- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, aynı sorunu ben de yaşamaktayım yani mühendislik değil alanım ama sizinkiyle tamamen aynı problemin içine düştüm maalesef. Ben bunu aşabilmek için yeniden bir bölüm okumaya karar verdim çünkü mevcut bölümümden ilerleme, ekmek yeme şansım çok zor göründüğü için mecburen böyle bir karar aldım. Ülkemizde de maalesef lisans bölüm mezunu odaklı bakıyorlar yani yüksek lisans farklı bir bölüm olsa bile çok dikkate alınmıyor. O yüzden böyle bir karar verdim. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
12 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılYanlış hatırlamıyorsam yazılım mühendisi gibi bir şeydin maalesef ki bizim sektörde isterler bitmez ve tatmin edemezsin ve sürekli şikayet edilir vesaire ve dersin ki aman maaşı iyi ama o da değil anandan emdiğin sütü burnundan getirirler ben IBM de çalışırken beni sürekli darlayan bölüm müdürüne bir akış diyagramı çizmiş bunun çıktısı ne demiştim sonrada istifa etmiştim. Freelancer olarak iş yapabilirsin cidden İngilizcen B1 B2 olsa yeterli upwork gibi sitelerden çok tatlı paralar kazanılıyor benim arkadaşım şu an aylık 1.7k dolar kazanıyor aylık hem daha iyi olur senin için kendine vakit ayırıp kendini istediğin alanlarda geliştirebilirsin
12 Yorumla- +1 yıl
Çevre mühendisiyim yanlış hatırlıyorsun.
- +1 yıl
Pardon. Okuduklarini okumadım var say.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yakın zamanda işe başlamıştın sanki.. Bıktırdılar mı. Bölümü sevmiyorsan sevdiğin birşeyler yapmalısın. Onu en iyi sen bilirsin aslında
16 Yorumla- +1 yıl
Müdürüm beni bezdirdi ya gerçekten
- +1 yıl
Sonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim. Kendini mükemmel sanıyor. İstifamı basacağım yakında.
- +1 yıl
Biraz kendime yatırım yapmayı düşünüyorum o sırada çok eksiğim var. Etmez yıllardır orada. 😃
- +1 yıl
Tazminatını düşün Bihter 😅
Makine mühendisiyim. 5 yıl mühendis olarak 7 yılda çalışan olarak süründüm 4 aydır işsizim tüm görüşmelerde parayı çok buluyorlar. Bende gittim havalimanına başvurdum mühendis olarak sürünüp 3 kuruş alacağıma yan gelip yatıp memur hayatı sürer üstüne bir de mühendislerden fazla para alırım düşüncesiyle yaptım bunu pişman değilim. Ülkedeki küçük beyinli işverenler yüzünden bizler mağdur oluyoruz.
22 Yorumla- +1 yıl
Harikasınız
+1 yılFarklı bir alanı yönel diniyse yaş olmuş 24 bu zor bir süreç getirir sana. İşinde mutlaka seveceğin bir alan vardır. Kendini o konuda ilerletmeye bakabilirsin. İş yerinde sorun çıkıyorsa başka bir şirkette yol almak daha uygun olur. her şey gönlünce olsun.
10 Yorumla
+1 yılSana samimi olarak şunu söylemek istiyorum insanlar sevdikleri işleri yaparsa her zaman daha çok verim alır kurumsal veya bireysel olsa bile bu yüzden insanlar genelde sevdiği işi yaparsa ortamda uygunsa iyi para kazanır tabii bu ortam Türkiye olunca biraz karışık mfifdndj sevdiğin mesleği bulmaya çalış ve onun üzerine yoğunlaş ve o sevdiğin işten nasıl çalışıp kazanırsın bunları öğren umarım yardımcı olmuşumdur
10 Yorumla
+1 yılHani Güldür Güldür Show'da Fikri karakteri var ya. Her sözün sonunda " otur evinde ya diyor ya " Bence öyle yap. İşin şakası 😊😊
Senin meziyetleri nelerdir becerileri nelerdir ilgi alanları nelerdir bunları bilmiyoruz. O yüzden seni yönlendirmek çok zor. Kendine bir çizelge yap becerilerin hünerlerin ne yönde ona göre karar ver10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılNe olmak sana gerçekten de iyi hissettirirdi bunu düşün?
Mesela nelerden zevk alıyorsun? Denediğinde seni mutlu eden, içini enerji ile dolduran o şey neydi?
