Sana kıssadan bir hisse anlatayım.
benim iki akraban fakülte kazandı. Herkes onları el üstünde tutuyor saygı duyuyorlar falan. Öğretmen olacaklar diye. Ben ise iki yıllık okudum. Herkes benimle alay etti. Herkes okulunu bitirdi. Bi kaç yıl boşta kaldım. Sonra azimli sıçan duvarı deler deyip sabah 8 de bi oturuyordum kitaba, gece 11-12 ancak bitiyordu dersim. KPSS ye girdim. Sınava girdikten bir yıl sonra atandım. Şu an 4 yıldır görevdeyim vhki olarak. O diğerleri ise atanmadılar evde yatıyorlar. Demem o ki boş ver elalemin ne dediğini. Sen kazan bu sefer sen onlarla alay edersin benim yaptığım gibi. Şu an çok şükür evimde var arabamda maaşımda 😂14 Yorumla- +1 yıl
Ben de iki yıllık okudum. Komşumuz iki yıllık üniversite lisenin devamı dıye küçümsüyordu. Kendi kızı özel üniversitede okudu. Ben iki yıl işsiz kaldım. Sonunda finans sektöründe iş buldum. 10 yıldır burdayım. Açık öğretim ile dört yıla tamamladım. Onun kızı senelerdir iş bulamadı. Girdiği alanı ile ilgili işlerde ise tutunamadı, azar işitmiş dıye tartışmış. Ben çok şükür iyi kazanıyorum 🙂🙂
- +1 yıl
@bitirim_05 ne güzel ☺️
- +1 yıl
@bitirim_05 2 yıllık bölümü nasıl 4 yıllığa tamamladınız yeniden yks ye girerek mi dgsile mi yoksa farklı bir şekilde mi
- +1 yıl
@İsimsiz-_-0 Yok canım yani 2 diploma var bende. Biri 2 yıllık. Biri 4 yıllık. Ama açıkogretimde ilk iki yıldan muaftım. Benim zamanimda direk kayıt yapılıyordu
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. insanları dinleme. benimde 2 yıllık okuyan arkadaşlarım vardı. ben bıraktım 2 yi, onlar devam etti. hepsi sanayide tekniker şu an. kimisi teknik resim çiziyor, kimisi kalıp tasarlıyor, kimisi kalite kontrol, kimisi de itü Odtü gibi okullara dikey geçiş yaptı. yani herkes aynı işi yapacak diye bir şey yok. zaten aynı iş için herkesin debelenmesi de doğru değil. kendi şansını düşürüyorsun. gerek yok. teknik eleman olmaya bakmalısın bence. herhangi bir şeyin tekniği olabilir fark etmez.
10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Myo mezunu olanlar ara eleman gücü olarak görülüyor. Yani lise. ve lisans mezunu arası. Fakat bu maaşının veya unvanının illa bu oransal olarak devam edeceği anlamına gelmiyor. Yaptığın işte en iyilerden birisi olursan, kendini kabul ettirirsin.
02 Yorumla
+1 yılKardeşim Bende Adalet Okudum 2 yıl. Güzel bi bölüm. şu an 4 yıllık okuyanlarda işsiz bende işsizim hiç bi fark yok :D
Şaka bi yana böyle bi cahillik olamaz 2 yıllık okuyosun diye küçümsemek nedir ya... Her bölümün değeri verdiği eğitim farklıdır, Değerlidir değerlendirebilene...
Gönül isterki ülkemizde herkes mezun olur olmaz kendi bölümüe göre kendince işini düzenini bulabilsin ama o kadar kolay değil maalesef. Çalışmak tabiki çok önemli özgüven, pes etmemek sabırlı olmak girişken olmak önemli ama diğer yandan biraz şans, nasip belkide elinden tutacak birilerinin olması önünü açar insanın.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
+1 yılGüzel kardeşim ne bölüm seçtin bilmiyorum ancak 2 yıllık ile Türkiye'de pek bir şey değişmez. İlber Ortaylı hocanın dediği gibi Mühim olan üniversite okumak değil, lisan bilmek, spor yapmak ve zanaat sahibi olmak. Sen iki yıllık okumak ile bir adım attın bu çok güzel ilk işin lisan öğrenmek olsun bu üniversite dersleri çok yoğun olmayacak haliyle 2 yabancı dilde belli bir seviyeye gelebilirsin böyle diğer arkadaşlarından da önde olursun bu konuda. DGS işleri ülkemizde biraz zor o nu ilerde düşünürsün şimdi bir yol seçtiysen o yolda ilerle yerinde olsam Matematik 1 ve 2 ye ağırlık verir bitirirdim DGS düşünürsen de matematik aradan çıkmış olur ve 2 adet yabancı dil öğrenmeye çalışırdım. İngilizcenin yanı sıra ona yakın İspanyolca olabilir. İlerde iş bulurken de zorluk çekmezsin.
