Evliyken okuyacağım eşimle konuştuk. Evliyken okumak mümkün müdür? Okula gidersin olur dedi bana engel olmaya da çalışmayacak. Peki evliyken okumak mümkün müdür?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEngel değil, esine destek olan erkekler var ama yine de baban gibi olmaz. Ben acikogretimden 2. bolum okuyorum. Gecenlerde yaz okulu sinavina girdim ciktim.
Biraz soluklanayim diye soguk su aldim, sicakti hava zaten, gittim bir banka oturdum. Yanimda bir baba ve bebek vardi. Esini bekliyordu. Kadin cok gecmeden cikti sinavdan geldi. Kocasi nasil gecti dedi. Genel olarak iyiydi ama bir dersten kalabilirim belki, xxx dersi bir turlu gecemiyorum dedi.
Adamin yuzu degisti, zoruna gitti, calissaydin gibi bir sey dedi. Calistim ama yapadim, bebek ve ev islerine ragmen calistim, elimden bu kadari geldi dedi boyle konusurlarken gittiler zaten. Yani ben 500 lira yatirdim. Adamda boyle bir rakam yatirdiysa o suratinin rengi bu yuzdendi bence.
Kimse babaniz gibi olmaz.(gerci her babaya da baba denmez orasi ayri) bazi babalar helali hos olsun, sen yeter ki oku evladim derler. Elin herifi der mi helali hos olsun bunu bilmiyorum.
Der belki, destekte olur ama en ufak kavgada yuzunuze vurur, boyle rengi degisir kavga sebebi olur aranizda. Ha yasiniz biraz geciyorsa 28-30 civari falansaniz bir sey demem. Treni kacirmayayim, dogum vs gibi daha gec kalmayayim derseniz bir sey diyemem ama biraz gencseniz evlilikte acele etmeye gerek yok.
Yani cok cok iyi ve deger veren bir adama denk geleceksiniz ki sizi desteklesin, sinav paranizi, kitap paranizi versin. Oyle iyi adamlar da gunumuzde pek yok. Soze guven de olmaz. Benimde hemsire kuzenim ev islerinde, cocukta yardim edeceksin diye anlastilar adam bekar yasiyordu zaten evlenince isten gelip kosesine cekiliyormus, bir is yapmiyormus. Bosadi sonra 1 yil evli kaldilar. Soz senet olmuyor bazen dikkatli olmak gerek.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilik okumaya engel değil. Ben evli değilim ama yalnız yaşayan bir öğrenciyim. Yemek yapıyorum, ev işi, temizlik, alış verış, bazen arkadaşlarım gelip kalıyorlar onlara da hizmet ediyorum falan. Yani düşündüm de, evli olsam daha farklı olmaz hayatım, yine aynı sorumluluklarım olur. Yani gayet de evliyken okunur. Hatta daha iyi olur çünkü sana destek veren bir kocan olur, ben kendimi çok yalnız hissediyorum mesela. Ama çocuk yaparsanız buna bir şey diyemem, bazıları çocukla okuyabiliyorlar ama bazıları ev hanımıyken bile çocuğa zor bakıyorlar. Yani bu kişinin psikolojik ve fiziksel olarak ne kadar güçlü olduğuna bağlı. Bence hemen çocuk yapmayın, okulun bitsin öyle.
Bu arada sınıfımda evli olan ve bu sene mezun alacak olan 2 tane öğrenci vardı, gayet memnunlardı.00 Yorumla
+1 yılOkuyan arkadaşlarım oldu. Bu o kadar da imkansız bir şey değil ama çoğu erkek, evlilik hazırlığı sürecinde geçiştirmek maksadıyla “okuturum” diyip okula yollamadığı için bu konuda güvenimiz epeyce sarsıldı. Eşinizin karakterini bilmediğimiz için bu konuda ki tutumunu siz daha iyi bilebilirsiniz. Yine de bu konuda katı ve kararlı bir duruş sergilemek sizin için iyi olacaktır.
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk yoksa okunabilir tabi hamile kalmamak için önlem aldıysanız. Çocuk varsa yaşları büyükse 15 ve üstüyse okunabilir. Küçük çocuğun bir sürü sorumluluğu olur. Benim akrabam 40 yaşında kadın 15-18 yaşında iki çocuğu var. şu an 4 yıllık örgün eğitim okuyor. Bu yaştan sonra belki 5 sene çalışır en fazla ama okumak istemiş. Okumanın yaşı yok 😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
86Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet mümkündür
10 Yorumla Klasik yurdum erkeği ile mümkün değil.
İş ister, yemek ister, çamaşır ister, ütü ister, temizlik ister ve hiçbirine yardım etmez.
3 ay yardım ediyor gibi yapıp sonra zulme başlar.
Evlenme oku.
Sonra bin pişman olursunuz.