Sevmeden yapılan bir iş insanı ruhsal, fiziksel ve mental olarak tüketir.15 Yorumla- +1 yıl
Tükendim bile 1 ayda
Düşünüyorum bunları - +1 yıl
Tahmin edebiliyorum. Mühendislik dışında daha önceden istediğin herhangi bir bölüm oldu mu?
- +1 yıl
Dil okumak isterdim hep zorla sayısalcı yaptılar beni
- +1 yıl
O zaman bunu seçebilirsin. Her yıl yığınla mühendis mezun oluyor. Dil okumak belki sana çok daha iyi gelecek ve mühendislik yerine daha iyi sonuçlar sağlayacaktır.
- +1 yıl
Yok okul falan okumam artık ne yaparım onu bilmiyorum düşüncem
Sorumluluklardan sıkıldık artık. Mühendis olarak ütopik fikirli insanların sorunlarına çözüm aramaktan ve o beyin yorgunluğundan sıkıldım bende.
Kendi sorunuma çözüm olarak da küçük bir atölyede 3 4 kişi ile birlikte üretim yapmayı buldum. 2 aydır yoğun ama tatminkar bir tercih oldu benim için. En azından elle tutulur ve övgü alan birşeyler çıkıyor ortaya.
Sende kalite kontrol ve üretim bazli bir işte sahada çalışarak mutlu olabilirsin.10 Yorumla
+1 yılBende inşaat mühendisiyim. Yapabileceğin bir şey var aslında spk nın sınavlarına girip Bankalarda exper olarak çalışabiliyorsun. 4 farklı ders var 120 saat.
13 Yorumla- +1 yıl
İlginçmiş hiç duymadım
- +1 yıl
Genelde duyulmadığı için lisanstan sonra araştırılmadığı için kimse bilmiyor. Gayrimenkul değerlendirme uzmanı yazarak araştırabilirsiniz.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim bakacağım
+1 yılşu an çalıştığın yer belki iyi olmayabilir ama yeni başladığın başka bir şirkette her şey daha güzel de olabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah ya
- +1 yıl
Ben de jeoloji mühendisiyim. Bir firma da 10 yıl çalıştım. Çok çalışıyorduk orada ama ortam güzeldi. Şimdi ikinci firmamda 2 yılı doldurdum ve o kadar da çok çalıştığım söylenemez ama ilk firmamı özlüyorum.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİş sağlığı güvenliği uzmanı olabilirsin. İş sağlığı güvenliği kursuna gidebilirsin ilk olarak C sınıfı oluyorsun.
113 Yorumla- +1 yıl
Güzel fikir
- +1 yıl
İyi bir adım olabilir senin için. Bizim iş yerinde bir endüstri mühendisi var 25 yaşında oda İK uzman olmuş.
- +1 yıl
Harikaymış
- +1 yıl
Sen neden mühendislik yapmak istemiyorsun?
- +1 yıl
Nefret ediyorum
- +1 yıl
Yönetici baskısı mı, insanlar ile uğraşmak mı?
- +1 yıl
Çok baskı var kadın deli. Anlatamam yani anca yaşayan gören bilir.
- +1 yıl
Yok genel olarak oyle zaten. Bizde de çinliler fena baski yapıyor. Türklerse dua et. Oluyor ama oyle ya ilkzamqnlarda
- +1 yıl
İlk zaman değil bu kadın hep böyle o yüzden hiç ruh sağlığımı bozamam stres küpüne döndüm 1 ayda.
- +1 yıl
Bizim kalite müdürü de öyle nefes aldırmıyor bize o kadar çok iş yükümüz var ki anlatamam sana..
Dil falan var dimi sende? - +1 yıl
Kolay gelsin size
Evet İng var ileriye yakın Bir de İspanyolca öğreniyorum şu an - +1 yıl
Süper yaa. İnşallah daha iyi yerlere geleceksin. Bakalım bende ilerletiyorum ama C1 olmadan daha iyi yerlere gelmek hayal olacak.
Böyle amirler, müdürler yani bu tip insanlar her gittiğin yerde olacaklar. Ancak 3-5 yıllık deneyim den sonra biraz daha rahatlayacaksın. İlle de yapmayacağım diyorsan da yine önün açık.
Teşekkür ederim. - +1 yıl
Yok yapamicam yani çok net belli çıkıcam
Ben teşekkür ederim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 671 cevap paylaştı.
u +1 yılGerçek bir soruysa, ne mühendisliği olduğu önemli. Bazı mühendislikler işletmede master yaparak çok farklı alanlara yönelebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Gerçek tabii neden yalan atayım manyak mıyım ben. Çevre müh. bölümüm. Olabilir fena fikir değil.
+1 yılAçıkçası ben de severek okumamıştım, ama şimdi memnunum
13 Yorumla- +1 yıl
Ben günahım kadar sevmiyorum.
- +1 yıl
İnan ki senin gibiydim🙂
- +1 yıl
Acaba, sen de benim bölümü mu okuyorsun 😄 Hiç severek okuyan görmedim 😄
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 584 cevap paylaştı. Düz memur olabilirsin ya da ücretli olarak matematik öğretmenliği yapabilirsin.
13 Yorumla- +1 yıl
Matematikle aram kötü ya Memurluk olabilir
- +1 yıl
Düşünücem bakalım teşekkür ederim
Yaşım daha çok genç. İlk başta asıl ne yapmak isteğine kadar vermelisin, sonra yolu çizmek daha kolay olacaktır. İstediğin meslek okul gerektiriyorsa bu sorun olmamalı, maddiyat açısından ne kadar sorun olsa da.
10 Yorumla
+1 yılBende mimarlığı bölümün ortasında bırakmıştım. Zararın neresinden dönersen hakkaten kâr.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben okudun mezun oldum
Üniversite okuyup zaman harcamana gerek yok. Maddiyatın varsa iş kur
13 Yorumla- +1 yıl
Okudum mezun oldum bile zaten
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Neye ilgin varsa ona yönelebilirsin, bilmiyorsan da farklı alanları keşfedip ona göre hareket edebilirsin. Yemek, sanat, müzik vs tabi bunlar çok geniş kapsamlı o yüzden de güzel ve eğlenceli bir keşfe çıkman gerekir.
10 YorumlaSevdigin ise yonelmelisin hicbir seyi takma. Ben kimya mezunuyum ama sevmedigim icin yapmadim ve ticarete atildim. Cok daha mutluyum
13 Yorumla- +1 yıl
Süper
- +1 yıl
Yapacağım teşekkür ederim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılEğitimini al, yarıda bırakma.
Amacın, isteğin nasıl bir yaşam ona göre yollar bulunur.17 Yorumla- +1 yıl
Eğitimim bitti zaten
- +1 yıl
Nasıl bir yaşam istiyorsun?
- +1 yıl
Sevdiğim işi yapmayı, işe giderken ayaklarımın geri geri gitmemesini, karnımın ağrımamasını istiyorum. Buna gerçekten ihtiyacım var.
- +1 yıl
Sevdiğin iş nasıl olmalı?
Neden soruyorum bunu?
Ben emir altında çalışmaktan, bir yere bağlı kalmaktan hoşlanmıyorum.
Hatta çalıştığımı hissetmek istemiyorum.
Bir arkadaşım “ sürekli geziyorum “ diyerek etkilendim moto kurye işine girdim.
5 yıl çalıştım.
Çalıştığımı hissetmedim. Sürekli gezdim. Ve orası da iyisi.
O nedenle sana sordum. Sevdiğin iş nasıl olmalı diye.
Tam olarak ne istiyorsun.
Masa başı, ofis, saha vs. - +1 yıl
Yorumunu görmemişim pardon. Ben masa başı insanıyım ya.
Yapacağım işler rutin olacak. - +1 yıl
Anladığım kadarıyla sen çalıştığın yerden hoşnut değilsin. İyi bir şirkette çalışman senin sorununu çözebilir.
- +1 yıl
Ayynen öyle
Mühendissin ama mühendislik yapmak istemiyorsun. Madem öyle neden mühendissin?
11 Yorumla- +1 yıl
Mecbur kaldım okumaya. Şöyle zekice sorular sormayın ya. Ben şu an için tavsiye arıyorum.
+1 yılKendini başaralı bulduğun ve severek yapabileceğin bir meslek veya iş varsa ona odaklanmalısın..
11 Yorumla- +1 yıl
Onu bulmaya çalışacağım teşekkür ederim
+1 yılHayalini süsleyen ve çalışırken hiç sıkılmayıp aksine eyleneceğin bir iş dalı bul
11 Yorumla- +1 yıl
Tam da aradığım o
Bir tane köye yerleş bir iki kuruluşlara falan katıl, aranı sıkı tut muhtarlıktan bir gir ilçe başkanlığından çıkarsın sen.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 804 cevap paylaştı. İstediğin iş alanı diploma istemiyorsa direkt ona yönel. Eğer daha çok ticaret gibi şeyler düşünüyorsan o sektörü araştır ve küçük sermaye oluştur. İşe girişmeden önce de o alanda çalış.
10 Yorumla
+1 yılNeyi seviyorsun peki? Hobilerin neler? Ne yapmak istiyorsun, aile baskısıyla müh okudun heralde
11 Yorumla- +1 yıl
Mecbur kaldım evet. Yabancı dille aram iyi.
+1 yılBence hayalin ne ise onun peşinden koş ve yaş asla önemli değil. Özlü söz; Kimsenin sana bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın. İnsanlar, kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylerler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma; git ve al. 😎💪👍
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 486 cevap paylaştı. Büyük firmalara internetten başvurı yapabilirsin. Üniversite mezunusun en azından gelişime açık biri olduğunu kanıtlarsan farklı pozisyonlarda alım yaparlar. Senin içinde iyi olur
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 308 cevap paylaştı. Hangi bölümü okudun bende mühendisim tavsiye verebilirim , yaşın kaç bu arada
13 Yorumla- +1 yıl
Çevre mühendisliği-24
- +1 yıl
Bir sürü fikir geldi ya. Hepsini not edip düşünücem.
Teşekkür ederim
+1 yılMerhaba hangi mühendislik alanında mühendislik diplomanız var bilmiyorum ama dil eğitiminiz ne durumda ülkemizde çalışmak size cazip geliyor mu online mı çalışmak istersiniz yoksa sıradan bir çalışma mı?
14 Yorumla- +1 yıl
Yabancı dil iyi, online istemem yüz yüze
- +1 yıl
Hangi yabancı dilde iyisiniz? Gerçektrn iyiyse yüz yüze dil eğitimi verebilirsiniz özellikle Asyali insanlara
- +1 yıl
Öğretmen olmaz benden ya
- +1 yıl
Bence başarabilirsin Bi özelden yazsana bir şey onericem
+1 yılYani sevmediğin işi yapma bence severek yapacağın ise yönel
11 Yorumla- +1 yıl
Evet nefret ediyorum bırakacağım yakında
+1 yılBaşka bölüm okuyabilirsin ya da o bölümde akademik kariyer düşünebilirsin sermaye bulursan dükkan bile açabilirsin seçenek fazla imkanın olduğu sürece tabi
10 YorumlaYenilenebilir enerji kaynakları olan bir çevrede iş sektörüne adım atabilirsin. Senin bölüme en azından yakın gibi duruyor. Tabi programlama dilleri öğrenmek iyidir.
10 Yorumla
+1 yılBüyük bir şantiye projesindeyim, sahada her türlü mühendislik alanlarının çalışmaları var. Kadın mühendis sayısı biraz daha düşük, aşağı yukarı ne yaşadıklarını tahmin edebiliyorum. 😅
10 Yorumla
+1 yılBelki de sevmediğin nokta kurumsal şirketlerde çalışmaktır. Yani kendi işini de kurabilirsin. Bildiğim kadarıyla mühendislik daha geniş bir alan.
10 Yorumla
+1 yılOyuncu ol, haber spikeri ol, tipin iyiyse manken ol, sesin güzelse şarkıcı ol..
10 YorumlaBölümünü değiştirerek. Hayat hayalleri ertelemek için kısa yaşatacak kadaruzun.
10 YorumlaHer alanda çalışırsın şirketlerin çok departmanı var ve çok farklı alanlarda ürünleri oluyor
10 Yorumla
+1 yılUgghh ben mühendislikten de sınırsız nefret ediyorum.
10 YorumlaTicarete gir trendyol kuruldu onun için geç kaldık friendlyol kur sende 😁
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende mühendisim ama baska bir is yapiyorum. Sevmedim mühendisligi oyüzden sevdigim baska bir is buldum sifirdan basladim.
10 Yorumla
+1 yılHangi bölümün mühendisisin ve hangi mesleği yapmak istiyorsun
15 Yorumla- +1 yıl
Çevre mühendisiyim. Mühendislik dışında her şey olabilir.
- +1 yıl
Fabrika da çalışmak istermisin tekstil
- +1 yıl
Mavi yakalı olarak mı yok hayır
- +1 yıl
Yok normal işçi statüsünde
- +1 yıl
ya da sigorta şirketleri vs alıyorlar işe sekreter statüsünde oralara başvurabilirsiniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurkiyede ucuz olan ürünleri amazon gibi firmalarla dolar üzerinden satabilirsin. bu konuda videolar var
10 YorumlaBir mühendis olarak mezun olabiliyorsan kendini her konuda yetiştirebilirsin ama mutlaka yabancı dil ogren 🙃🙃
10 Yorumla
+1 yılKanka mühendissin ve mühendislik yapmak istemiyosan, gel senle mesleklerimizi değiştirelim. Sen Producer ol ben mühendis. Ne güzel sosyal ve aktifsindir şimdi. Ama ben gece gündüz PC başında uff.
20 Yorumla
+1 yılGayrimenkul değerleme uzmanı olabilirsiniz. Odalar bunun için kurs açıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılİstediğin bölümü oku.
21 Yorumla- +1 yıl
Okumak istemiyorum artık kusucam okuldan
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKız ne güzel meslek jfjfj yap nolur😂
22 Yorumla- +1 yıl
Hayır 😃
- +1 yıl
😌😇😂
Gıda mi
Endüstri mi114 Yorumla- +1 yıl
Çevre
- +1 yıl
Alanımla alakalı hiçbir şey yapmak istemiyorum..
- +1 yıl
Evet o olabilir
- +1 yıl
Fena fikir değil
Teşekkürler - +1 yıl
Bursa
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Yok teşekkür ederim tavsiyelerin için
Bir sürü fikir geldi gerisini ben düşünücem
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılPeki neden bu bölümü seçtiniz?
11 Yorumla- +1 yıl
O zaman öyle yapmak zorunda kaldım. Geçmişi sorgulamıyorum artık. Lütfen gelecekle ilgili tavsiye verin fikriniz varsa.
+1 yılHangi mühendislik bölümü?
12 Yorumla- +1 yıl
Çevre
- +1 yıl
Gecikme için özür dilerim. Gıda veya kimya mühendisi veya yazılım mühendisliğini araştır derim.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka kariyer yolu çizersin
11 Yorumla- +1 yıl
Onu soruyorum ben de
Kendini tanı önce sonra karar ver.
14 Yorumla- +1 yıl
Daha tanımıyorum sorun orada
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBize mi soruyorsun kariyerini belirlemek için?
17 Yorumla- +1 yıl
Sence kime soruyor gibi görünüyorum?
- +1 yıl
Sence buradan alacağın cevaba göre hayatına yön vermek ne kadar sağlıklı olabilir?
- +1 yıl
Hayatımı buradakilerin dediklerine göre yönlendireceğim diye bir şey söylemedim. Alternatif fikir arayışındayım sadece. Kafamda var zaten bir şeyler.
- +1 yıl
Bu ne agresiflik gözüm 🤔 sıkılacaksan neden bu bölümü tercih ettin.. kafana zorla silah mı dayandılar.
Psikoloji alanına gitmelisin. Biraz dinginlik iyi gelecektir sana. - +1 yıl
Sensin agresif olan ben de ona göre cevabımı verdim 😄. O dönem öyle gerekti artık geçmişi sorgulamıyorum şimdi ne yapabilirim diye düşünüyorum.
Gittim ben çoktan sizlere de tavsiye ederim. - +1 yıl
Açken olabiliyorum ama şu an değilim. Başarılı bir eğitim ve meslek sahibi olmanı diliyorum
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılBaşka bir bölüm oku :3
11 Yorumla- +1 yıl
Okumak istemiyorum
+1 yılBende işsizim iş beğenmiyorum ne diyebilirim ki ndndn
10 Yorumlabende mühendisim bende yapmıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
ne yapıyorsun onun yerine
1 yılmerhaba, şu an bir işe girebildin mi? ben de mühendislik mezunu oldum, şu an tam senin sorduğun soruya cevap arıyorum
00 Yorumla
+1 yılKim istediğini yapıyor ki kaç kişi 100 binde 1-2 mi sayı
04 Yorumla- +1 yıl
Beni tatmin etmedi bu cevap
- +1 yıl
Sen istediğini seçsen var diyelim sevdiğin meslek peki maddiyatı peki eğitimin peki şehir peki ailen çok fazla şartlar var değişken çok istediğini almak beğenmek daha zor bir tek yol var bence
- +1 yıl
İşin paran hayatın herşeye sahip olmuşsundur sonra bir anda herşeyi siler bırakıp gidersin
- +1 yıl
İstediğin işi yaparsın ama sen çoktan hazırlığını yapıp ihtiyaç için değil sevdiğin için
+1 yılSevdiğin Bi iş bul onu yap
10 Yorumla
+1 yılİş güvenliği ol en iyisi ama A olman lazım
10 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne