sen baskaları ıcın mı okuyorsun ya da baskalarını pısman etmek ıcın mı yasıyorsun umurlarında degılsın sadece egolarını sısırmeye calısıyorlar. sende onları umursamassan sana deger verdıklerını gorebılırsın ne yapacaksan kendın ıcın yap
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç okuma onları pişman edersin 😏
Turkiyede okuyan iş bulamıyor, okumayan şıp diye iş buluyor...
2 yıllık bitirdiğin bölümden sonra dgs sınavı ile istediğin üniversitede 4 yıllık bir bölüm okuyabilirsin. Tabi ki okuduğun 2 yıllık bölüm ile alakalı olanları
Seni küçümseyen insanlardan uzak duracaksın. Bugün okulunu küçümseyen, yarın neler yapmaz. Psikolojini yerle bir eder, enerjini emer böyle insanlar. UZAK DUR
DGS diye bir şey var ve iki yıl okumak Küçümsenecek bir şey değil okuyacağın bölümün kalitesi önemli olan bende iki yıl okudum ama senin gibi bu sıkıntımdan ötürü 2. Üniversiteyi de okudum
İlk başta kendini ve kariyerini düşün. Hırs yapıp yanlişlar yapma. Sonra meslek edinerek ufakdan ufakdan yükselirsin. her şey bi anda olmuyor maalesef sabır gerekiyor.
Ben 4 yıllık okul okuyorum 2 yıllık okuyup kpss çalışan arkadaşım şu an okuduğum okula memur olarak atandı. Her şey kpss de bitiyor sen okulunu bitir kpss kas sok gözlerine
Network marketing demek istemistim yani eksik yazmisim 😀 online magaza kurup hic bi reklam ya da pazarlama olmadan insanlarin kendi rizasiyla gelip urun aldigi platformlar altinda satis yaparak. Tabii potansiyeliniz varsa cok hizli yukselip cokta guzel kazanclar saglayabilirsiniz
@muratzzerss eger ki atanmayi dusunuyosan o bolumu okuma daha iyi :)) Ama kendimi gelistiririm ozel sektorde tecrube kazanir sonra buyuk islere imza atarim diyebiliyosan memurdan cok cok daha fazlasjni kazanirsin. O bolumden mezun olmus birisi olarak sana şunu soyleyebilirim. Universite de sana herseyin temelini verirler. Eger sen kendini gelistirmek istiyosan gerek bedavaya gerekse cok komik paralara projeler yap. Iş hayatinda ogrendigin tecrubeleri deneyimleri hic bi okul sana ogretmez. Bu bolum aslinda cok kapsamli herseyden biraz biraz veriyolar ve gerisi sana kalmis. Sen kendini ne kadar gelistirebilirsen okadar cok tercih ediliyosun is hayatinda. Her dalda gelistiremeyebilirsin ama en azindan kendine bi alan belirle. Mesela bi arkadasimiz web tasarimda kendini gelistirmek icin cok komik fiyatlara tasarimlar yapiyodu. Ama bolumde en iyi tasarimlarida o yapiyodu. Bi arkadasimiz kendini kod yazmada gelistirmek icin projeler yapiyodu. Bazi arkadaslarimiz donanima yoneldi. Mezun olunca teknik servis firmalarinda calisma imkanlari oldu. Bizde sadece mezun olmaya calistik :)) Sinavlari gecmek ya da cok iyi bi ortalama ile okulu bitirmenin bos oldugunu mezun olunca anladim :(( O yuzden bu sektorde tutunmak istiyosan mutlaka ama mutlaka kendini bi alanda gelistirmek icin cabala. Okul bi sekilde bitiyo ise alirken hic bi patron senin ortalamana bakmiyo. Senden hangi projeleri yaptigina ve tecrubelerine bakiyo. Umarim bu yazdiklarim faydali olur
şu an açıköğretim ilahiyat yazdim bana en yakın olanın o olduğunu düşündüm çünkü diğer bölümler pek aklıma yatmadi çocuk gelişim belki hi tık olabilirdi ama onda da 2 'den başlayan çok üni var ve dgs için az üniversitede var vu bölüm imam hatip mezunu olduğum için yazdım zaten çocukluğum kurslarda geçti yabancı değilim maddi acıdan yeterli olsaydım örgün yazacaktim ama yazamadım maalesef ki olan oldu şimdi bu bölümde kendimi geliştirmeye çalışıyorum istiyorum nasıl yapabilirim belki çalışıp 2 sene içinde bi arava alabilirim bunu değerlendirerek ama kendime guvenim azaldı uyku düzenim yok bazen cok geç yatıyorum telefon hayatım olmuş sanki 2 sene sonraki kpss ve dgs ye girip kendimi ilerletmek istiyorum sence olabilir mi bu mümkün mü sadece evden çalışarak yapabilirim ama atiyorum vardiyalı bi işe girsem istem geldiğimde az bi kendi bölümüm dersi biraz paagraf ve her güne bi kpss konusu koyarak yetiştirebilir miyim? Ya da şöyle mi yapsam bu sene sadece kpss ders vs seneye sadece para kazanmak icin calisicam hep temelim olacak alt yapım saglamlasacak isten geldiğimde 1 2 saat bile baksam tekrsr rtmiş olacamn
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
sen baskaları ıcın mı okuyorsun ya da baskalarını pısman etmek ıcın mı yasıyorsun umurlarında degılsın sadece egolarını sısırmeye calısıyorlar. sende onları umursamassan sana deger verdıklerını gorebılırsın ne yapacaksan kendın ıcın yap
Hiç okuma onları pişman edersin 😏
Turkiyede okuyan iş bulamıyor, okumayan şıp diye iş buluyor...
Bence bimee girsin
Hiç canını sıkacak bir şey yok. 4 sene okuyup işsiz kalan o kadar çok arkadaşım var ki. Bence meslek ögrenmene bak.
yazılım okur 4k dolar alırsan onların mınakorsun
Okurken bölümün ile ilgili kendini geliştirebildigin kadar geliştir stajda da iyice öğren işi mezun olunca senin işine yarar
Bölümüne göre değişir canım ben önü açık diye okudum iş bulamıyorum ama başka bir arkadaşım farklı bölüm oldu kpssden atandı
baskalarini napcan sen sevdigin seyi yap gerisi bos
Önce okuyacagin bölümü bitirip DGS ye girip dört ya da beş yilliga artık neyse bölüm öne göre lisans programına geçiş yapabilirsin
2 yıllık bitirdiğin bölümden sonra dgs sınavı ile istediğin üniversitede 4 yıllık bir bölüm okuyabilirsin. Tabi ki okuduğun 2 yıllık bölüm ile alakalı olanları
Puhaha
Dgsyle 4 de tamamlarsın ya da bitirir işe başlarsın neyini küçümsüyokarmış yav
Seni küçümseyen insanlardan uzak duracaksın. Bugün okulunu küçümseyen, yarın neler yapmaz. Psikolojini yerle bir eder, enerjini emer böyle insanlar. UZAK DUR
DGS diye bir şey var ve iki yıl okumak Küçümsenecek bir şey değil okuyacağın bölümün kalitesi önemli olan bende iki yıl okudum ama senin gibi bu sıkıntımdan ötürü 2. Üniversiteyi de okudum
İlk başta kendini ve kariyerini düşün. Hırs yapıp yanlişlar yapma. Sonra meslek edinerek ufakdan ufakdan yükselirsin. her şey bi anda olmuyor maalesef sabır gerekiyor.
Ben 4 yıllık okul okuyorum 2 yıllık okuyup kpss çalışan arkadaşım şu an okuduğum okula memur olarak atandı. Her şey kpss de bitiyor sen okulunu bitir kpss kas sok gözlerine
Hedefine odaklan ve inan gerisi hallolur zaten. Ha insanların dedikleri de zerre umrunda olmasın yoksa hayat çekilmez bir yer olur.
Adalet laborant ağız diş acil afet ormancilik güvenlik vs yazdim buarada ondan küçümsenmem sanirin
Güzel bölümler hayatında başarılar diliyorum sana
Kimsenin seni küçük görmeye hakkı yok onlara bunu söyle
İyi ders çalış ortalaman yüksek olsun DGS sınavı ÖSYm ye göre kolay gecersin
kolay mi vet teknikerliği okuyorum vet okumak istiyorum ben
@kendalliste_ çok kolay
2 yıllık okuyup dgs ile 4 yıllığa tamamlayan sonra yüksek lisans hatta doktora bile yapanlar var. her şey sende bitiyor içinde varsa başarırsın
Benim arkadaşım var 2 yıllık diye başladı şu an öğrerim görevlisi
Ay benim böyle çevrem olsa onları umursamam ya sende eziksin herhalde intikam düşünüyosun
Gireceksin iyi bir derece yapacaksın DGS ile 4 yıllığa tamamlayacaksin sonra dönüp işsiz kalacaksın merhaba burası Türkiye
Bilgisayar mühendisliğinde issiz kalınır mi
Bu memlekette her an her şey olabilir bir şey diyemem kendini geliştirmene bağlı
@beyaz1234556 yazılım alanında çalışacaksan işsiz kalman imkansız yazılımcılar iş aramaz iş kurar :D
@demirasker Yazılımcıları havada kapıyorlar. Maaşları beğenmeyip istifa edeceğim diyenlere gitmesinler dıye brüt ödeme bile yapıldı.
@bitirim_05 aynen bende yazılımcıyım maaşlı çalışmak amelelik bence
@demirasker Benim çalıştığım kurumda çok istifa eden oldu. İstifa etmesinler dıye bazı kişilere araba bile tahsis edildi.
2 seneliğin önü açık değil. Mezuna kalıp. Puanlarını yükseltip güzel bir bölüme yerleşme imkanın varken bence değerlendir.
Bu sürede tekrar hazırlanıp daha iyi bir okul kazanınca
Nefret ediyorum öyle tiplerden ya çok biliyorlarsa onlar okusunlar 😳
Sen okudun da noldu Ümraniye de tekstilde calisiyon
Yok tatlım senin gibi gereksizlere yol veriyoruuuum😏
Bende iki yıllık okuyorum dgs ile 4 yıllığa gececegim kucumseyenler umrumda degil
Network isi ile ugrasarak 2 yilda potansiyelin varsa cok iyi yerlere gelirsin
Network derken açabilir misşn
@muratzzerss e ticaret
Network marketing demek istemistim yani eksik yazmisim 😀 online magaza kurup hic bi reklam ya da pazarlama olmadan insanlarin kendi rizasiyla gelip urun aldigi platformlar altinda satis yaparak.
Tabii potansiyeliniz varsa cok hizli yukselip cokta guzel kazanclar saglayabilirsiniz
Mantıklı aslında potansiyelim var ama bilgisayar programlama ve 3d animasyon ve tasarım yazdım
@muratzzerss eger ki atanmayi dusunuyosan o bolumu okuma daha iyi :))
Ama kendimi gelistiririm ozel sektorde tecrube kazanir sonra buyuk islere imza atarim diyebiliyosan memurdan cok cok daha fazlasjni kazanirsin.
O bolumden mezun olmus birisi olarak sana şunu soyleyebilirim. Universite de sana herseyin temelini verirler. Eger sen kendini gelistirmek istiyosan gerek bedavaya gerekse cok komik paralara projeler yap. Iş hayatinda ogrendigin tecrubeleri deneyimleri hic bi okul sana ogretmez.
Bu bolum aslinda cok kapsamli herseyden biraz biraz veriyolar ve gerisi sana kalmis. Sen kendini ne kadar gelistirebilirsen okadar cok tercih ediliyosun is hayatinda. Her dalda gelistiremeyebilirsin ama en azindan kendine bi alan belirle.
Mesela bi arkadasimiz web tasarimda kendini gelistirmek icin cok komik fiyatlara tasarimlar yapiyodu. Ama bolumde en iyi tasarimlarida o yapiyodu.
Bi arkadasimiz kendini kod yazmada gelistirmek icin projeler yapiyodu.
Bazi arkadaslarimiz donanima yoneldi. Mezun olunca teknik servis firmalarinda calisma imkanlari oldu.
Bizde sadece mezun olmaya calistik :))
Sinavlari gecmek ya da cok iyi bi ortalama ile okulu bitirmenin bos oldugunu mezun olunca anladim :((
O yuzden bu sektorde tutunmak istiyosan mutlaka ama mutlaka kendini bi alanda gelistirmek icin cabala. Okul bi sekilde bitiyo ise alirken hic bi patron senin ortalamana bakmiyo. Senden hangi projeleri yaptigina ve tecrubelerine bakiyo.
Umarim bu yazdiklarim faydali olur
@ZeynepAmaUzgunn Çok çok teşekkür ettim eline sağlık 🙂🙂
işsizlik bir Türkiye gerçeği.. Hani 4 yıl olunca işsiz kalmayacaksin diye bir şey yok
Önüne bakcaksın başka şeylerde kendini geliştirecek öne çıkacaksın
2 yıllık sağlık bölümü okuyup kpss kasıp atanarak
şu an açıköğretim ilahiyat yazdim bana en yakın olanın o olduğunu düşündüm çünkü diğer bölümler pek aklıma yatmadi çocuk gelişim belki hi tık olabilirdi ama onda da 2 'den başlayan çok üni var ve dgs için az üniversitede var vu bölüm imam hatip mezunu olduğum için yazdım zaten çocukluğum kurslarda geçti yabancı değilim maddi acıdan yeterli olsaydım örgün yazacaktim ama yazamadım maalesef ki olan oldu şimdi bu bölümde kendimi geliştirmeye çalışıyorum istiyorum nasıl yapabilirim belki çalışıp 2 sene içinde bi arava alabilirim bunu değerlendirerek ama kendime guvenim azaldı uyku düzenim yok bazen cok geç yatıyorum telefon hayatım olmuş sanki 2 sene sonraki kpss ve dgs ye girip kendimi ilerletmek istiyorum sence olabilir mi bu mümkün mü sadece evden çalışarak yapabilirim ama atiyorum vardiyalı bi işe girsem istem geldiğimde az bi kendi bölümüm dersi biraz paagraf ve her güne bi kpss konusu koyarak yetiştirebilir miyim? Ya da şöyle mi yapsam bu sene sadece kpss ders vs seneye sadece para kazanmak icin calisicam hep temelim olacak alt yapım saglamlasacak isten geldiğimde 1 2 saat bile baksam tekrsr rtmiş olacamn
Yemek ismarla pişman değil şişman olsunlar
Bölümünü okurken 4 yıllığa geçiş ile
O 2 yıllığı da okuma, şok olsunlar
Hayır ya takma kafana
Kusura bakma ama bu konuda haklılar
Sende tüm gücünle okuyup hepsini utandır
bilgisayar programlama
İyi mi
Zekânı geliştir ve sınava sıkı çalış
ne alaka okumanın yılımı varmıs?
4 yıllık okuyan iş bulamıyor seni kim işe alsın
DGS ile uzatabilirsin
Oturup adam akıllı dgs çalış
Okuduğun bölüme bağlı 2 yıllık çok güzel bölümler var anestezi gibi
Aklı olan, iki, sene okur bence
DGS İle 4 yıllık yapabilirsin
Hangi bölüm okuduğuna bağlı ama
Ben okumadan pişman ettim lise mezunuyum.
Çalışıp bir iş sahibi olda onlar zaten kıskanır.
milletin ağzına bakmaaa
Nickin efsane 💯🥳
Okuduğun bölümde atanarak.
Okudum ama hic oku masaj daha iyiydi zaman kaybi
2. ye okuyabilirsin azimli ol
Okumakla degil, iyilik yaparak pisman edebilirsin.
Hangi bölüm 4 yıllığa tamamlayamıyorsun
4 yilliga tamamla sonra
Bunu şimdi mi düşünüyorsun?
Haklılar ama onu napcaz
4 yıllık Okuyarak :))
Onlara ne sen takma boş ver
Adalet laborant ağız diş acil afet ormancilik güvenlik vs yazdim buarada ondan küçümsenmem sanirin
Ya tamam sen böyle devam et
Son sene dgs
İşinde en iyi olarak
Dgs yaparsin bende 2 yil okuyorum
Bitir 4 yıllığına geçiş yap