AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
196Cevap
Sana sadece "Kadın" gözü ile bakanlardan uzak dur! Sen sadece bir kadın değil aynı zamanda hayatta bir şeyleri başarmış, bir yerlere gelmiş, unvan edinmiş, başarılı biri kadınsın. Bunları görmezden gelmek istiyorlar. Çünkü geri kafalılar.
doktor olsan da sa*laklık baki demek ki. biri benden hekimlik diplomamla nişanlım arasında tercih yapmamı istese o kişi artık eski nişanlım olur. ben 6 yılı elin adamı çıksın da benim dizimi kırsın evde oturtsun diye okumuyorum
ailesi ile yasamiyacaksin kendisi ile yaşayacaksın kokluler paralari var diye seni satın alıyorlar anlamına gelmiyor.
50 lira bile kazandan ise gitmek paradan daha onemli bir durum boş olunca boş işlere saldiracksin çünkü calismaya alistin
Nişanlın senin arkanda olup çalışmana bir şey demediğine göre ailesini boşverin evlenin. Ailesi ne derse desin. Adam da ailesine karşı söz geçirebilmeyi, seni savunabilmeyi bilsin. Ailesine uyup da mesleğini bırakma sakın.
burada iş nişanlında bitiyor iyi analiz etmen gerekiyor ailesine düşkünse ileride mutlaka sorun yaşarsın güzel ve değerli bir mesleğin ve ortada büyük bir emek var o yüzden ne olursa olsun sen çalışmadan yapamazsın çalışmanı kabullendirmen gerekiyor Allah yardımcın olsun
Nişanlına aşıksın zamanla geçer aşk. Nişanlın onlar gibi değil ama onların lafına eninde sonunda zaman zaman uyacak. Kaçarı yok. Koskoca tıp fakültesi çöpe atılır mı?
Tabikide aşkından vazgeciceksin. Sen bir kadınsın her türlü güçlü ve ayakları üzerinde durmalisin milletin kısıtlamasına göre değil de kendi ozgurlugunce yasamalisin. Senin yerinde olmak isteyen birsuru insan var o mesleği yapabilmek tek hayali olan. Diyelim evlendin yapamadiniz n'olacak? Sen böylesin ve seni böyle kabul ettiler şimdi niye fikirleri değişiyor o zaman Nisan yapmasalardi?
Abla kusura bakma ama ailesi sabancı mi sanki ki sabancı olsa da böyle bir şeye hakları yok evlilik iki kişi arasında olur iki. Istersen nişanlın ile biraz daha bekle belki aranızda daha önce hiç farketmediginiz bir sorun olur evlilik gibi bir yük altına girmeden kolayca kurtulursun ayrıca nisanlanmana izin veren aile neden evliliğe karşı yoksa sadece evlilik teklifi ettiği için mi nişan dedin?
Geri kafalılar demişsin. Nişanlım arkamda demişsiniz. Eğer o aileye girmek istiyorsanız herşeye hazırlıklı olmalısınız ki. Eş bulunur fakat iş bulmak kariyer yapmak zor.
. çok güzel özetlemişsin
Daha nişanlıyken böylelerse, evlenince büyük sorunlar baş gösterir. Hem aşk dediğin şey bir kerelik yaşanmıyor. O kadar emek verip bir yerlere gelmişsin, emeğini çöpe atma.
Kariyerden vazgeçmek abdallik olurdu bence. Adriana lima olsa bile vazgeçmezdim ben şahsen. Ne saçma şey kadın çalışmaz nedir sokayım onların köküne bu zihniyet erkektir aldatır der kocandir hem sever hem döver vsvs bi sürü zirvaliklari vardır.
Ailesi senin cok para kazanmanı ekonomik özgürlüğünün elinde olmasını sorun etmis besbelli oğullarından yüksek maas alıyorsan falam
Sakınnnn hiç kimse için kariyerinden ödün verme en büyük aptallık olur insanın kariyerinden başka neyi var? O kadar çalışmışsın kaç sene okulu bitirmek adına uğraşmışsın değer mi bir erkek uğruna ileri de sana baskı yaptığın da ezilecekmisinnn altında sakınnn yapma
Evet eminim doktorsundur ve peri masalı gibi bir aşk yaşıyorsundur :D
Zerre inanmadım doktor olduğuna. Sorulan soru ile bir doktorun zeka düzeyi fazla ters.
Palavra sıktığı çok açık. Bir İstanbul Masalı'nı oynuyor kendince 😬
Sakınn birakma sakin , boyle seyler ask sevgili falan gecicidir ama meslegin kalıcı , söyle dusun kavga ettiniz mesleginide biraktin , ayrilma evresindesiniz , parasız oulsuz ortada kalacaksin o yuzden sakin birakma ki zaten doktorluk oyle elini sallayinca olunmuyor , bayaa emek gerek emegini bosa cikarmis olursun bence yani sakın bırakma
Nişanlın senin tarafındaymış. Ona anlat açık açık rahatsız oluyorum, çok emek verdim bu meslek için diye anlat o ailesiyle konuşsun ve bu meseleyi kapatsınlar.