59 Yorumla- +1 yıl
Sen istemez miydin
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
@Ahsensenven
Eşim zaten evlendikten sonra üniversiteyi bitirdi.
Bizim evde her iş ortaktır.
+1 yılEşin has adamsa ailesinin veya herhangi birinin doldurusuna gelmez. Kendi okumamış mi? Allah allah sinirlendim bak.
Orgundeyken derslerine hakim ol. Biraz erken kalk ve ev işlerini erken bitir. Akşam sana kalsin. Hatta yemeği sabahtan yap. Akşama sadece isitirsin. Pilav gibi şeyleri de o gelmeden 1 2 saat öncesinde yapar kendi kendine demlenir.
Okuldan sonra tüm vakit sana ve esine kalir.
Ayrica evi temizlik konusunda parçaya bölüp genel yapılması gereken artı 3 günde bir yapılması gereken şeklinde yapıp haftalık bir kez yapman gerekenleri de bir gün belirleyip erkenden halledersin. Hiç bir şey olmaz.22 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca eşin de o evde yaşıyor eğer cidden ağır bir işte çalışıyor ise hafta sonu yardımcı olmalı!
- +1 yıl
Sadece sen yapmayacaksın yani
+1 yılEvlen de gör ebeni.. eşinin tarafı eşini dolduracak, kadının yeri evi okumak da neymeş çoçuk yapsın diyecek, eşin beş ay bir sene sabredecik sonra başlayacak şurayı tamizlemedin şu yamaği yapmadın bilmem ne bilmem ne, yeri gelecek kafanı kaşımayacaksın ama ecde işler seni bekliyor diye psikolojik baskı hissedeceksin. Beyke bu yorumumu bizde olmaz, saçmalama ya diye okuyacaksın ama ilerde herbir harfine hakvereceksin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla hayatım bizde öyle anlasmstk devam edicem diye ne anlatım onun yeri değişecek diye aöften girdim üniversiteye evlendim 2. Ayda hamile kaldm bu 5. Senem ve hala 9 dersim var bitiremedim 2 cocuk annesi sorumluluk tavan vaktim kalmıyor hic bişiye. Sorsan mani olmadım der
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl✨Ayrı evde + part time çalışan olarak okumak mümkünken evli iken okumak daha da mümkün emin ol.
Ekonomi belli ailelerin gönderdiği para yetmiyor bizim sınıfın yarısı orada burada part time çalışıyor ve (yurt sayısıda az) ayrı kira da oturuyorlar buna rağmen bir şekilde başarıyorlar. Evli olanlar bizden daha avantajlılar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi ki. Annem hem okumuş hem evlenmiş yetmemiş üstüne işe girmiş son senesinide bana hamile iken üniversiteye gitmiş.
Seni her alanda destekleyen ve elini taşın altına gerçekten bir partnerle çok kolay. Partnerin sadece söze "yapabilirsin" dememeli ev içinde yükünü filan azaltmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAy ben bekarken zor okudum siz nasıl evliyken okuma gibi risk alıyorsunuz gerçi bölümle alakalıdır da ben başımı kaldıramıyordum yaaa özellikle final haftası sadece 3 - 4 saat uyuyordum kalk çalış uyu çalış uyan çalış sürekli çalış diğer zamanda ders oluyor zaten bilemedim.
00 Yorumla
+1 yılEşin evlenince değişip bir sorun çıkarmazsa kolay olur. Evlenince sonuç olarak bir şey değişmiyor. Sadece aile evinden ayrılıp başka eve gidip bir adamla yaşıyorsun. Ayrıca şu da var, çocuk olursa zor olur.
10 Yorumla
+1 yılEvliyken tabi ki okumak mümkün, çocuk yoksa daha kolay olur, fakat ev işleri okul, alışveriş, temizlik, ders çalışma sizi yorabilir, evliliğinize ve eşinize ayıracağınız zaman kısıtlanır açıköğretimden de okuyabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılÜniversitede bir hüseyin abimiz vardı. Üniversite 1 de evlendi. 5. Senenin sonunda 4 çocuk sahibi olmuştu 😂. Ona sorsanız ne üniversite okuduğundan ne evlendiğinden ne baba olduğundan bir şey anlamıştır 😂🤷♂️
00 Yorumla
+1 yılSadece kitap okursun karşim.
Yeni evlenene yarın öbür gün bebek yaparsın diyerek bile iş vermiyorlar
30 YorumlaBende evliyken bitirdim ve işe başladım. Doğru insan ike evliysen destekler seni bile. Eşim benimle birlikte masaya oturup ders bile çalıştırmıştı bana.
10 Yorumla
+1 yılÇok zor valla bende öyleyim hem iş, hem ev, hem okul, hem özel hayat, hem sosyal hayat yürümüyor maalesef
20 YorumlaKendini geliştirmek isteyen eğitim görmek isteyen birine mani olmak ahmaklıktır.
Karısını ehliyete göndermeyen birinin sakat kaldığında komşusundan yardım istediğine şahit oldum.00 Yorumla
+1 yılEvliliğin çok fazla yükümlülükleri oluyor. Ağza geldiği kadar kolay değil. Çok kez kavga sebebiniz de olacaktır. Gözünüzde iyi ölçüp sıkı düşünmeniz gerektiğine inanıyorum.
00 YorumlaEvlilik.. çok sırumluluk ister. Yemek, ütü bulaşık cinsellik eşe ilgi.. Eğer gerçekten yapabileceğinizi düşünüyorsanız ve eşinizin gerçekten engel olmayacağından eminseniz yapın. Ama şahsi tavsiyem bu süreçte çocuk yapmamaya dikkat edin. Çünkü çocuk demek gecesi gündüzü olmayan anne baba demek.
00 Yorumla
+1 yılAbim ve yengem 3. sınıfa geçerlerken bir eylül günü evlendiler. 12 eylül ihtilaller günüdür, onlar da kendi hayatlarında ve hatta başkalarının hayatlarına etki edecek şekilde bir ihtilal yaptılar.
Abim bir yardım kuruluşunda çalışıyordu. Asgari ücret civarında maaş alıyordu. Yengem de arada özel ders veriyordu. Evlerini geçindiriyorlardı.
Bence okuyabilirsiniz tabi ama çocuk varsa bir yorum yapamam.00 YorumlaTabiki mümkün senin adına çok sevindim ama okumak eskisi gibi iş sahibi olacağın anlamına gelmiyor bunun bilincinde olarak kendimi geliştirebilmek amacıyla oku
00 Yorumla
+1 yılElbette mümkündür yani ben örgün eğitimi bilemiyorum ama ben polis memuruyum boşandığım eşim de öğretmendi ve ikimiz de açık öğretim Fakültesinde okuyorduk
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMümkün ama güven olur mu ona belli olmaz ilk basta evet diyip sonradan şerefsizlikkk yapan cok bosu bosuna da pek riske atmaya gerek yok sözleşme yap sen en iyisi bu konuda
00 Yorumla Babamda anneme tamam demişti evlendikten sonra izin vermedi babam 7 yıl sonra annem babamı dinlemedi ve gidip okudu çok şükür okudu ve bitti😄😄
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılÜni’deylen bir hatun vardı iki çocuğu ile okuyordu. Diploma da aldı mezun oldu.
12 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm mezunuydu
- +1 yıl
Ziraat
+1 yılbekara karı boşamak kolay derler, şu anda evli değilseniz ve evlendikten sonra okuyacağım dediğinde şimdi tamam dediğine yarın bambaşka bişey diyecektir, anlamsız kıskançlıklar felan bu işin sonu kötü
00 Yorumla
+1 yılSanmazdım önceden ama şu an evli olup iki çocuklu olup sınava giren ve kazanan bir sürü çift görmeye başladım. Demek ki olan var.
00 Yorumla
+1 yılEvliyken okuyan ve şu an meslek sahibi olan çok tanıdığım var. Bu yüzden yapabilirsin elbette.
00 Yorumla
+1 yıl3 çocuklu bir annenin, 32 yaşında inşaat mühendisliğini bitirdiğini gördüm...
Eğer gerçekten istersen yapabilirsin...00 Yorumla
+1 yılMümkün ama baya zorlanırsın. Ev işlerinde falan eşin de yardımcı olursa biraz daha kolaylaşır belki. Ama evliyken okumak cidden zor
00 YorumlaEngel olmayacak mı? Pardon elin adamı nasıl sana engel çıkabilir. Birde izin istiyorsun. İstersen yaşıyım mı izin veriyor musun diye de sor. Rezil.
06 Yorumla- +1 yıl
Karışma hakkı var.. Çift onlar kadının da var erkeğinde hakkı
- +1 yıl
Bayağıda karışır evli çiftler kararları birlikte alır
+1 yılEşin ciddi anlamda destek olacaksa neden olmasın, ama sana her canı sıkıldığında okulundan dem vurmamasi gerekiyor.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki mümkün. Çalışırken mümkün de evliyken niye olmasin. Okul saati iş saatinden daha az zaten
00 Yorumla mümkün neden olmasın iddiaasına girdik ikimizde kazandık ama çoçuk olunca o bıraktı sonra bende yaş geçmiş ikinci üni neymiş dedim bıraktım
00 Yorumla
+1 yılBenim öyle arkadaslarim var. Mümkün yani zor değil. Ama bunu üst sınıflarda iken yapmak daha dogru.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılEvin sorumluluğu ağırdır. Zordur. Sen başarabilir misin? Geleni gideni... Kayınvalidem görümcesi...
00 Yorumla
+1 yılMümkün ama bekarken ki gibi olmucak tabi bunun ev temizliğivar yemepi var çamaşırı var bunlar eklenşcek
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşım eşi ile üniversite okudu hatta doğurdu ve sonra gene devam etti. Mezun bile oldular beraber :)
00 Yorumla
+1 yılMümkün niye olmasın ama çocuk olmaması lazım ya da çocuğa bakacak biri genelde çiftler kariylerlerinden sonra çocuk yapıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmumkun.. hem de daha guzel. Uni. deki kizlar bir de dogru kisiyi bulup evlenme telasina giriyorlar sacmaliyor cogu.. sen zaten onlarin bu amacini elde ettigin icin daha iyi konstanre olup basarili olursun
00 Yorumla
+1 yılHayatta her şey mümkündür lakin bu mümkünlük senin kaldırabileceklerinle alakalıdır. Sen o tempoya ayak uydurabilir misin
00 Yorumla
+1 yılEvliyken okumak mümkün ama aşırı zorlanacaksın Bir de hele çocuğun olursa daha da zorlanırsın oku sonra evlen olmaz mı
00 YorumlaEvet mümkün, açıktan okudum haftada bir okula gidiyordum mezun da oldum. Evlilik okumaya engel değil.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk girerse işin içine zor bir de erkek de odun ise hani düşman başına derler ya öyle ise baya sıkıntı
00 YorumlaTeyzemin kızı evli, iki çocuklu olduğu hâlde KPSS den 85 civarı bir almıştı emin ol mümkün..
10 YorumlaTabiki mümkün keşke bnmki de senin eşin gbi anlayışlı olsaydı 😏
10 YorumlaTabiki mümkün çocuk yapmazsanız gayet normal ilerler
00 YorumlaDeniz Ülke Ariboğan. Bu kadını tanıyor musun?
00 Yorumla
+1 yılHer şey mümkün sen yeter ki iste okumak hayalin nedir
00 YorumlaMumkun sen okula giderken kendine sahip cikicaksan esine sadik kalicaksan ne sorun olabilir ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger cocuk düşünmuyosan evliyken okumanin tek başına eve cikmaktan bi farkı yok. Ogrenciyken eve çıksanda yemek temizlik is sende olacakti yine aynisi gayet rahat yaparsinn
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOkuyan var vallahi. Yapabileceksen devam et. Ne okuyacaksın ki?
00 Yorumla Neden olmasın? Bence eşiniz de sıkıntı yapmıyorsa okumanızda bir engel yok diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet. İşleri bölüşerek kolay olur. Kim eve erken dönüyorsa evin işlerini yapsın. Mesela eşin dönüyorsa yemekleri hazırlasın. Sende bulaşıkları toplarsın. O çayı demlesin. Sende bir şeyler hazırlarsın gibisinden. Temizlik işleri için de öyle. Sen yerleri süpür o silsin falan. Öbür türlü hem işe başladığında hem de okurken çok yorulursun benden söylemesi.
00 Yorumla
+1 yılEvliyken okuyan suruyle kadin var niye sorun olsun
00 Yorumla
+1 yılVelevki sizin şehrinizden başka bir üni çıktı o durumda ne olacak?
00 Yorumla
+1 yılHayır şimdi dikten okumayı unut sen hem evlilik hem okul aynı anda olmaz
00 YorumlaNe okuyacaksın her zaman okunur elbette erkekten para bekleyen kadın olmazsın iş bulunca
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılMümkün bence niye olmasın ki, benim sınıfta evli olan bir kaç kadın vardı.
00 Yorumla
+1 yılBence evlenme oku türk erkekleriyle bu mümkün değil senden sürekli bir şeyler isteyecek
05 Yorumla- +1 yıl
Ben bu anlayışa karşıyım örneğin ben çalışıyorum gelirim var karşı tarafın yorulduğu kadar ben de yoruluyorum ve ev ekonomisine destek oluyorum eve geldiğimde neden evin bütün sorumluluğu bana yıkılıyor hayat müşterektir bazı şeyler paylaşılmalı neticede kadınlar bu dünyaya ev işleri yapmak, çocuk doğurmak ve erkeğin ihtiyaçlarını karşılamak için gelmedi
- +1 yıl
Tamam işte diyorum ki kadın ekonomiye destek olsun erkek de ev işlerine yardım etsin bu kadar basit
+1 yılBiraz kiminle evlendiğine bağlı ama okuduktan sonra evlenmek senin için daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılMümkün tabiiki neden olmasın okumanın yaşı yoktur yeterki sizi motive eden bir kişi olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Evliyken okuyacağım, eşimle konuştuk. Evliyken okumak mümkün müdür?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat