim çalışmama izin vermiyor ben çalışıyorum her ihtiyacımızı karşılıyorum eğer karşılamazsam evet gidip çalışa bilirsin. Senin nişanlının sorunu var bence🙄
18 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Çalışırım çalışmam o ayrı ama söyledikleri çok çirkince. benim bu ilişkiden ne çıkarım var demesi aklımdan çıkmıyor midemi bulandııryor ticaret mi bu yaaa
- +1 yıl
Şöyle söyleyeyim Hani kadın erkek eşitse çalışmak zorunda ki anayasamız ya bu garanti altına alınmıştır yani Hani erkek ya da kadın değilim Az önce bir beni s**** yani gay oldum Ama şahsi fikrim lgbt'li olmam çalışmayacağım
- +1 yıl
Evet esasen söyledikleri kötü nişanı atman gibi bir şansın var mı ailen karşı durur mu? Önce söyle kendisine bide böyle bişey söylerse bitireceğini yani bu durumdan iğrendiyini açık açık söyle anlasın anlamazsa ayrılacağını belirt ve tekrar yaparsa bırak Def olsun
- +1 yıl
miray sürekli fırsat cıktıkca söylüyor haftada 2 kez bu konusuluyor daha ne diyim sanki beni alıştırmaya calısıyor bu düsünceye. ailem her zaman bana destek olur sorun değil de 3 yılımı verdim bu adama :(
- +1 yıl
Verdin de hayatım ama bu adam 3 yılını geç 30 yılınıda zehir eder lütfen kendine bunu yapma tabi iyi insanlar var karşına çıka bilecek
- +1 yıl
atıcam nisanı bu aksam
- +1 yıl
Naptın hayatım?
- +1 yıl
Ben de patlatmıştır birisi sana bu da korkudan atmıştı nişanı ya
+1 yılArkadaşın bir yerleri tutmuyor kendine güvenmiyor evliliğe hazır değil gözü korkuyor bu tip insanla yola çıkılmaz , şaka dediğin bir kere yapılır bu şaka değil.
Kadın çalışmak zorunda değildir çalışmak isterse saygı ile karşılanır , çalışmazsa zorunluluk haline getirilemez , heleki evde çocuk varsa kadın çocuğu ile ilgilenebilir çalışmak istemeyebilir , erkek olarak sana gereken görevi yapacaksın yerine getireceksin eğer getiremiyor yapamıyorsan bir başkasının hayatına müdahil olmamalısın , bir insanı oyalayıp vaktini çalmamalısın , bence sen haklısın sen bir daha düşün aynı şey olursa ayrıl hakkında hayırlısı olsun ☺️07 Yorumla- +1 yıl
ben ayrıldım bu aksam bana bi baltaya sap olamamıs zavallı biri oldugumu söyledi söylediklerini ciddiye aldıgım icin benden iğrendiğini söyledi xssss
- +1 yıl
Atıcam nişanı diye yazmışsın ayrıldın mı? Cidden öyle mi dedi yoksa trol müsün
- +1 yıl
aynen böyle söyledi hatta sen kimsin de senden maddi beklentim olsun bugüne kadar baltaya sap olamamıs birinden maddi ne beklentim olabilir ciddi oldugumu düsünmen midemi bulandırdı senden iğreniyorum ve seninle iletisimimi temelli kesiyorum dedi
- +1 yıl
Sen ne dedin peki
- +1 yıl
hicbirsey demeden engelledim onu. en son kendin gibi kötü niyetli biri cıkar insallah karsına dedi inanamadım duyduklarıma ne kadar isabetli karar vermısım demek onun gozunde hep boyleymısım xsxs
- +1 yıl
Neden böyle şeyler söyler bir insan gerçekten anlamıyorum , bir insanı gerçekten ayrılırken tanırsın sen gerçekten tanımış oldun üzülme seni haketmemiş demek ki
- +1 yıl
bedduası tutmasa bari :/
bu neyin kafası? erkek çalışmak zorunda ama kadın yatsın. hahahsd değişiksiniz yemin ediyorum. soru o kadar hatalarla dolu ki...
ilk, neden ilişkide çıkar gözetiliyor?
iki, neden eşinize yardım etme gereği duymuyorsunuz? adam haklı, her şey pahalı zaten, sizin de bir işte çalışmanız çok mu zor yanı?
üç, başta söylediğim gibi erkek çalışsın kadın yatsın kafası... sonra kadın cinayetleri niye çok. kadın ayakları üzerinde durmuyor ki, hepiniz muhtaçsınız. oysa çalışsanız ve ekonomik özgürlük elde etseniz birçok sorun çözülür.
aamaaan, Tanrı kulu ben ne diyorsam, sanki anlayacaklar. boş iş!
04 Yorumla- +1 yıl
bak ben ilk soruda o kadar takıldım ki 2. ve2. soruların gözümde değil
- +1 yıl
*3.
- +1 yıl
Kadının sorusunu iyi oku. Adam demiş ki "çocuk doğduktan sonra gerekirse 2. Bir işe girer çalışırsın" demiş. O zaman Evdeki yemeği yapacak aşcinin parası, evde temizliği ve ütüyü yapacak kişinin parası, çocuğun bakımını yapacak bakicinin parasını da versin. Adamın derdi "Kadın işte çalışsın, eve gelsin yemek yapsın bulaşık yıkasın, çamaşır yıkasın üstüne bir de çocuğa baksın". Bu devirde bir çocuk bakıcısinin bile maaşı en az asgari ücret + yemek+ sigorta. Adam her şeyi kadına yıkmaya çalışıyor. Köle arıyor.
- +1 yıl
@derin_karanlik
ya sorunun başlığı bile "kadın çalışmak zorundada mı" olan bir soruyu bu kadar ciddiye alıp feminaziliğinizi konuşturmayın. sorunun hiçbir yerinde adam kadına bulaşık yıka onu yap bunu yap falan dememiş.
2. iş muhabbeti ise değişir. para yetmiyorsa o da 2. işe girer kadında
+1 yılBir kişi çalışmak durumunda tabi ve o kişinin kazandığı evi geçindirmeye yetiyorsa, diğerinin çalışması haliyle zorunlu olmuyor. Yani durumlar iyiyse bir kişinin daha çalışması çiftin arasında halledeceği bir şey. Zorunluluk olan kısım ev-li kişilerden en az birinin çalışması gerekmesidir.
Gidip de kendi fikrimi dünya geneli 'herkes böyle yapmalı' diye söyleyecek kadar densiz ve hadsiz değilim tabi. Olay durum ve kişilere bağlı. Ayrıca şu ötekileştirici ve eşitlik karşıtı sorulardan da gına geldi iyice.10 Yorumla
+1 yılKadın da çalışmalı ama bir başkası için değil, kendi için çalışmalı, kadın kesinlikle çalışmalı.
Erkek canı istediği zaman kapının önüne koyar yoksa kadını, kadın erkeğe bu fırsatı vermemeli, sığıntı olmamak ve sığıntı muamelesi görmemek için çalışmalı herkes.
Bir kadının geleceğini bir erkeğin aşkına, vicdanına, birgün aklının karışıp karışmamasına bırakmamalı.
Nişanlın bunun şakası fazlaca yapıyor, patavatsız birisi, senin canını çok sıkar, olmayacak gibiyse ayrıl, dört duvar arasında bir insanla yaşamak güç, frekansınız aynı değilse zor.10 Yorumla
+1 yılCanım öncelikle evlilik tek kişilik değil. Bişeyler olcaksa iki kişiyle yardımlaşarak destek olarak olmalı. Ekonomi malum şu an bi aileye tek maaş yetmiyor ki 2. çocuk vs gelirse de bu durum zorlaşıyor. Nişanlının uslubü çok yanlış her şakanın altında bir gerçek vardır ki şakayla bunları sana aşılıyor bence. Çalışmayı belki sevmiyosun ama inan en güzel yatırım olur kendine istediğini alıp yersin, giyersin kocanın eline bakmazsın sana tavsiyem kocanın lafları için değil kendin için çalış. Daha evlenmeden bu konuları böyle çokça söyleyen biriyle ne kadar ömür geçer onu da bir düşün derim :) Karar senin..
00 Yorumla
+1 yılSürekli diyorsa şaka değildir. Ayrıca kadın erkek çalışmalı çünkü çocuk olunca gerçekten para yetmeyecek. Ama bunu seni aşağılayarak ya da konuşmasını bilmeden söylüyorsa seni uyarım dostum bu adam kendini ifade etmeyi bilmeyen, boş biridir. Sorun ne olursa olsun kendi düşüncelerini söyleyemeyen, pasif-agresif yapan, ima eden sonrada şaka yaptım yeaw diye geçiştiren hiçbir insandan hayır gelmez. Olgun bir insan isteklerini ifade eder, karşı tarafı saygıyla dinler, 3. bir çözüm önerisi sunar ve en önemlisi karşısındaki insanı sırf başka görüşte diye onu manipüle etmez. Yani sana diyeceğim evleneceğin erkeğin lütfen kişisel gelişimine dikkat et. Hiçbir sorunda kendini ifade edemiyorsa evlenme. Çünkü iletişim sorunları yaşayacaksınız.
00 YorumlaO günler bitti, kadın da erkek gibi paşa paşa çalışacak. Ne demek erkek evine bakmak zorunda, o evde tek kişi mi yaşıyor adam?
Erkek ve kadın ikisi de çalışmalı, ev işlerini de bölüşmeliler, mesela kadın yemek yaparken erkek evi temizlemeli gibi, ya da tam tersi vs..
Sadece eğer çocuk olursa bir kaç sene anne çocukla çok yakın olmak zorunda olacağından doğal olarak çalışamayabilir, o zaman yükü erkek sırtlanır.
Ama bunun dışında sadece erkek çalışacak demek son derece çağ dışı ve sorumluluğu erkeğe yüklemek amaçlı bir düşünce şekli.
Ayrıca kadın da kendi ayakları üzerinde durabiliyor olmalı, bir kariyeri olmalı. Diyelim ki adam manyak çıktı, kötü davranan bir tipe dönüştü. Bu durumda o adama muhtaç mı kalacaksın? Muhtaç kalmamak için aktif bir mesleğin olması ve düzenli para kazanıyor olman lazım.
00 YorumlaBireysellik olarak bakılınca herkesin çalışması gerekiyor. Gerek birine muhtaç olmadan gerekse kendi hayal ve planları için.
Gelişmiş toplumlarda işte çalışmak daha çok özgürlük daha çok demokratik bir sağlıklı yaşam sunuyor.
.. ama seni yadırgadım çünkü ataerkil İslami toplumlarda kadının görevi sadece çocuk bakıp ev işleri ile ilgilenmek olarak öğretildi. Örf ve gelenekler buna göre yıllarca dayatılan bir rolü üstlendi.
Kaldı ki ekonomik düzeyi olan bir kadın daha özgür kararlar ve sağlıklı hayat standartına kavuşurlar. İslami coğrafya da kadının ikinci sınıf vatandaş olarak görülür. Birine muhtaç yaşayan insan modeli.
Türkiye gibi ağır ekonomik koşullara sahip ülkelerde tek kişinin çalışıp bakması İmkansızdır. Sırf bu yüzden evde otursan bile herşeyi geçtim evliliğinin sürmesi adına imkansızdır.
Nafaka ile hayat sürdürmek isteyen inanç da var.
Sen, önce kendine olan saygını kazan derim.
00 Yorumla
+1 yılKadın çalışmalı bence. Kadın beleş para yemek icin evleniyorsa eskidendi o devir. Ayıca malum ekonomik şartlar goz önüne alınınca kadının çalışması en azında birkac sene esine destek olması gerekiyor
217 Yorumla- +1 yıl
Sen hayatındaki kadına inek gözüyle bakıyorsun demekki.
- +1 yıl
Yanılıyorsun Sizin erkeğe bakış açınız bu. Erkek ömür boyu çalışacak evet ama kadın da evde boş beleş takılmayacak erkek enayi mi?
- +1 yıl
Erkeğin ailesine ve çocuklarına bakması enayilik mi?
- +1 yıl
Nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun bakış açını değiştirmeni tavsiye ederim
- +1 yıl
yo senin açından düşünüyorum yemek yaptığı için aşçı parası, çocuguna baktıgı için bakıcı parası, ev işlerini yaptığı için hizmetçilik parası, gece kocasını yatakta mutlu ettiği için bir de seks parası versin o zaman senin açından düşüneceksek erkekler zararda kalır? Kadın bu saydıklarımı neden bedava yapıyor sence Neden başınıza kakmıyoruz? Çünkü tek beklenti Aile olmak için mutlu huzurlu bir yuva için ama tabi kadın neden beleş para yesin dimi kardeşim tamam.
- +1 yıl
Evliyim bekar olsam emin ol dediğin kadar para harcamam cunku bekar hayatı da yaşadım sonuçta ben. Ama ortada çocuk yok misal kadın evde bi yemek yapıyor sadece bence kadın çalışmalı çocuk varsa da bakıcı tutulmalı tabi bu herkesin hedeflerine göre değişkenlik gösterir
- +1 yıl
ona bakarsak erkeğin bi yaptığı da işe gidip gelmek onu da beceremiyonuz madem öyle kadında cumartesi pazar ve akşam iş saati bitişinde hiç bişi yapmaz kadın ömür boyu iş yaparken siz bi kaç yıl çalışıp yan gelip yatıyonuz
- +1 yıl
İse gidemeyen sorumsuz erkekler dünyadan silinsin zaten lüzumsuzlar onlar. Ev işinde de gerekiyorsa erkek de kadına yardım etmeli zaten kadın çalışırsa.
- +1 yıl
hee kesin yardım eder 60 yaşında adam yemek yapmasını bile bilmiyor eşi ölse çocuklarına nasıl yemek yapıcak acaba
- +1 yıl
Çalışmayın yatın uyuyun sizlere çalışmak zor geliyor anlaşılan.
- +1 yıl
bunlar her işi kadına yıkmaya çalışan tipler işte
- +1 yıl
bencil
- +1 yıl
belliki size de çalışmak zor geliyor o zaman evde bir işe yarayın
- +1 yıl
Çalışmak zor geliyor olsaydi bana kurumsal firma da bölüm sorumlusu olarak çalışamazdım. Demek ki sorumluluk sahibiyim. At gözlüklerini çıkar lütfen
- +1 yıl
yalanını yesinler
- +1 yıl
İstemsizce gülüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz eşitlik deyip durur. Çalışmadığınız halde kendi sorumluluklarınızdan Kaçar erkeğin üzerine yıkarsanız Bu böyle sonuçlanır. Adam da diyecektir. Madem öyle sende çalış. Ben şahsen adaletli olmanın en doğru yol olduğunu düşünürüm. Evet eve ekmek getirmek Çalışmak erkeğin sorumluluğu Ama kadın ev hanımıysa evini çekip çevirmekde Kadının sorumluluğu Adam nasıl seni iş yerine çağırıp zorla kendi işlerini başına yıkmıyorsa Sende kendi sorumluluk alanını erkeğin başına yıkamassın Bu tamamen çifte standart ve tembelliğin keyfine düşkünlüğünün ifadesi olur. Eğer ki çalışıyorsanda herşeyi beraber bölüşmek durumundasınız. Evin giderlerini masrafları ve Evin işlerini En adil tutum budur. Köle muhabbeti yapıp erkeği damızlık inek gibi sağmayı düşünmek bi tarafdan ev işlerini çalışmadığın halde yıkmak Baya bildiğin iki yüzlülük olur. Neyse sonuca gelelim kadın çalışıp eve ekmek getirmek zorunda değil. Keza bu durumda kendi sorumluluk alanını yerine getirmek zorundadır.
00 Yorumla
+1 yılHayır kadın çalışmak zorunda değil. Kadıni çalışmaya mahkum eden günümüz yaşam sistemi yaşam tarzı. Evi yönetmek ekonomisiyle ilgilenmek inkar edilemez; erkeğin işi. Kadını çalıştırmak onu değersiz görmektir kadına zaten ev işleri yeterince yükleniyor. Bir de çalıştırmak eziyettir. Ha mesleği olur üniversite okur orası ayrı. Para kazanma gibi bir yükümlülüğü zaten yok kadının feministler kudursada gerçekler bu yönde.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum kadından yana maddi beklenti olmamalı
Hayır, çalışmak zorunda değil. Hatta islam dininde kadının çalışması caiz değil. Eğer ki eşi hasta çalışamayacak durumda ise kadının o zaman çalışması caizdir. Eğer çalışmak istiyorsa da, erkek kadın karışık olmayan bir işte çalışabilir. şu an ki dönemde bu pek mümkün değil tabi.
11 Yorumla- +1 yıl
ailesine harcadığı parada gözü olmaz ya o kadar değil ya
Bizim ne düşündüğümüzü bi önemi yok ki. Bunu zaten ALLAH emrediyor. Kadın KADIN olacak. Diğer her şey erkeğin sorumluluğu
22 Yorumla- +1 yıl
nişanlım böyle düşünmüyor demek kii
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstemiyorsan calismak zorunda degilsin nisanlinda böyle söyleneceğine calismayi seven kadin alsaymis muhtemelen gelecekte cok kavga ediceksiniz gibi gorunuyor kafalar uyusmuyorsa ayrilin cocuk olursada kavgalarinizla onada hayatı zehir etmeyin
12 Yorumla- +1 yıl
en basta soyleseydi 1 senemi ona vermezdim
Cevap sahibi+1 yılIşte senin suçun yok yani
+1 yılÇalışmak zorunda ben okuyup çalışıp kimsenin eline bakmayacam ayrıca tüm gün evde yat internette yarın olmasa başka bir gün bir erkekle görüş diyemi adam sana bakacak çalış aldatma ihtimalinde ortadan kalksın kimseyede muhtaç olma ben erkek olsam çalışmayan kadına yemek bile vermem dışarıda yer gelir yatar uyurum
13 Yorumla- +1 yıl
Bu ağır oldu.
- +1 yıl
@ozgur00000 Evde yatmayı seçmek daha ağır seçim bence
- +1 yıl
Doğru, çiftler çalışmalı.
Erkek olacak bı de kendi cocugnun mastlraflarini bile ödemekten aciz daha bundan bı cacık olmaz yol yaknken dön
210 Yorumla- +1 yıl
zaten bana bir daha dısarı cıkarsak yemekler senden diyor şaka gibi
- +1 yıl
O ödemiycekte karşıki komşu mu ödeyecek senin çocugun ya aynen ayrılcam bende
- +1 yıl
kesinlikle nişanlıyken tepkimi ölcüyo evlenine söyleniştiim dicek kesin eminm yani
- +1 yıl
Dedim kavga ettik hatta espri yapıyorum bunu anlayamayacak kadar tuhafsın dedi xs
- +1 yıl
kesiinlikle bu beni deniyooo zekii ben tepki verince saka vermeyince söylemiştim olucak
+1 yılKarın kendi ayakları üstünde durabilmeli ama kadının parasından medet uman erkekten de uzak durmalı.
24 Yorumla- +1 yıl
*kadın
- +1 yıl
beni sinirlendiren de bu. Benden maddi bi beklentisi var ama bunu diyince espri yaptım falan diyo gecistiryo
- +1 yıl
Sallıyor öyle adamdan bi cacık olmaz
+1 yılÇalışmak zorunda değil bence. ama iste böyle para muhabbetine giren birisi varsa karşısında yediği her lokma zehir zıkkım olur
16 Yorumla- +1 yıl
Kesin evlenince başıma kakar eminim, dışarda tatlı yemek istediğimde sen ye ben yemicem diyor para vermemek için.
- +1 yıl
Birdahaki yemekleri sen ısmarlarsın artık diyor neden böyle anlamadım memur kafası mı bu cimrilik neden ya
- +1 yıl
Herkes öyle olmuyor. Ama sana denk gelen o sekilde maalesef. ve ileride büyük sorun olur senin için. meslegin yok mu
- +1 yıl
Hayır kpss hazırlanıyorum
- +1 yıl
Insallah yerlesirsin de bu tarz muhabbetlere maruz kalmazsın. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın
- +1 yıl
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın amin
Zorunda değil ama olabildiğince kendi ayaklarım üstünde durmayı seviyorum.. birinden para istemek ya da vermesini beklemek benlik değil… babam da olsa eşim de olsa bu böyle… dünyanın her türlü hali var…
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kendine saygısı olan kişi çalışır. Yarın öbür gün çocuk oldu boşandınız ne yapacaksın? Kocan öldü ne yapacaksın? Kocan da olsa birinin eline bakmak ondan beklemek, çöp parçası alacak olsan bile kendi hür ekonominin olmaması bunları nasıl kaldırabiliyorsun anlamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılSeni çalışmaya zorlicani şimdiden belli ediyor altyapı oluşturuyor. Ne demek benim evlilikten çıkarım ne ne demek bez parasını kirayı neden ödüyorum. Kızım bu çocuktan bi bok olmaz erkek olarak söylüyorum bundan koca olmaz bi sana değil kimseye olmaz yol yakınken uzaklaş arkana bile dönüp bakma giderken de bak masrafa girmemi istemiyorum her şey senin için ama ben şaka yapmıyorum de popo olsun kalsin
00 Yorumla
+1 yılŞimdi erkek ailesine bakmak zorunda doğru ama eksik kadın da ona destek olmalı bu kadını köle gibi çalıştır anlamında değil yeri geldiğinde sonuçta evlilik tek kişilik değil hayat uzun kadın erkeğine yardım etmeli ama yok ikinci işte çalış diye absürt laflara gerek yok ama her şakanın altında gerçeklik payı vardır nişanı at demem kimsenin yuvası bozulmasın ama peşin peşin konuş yeri geldiğinde erkeğine yardım amaçlı çalış kadın çalışmak zorunda değil ama kadın erkeğine yardım etmezse de yuva kurulmaz
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle, erkek ailesine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür.
Sana mü’min bir kardeşinden tavsiye,
bu şahısla değil evlenmek aynı otobüse bile binme.
Her şakanın altında bir gerçek yatar,
şimdiden o girdaba kapılmadan vazgeçmen gerektiğini düşünüyorum.00 Yorumla
+1 yılBen o kadar maş alsam ve nişanli ile olsam nişan liman neler neler alırım yemeğe cıkartırım tatıle gideriz eline güzel tektaş bi yüzsüz veya beş taş sevgilin boş adamiş benden demesi bence sen hiç evlenme başinida yakma ondan sana bir şey olmaz yüzünü ver kurtul bence böyle yinede hayat senin hayatın sen karar ver bunla ömür geçmez ama
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu konuların şakası olmaz, Şakasını yapan adamdan hayat arkadaşı hiç olmaz bana göre, çalışmak konusuna gelince, kendi ayaklarınızın üzerinde durum hiç kimseye aileniz dahil, ekonomik anlamda boyun eğmeyin bunu kendiniz için yapmalısınız.
00 Yorumla
+1 yılÇalışma zorunluluğu cinsiyetle alakalı bir durum değildir. Bir kadın evin işlerini yapıp tüm gün bebek bakmak zorunda değildir. Erkekde eşşek gibi çalışıp eve halsiz gelmek zorunda değildir. Yani geçim durumuna göre herkes çalışabilir. Kaldı ki bu tarz parasal konularda şaka ayağına laf sokan biriyle hayatını birleştirecek kadar cesaretliysen hayırlısı olsun. Ben şahsen yanımdaki kadına para muhabbeti yapmam. Param yoksa evlenmem.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılekonomik özgürlüğün olmaması, her sabah evden çıkarken kocanın seni avcuna sadaka gibi para bırakmasını kadınlık onuruna yedireceksen eyvallah çalışma
asalak asalak evde otur seni baksın sende iki çocuk doğurup kıvır kıçını yan gel yat osman dört dönüm bostan
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKadının görevi eşine evine çocuklarina bakmasidir erkegin görevi de aynı şekilde evine çocuguna eşine bakmasidir haa kadin derse ki ben ne eş ne anne olur evime de bakmam tan gekir yatarim erkek bana bakmak zorundadir derse o kadını öldür gitsin zaten yok öyle bir şey kadın kadinligini erkek de erkekligini yaoacak bu boyledir
00 Yorumla
+1 yılYanlış insan ile berabersin, kötü yorum yapıp ayırmak ya da yuva yıkmak gibi bi derdim yok. O mevzular ilerde artacak emin ol yüzüne vurucak, ben nişan attım nişanlım bu konularda biraz paracıydı olmadı zaten ayrıldık, hersey para mal mülk değil zaten kül olup gidiyor tecrübe esindeysek zaten gündemdeki olaylardan, o yüzden çıkarsız ve Allah yolunda olan bir Sevda istiyorum inşallah mutlu Mesut olursunuz.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılYani kadın elbette calismak zorunda degil de nisanlinin yaptigi aşıri tuhaf
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle keske 1 yılımı vermeseydim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNişanlının tutumu çok kötü. Mesele çalışmayı da geçmiş bence
16 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle sınır cok astı hatta en sonunda espri yaptım anlamadın mı ne kadar tuhafsın dedi ya asırı ıncındım insan nisanlısına tuhafsın der mi ya ilk kez de demiyor bunu
- +1 yıl
Aranızdaki samimiyete bağlı ne zamandır berabersiniz?
- +1 yıl
hayır ama üslubu hakaret seklinde soguk kaba. sende amma tuhafsın canım gibi degil. Tuhafsın diyor ciddi sekilde. 1 yıl kadar nişanlıyız
- +1 yıl
Senin kafanda bitmis gibi sogumuşsun bence çok geç olmadan bitir
- +1 yıl
ilerde boşanmaktan hatta cocuklu bosanmaktan iyidir
- +1 yıl
Katılıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvin rızkını temin etmek erkeğin görevidir. kendisinin maaşi iyi eve baksin karisina cocuguna baksin. Erkekler sahiplenici koruyucu vasfini iyice kaybetmiş. Hem kocana kadinlik yapcaksin evi temizliceksin cocukla ilgilenceksin hem de evin gecimini mi sağlicaksin? Bu adalet değil. Islamda böyle bir zaruriyet yok. Istersen kocan da tamam derse çalişabilirsin sorun yok ama bu senin görevin değil bunu bil. böyle erkeğe kadinlik yapilmaz. Rabbim hayirli bi ömür nasip etsin sana
31 Yorumla- +1 yıl
o kadar haklısın ki aile kurulcak adam değil belliki ayrılıcam bende
+1 yılBenim kadınım ister çalışır ister evde oturur. Her kararına saygı duyarım
22 Yorumla- +1 yıl
alfa :)
- +1 yıl
Eyvallah
Tabi ki saka degil ve gercek dusunceleri. Kosarak uzaklas bence
11 Yorumla- +1 yıl
an itibariyla ayrılıcam
Modern dünyada zorunda sürekli eşitlik diye bahsediliyor.
İslam’da zorunda değil hatta erkek içinde çalışamaz. ancak uygun işler olursa ve isterse çalışabilir. Destek amaçlı…
hangi açıdan baktığınıza bağlı….
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstersen çalışabilirsiniz ama gidip böyle yapamaz. G*tu yemiyorsa evlenmsseydi. Sana mı güvenerek evlenmiş.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBunu söylemesi bile çok çirkin. Kendine baktırmak için evlenmiş heralde. Okurken sinirlendim. Çünkü zihniyeti kotu. Ne kadar kalbi kotu insanlar var ya
- +1 yıl
benim bu ilişkiden ne çıkarım var demesi nasıl kırdı anlatamam
- +1 yıl
nisanlıyız evlenmekten vazgecmek üzereyim bu tavrı yüzünden
Cevap sahibi+1 yılBacım sana bir şey diyeyim mi. Ayrıl kendini üzme. Başkasını bulursun. Allah hayırlısını versin. Daha düşük olsun insan olsun
Cevap sahibi+1 yılO es değil kendine ev arkadaşı arıyor. Bu kadar görmemişim. Çok çirkin laflar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek olmanın tek zor yanı aile babası olmak. O raddete kadar işleri iş. Ana baba, akraba ya da mahalle baskisiyla büyütülmezler. Gezerler tozarlar. Kısıtlanmazlar. Asıl sınav koca ya da baba olunca başlar. Ailenin gecimini üstlenmekte bunlardan birisi. Gelelim sorunuza bence kadın çalışmamalı. Cünkü o zaman ona çok yük biniyor ve herseyin düzeni daha cok bozuluyor. Ev isleri mi cocuklar mi işte calismak mi? Zaten erkeklerdr egolarini yükseltmek icin kendilerine muhtac olunmasini isterler. Bakin eski insanlarin evliliklerine boşanma denen kavramın k'si var mı? Evlilik ataerkil duzenle yürür. Toplumsal cinsiyet eşitligi vicdansal acıdan hoş gelse de aile kavramıni olumsuz yönde etkiler.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılk'si yerine b'si yazacaktım.
+1 yılTamam sakin olun son iki cümlenizi anlık sinir ile söylediğinizi zannediyorum :) o zorunda kelimesi artık öyle değil maalesef öyle değil devir değişti zaman değişti şartlar değişti... Hâliyle düşünceler davranışlar da değişiyor.
02 Yorumla- +1 yıl
ben zavallıymısım xxsxs
- +1 yıl
Evet işte bu şekilde konuşması çok yanlış eğer bunu kast ettiyse. Benim demek istediğim de bunu kapsıyor bu da eski görüş gibi bir şey öyle bir şey yok kadın neden zavallı olsun ? Erkeğe muhtaç gibi gösterildi bu zamana kadar ama öyle bir şey yok. Hem nişanlısına insan bu şekilde cümle kurar mı ya 😳
+1 yılşimdiden bunu size aşılaması doğru mu bilemedim sizi böyle tanıdı sonuçta ilerde sorun yaşarsınız işe girmeniz gerekir girin tabii bir mesleğiniz var mı bilmiyorum ama sizin için çalışmak daha doğru gibi böyle bir dönemde
01 Yorumla- +1 yıl
düsünce boyleyse labali sekılde soylenmez alırsın karsına benım ılıskıden beklentım oıstedım bu denir bu konusma sonunda saka yaptım deyıp benı manıpule ediyor bana tuhafsın bıle dedi insan nısanlısına bunu der mi
+1 yılo yüzüğü çoktan çıkarmalıydın demek ki sen de de var bir sıkıntı
yani bir kişi ızdırabına azabına çilesine koşarken hala ; şakaymış diye düşünebiliyorsa demek ki kölelikten hoşlanıyorsun iyi günler03 Yorumla- +1 yıl
3 yılımı verdim ona :(
- +1 yıl
Bu kadar kolaymi bunu söylemek. yasanmisliklar ilişkiye harcanmış emekleri bi çırpıda çöpe atmak o kadar kolaymi dostum. yapmayin etmeyin.
- +1 yıl
zayıf konuşuyorsunuz . baktım ki mutlu olamayacağım 8 yılımı silip attım ben. hayatınızda size başarılar. iyi geceler
+1 yılEkonomik sorumluluklar sadece erkeğin üstüne yüklenmemeli. Her şeyi birlikte üstlenmeyecekseniz gerçekten evliliğin onun için bir avantajı yok.
31 Yorumla- +1 yıl
bakış açısı saygı duyuyorum
+1 yılÖncelikle böyle cimri birini nasıl buldun anlamadım ama kendini bu erkeğe muhtaç etme anlayışına karşıyım. Erkek kadına bakmak zorunda değil. Böyle diyerek biz kendimizi erkeğin karşısında aciz bir duruma getiriyoruz. Kendi ayaklarının üzerinde duracağına inanıyorum ben. Bana sorarsan bir işe girip bu adam karsisinda kendi ekonomik bağımsızlığını göstermelisin.
110 Yorumla- +1 yıl
mesele calısmak degıl ece gerekirse 2. iş bulup sen calısıcaksın ben yüksek memurum göze batarım demesi. benim bu iliskiden ne cıkarım var demesi cok ıncıttı sogudum
- +1 yıl
Kaç yaşındasın menekşe
- +1 yıl
35 yasında
- +1 yıl
Çocuğun var mı canım
- +1 yıl
hayır yok. ayrılabilirim ailem arkamda olur. ayrılmayı düsünğyorum bu aksam ilerde bosanmak zorunda kalmam
- +1 yıl
Ne kadar süredir evlisiniz
- +1 yıl
1 yıldır nişanlıyız evlenmedik.
- +1 yıl
Güzelim ben sana ayrıl ya da devam et diyemem ama bence bu adamı iyice bir tart derim. Sonuçta hayatını paylasacaksin
- +1 yıl
ben 2. işte calısırken o napıcak cocugu mu emzircek defolsun gitsin sogudum ondan adam olsun da esine ve cocuguna sahıp cıksın bana bir kere bile icinden gelerek sarıldıgını bilmiyorum önden önden yürüyo elimi zor tutuyo
- +1 yıl
Hanımefendi haklı iki kişi de çalışmalı.
Eşinizi veya sevgilinizi maddi konuda bu kadar sıkıntıya sokup, yardımcı olmayacaksınız, o karşılasın o kazansın ben yiyeyim kafasında olacaksanız bir sugar dady falan bulun. Bu nasıl bir kafadır? Bu nasıl bir bencilliktir. Bir kadın olarak bu kafada yetişen ve yetişmiş bütün kadınlardan gerçekten utanıyorum. Ben utanıyorum abi.
213 Yorumla- +1 yıl
Henüz 21 yaşında olup bu düşüncede olman, takdiri hak ediyor. İlişkilerde görmek istediğimiz onurlu, gururlu kadın modeli. Senin zihniyetinde kız çocukları yetiştirmek lazım bu ülkeye.
- +1 yıl
Bu dediğinde de haklısın, bu da erkekler açısından utanç verici. Yani kadınlara araba gibi, bilgisayar gibi fiyat/performans oranı çerçevesinden bakmak. Buna da soruyu soran gibi zihniyetteki kadınlar neden oluyor. Evi geçindiren erkek, yemeğin, temizliğin, ilginin ve seksin en iyisini ister.
- +1 yıl
İyi bir otele ödediğin paranın karşılığında en iyi hizmeti beklemiyor musun? Aynı şey. Adam bütün gün amirinin kaprisini çekecek, toplantılara girecek, iş yetiştirecek. Eve gelecek (belki 3-5 yıl sonra) karşısında bakımsız, eşofmanlı (hatta haşortmanlı) bir kadın.
- +1 yıl
Yüksek maaşlı memur dediği de, ayda 25.000 TL. 25.000 lira maaşı, ülke şartlarında ne zannediyorsa.
- +1 yıl
Otel konusu ve insan ilişkilerini bir tutmak ne kadar mantıklı? İnsanlar gerçekten birbirlerini severek hayatlarına aldıysa eğer para gibi etkenleri sunarak birbirlerinden, sizin hizmet olarak adlandırdığınız şeyleri beklemezler. Bu da dönemimizde imkansıza yakın bir şey çünkü herkes bir çıkar gözetir oldu birbirinden. Karşılık almadan bir şeyler sunmuyorlar. Kadınlar da erkekler de böyle bu yüzden bence en mantıklısı gönül işlerine hiçç girmemek
- +1 yıl
Otelde iyi hizmet bekleme örneğini, üzerine yatırım yapılan kadınların daha kıymetli olduğu düşüncesi üzerine verdim.
- +1 yıl
Bu arada, "sadece kadınlar, çocuklar ve köpekler koşulsuz sevgi görür. bir erkeğin sevilmesi için BİR ŞEY sunması (sağlaması) gerekir." (Chris Rock)
- +1 yıl
Merak etme, ilişkilere maddiyat penceresinden bakmayan erkekler hâlâ var. Yani yatırım yapacağı, kendisi için para harcatacak kadın yerine, maddi değil de manevi beklentileri daha yüksek olan kadınların değerini bilen erkekler hâlâ var.
- +1 yıl
+1 yılCalismani isteyebilir ekonomik durum malum. Ama boyle bi baski yapmasi ve bunu surekli yapmasi beni supheye dusururdu ve ben muhtemelen nisani atardim. Omur bununla nasil gecer ki. Cikar hesaplayan biri..
00 Yorumla
+1 yılDeğil sen istersen çalışırsın istemezsen çalışmazsın sana çalış diyemez şimdiden bu tarz hesaplar yapmasıda hoş değil kendine güvenmiyorsa evlenmeyecek
02 Yorumla- +1 yıl
Üstelik aylık maaşı 25 bin delircem :D
- +1 yıl
25.000 maaşla orta sınıfın iki basamak altında yaşarsınız. 25.000 lirayı çok bi para zannetme. İki yıl geçmeden kocanın geliri sana az gelmeye başlar. Az gerçekçi olun.
+1 yılçocuk bakıcılığı da çalışmaktır, ha kendi çocukların h'a başkasının çocukları, evi düzenli tutmak da çalışmaktı'r, gidin sorun temizliğe nekadar isteniyor öğrenin bi de tam temizleyebilen çok az
10 Yorumla
+1 yılGünümüzde hayat şartları zor imkan varsa kadınin da erkeğin de çalışması gerekir. Bu her şeyden önce evin gelirini arttır ve parasal mevzulardan çıkmış soruları çözebilir.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 497 cevap paylaştı. Evet zorunda. Kimse sana bakmak zorunda değil. Bir aile kuruyorsanız sorumluluğu eşit paylaşırsınız. Tembelliği bırak da bunun farkına var
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- Devamını Gör (129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam