Hemşireyim ve evleneceğim adam çalışmamı istemiyor ne yapmalıyım?

Ben hemşirelik mezunuyum ve evlilik hayali kurduğum adam çalışmamı istemiyor. daha doğrusu annesi istemiyor. en başta kabul etmedim sonuçta 4 yıl üniversite okudum. o da bunu senden isteyemem hakkına giremem dedi ve ayrıldık. ben çok seviyordum. tamam dedim hayallerimden vazgeçerim senin için dedim. annemi ikna edecem dedi bana. bu kadar zor olmamalıydı. biraz zaman geçti hala annesini ikna edemedi. bitirdik. sonra geri geldi. ben sensiz yapamıyorum ikna edecem ne olursa olsun kavuşacaz dedi. ikna konusunun sadece işim olduğunu düşünüyordum ama değilmiş. konu sevgilim annesini iş konusunda ikna etmeye çalışırken biraz çıkışmış ve annesi bir kız için annene bağır sen demiş yani istemiyormuş bizi. bu konuda ikna edeceğini ama senin kesinlikle çalışmanı istemeyecektir dedi. bende bikaç yıl çalışayım sonra evlendiğimizde zorlanırsam çalışmam dedim. o da ben hayallerimden vazgeçtiğim için geldiğini söyledi. ve ayrıldı benden. heryerden engelledi beni. şimdi sorum şu evet mesleğim çok zor. nöbetlerim var. her insan kaldıramaz bu işi. sevgilimi de çok seviyorum. ilerde pişman olmaktan çok korkuyorum. napacağımı bilmiyorum. eşim mi işim mi?
Hemşireyim ve evleneceğim adam çalışmamı istemiyor ne yapmalıyım?