https://www.mynet.com/ankara-da-ogrencinin-ogretmene-yaptiklari-sosyal-medyayi-ayaga-kaldirdi-milli-egitim-mudurlugu-harekete-gecti-110106932719

Şimdi bu tabloda öğretmen de çok pasif kalmış. Sınıfta disiplini sağlayacak yeteneğin de olmalı. Şartlara uyum sağlayıp yönetecek. Artık kimse Çocukların gece masallarını dinlediği gibi ders dinlemiyor. Fen liseleri bile öyle.
Asıl olaya gelirsek... öğrenciler öğretmendeki bu pasifliği gördüğü için bunu eğlence aracı yapmışlar. Bana kalsa eğitim öğretim hayatı son bulmalı hatta küçük bi hapis cezası da olabilir. Özel de olsa onlarda Meb'e bağlı bi personel. Yani görevi başındaki memura şiddet neyi gerektiriyorsa aynısı bu öğrenciye ve olaya dahil olan diğer öğrencilere de uygulanmalı.
Okullarımız cidden zıvadan çıktı. Veliler de öğrenciler de dokunulmazlık maddesini iyi biliyor ve ona göre oynuyorlar. Geçende bizim bi öğrenci maske takmadığı için dersin hocası çocuğu ufaktan azarlamış. Çocuk karşılık verince de biraz hırpalamış. Velisi geldi. Çocuğuma kimse dokunamaz diyor. 5 erkek öğretmen o veliyi odaya alıp adam akıllı konuştuk biraz da korkuttuk. Anca öyle yola geldi.
Eğitimde AB standartlarını yakalayacapız diye iyice şaklabana döndü ortalık. Ama bi noktada patlayacak bu. Görürsünüz
Kesinlikle bu öğrencinin davranışlarını hoş karşılamıyorum ancak çok fazla sıkıntılı öğretmen de var bunu görmezden gelemem. Mesela ben lisedeyken bir öğretmen hevesimi kırdılar diye ders anlatmazdı hiç. Sizce bu doğru bir davranış mı? Sadece okula gelmek için geliyoru başka yaptığı bir şey yok. Kardeşim de 8. sınıf öğrencisi 2. dönem okulunu değiştirmek zorunda kaldık ve yeni gittiği okulda din kültürü dersinde biraz fazla konuşmuş herhalde ve öğretmen hanım da ona demişki "biz okula gelen yenileri fazla sevmeyiz" annem okula gidip öğretmenle tartıştı artık kardeşimin dersine girmiyor yani demek istediğim şey eğer disiplin olsaydı bu tür öğrencileri okulda barındırmazdılar zaten ama bu öğretmenleri ne yapacağız?
Eğitim olmadığı için! Okullarda telefon serbest isteyen istediği gibi giyinip gidiyor bi disiplin kalmadı öğretmen okula saç sakal birbirine karışmış halde okula gidiyor okula giren öğretmen mi teröristmi belli değil. Bizim zamanımızda tek bir okulun üniforması vardı herkes giymek zorundaydı sakal kontrolü yapılırdı şimdi öğretmen öğrenciyi dövse mesleğinden atılıyor
Ahlak durumumuz çökmek üzere çünkü internet ve TV dizileri kültürel yapımızı bozdu.. . Amerikan okulunda ki çocuklar gibi davranış moda oldu.. Biz okulda bir tokat yesek evde iki tokat yerdik öğretmen az yapmış diye.
Cevap
30Cevap
Hep savunuyorum, herkes evlenmemeli diye. Sonra cehaletini kendi çocuğuna bulaştırıp cefasını millet çekiyor. Adam akıllı aile eğitimi veremeyeceksen evlenme, ev-len-me kimse bu gibi olaylara maruz kalmak zorunda değil kanka, senin çocuğunun terbiyesizliklerine katlanmak zorunda değil insanlar. Daha neler söylemek geliyor içimden de neyse bu kadarı kafi olsun.
Saygısızlığa asla tahammülüm yok. Bunu yetiştiren aile saygıyı öğretmemiş. Benım çocuğum böyle bi hareket yapmaz mesela daha çok küçük olmasına rağmen. Çünkü büyüklere saygıyı öğrettim ben ona merhameti gösterdim örnek oldum. Çok şükür o da merhametli tabi genlerde önemli ama iyi bir örnek olmak da lazım
her şey ailede başlar.önceden okullara verilirken eti senin kemiği benim diye verirdi aileler. şimdi ise öğretmen çocuğa kızsa veli şikayet etmedik yer bırakmıyor. bizim disiplin kurulu hocamız vardı izzet bey. elinde 1 metrelik sopa ile gezerdi her zaman. şimdi öğretmen ağzını açamıyor. veli veliliğini ,öğretmen öğretmenliğini bilse her şey daha güzel olurdu. ama ne yazıkki eğitim sistemi beş para etmez müfredat ile çöp oldu.
Bir şey yapmadığımız halde, hiç yoktan bahanelerle bize şiddet uygulayan ve onları şikâyet etmediğimiz için istediği gibi at koşturan geçmişteki (hepsi değil ama bir çoğu böyle olan) ve ne yapsak yaranamadığımız öğretmenlerimizin bu görüntüleri gördüklerinde ne hissettiklerini çok merak ediyorum!
Bu öğrenciyi de kınıyor ve bu görüntülerio hakkımı asla helâl etmeyeceğim öğretmenlerime ithaf ediyorum.
Ayy psikolojisi mi bozuk bu çocuğun ya ne saçma davranışlarda bulunmuş, özel okul olduğu için bu kadar rahat davranıyor sanırım yine de gereken yapılmalı
En büyük suç bu çocuğu yetiştiren daha doğrusu yetiştirmeyen, düzgün terbiyeyi öğretemeyen ebeveynlerinde. Asıl sorun ailesinden başlıyor. Ailesi bu çocuğu doğru düzgün eğitseydi öğretmenine böyle tek hücreli bir harekette bulunmazdı.
Evet kabul edilebilir değil ama öğretmen arkadaşların bazıları sınır koymuyor :) acaba bu da öyle bir olay mı? Buna bakmakta gerekir. Ama kusurlu hareket midir tabi
Ki öyle saygı önemli bir davranıştır.
Benım zamanımda ogretmene bunu yapmayı bırak dokunsan kendımızı dısıplın kurulunda bulurduk. Bu nesıl cok sımarık ve teknoloıye bagımlı. Neolcakkı ınstagram reels lerı ve tıktok ızleye ızleye bu hale gelıyorlar.
Önceden yani bizim dönemimizde ögrenciye cetvel hediye ediyorlardı yaramazlık yapınca cezalar vardı ufakta olsa şimdi veliler ay ögretmen benim cocuguma basıl ceza verebilir bide okulda telefon diye bişey cıkmı isteyen getire biliyor bence şimdiki cocuklar okumaya devil soytarılıga gidiyorlar okula
Eğitim zaten bitik diploma artık birşeyler ifade etmiyor ayrıca özel okul orada müşteri olmanın verdiği rahatlıklada böyle hareketler yapıyorlar. Yozlaşmışlığın lokal bir örneği
Nedensiz sonuç olmaz. O öğrenciye bu ortamı sağlayan, sözde egitimciler bence kendilerini sorgulamali.
Her okulda bu tip öğrenciler var ya. Kendince arkadaşlarının ilgisini çekmeye ve komik bir hareket yapmaya çalışmış
Şimdi hoca kalkıp buna 1 tane vursa oda suclu olacak adamın sabrını niye sınıyorsunki bunlar okuyacakta bir yerlere gelecek yazık
Özel okul değil. Ticarethane orası. Eski öğretmenleri getirip koyacan şimdi bak bakayım sıra dayağında nasıl terbiye ediliyorlar. Yazık yazık
Bizim zamanımızdaki hocaya denk gelseydin sana şamarla çaça dansı oynatırdılar ya cocu
Okuldan atın p icini bir dahada hiç bir okula alınmasın örnek olsun bir daha yapabiliyorlar mi
Bunları eşek sudan gelene kadar dayak manyağı etmek gerek
Çünkü saygısız bir velet. Özel okulda okuyorum babamın parası var diye öğretmenine saygısızca davranmak seviyesiz bir aileden gelen seviyesiz bir veletin yapacağı türden bir hareket.
Sosyal medyada daha çok tıklama ve beğeni almak uğruna yapılıyor.
Evet böyle danışıklı dövüşlerde olabilir
@DreamGhosters ben olaylara hiç bir zaman tek taraflı bakmıyorum.
Tabi her zaman çift taraflı bakmak lazım kaynak olarak haber sitesi var diye ve siyasi değil basit bir olay diye ben daha farklı bir yorum yaptım
@DreamGhosters olay ne olursa olsun tek taraflı bakmak önyargıdır.
Diğer olan olayların yanında çok basit bir olay, ha doktor olsaydı yine şov yapıyorlar derdim geçen uzman çavuşa iftira attılar neredeyse bütün hastane beraber film çevirdi adama karşı özel güvenlik kamerası olmasa adam iftiralarşa neredeyse linç edilecekti
@DreamGhosters yaptığımız hatalardan biri de bazı olayları basit bir şey diye göz ardı etmek.