O kadar emek verdiğin şeyi çöpe atmanı istiyorlarsa, sana hiç değer vermiyorlar demektir. Nişanlın arkanda ise önemli olan da odur zaten. Gerisi fasofiso
madem nișanlın seni destekliyor o zaman yapacak bișey yok aileleri yol kenarına bırakıp kendi istediğiniz gibi yașayacaksınız ailenin kararına bakma devri eskide kaldı.
Ailesi karışamaz. Kocan bile karışamaz. Sevgilinle konuş, ben mesleğimi bırakmam de, ya bunu kabul edip benle hayat geçir ya da bu böyle geri kafalı saçma aile baskılarıyla sürmez de.
tabikide askindan her kadin kendi ayaklari uzerinde durmali belki ilerde yine karisicaklar buna haklari yok sen kendi ayaklari uzerinde durabilen bir kadin olarak devam ediceksin onlara itat mi ediceksin her seyde bu olmaz ya da onlari karsina alip acik acik soleyeceksin ben kariyerimden vazgecmek istemiyorum evlendim diye tutsak degilim dicaksin bence onlari karsina Al acik acik sole eger kabul etmiyorlarsa onlar yoluna sen yoluna
Bu benim gorusum
Son cümlen, sorunun yanıtı olmuş. Çıkmaz durumda değildin zira nisanlinla aynı doğrultuda düşünüyorsun. Yani nişanlindan da vazgeçme kariyerinden de vazgeçme. Arkanda destek olursa her sorun aşılır.
O kadar yil köpüş gibi calisip emek verip gencligini harcayip tam meyvesini yiyecekken birilerinin egosu tatmin olsun asagilik kompleksi minimuma insin diye gül gibi isini birakma
Tabiki sevdiğinden ne demek çalışmamı istemiyorlar onların ne haddine yani. Sen oku emek ver bırakmak kendine ve ailene büyük saygısızlık olur kendine saygın ve değerin olsun.
Bu kadar okul okuyup güne katılabilecek kadar müsait olmanız sizi nasıl bir depresyona iter acaba bizde varlıklıyız şu pandemi geçse tam anlamı ile bir işin ucundan tutucam elbet
saçmalamayın. benim de tanıdığım çok köklü bi aile var asla geri kafalı değiller. 6 yıl üniversite en az 4 sene uzmanlık 10 seneyi sadece nişanlınızın ailesi istemiyo diye çöpe mi atıcaksınız.
Kadın çalışmaz diyenlerde hep çalışan kadınlara muhtaç kalıyor bunu çok gördüm ayrıca nişanlın karışmıyorsa başkasını alakadar etmez bi zahmet arkanda dursun sustursun onları
Bır erkek uğruna hayatını karıyerını gelecegını bıtırme.. doktor olmuşsun ama su an mantık ve akıldan çok uzaktasın bellıkı.. kalbını degıl aklını dınle
Bir insan yıllarca emek verip doktor olup sonra nişanlısının ailesi istemediği için doktorluğu mu yoksa nişanlısını mı bırakması gerektiğini ksa soruyorsa en başta doktor olamaz bence 😃
Engeli bas geç ablacım. Doktorluk mesleği çöpe atılır mı ya, salla salla. Sana erkek mi yok, koşarak uzaklaş oradan. Nişanlın seni savunamayan bir ana kuzusuysa salla.
Asla kariyerini birakma kaç yıl okuyup doktor olmuşsun yazık değil mi emeklerine? Ayrıca nişanlın da iyi bir işte çalışıyorsa ve ciddi düşünüyorsanız onları dinlemeyin evlenin belki başta kızarlar ama zamanla alışırlar.
Belliki onlarla sen aynı kumaştan değilsin yama yapmanın anlamı yok ilerde sıkıntı yaşayacağına şimdi konuşun ne olacaksa olsun...
Nişanlım arkandaysa ailesini susturacak. Susturamıyorsa pek de arkandan değildir. Zaten bu evlilik olursa da sıkıntılı olur, ayrılman yararına..
burada nişanlına büyük görev düşüyor. Ailesini karşısına alacak gerekirse aşk emek ister biraz. Ailesi istediğini desin.
bir doktor kolay yetişmiyor.
bence bu konuda sorumluluğunuz var.
mesleğinize devam etmelisiniz.
onlar da bunu anlayış ile karşılamalı.
Çok basit.
Çocuk seni seviyor, sen de onu seviyorsun. Ailesinin kökünü bilmiyorum ilgilenmiyorum da.
Çocuk arkanda duruyorsa kendiniz evlenin, o köklü aileden uzaklaşın.
Dünyaya iki defa gelecekseniz o başka tabi.
Nişanlısının ailesinden kopmasını bekleyemeyiz ama değil mi? Sonuçta bu anne baba, onu yetiştirip bu yaşa getirmiş. Seviyor diye her şey bitti mi? Orta yol bulunabilir, aileler ikna edilene kadar durum zorlanabilir bence 🤷🏻♀️
@phantomgurl bakın siz çok güzel konuşuyorsunuz ama aile köklüğünden bahsedilmiş (bu gelenekselci yönler insanlar da katı tutumlar yaratır) bu yüzden doktorluk gibi bir meslekten men edilmesini istemek katı tutumlu bir ailenin huyudur. Orta yol için farklı şeyler sunulabilirdi. Ancak mesleği bırakmadığı sürece aile bu evliliği istemeyecek. Orta yol! Kadın çalışmamalı diyen bir aileyle mi?
Balık baştan kokar.
Eğer bu çocuklar mutlu oldukları için evlenirlerse, aile bir yerden sonra yumuşar. Ayrıca yaşamak mutlu olmak bu iki insanın temel hakkı iken, pazarlık söz konusu bile değil.
Bu ülkede okumuş doktorlara mühendislere vs ihtiyacımız var ama nişanlın sessiz kalıyorsa ailesine karşı seni savunamıyorsa işine odaklan.
Kesinlikle kariyelinden vazgecme derim olur ya ayrilirsin evlendikten 1 yil sonra hem mesleginden hemde askimdan olursun bunca yil buraya gelmek icin emek vermisin birakma derim
İstanbullu geline dönecek hikayen sanrm 😊
Umarim güzel bir yol bulursun
İşini seviyorsan devam etmelisin
Aşkından vazgeç
Doktorluk bırakılır mı , deli misin sen?
Kariyerinden asla vazgeçme, fakat bunu karşındaki kişi ile konuşabilirsin. Ama kariyerin daha önemlidir derim
Kariyer demek idealler, bağımsızlık, ekonomik özgürlük demektir kariyerinden vazgeçme sakın pişman olursun.
Saçmalama tabiykide sen o kadar çalıştın çabaladın doktor oldun mesleğini her zaman bulamazsın ama kocayı bulursun
Aşkından vazgeç. O kadar yıl çalışıp meslek sahibi olmuşsun, random boomerın biri vazgeç diyince vazgeçmek için mi? Erkek kıtlığı yok.
O nasıl bir mantık yav nişanlın dese bunu eyvallah ama ailesi ne karışır kusura bakma yobazlığın dik alası doktorluğuna devam et kardeşim
Trol yahu anlamıyor musunuz
@vıcıcıcıc ahahahahhah aynen köklü zengin aile diyor ama gezip tozarım yurt dışından alışveriş yaparım ama koca parası yemek baba göre değil diyeceğine asgari ücretliler gibi evde gün mi yapıcam diyor vizyona bak😂😂
Nişanlın sana destek oluyormuş zaten. Sen nedsn ailesiin ne dediğine önem veriyorsun ki? Her ikisinden de vazgeçmeyebilirsin.
Bunca sene okuyup emek sarf etmiş doktor olmuşsunuz, elin oğlu senin emeklerini çalmasını musade mi edeceksiniz? Kariyer bitti mi biter ama hayatta erkek bitmez
Ya aileden vazgeçeceksin ya kariyerinden. Aşkını gizli yaşarsın sonra ortaya çıkartabilirsin. Ya da Aşktan vaz geçeceksin
Köprüyü geçene kadar kimlere dayı demen gerektiğini biliyorsun bence 😅 sonrasına kimse karışamaz rahat ol.
Mesleğini bırakma nişanlını bırak. Yani neyi gerçekten istiyorsan onu yap ve kimse vazgeçilmez değildir.
Arkandada nerden aylesine seni savunmuyor
Birrkere onlar neden karisiyorki haklarida yok zaten ayril boyle
Bu hayatta herkes gelip geçicidir sen kalıcısın ama. Mesleğin kariyerin her şeyden önce gelsin. Nişanlın hadi 3 gün sonra seni terk etti ne yapıcaksın?
Millet hem kariyer hem çocuk yapıyor sizinkiler ise mesleği bırak diyor alsınlar nişanlını başlarına çalsınlar be
Çok aşıksan kariyerinden, ben bu yerlere kolay gelmedim diyorsan aşkından vazgeçeceksin. Ya da en iyisi sana karışmasınlar onlara ne senin çalışmandan
Tabii ki sevdiğin adamdan vazgeç en yakın Beni Böyle iş mi olur gitsin dağdan birini bulsun alsınlar o zaman
Nisanlinin ailesinin degil nisanlinin ne dusundugu onemli seni destekleyip arka cikacak bir yapisi yoksa hic bulasma bu ise güzelim
Bunu net olarak ifade edeceksin. Şayet engel olunacaksa hiç evlenmeyelim diyeceksin. Madem oyle lise mezunu biri ile evlendirselerdi oğullarini.
Kadın çalışmaz kafası olan bir aile ben kadar köklü olabilir ki. Geri kafalı ve cahil insanlar resmen.
Eğer seni seviyorsa ailesinede söz geçirir ayrıca iyi bı mesleğin var aşk uğruna vazgeçme geleceğinden
Geri kafaliysa bunu düşünmenin alemi yok. Sen fazla taviz vermişsin. Onları yobaz düşünceleriyle baş başa bırak ve yoluna devam et.
Önemli olan eşin ve senin ne düşündüğün. Eşinde onlar gibi düşünüyosa çok büyük sıkıntıya yol açar. Yok tersi bir fikri varsa çevresini boş ver takma