23 Yorumla
Soran+1 yılşu an açıköğretim ilahiyat yazdim bana en yakın olanın o olduğunu düşündüm çünkü diğer bölümler pek aklıma yatmadi çocuk gelişim belki hi tık olabilirdi ama onda da 2 'den başlayan çok üni var ve dgs için az üniversitede var vu bölüm imam hatip mezunu olduğum için yazdım zaten çocukluğum kurslarda geçti yabancı değilim maddi acıdan yeterli olsaydım örgün yazacaktim ama yazamadım maalesef ki olan oldu şimdi bu bölümde kendimi geliştirmeye çalışıyorum istiyorum nasıl yapabilirim belki çalışıp 2 sene içinde bi arava alabilirim bunu değerlendirerek ama kendime guvenim azaldı uyku düzenim yok bazen cok geç yatıyorum telefon hayatım olmuş sanki 2 sene sonraki kpss ve dgs ye girip kendimi ilerletmek istiyorum sence olabilir mi bu mümkün mü sadece evden çalışarak yapabilirim ama atiyorum vardiyalı bi işe girsem istem geldiğimde az bi kendi bölümüm dersi biraz paagraf ve her güne bi kpss konusu koyarak yetiştirebilir miyim? Ya da şöyle mi yapsam bu sene sadece kpss ders vs seneye sadece para kazanmak icin calisicam hep temelim olacak alt yapım saglamlasacak isten geldiğimde 1 2 saat bile baksam tekrsr rtmiş olacamn
Soran+1 yılLisan öğrenmek o kadar kolay mi sadece arapça öğrensem daha çok imkanım artmaz mi sence?
Soran+1 yılAslında evdeyken kurslara gidebilirim dil kursuna
Çevrendekileri umursama, eğitimine ve kariyerine odaklan. Dil öğrenmeye çalış, spor yap, kültür öğren ve mesleki bilgini artır. ABD, Avrupa gibi ülkelerde insanların hobileri bile artık işe alımlarda etken, çünkü enerjik, pozitif, girişimci, yenilikçi, öğrenmeye açık insanları bilgili ve ileri görüşlü herkes sever ve değerlendirir. Sende bir çok yerde çalışabilirsin. Bir diğer nokta, zaman geçtikçe çevrendekiler eğitimin ve bilginin insana katkısını görünce şaşırıyorlar, başarıları olacağınız alanlarda kolaylıklar dilerim.
12 Yorumla
Soran+1 yılşu an açıköğretim ilahiyat yazdim bana en yakın olanın o olduğunu düşündüm çünkü diğer bölümler pek aklıma yatmadi çocuk gelişim belki hi tık olabilirdi ama onda da 2 'den başlayan çok üni var ve dgs için az üniversitede var vu bölüm imam hatip mezunu olduğum için yazdım zaten çocukluğum kurslarda geçti yabancı değilim maddi acıdan yeterli olsaydım örgün yazacaktim ama yazamadım maalesef ki olan oldu şimdi bu bölümde kendimi geliştirmeye çalışıyorum istiyorum nasıl yapabilirim belki çalışıp 2 sene içinde bi arava alabilirim bunu değerlendirerek ama kendime guvenim azaldı uyku düzenim yok bazen cok geç yatıyorum telefon hayatım olmuş sanki 2 sene sonraki kpss ve dgs ye girip kendimi ilerletmek istiyorum sence olabilir mi bu mümkün mü sadece evden çalışarak yapabilirim ama atiyorum vardiyalı bi işe girsem istem geldiğimde az bi kendi bölümüm dersi biraz paagraf ve her güne bi kpss konusu koyarak yetiştirebilir miyim? Ya da şöyle mi yapsam bu sene sadece kpss ders vs seneye sadece para kazanmak icin calisicam hep temelim olacak alt yapım saglamlasacak isten geldiğimde 1 2 saat bile baksam tekrsr rtmiş olacamn
Soran+1 yılDil önemli fakat çalışıp hem dil hem okul hemde çalışma olur mu zoe
+1 yılHayatını başkalarını pişman etmek üzerine yönlendirme derim ben. Hayatını yaşa. Seni küçümseyen insanları unut gitsin. Onlar sadece sana ayak bağı olurlar. Kafanda ve içinde büyüttüğün kadar büyük değiller. Laf olsun diye boş konuşuyorlar. Seni. başarında, başarısızlığında onların umrumda değil. Onun için sevdiğin işi yap, huzurlu ol, sev, sevil. Zaten başarı bunlarla birlikte gelir. Başkaları seni yüksek görsün diye 4 sene yerine 2 sene okumaktan çekiniyorsan, bu işte bir sıkıntı var demektir.
20 Yorumla
+1 yılÜniversiteye bu kadar takılmayın. Lisans diploması almak sadece akedemik başarıdır hayat başarısı demek değildir. Boğaziçi, İTÜ, YTÜ gibi okullardan mezun olduğu halde bir baltaya sap olamamış çok boş insanlar var ama aynı şekilde ilk okul, lise mezunu olupta yaptıkları işlerle adını dünyaya duyurmuş insanlarda var. Insanları utandırmak, çatlatmak istiyorsan iyi yaşayacaksın, iyi işler yapacaksın bunun için bir kağıt parçasına ihtiyacın yok. Zaten diploma almak zor bir şey değil biraz ders çalışarak çok rahat alabilirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yıllık mezun ve iş hayatına atılmış biri olarak söylüyorum bunları herkes 4 yıllık peşinde ve 2 yıllıkları öylesine üniversite okuyayımda ne olursa olsun diyenler doldurdukları için piyasada 2 yıllık ara eleman açığı okadar fazla ki 2 yıllıklar 4 yıllıklara göre daha çabuk eleman buluyor ve işini hakkıyla yaparsan 4 yıllıklardan daha fazla maaşta alabilirsin benim bir mekatronik şirketim var bir kaynak ustasına bir mühendis kadar maaş veriyorum ilk okul mezunu bir ustayla bile bir mühendis denk maaş alıyor sanayide çalıştırdığımız mühendisler bu durumu ne kadar yadırgasada piyasa iş bulamayan mühendis dolu bir çoğunda da sadece diploma var deneyim yok o yüzden mühendise yol verirken ustalara muhtaç durumdayız aynı durum 2 yıllık üniversite mezunlarında da geçerli sen sen ol 2 yıllıkta olsa hakkını vererek oku karşılığını alacaksın
20 YorumlaBunları diyenlerin bir çoğu hayatta bir yere gelememiş ve gelemeyecek insanlar, yeteneksizler ve tek çıkış yollarının akademik kariyer olduğunu düşünen zavallılar. 4 yıllık üniversiteden mezun olunca başlıyorlar harıl harıl is aranmaya.. bulamayanlar da g*otunu Avrupa'ya dayamaya çalışıyor, sanıyor ki oraya kaçıp çalışabilecek.. oranında anca bulasikcisi çöpçüsü oluyorlar zaten. Bu bir Türkiye gerçeği bu yüzden için rahat olsun yani, gül geç.
00 Yorumla
+1 yılOkuduğun okulun kaç sene sürdüğü değil mesele...
Mesela makine Mühendisliği eğitimi Türkiye de 4 sene yurtdışında 5 sene...
Şimdi onlar 5 senelik ben 4 senelik mi diyim?
Ayrıca çoğu önlisans mezunu lisans mezunundan fazla kazanıyor artık
00 Yorumla
+1 yılHic insanlari memnun etmek veya o m*endebur agizlarini kapatsinlar diye ugrasma. Ayni seyi ben ehliyet icin yaptim burnumdan dokuyorlar sirf ehliyeti bile yok demesinler diye. Ben nasil stres altindayim her gun bunu dusunuyorum istemiyorum bile nefret ettirdi hayattan. Hele ki baska seyler de yolunda gitmiyorsa her sey ust uste geliyor ve nefret ediyorsun hayatindan. Insanlar hep konusacaktir. O a*yav agizlarini hic bir zaman kapatmazlar ne yaparsan yap
00 YorumlaÖncelik ile kendini tartmalisin ben yapar mıyım yapabilir miyim gerçekten eğer yapamam dersen şimdiden önlisans kpss ye hazırlanmaya basla atan herkesin çenesi kapanır zaten. Yok yaparım dersen yine otur DGS ye hazırlan okul derslerini kas 4e tamamla oradan çünkü bu 4 yıllık kazanmaktan daha zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞunu soylim sana kimseyi takma herkes öğretmen doktor veya avukat olmak zorunda değil bu ülkenin güvenliğe de temizlik gorevlisinede sekreterde ihtiyacı var yani demek istediğim şey kafana takma bu kuvumseyenler hep kucumserler bak universteye gitmesin boştu kafası çalışmıyordu okumadı derker 2 yilliga gidersin neden 4 yilliga gitmedi derler 4 yilliga gidersin neden doktor olmadi derler atanmazlar derle yani herkes bişi söylüyor önüne bakmalısın onların 2 yıllık diye kucumsedikleri bir çok kişinin hayali anlatabiliyormuyum okumak isteyipte okuyaman bir çok insan var bence kafana takma
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir sene daha hazırlan, 4 yıllık güzel bir bölüm kazan. Disiplinli ve sıkı çalış. Bunlar düşündüğün kadar zor şeyler değil kolay şeyler aslında. Odaklanıp çalışırsan başarırsın. Buradaki hesabını kapat ve kendini çalışmaya ver. Seneye de sen onları küçümsersin.
10 YorumlaYaw senin amacin gezmek sevişmek ne diyorsun sen pişman etcekmis ben lisans bitirdim sonra California üniversitesi nde MBA yaptım yinede Türkiye'de issisiz sen bence gir bime çalış konuyu da kapat
01 Yorumla
Soran+1 yılDkslchskxjdk
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimsenin gediğine kanma canım gibi 4 yıllık okuyup bir 💩olan da yok gayette maaşı iyi bir bölüm okursan 2 yıllıkta aynı bende emlak bölümünü okuyorum mesela iyi ki dr okumuşum paraya para demezsin kenfşne ait ofısın olduğunda valla en az aylık 30 bin kazanırsın sana yeter bile o zaman nasıl mord oluyorlar görürsün
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen 2 yıllık mezunuyum ikinci universitemi bitirip yüksek lisans yapıyorum sen insanlara kulak asma sen kariyerine hedeflerine odaklan it ürür kervan yürür diye bir laf var bosa değil
115 Yorumla
Soran+1 yılAdalet laborant ağız diş acil afet ormancilik güvenlik vs yazdim buarada ondan küçümsenmem sanirin
- +1 yıl
Bölüm den ziyade senin kendine neler kalabileceğin önemli bence sen en yüksek puanla çok güzel bölümlerde kazansan gine bir kulp bulurlardi
- +1 yıl
Belli bir sisteme oturttuktan sonra basarilmayacak seyler değil
Soran+1 yılNasıl bi temele mesela
- +1 yıl
Simdi bunu senin hayatın ve standartların belirler ben yüzeysel yorum yapabiliyorum
Soran+1 yılPeki ya kendime guvenim yoksa bunu nasıl asicam hep korkuyla yaşıyorum yapmayacam diye
- +1 yıl
Bu genel olarak yaşanılan bir problem insanlar potansiyellerini bilmiyorlar bunun icin ozfarkindaligin arttırılması lazım bunu da modelleme yöntemi ile uygulardim ben eskiden danışmanlık yaptığım zamanlarda genelgede ise yarardı
Soran+1 yılModelleme yöntemi nedir?
- +1 yıl
Simdi benzer örnekleri ve olası modelleri simule ediyoruz buda çoğu danışan da teşvik oluyordu
Soran+1 yılSiz psikolog muydunux
- +1 yıl
Yok gönüllü olarak bakanlık bünyesinde gençlik merkezlerinde seminerler veriyordum
Soran+1 yılVayy bee
Soran+1 yılŞimdi bana tavsiyeniz nedir ne yapabilirim panik atak var bendr ilaç kullanıyorum psikologa da ayrıca gitmeli miyim çünkü bazen düşünceleri susturamıyorum misol verdi
- +1 yıl
Oncelikle bunu gerçekten isteyip istemediğini netlestireceksin yani zorluklarla mücadele edebilecekmisin pes etmeyecekmisin bunları netlestirmen lazim ardından bir yol haritası çizicez belli aşamalar olan bunları asmak için kendimize süreler vericez bu engelleri astikca odullendiricez kendimizi psikologa imkan var ise tabi ki gidilmeli medikal konuda bilgi sahibi değilim ama zihnimizde ki kötü düşünceleri biz büyütüruz onları yok etmekte bizim elimizde
+1 yılMillete göre değil kendine göre yasa. Birak kim ne diyor ise desin. Sen kendi başarıların ile ona cevap vereceksin zaten. Emin ol. Kendine güven ve onları umursama. Çünkü konusan çok olur. Önemli olan senin kendine güvenmen...
00 YorumlaBirilerine nispet olsun diye, birilerini pişman etmek için okuma. Kendini geliştirmek, kendini eğitmek için oku. Bu düşünce yapısında olursan ve öğrenmeyi seviyorsan zaten doğal olarak yükseleceksindir.
00 Yorumla
+1 yıl4 yıllık bölümdeki müfredat ın aynısı 2 yıl da okuyorsun ben bu küçük görme hır görmeyi anlamıyorum sinir bozuyor. DGS ye girip 4 yıla tamamla bilirsin lisans mezunu olursun
06 Yorumla
Soran+1 yılAdalet laborant ağız diş acil afet ormancilik güvenlik vs yazdim buarada ondan küçümsenmem sanirin
- +1 yıl
Ne denk gelirse demişsin resmen bunu bende sevmedim hedefin yok sadece mezun olmak icin okuyayım demişsin gibi
Soran+1 yılYok aslında her alanda basarili olabilirim çocuk gelişimi disardan yazarsam örgün olarak okuyacağım bu mesleklerden biri olacak afadda mesela calismak hep isterdim kurtarma ekibinde adaleti belki yazmam onun dışında hastane islerini seviyorum bu yüzden oma yönelik laborant agiz dis yazcam
- +1 yıl
İntiba bu oluyor hepsi farklı alan olunca
Soran+1 yılSaglik olsa çok mutlu eder ama nasip puan bu ne yapalım
- +1 yıl
Hayırlısı
+1 yılValla akrabaları o kadar saldım ki. Görüşmüyoruz bile. Şahsen umrumda degil. Sen de öyle yap. Onların zeka seviyesine dusup bi de onlari mi takicaksin yani
10 Yorumla2 senelikte inan yok. Yani önü açık değil 2 seneliklerin. İmkanın varsa 1 sene daha bekle 1 seneni feda et ve 4 seneliğe git. Neden 2 seneliğe razı oluyorsun ki?
14 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var? Lise mezunu olup 4 yıllık üniversite bitirenden daha iyi çalışanlar ile dolu piyasa. Adamlar iş yapacak adam arıyorlar okul çocuğu değil. İlla diploma lazımsa açıktan da tamamlar. Doktor mühendis profesör olmuyor herkes.
- +1 yıl
Benim çevrem tam tersine 4 yıllık işsizlerle dolu. İki yıllık okudum dıye alay edenler işsiz ve girdiği işlerde dikiş tutturamadı. Beceriksiz olup fakülte mezunu olanlarla dolu piyasa. İşine değil paraya odaklı oldukları için çoğu kişi işsiz olabiliyor. Önce tecrübe kazanılacak, işin ehli olacak sonra maaşımı beğenmiyorum diyecek. İngilizce okuyor olabilirsiniz önemli olan öğrencilere gerçekten faydalı bir eğitmen olabilmektir. Sadece sizin memnun olmanız yeterli değildir. İyi günler.
+1 yılokumak icin okumayı bırakın artık. okuyunca süper zeka bişe olmuyorsunuz. gelecekteki mesleklere yönlenin calışın okumayla adam olunmuyor maalesef
10 YorumlaElalem için yaşamayın önemli olan senin mutluluğun
00 YorumlaBana da aynısını demişlerdi yakında mezun oluyorum işe başladığım zaman 10'in üzerinde kazanacağım ve prestijli bir mesleğim olacak. Umarım sende istediğin yerlere gelirsin.
06 Yorumla- +1 yıl
Tıbbi sekreterlik yanlış tercih olur başka seçin. Çevremde mezun arkadaşlar var başka işler yapıyorlar. Malum kursuna gidip belgeyi alan dolu tıbbi sekreterlik için
+1 yıl4 yıllık bölümlerden çok daha iyi olan iki yıllık bölümler de var. Sen kimseyi aldırma ve kendin için çabala umarım bu işin sonunda iyi bir yere gelirsin. Bırak onlar kendi cahillikleriyle kalsın.
00 Yorumla
+1 yıl2 sene boyunca derslerini yüksek tut. Aktivitelere de katıl, dil geliştir. Daha sonra ya DGS'ye gir ya da bulabilirsen bölümüne en uygun işi bul.
00 YorumlaOkuduğun sıra tekrar sınava hazırlan ikinci öğretim lisans oku ben öyle yaptım ama küçümseme falan durumu değil yani lisans okurken ikinci öğretim önlisans okudum aynı sene iki diploma 👊😂
00 YorumlaDGS İle birleşti sende hem önlisans neden küçümsensin ki muhtemelen seni çekemeyen insanların şeyidir sen millete kulak asma bence
03 Yorumla
Soran+1 yılRehberlik hocam bile pek ılımlı konuşmadı çünkü tip mühendislik diş vs okumadıkça işin zor demeye getirdi bir öğretmen bile boyle diyorsa insanlari düşün
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 618 cevap paylaştı. Çiftanadal yaparak. İkinci üni okuyarak. Dikey geçiş yaparak. Akademik kariyer yaparak. Çalışıp onlar mezun olmadan atanarak.
01 Yorumla
+1 yılİşe yarar 2 yıllık bir bölüm işe yaramaz 4 yıllık bir bölümden daha iyidir zaten Lisansa tamamlamada yapabilirsin
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 332 cevap paylaştı. Başkalarına göre yaşama kedi hayatını , kendi geleceğini sen kur sen yaşa unutma herkes başına önem gösterir ama başı ve gövdeyi ayaklar taşır.
20 Yorumla
+1 yılHayatı birilerini pişman etmek için yaşama. Mutlu olmak ve kendi ideallarini gerçekleştirmek için yaşa. boş ver onları. Kendine bak.
10 YorumlaBu devirde iki yıllık üni okuyanda 4 yıllık üni okuyanda issiz önemli olan önü açık bölüm seçmek kaç yıllık oldgnun önemi yk
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılDgs’ye hazırlanıp 4’e tamamla ve uzman kadroda bir işe gir
21 Yorumla
Soran+1 yılAdalet laborant ağız diş acil afet ormancilik güvenlik vs yazcam ama
+1 yılbende 2 yıllık istedim 4 yıl okuyan enayidir bu ülkede
40 Yorumla
+1 yılKimseye kulak asma senin hayatın bu. Mutluysan eğer takma kimseyi.
20 Yorumla
+1 yılDGS ile yükselirsin veyahut da aynı anda iki üni okuyabilirsin hem üniversiteye calisio hem yks ben öyle yapcam
00 YorumlaKimsenin ne düşündüğünü önemseme insanları asla memnun edemezsin sen nasıl mutlu oluyorsan öyle yap ama ila istiyorsan DGS'ye girersin
00 Yorumla
+1 yılBen 4 yıllık bölümden 2 yıllık teknik bölüme yatay geçiş yaptım bakma sen onlara neyi istiyorsan onu oku
10 Yorumla
+1 yılSorunun yanıtı değil ancak bence onları pişman etmeye çalışmakla günlerini yitirme, yolunda ilerle yeter
00 Yorumla
+1 yılİki yıllık okudum atandin 15 000 maaşla çalışıyorum sonra da dört yıllık da bitirdim şimdi yüksek lisans düşünüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Meslek ne
- +1 yıl
Hareket memuru
- +1 yıl
TCDD de tren trafigini yönetiyorum
+1 yılDgs yap sınavı gözüm kapalı girsem 4 yıllık kazanırım siz nasıl 2 yıllık kazanabiliyorsunuz ya
01 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıllık kazandım ama maddi yat yüzünden 4 yıllık hatta hazırlıkla 5 yıllık uniyi açığa aldim
2 yıl bitirip dikey geçiş yaparak 2 yıl daha okuyabilirsin rehber hocaları söylemişti dikey geçiş sınavları basit diye.
00 YorumlaHırslanıp işini iyi öğren ve işini iyi yap. Hangi bölümü okuyacaksın? Ben de iki yıllık mezunum.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni kimse küçümsemez ama emin ol okumak 1 dil öğrenmeden ya da meslek sahibi olacağın kesin bir alan değilse boş oluyor.