Aslında haklısın rehavet iyi bir şey değil,
@DreamGhosters bir kar tanesi çığ başlata biliyor değil mi?
Başbakanın sorunlarını anlatmaya çalışan bir çiftçiye ""Ananı da al git" sözü bu günlerin geleceğini gösteriyordu ama toplumun büyük çoğunluğu ve çiftçilerin % 95 bunu göremediler çünkü basit bir şey diye lanse edildi.
İşte o tepeden Siyasi bir etkileşimdi emsal teşkil edeceği belliydi
@DreamGhosters o yüzden hiç bir şeyi basite indirgememeliyiz.
Doğru aslında medya pireyi deve yapıp onun üzerinden topluma yön vermeye çalışıyot
@DreamGhosters ya da deveyi pire yapıyorlar.
Tabi işlerine gelmeyenide öyle yaparlar
@DreamGhosters işte tam da bu yüzden insanlar cahil kalsın istiyorlar.
Bir akp'li ne demişti " Eğitim seviyesi yükseldikçe bize oy verenlerin sayısı azalıyor "
Aynen öyle demişti o yüzden eğitimin içini boşalttılar, millet somur bilgi ve arge değil, binlerce yıldır işkembeden sallanmış teori denilen sırvalıkları ezberliyorlar tabi buda onlara bir şey katmıyor
@DreamGhosters işte tam da bu yüzden en çok da kadınların eğitim almasını istemezler çünkü kadın öğrenirse çocuğuna öğretir. Kadın cahil kalsın ki kocanı mutlu etmen Allahın hoşuna gider diyorlar. Kocan ne derse yapmak zorundasın derler. Cennete girmek istiyorsan kocanın senden razı olması gerek diyorlar.
Serseri Şeref (siz Senin Ben 🤬 Hiç Büyüğe Saygı da Kalmamış Bu Pislik Ergene Çok İyi Bi ders Veren Çıkar Umarım Hem de Öyle bir ders ki Aklın Başından gitsin Böylesi elime geçse Tenha bir yerde kapatırım Bıçakla Derini yüze yüze bağırta bağırta işkence ederim Yetti mi Yetmez Yüksek voltaj Elektrik Bacaklarını çekiçle Kır sakat kalsın ak Böylelerini Okumasın Gebersin
Şımarık bir öğrenci ve aşıri sinir bozucu bir durum
Of ne duyar kastınız birader, hoş bir davranış değil bu ama bukadar büyütülecek bir tarafıda yok.
Devlet okullarındada öğretmenler ögrencilere neler yapıyor keşke onlarda böyle gundem olsa. Tabiki bu hocayada uzuldum kocaman adam hayat için katlaniyor
Benim zamanın da yapsaydı bunu çoktan mezarda olurdu şimdiki zamane geçleri zaten hep gö tü başı oynak saygısız böyle şeyleri duymaya görmeye alıştım
Aile terbiyesi diye bosa demiyorlar arizona kertenkelesi
Evet öğretmenler çocukları dövmemeli ama öğretmenlere saygısızlık yapanladır ağır ceza almalı kesinlikle
20 30 yıl öncesine kadar çocukları dayak maynağı yapıyorlardı artık devran dönmüş.
Şimdiye kadar hep öğretmenlerin çocukları dövdüğü, ufak çocuklarla video çekerek taştaş geçtiği videolar izledik, şimdi sıra öğrencilerde helal olsun lan koçuma iyi yapmış :D :D
O cildiranlardan biri de benim.
Çok terbiyesizce ya niye yani
Karaktersiz zırtapoz çocuk işte..
Tam o hareketi yaparken alttan aparkatı yapıştıracaksın. Dişleri diline saplansın kalsın.
Bu çocuk terbiye nerden aldı acaba
Öğretmen yaptığı açıklamada “35 yıllık öğretmenim annesini babasınıda biz eğittik eğitememişiz ki şu an böyle oldu”
Aile terbiyesi çok önemli gerçekten.
Aile terbiyesi önemli diyorum
Saygısız okumak istemeyen saygısız ergen
Bu saygısız nesil kimin eseri acaba :/
Hep fenomen olma çabasi gündem olma cabası yazık.
Terbiyesiz birey
Çok terbiyesiz bir çocuk
Yaptıgı saygızlık tek kelimeyle😕
Okumak istemeyenleri hayvanat bahçesine gonderin
Terbiyesiz velet
Zürafa gibi boy var ama aklı yok yazık
canım başka bir şey değil
Aptal
Ergen velet. İzleyince çıldırdım adeta.
Mal cocuk
Fenomen olma çabası
Aileye bakmak gerek