Az önce sosyal medyada gördüm! Bir de marifetmiş gibi videosunu çekip yayınlamışlar.
Ne büyük saygısızlık ya?
!!! pic.twitter.com/4CVxvXsvhM
— Öğretmenler Sayfası (@ogretmenlersyfs) January 20, 2023
Az önce sosyal medyada gördüm! Bir de marifetmiş gibi videosunu çekip yayınlamışlar.
Ne büyük saygısızlık ya?
!!! pic.twitter.com/4CVxvXsvhM
— Öğretmenler Sayfası (@ogretmenlersyfs) January 20, 2023
Güldüm, hak verdim, yanlış dedim. Atanın resmi var, karnelerim biri sinirden buruş buruş olsa da yırtmaya kıyamadım. 4. Sınıf karnem, çok çektim bu eğitim hayatımda, biri vazgeçip öğretmen olmayacakmış, si*ktir*sin gitsin bu saatten sonra tekerlekli sandalyede gezsin. 24 yaşındaymış. Biz de biliriz senin zamanını ama stajerleri değil. İlkokuldan beri çıldırttığım oldu. Lisede hoca öldü öldü dirildi. Madem öyle bağlayın babalarının pe*nisi*ni analarının va*jina*larını çocuk yapnadınlar. TV, pc, tik tok, falan filan hikaye geç ergen bunlar. Normal. Si*k de konuşur, süzek de. Yaz e okula yolla ne gereği var. Kağıt gidiyor daha çok. Öğretmen olmuşsunuz da Öğrencilere nasıl insan olunur, nasıl sevilir, nasıl sayılır, nasıl eğlenilir, nasıl konuşulur öğretememişseniz bu sizin ayıbınız. Yeni devire uyum sağlayamamak sizin ayıbınız. Madem z dediğiniz illet kötü siz de a olun ki alfabenin inceliklerini öğretin onlara. Türkçenin güzelliğini, sayıların dansını kavratın. Ruhuna dokunun bu gençlerin. Yeri geldiğinde sırtını sıvazlayın, ayakkabısını bağlayın, saygıyı tek yönden beklemek yerine saygı gösterin. Sarılın, dokunun, acısını paylaşın, şevkat gösterin. Olmuyorsa olmuyordur da bu eğitimi önce
sevdirin. Yazık bizlere. Yazık sizlere. Yazık geçen günlere. Eğitim sonum oldu demesin bir birey. Onlara birey olmayı öğretin. Bireyim diyip sıyrılmayın. Kolaya kaçmayın.
Yeni nesil karneler nasıl bilmiyorum ancak ben yanlış hatırlamıyorsam arkasında Atamızın fotoğraf vardı bide İstiklal Marşı ya da Hitabe olması lazımdı. Yırtma olayı bunları da kapsıyor eğer arkasında bu tarz şeyler varsa bu çocuk Atatürk düşmanı Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanıdır. Adını soyadını bilenler fişlesinler bunu ifşalasınlar. Ayrıca gereken ceza da verilemeli. Veliler tarafından çok şımartılıyor çocuklar. Bide eski nesil öğretmenlerden yanayım bu tür konularda. Benim gittiğim okulda bu hareketi yapmayı bırak hocadan izinsizz bırak ayağı kalkmayı telefon bile sokamazsın okula.
Bizim zamanımızda dayak vardı, disiplin cezası vardı, okuldan kovma vardı. Bizim okulda da hani hiç bir şekilde kayırma yoktu yok babası zenginmiş, yok babası şuymuş annesi şuymuş vs vs. yok. Herkes eşitti. Bu velet en ağır cezayı almalı en az 5 yıl hapis + hapis cezası bitince vatandaşlığı iptal edilip sınır dışı etmek başka ülkede ne halt yerse yesin keko.
Çocuk saçmalamış, sen daha fazla saçmalamışsın.
Saçmaladığım nokta nedir? Evet velet, Atatürk'ü sevmiyor olabilir, Türk bayrağını da sevmiyor olabilir, İstikla Marşımızı da sevmiyor olabilir vs vs. Evet ülkemizin milli değerlerini sevmiyordur peki saygısızlık etmeye hakkı var mı? Yeni nesil veletler şımartıldığı için böyleler. Bu velet bizim zamanımızda ki okullarda olsa ayağa bile kalkamazdı ki kaldı ki bırakın video çekmeyi okula telefon getirmek bile intihar sebebidir. Yakalanan telefon geri verilmez çünkü isterse velin gelsin. Şahsen doğru bir uygulamadır bu. El bebek gül bebek büyütülen veletleri görüyoruz.
Saygısızlığın cezası hapis + sınır dışı mı? Kuzey Kore'de miyiz la? Atatürk tarihimizin için çok önemli bir figür evet ama bir insanı bu kadar kutsamanız ne kadar normal? Yaşasaydı kendisi de sana saçmaladığını söylerdi bu arada adım gibi eminim buna.
Kutsamadım kimseyi, açıkçası arkada başka bir değerlerimizden biri de olsa aynısını derdim. Saygsızlığın cezası evet hapis + sınır dışı olmalı. Bende diyorum ki tamam bak sevmeyebilirsin ama saygısızlık asla. Bu çocuk dese ben Türkleri sevmiyorum onun fikri öyledir buna kimse hapis vs. demez ancak gidipte Türklere hakaret edip milli değerlerine saldırırsa doğal olarak tepki çeker haliyle. Kuzey Kore değiliz ancak ben şahsen ülkemde yaşadığım ülkemde binlerce şehit ve gazilerimizin bize bıraktığı bu topraklara bu devletimize bayrağımıza yapılan saygısızlığı asla kabul edemem. Ben bizim değerlerimize saygı duymayan kişilerin ne ülkemizin hizmetlerinden yararlanması ne de ülkemizde durmasını istemiyorum. Zaten atalarımız böyle veletleri görse biz bunlar için mi canımızı ortaya koyduk uykusuz kaldık savaştık derler. Şu manzarayı görseler savaşılacak bir şeyin olmadığını düşünürler neslimizin bize saygısı yok biz ne savuncaz derlerdi.
12 yıllık zorunlu eğitimle herkesi okutma çabası, sınıfta kalmak ve okuldan atılmak gibi cezaların artık kimsenin gözünü korkutmaması, velilerin çocuklarını şımartması, otorite kuramayan öğretmenler, saçma sapan savunmalarla hatayı hep sisteme yıkan insanlar... Hepsi birleşip bu çocuk gibi terbiyesizlerin türemesine sebep oluyor.
Öyle deme sistemin yanlış yürüdüğü noktalar da var zaten eğitim sistemi bu işi başarıyor olsa uzaydan türeyen bu yeni nesil bu kadar da kudurmazdı bence bunun ilerisi ABD deki okul girişlerinde bulunan derin bir güvenlik soruşturması
@Yardımistiyorummm Ben zaten sistem iyi demedim ki üstte yazdığım sebeplerin bir kısmı zaten sistemden kaynaklı sorunlar. Benim eleştirdiğim şey kendisi hiçbir çaba göstermemiş öğrencileri avutmak için senin suçun yok sistem kötü denmesi, bu şekilde öğrencileri tembelliğe itiyorlar.
Orası doğru tabi evlilik için aile cüzdanı nasıl hazırlanıyorsa yeni evli çiftler için çocuk yapma ehliyeti çıkarılmalı yasadışı dünyaya getirilen çocuklar devlet denetiminde olmalı yasadışı çocuk yapan veliler de cezalandırılmalı tabi bu benim bakış açım
Takmadığına göre boş yapmışım
Ya bilmiyorum cidden , benim okuduğum dönem çok uzak değil (şu an üniversite 2) ki o zaman bile herkes karnesine önem verirdi. 5. sınıftan lise sona kadar olan karnelerim hala bende durur. Şimdi ne derslere ne eğitime ne belgeye hiçbirine özen yok , çok üzücü...
Cevap
59Cevap
Bence de yanlış yapmış
Ögretmenlik stajinda öğrencileri görünce bu kutsal meslegi yapmaktan vazgectim. 2 sene önce mezun oldum ogretmenlikten. Öğrenciler bizim zamanimizdaki gibi degil. Hani benim yasim da fazla degil. 24 yasindayim.
Ama benim yaşıtlarım, ayni sinifta okudugum kisiler saygiliydi, ben bazi sebepler geregi cok okul degistirdim hepsinde saygili ogrenciler vardi. Öğretmenlerimize ters bir sey yapan olmadi egitim hayatim boyunca. Ama bu son yetisen nesil gercekten cok zor ve cok serbest, disiplinsiz, degisik bir özgüvenleri var ve bu ozguven olmaktan da çıkıyor cogu zaman.
Hani zaten stajyer ogretmen pek ciddiye alinmaz ogrenci tarafindan bunu biliyorum ama arka sirada oturup dersi işleyen öğretmeni dinledigimde, o asıl ogretmene karşı da saygının olmadigini gozlemledim.
Ögretmenin yetkileri de yok. Hani hoca olarak bir sey desen, cimere sikayet etseler ogretmenin basi yanacak, ogrenci velisi gelse ortalığı yıkıp gidiyor zaten. Sen nasil boyle dersin benim cocuguma, boyle davranirsin diye. Hani karsi tarafin, öğrencinin yaptigi saygisizliga cok mudahale de edemiyorsun bu yuzden. Ögretmenler buyuk bir sabirla kazasiz belasiz şu dersi atlatayim diye geciriyor cogu zaman derslerini.
Mezun oldugum ilk sene biraz dinlendim ama bu sene baska bir bolum gelirse onu okuyacagim. Yani bu alandan atanmayi düşünmüyorum şu an icin. Beni vazgeciren de ne yazik ki öğrenciler oldu.
Artik aileler nasil yetistiriyor bilmiyorum. Hani bazi durumlar olur, anlayisla karsilarsin sabredersin, olmasi gerekende budur, cocugun yaşina verirsin, o gun cani sıkkındır, ailesiyle sorun vardır falan ama artık bazi öğrenciler sınırı gercekten fazla zorluyor ve şımarıklık ust duzeyde. Bu video sadece dagin görünen kısmi bana göre.
Okullar berbat halde saygı denen bişi kalmadı ne öğretmene ne arkadaşa bende egitimciyim hemde en alt kademede anasınıfı maa orada bile neler neler oluyor akliniz şaşar böyle diyince e eğitimcisi düzelt diyolar ben okulda egitiyorum dogruyu terbiyeyi öğretiyorum adam beş yaşında goUmun önünde annesini dovuyo anneside gulmekle yetiniyo okulda banada aynı şeyi yapmaya çalıştı ceza verdim önce konuştum sonra ceza verdigimde şu bı etkinliğe katmadim oyuncaklarla bı sure oynatmadim annesi beni ariyo hocam niye böyle yaptın e bana vurmaya kalktı diyorum hocam çocuk bu evde banada yapiyo diyo ailede verilmeyen eğitim ya da okulda verilip evde devam etmeyen eğitimden maalesef iyi bı sonuç almak mümkün değil...
Tebrik ediyorum sizi Õgretmen Hanim Egitim õnemli Aile bir cocugu nasil yetistirirse õyle gider siz dogru olani yapiosunuz ben olsam aynisini uygulardim🤨
Suç çocukta değil, kendilerini geliştirememiş ebeveyinlerinde! Eğitimsiz, sevgisiz anne babalar çocuk yapıp sokağa tükürüyorlar, ne bir ilgi, ne bir alaka…sonuç ortada! Yeni nesil cidden gümbür gümbür geliyor…ama cahil, ama duygu karmaşasında, ama vicdan yoksunu, ama depresif, ama gösteriş meraklısı…. vs!
Her şeyden önce Türk bayrağının fotoğrafı vardır. Amerikalılar İngilizler bayrak simgelerini iç çamaşırlarına basıp gezebilir ama şu bi gerçek ki Türk bayrağı kutsaldır, ona bunu yapamaz kimse yırtmak söz konusu bile olmamalı. Bence yaptırım uygulanmalı.
Sebep neymis aaa yazik simdiki nesil bizden değil neyazikki mesela, Ben Őğretmenlerimin yüzune bakamazdim saygımdan utanirdim nederse yapardım hiç okulu asmadım sınıfta terbiyesizlik yapmadim sevilen bir õğrenciydim Õğretmenlerimi sevgiyle õzlemle anıyorum teşekkür ediyorum Herbirine..
Ben bir saygısızlık göremiyorum çocuğun kötü niyetle yaptığını da düşünmüyorum, bu bir saygısızlık değil ondan ziyade karnesini beğenmeyip kendi notlarını ve karnesini önemsemediğini göstererek yırtıyor. Bunda bu kadar büyütecek ne var? Tüm öğretmenler ya da tüm ülkede ki diğer her şey tamam da çocukların karneyi yırtması rahatsız ediyor sizi. Kendi notlarının yazılı olduğu bir belge her şeyi yanlış yerlere çekmeye çalışmayın ve biraz sakin olun lütfen...
O yırttığın karnede bayrak var Sözde sorsan Bayrak aşığıdır. Nasıl çocuk Bunlar O alkışlayanlar nasıl öğrenci bir öğretmenin önünde yazıklar olsun rezillik başka bir şey değil Siz okumayı hak etmiyorsunuz ilim sizin neyinize
ne şaşırıyorsunuz ki? taa benim zamanımda bir aile dostumuzu çocuğun biri açıcakla kesmişti bir az gelse ölecekti okul yönetimi üstünü kapadı. bunlara ceza kesilmeli displinin olmadığı yerlerde zulüm olur.
Yazıklar olsun!!!… Hiçbir şeyin değerini bilmeyen, saygısız, yırttığı karnede Atatürk resmi ve İstiklal marşının olmasını bile önemsemeyen rezil! En büyük disiplin cezası verilmeli ve mutlaka duyurulmalı ki bu zihniyettekilere de ders olsun!!!
Ne olmuş çok mu düşük almış? Almasaymış? Öğretmenin burada hiçbir kusuru yok iken bu saygısızlık da neyin nesi? Gerçekten anne olsam öğretmene bakmaya utanırım.
Küçük yaşta eline Kur'an yerine, tablet telefon verilen tiktok, Instagram gibi uygulamalarda akım adı altında sürü psikolojisine ayak uyduran nesilden çok bir şey beklemiyorum zaten.
Genel olarak art niyet ile atatürk düşmanlığı veya cumhuriyet düşmanlığı besleyerek yaptığını sanmıyorum. Genel olarak üniversite mezunlarını mühendisleri öyle bir duruma getirdiler ki artık okumanın bir değerinin olmadığını düşünen bir nesil geliyor bu yüzden böyle bir davranış görmek çokta anormal değil yeni nesil gerçekten durumları çok vahim.
Karne onun değil mi, ister yırtar, ister çerçeve yapıp duvara asar. Bu niye sizi geriyor?
Ayrıca o çocuk bunu yaptıysa. Mutlaka bir nedeni vardır. Öğretmenler melek değiller.
Yaptığı şeyin bilincinde değil ne yazık ki. O yaşlarda iş tamamen şov amaçlı, kendini bu şekilde artistik olduğunu düşündüğü hareketlerle değerli kılmaya çalışıyorlar, ellerinde başka bir şey yok çünkü..
Biz o karneleri sevinçle eve götürürdük , ailelerimiz saklardı eşe dosta bak benim kız ne kadar akıllı demek için haha. Hey gidi hey ne günlermiş.
Hastanelik edene kadar dövecen bu pis ergeni bu nasıl saygısızlık terbiyesizlik be notun kötü geldiyse sende dersini düzgün çalışsaydin tembel herif disiplin şart hayatta
Aklıma şu tweet geldi. Yaptığı terbiyesizlik yanına kâr kalmamalı.
baş olmazsa gt olmaz aile reisi yok evde demekki. babasına gapatla ışığı diyordur bu ama elin oğlu mnagoyar bu tip modellerin kendilerine getirirler saygısız adi herif.
Öğretmenlik gibi kıymetli bi meslek bu terbiyesizlikleri asla hak etmiyor aslında öğretmenler bi çok alanda mağdur köklü bi değişiklik şart
Bence bu tür davranışlar TikTok' tan sonra yaygınlaştı. Artık TikTok kullanmayı zekâ ile bağdaştıracağım, kullanan net akılsızdır! Yeter cidden
Öğretmen haksızlık yaptı ise normal ve yerinde bir protesto bence. Ama kendi tembelliği yüzünden ise saygısızlık.
Daha büyük saygısızlık yapan var bu ne ki en azından karnesini yirtmis karne kendisinin ne yapıyorsa yapsin öğretmene bir saygısızlık göremedim
Yani çocukları boşuna linclemeyin
Babam beni ilkokula yazdırırken hocaya; "hocam eti senin kemiği benim diyip" teslim etmiştş
Z kuşağı diye diye göklere çıkardınız böyle tipleri, bunun gibilerden bir cacık olmaz. Geleceğin t. röristi ne olacak !
Çoğu kişi artık ne yapacağını şaşırdı cidden ben en koşa zamanda gidiyorum kalan akıllılara Allah kolaylık versin see you
Çocuklar da tırlattı artık. Anne baba psikopat olunca çocuk nasıl normal olsun.
Yoo başlarım sizin eğitim sisteminize de size de diye feryat figan etmiştir
Saygısızlık tamamen bu tutulur bir tarafı yok bir de vidyoya çekmişler matah bir şeymiş gibi
Tüylerim ürperdi gercekten.. Diziler, pc oyunları ve ebeveyn üçlüsünün sonuçları..
Kendini nasıl hissettiği konusunda herhangi bir fikir sahibi değiliz. Kaldı ki bunu yapmasının altında yatan sebebi de bilmiyoruz her şeyi şımarık olarak algılamayın
Nasıl psikolojide olmuş bilemem ama, saygısızlık bana göre
Onu bana versinler, ben karne nasıl yirtiliyormuş bir göstereyim ona..
Bunun tek sebebi eğitimsiz ailelerin çocuk yetiştirmesinden kaynaklanıyor.
Yeni nesil maal gibi yetişiyor ne saygı var nede adap...
ülkenin geldiği noktaya çook yabancısınız
şaşırdın mı şimdi buna?
Çocuk " benden adam olmaz. Boşuna uğraşmayın." diyor.
Bomboş bir Ergen işte etrafına Cool gözükmek istiyor video zaten ondan dolayı
Ne hale g3ldi insanlik. Bi laf etwe suclu oluyor ogr3tmen boylelerine
Terbiyesizlik az bile türk bayrağına muhalefetten ceza almalı
Vay be. Benim ta 1. sınıftan 12 ye kadar bütün karnelerim dosyada duruyor gıcır gıcır hepside. Ben katlamaya kıyamazdım. Şunlardan öğrenci olacak mk pislik sizi
Pislik yazan yer dolisrafı olacak
Bizim zamanımızda bırak böyle saygısızlığı çarpım tablosunu sayamayınca kulağımızdan çekerlerdi 😄
Net şekilde terbiyesizlik.
Disiplin suçu olmalı bence.
Bu kişinin gelecekte ne derece faydalı bi vatandaş olacağı şimdiden belli değil mi.
Yeni nesil iyice sapıttı. Yaptıklarını marifet sanıyor.
Cidden saygısız ve ise yaramayan bir nesil yetisiyor
hocanın yerinde olsaydım a/*ansınnnı sever bu ergenin
Valla öğretmenler artık bu devirde öğrenciye hiçbir türlü karışamıyor. O kadar bastırdılar ve yetkilerini ellerinden aldılar ki kazasız belasız günü bitiren şükrediyordur
@Vakt-imerhun Ben lisedeyken hocaya ters konuşamazdık (kimse)
Benim zamanımda da öyleydi. Öğretmene olsa bir şey müdür kızardı veli duysa veli kızardı. Eminim bu birey anası babası bunu savunur
@Vakt-imerhun maalesef
Yırtacaksan bile en azından çıktıktan sonra dışarıda yırt at yani. Hocaya saygısızlık olmuş evet
Çocuk içini rahatlatacaksa yırtsın 🤣 e okulda duruyor sonuç olarak
Öğretmene kölelik yeirne çocuğun neden yaptığını sormayı tercih ederim bir protesto var orada
yırtmasa ne olacak karnesi büyük ihtimalle tırt zaten :D
Eskiden bu kadar değildi. Şimdi ne bir korku ne bir saygı var. Sosyal medya hayatı bambaşka yere taşıdı
Öğretmene saygı kalmadı da burada abartılacak bir şey görmedim.
Zayıflari olduğu için yırtmış tır notlarını ailesi görse kötü birşeyde ola bilir bu açıdan da düşünün
Yaptığı tamamen şımarıklık ve saygısızlık. Ben bunun altında bir sebep aramam. Ailelerin düzgün yetiştirmesi gerekiyor
Ailede başta verilmeyen sonradan zor kazandırılıyor 🥹
Çok büyük terbiyesizlik hem de nerde o eski öğrencilik
Kemalist eğitim sisteminin sonuçları, ahlak yok, vicdan yok, merhamet yok, saygı yok
Eğlence ya öğretmenlerin senelerce bizs yaptıkları saygısızlık asıl
Anası babası terbiye verememiş öğretmen mi vericek terbiyesini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?