00 Yorumla Ben iki yıllık kazanamıyorum diye evhamlaniyorum 4 yıllık gelme ihtimali var ama çıkma ihtimali yüksek..
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılKPSS'ye iyi hazırlan şu an ortaöğretimden mesela. Memur olunca gıkı çıkmaz kimsenin. Yavda dgs ile dikey geçiş yap ama çok zor o.
00 Yorumla Okumakla sadece ünvan alırsın başka bir şey değil, başarı ise kaç metre kare arsaya neler ektiğindir.
00 Yorumlaokumanın yeri zamanı felan yoktur ne olmuş 2 yıllıksa oku gitsin yani
10 YorumlaNasıl yükseleceğinle ilgili bir fikrim yok fakat asla pes etme.
00 YorumlaSevidigin bolumu oku. Kimseye kulak asma. Bizim insanimiz etiket meraklisi.
00 Yorumla
+1 yılKüçümsenecek bir durum yok eğer yükselmek istersen dgs ye girip lisans yaparsın.
00 Yorumla
+1 yılDikey Geçiş ile güzel bir üniversitede 4 yıllığa geçersen herkese kapak olur.
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl oku bir daha üni sınavına gir sonra 2 yıla daha tamamla
00 YorumlaBen iki yıllık okul okuyarak hayatımı değiştirdim herkes bişey söyler takma kafana
00 YorumlaŞimdiden kpss çalış mezun olur olmaz da atan
00 Yorumla
+1 yılUmursamak bile gereksiz olur. 4 senelik okuyanlarıda göruyoruz.
00 Yorumla
+1 yıliyi calisip mezun olduktan sonra iyi bir kere kapak atarak
00 Yorumlaönce o 2 seneyi devirip sonra kendini geliştirip sonra 4 yıla tamamlayıp sonra yükselirsin
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl daha okuyarak, yükselteceksin. Küçümseyecek bir durum yok ortada. Laf anlatamazsın.
016 Yorumla
- +1 yıl
Puanın nereye yetiyorsa orayı yazacaksın mecburen, hem mesleğinin olması çok güzel. Devlet verecek sonuçta kararı.
Soran+1 yılDoğru Şu an böyle dusunennler ataninca eminim degisecek
- +1 yıl
Kim ne derse desin, kim ne derlere baksaydım evin yolunu şaşırırdım. Önemli olan sensin, ben dahil başkasının bir hükmü yok. Anne, baba bazen güzel konuşur evet dersin hoşuma gitti ve böyle yapayım, bazen anne, babalarımızı da dinlemeyiz. Sen yaz, içini ferahlat. Takma kafana, güvendiği ben de yazdım. 🙂
Soran+1 yılGuvenlik mi yazdib
Soran+1 yılBana 4 yillik oku diyor ailem ama gastro ve ilahiyat geliyor istemiyorum açıkçası
- +1 yıl
Evet, gastronomi cazip gelmiyor mu sana
- +1 yıl
Bu gün bitiyor tercihler. Umarım gelir bir bölüm.
- +1 yıl
Üniversite kapısından üniversiteli olarak girmek güzel olacak.
Soran+1 yılYok gastronomi yazmicsm galiba
Soran+1 yılPeki memnun musun guvenlik bölümünden
- +1 yıl
Evet bir de işi olan bir eş ile hayatlarımızı birleştirme kararı alırsak güzel olur. Hayat zor. Pahalılık var. Kolay meslek yok ama kolaylaştıran biz olacağız. Deneyim ve tecrübe, kazanım olursa da bizi ileriye taşır mesleki olarak, güvenlik dediysem illa orası çıkacak diye bir kavram yok tabi bakalım artık.
- +1 yıl
Kaç yıllık kazandın, ben de Bilgisayar Programcılığı kazandım. Evet bir yıl sabret güzel olur senin için, kpss ve çalışmayı beraberinde götürebilirsin. Keşke ortaöğretim kpss 'ye girseydim. 😐
Soran+1 yılAöf 2 yıllık kazandım ilahiyat diğerleri zaten benlik değildi
- +1 yıl
Güzel, 🙂
+1 yılSİtedeki hesabını kapayıp kendini derslerine vererek.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yıl4 yıl okusan onu da küçümserler, ya Marmara da tıp okusan onlar dünyanın en iyi üniversitesinde okumadın diye yine küçümser, kısacası onlar hep küçümser
01 Yorumla- +1 yıl
Cok dogru
- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat