Arkadaşlar ben Pamukkale üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim. Şöyle; 2018 Yks'da sayısaldan çok yüksek sıralamaya girdim, 500 üstü puan aldım. İsteğim de vardı ama aslında aile ve çevreminde etkisiyle Tıp fakültesini tercih ettim. O kadar çok zor bir fakülte ki.. Anlatılmaz yaşanır ve ben yaşıyorum. Bir yığın kitap ve pdf var onları ezberlemek.. Hatta yanmış, cinayete kurban gitmiş cenazeler üzerinde bile eğitim görüyoruz ve öyle bakamam, yapamam, dokunamam kesinlikle yok. Hocalarda despotun kralı zaten. Oraya koş, buraya koş Gerçekten çok sıkıldım yani ruhen bunaldım. Doktor olayım başkalarının derdine derman olayım derken kendime eziyet ediyorum. Sevgilim Diş Hekimi okulu bırakıp onunla evlenmek istiyorum. Dün aileme açıldım ama klasik karşı çıktılar. Sevgilimi biliyorlar, tanıştılar hatta sevdiler de ama okulu bırakmamı istemiyorlar. Ki herkes karşı çıkıyor. "Yok Tıp fakültesi bırakılır mı? Sen nasıl Tıp kazandım? Şöyle böyle yahu istemiyorum bu kadar basit. Sizce Ailemi nasıl ikna ederim? En sonunda kaçıp gidicem o olacak yeter ya.
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHata yapıyorsun. Sanırım sevgilinin fakültesinin bitmesi ve mesleğe başlama tarihine yakın sen okulu bırakıyorsun. Sevgilin olmasa gene bunu yapar mıydın? Amacım seni yargılamak değil ama 6 yıllık fakültenin 2 yılı kalmış. 4'ünü okumuşsun. Buradan sonra bırakma. İki yıl daha bekleyin sabır edin. Gene evlenirsiniz. Sevgiliniz şu an iyi olabilir, şu an dünya tatlısı bir melek olabilir. Ama ilerleyen zamanlarda boşanabilirsiniz. Kendi ekonomik özgürlüğünüz olmadığı için eşiniz kendini sizin sahibiniz gibi görüp sizi ezebilir. Hayat bu belli olmuyor. Severek evleniliyor. Ama sonra bir bakmışsın ki ayrılık. Çok var böyle. Kendi ekonomik bağımsızlığını kazan derim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen bu sorunun troll olduğunu düşünmek istiyorum.
Tamam, kabul tıp okumak çok zordur, lakin tıp oku, okuma eğitim her şeyden önemli, sonra anne olacaksın, bir başkasının boyunduruğu altına gireceksin, pişmanlıkla dolu yıllar.
Sonuçta sevgilin de Diş Hekimi, eğitime ehemmiyet veren birisi olması gerekmez mi? Sevgilin seni kararından döndürmeli.
Selma Ergeç, o da Tıp fakültesinde okuyordu sanırım, oyuncu olmak için okulunu bıraktı, lakin bir oyuncu mu daha faydalıdır topluma yoksa doktor mu? Memuriyette şöyle bir avantaj var, düzenli ve sabit geliri oluyor kişinin, oyunculuk ise geliri yüksek olsa da riskli bir iş, Selma Ergeç risk almış bence, lakin doktorluk çok yakışırdı ona, topluma fayda sağlamayan bir mesleği icra ediyor, doktor olsaydı bu kazandığını kazanamadı muhakkak, herkesin kendi tercihi.
Keza Cüneyt Arkın'da öyleydi, doktorluğu bıraktı oyuncu oldu, o zaman oyuncuların önü bu denli açık değildi, büyük bir risk aldı, çok severim mavi gözlü çınarı, mekanı cennet olsun.
Onlar çalışmaktan vazgeçmedi ama, sen eğitimden vazgeçeceksin, çalışıyor olmaktan, kendi paranı kazanmaktan vazgeçeceksin, insanın kimseye muhtaç olmadan çalışıyor olması ne güzel bir meziyettir, kimseden para istememesi, kendi kazancının olması10 Yorumla
+1 yılOkulu neden bırakmak istiyorsun? Evlenmek için mi yoksa cidden sevmiyor musun mutlu değil misin? Önce bu sorulara çok iyi düşünerek samimi cevap vermelisin. Eğer ki okulu her türlü birakmak istiyorsan napacaksin hayattta seni neler beklicek baska bi bölüm mu baska bi meslek mi?
Madem evliliği bu kadar çok istiyorsun hem okul hem evlilik de pekala beraber gidebilir.
Fevri karar verme çok iyi düşün
00 Yorumla
+1 yılbitirseydin ya mq karısı seni alacak sevgilinin de mq ben koca parası mı yiyecan ben doktor olucam karım lise mezunu olucak mq canım mı sevgilin. derslerinin iyi olması akıllı olduğunu göstermiyor siz örnekler bunları kanıtlıyorsunuz. ne vizyonsuz bir karısın mq bırak sen mq o okulu ya da, senin doktor olman hastaların için tehlike arz eder ben sana tedavi olmak istemezdim. zormuş mq ne kolay bu hayatta slk. biricik kocacın ileride seni boşadığı zaman ne halt yiyeceksin beynindeki hücreleri sktğim. şimdi aptal düşüncelerini sktrtirme bana. mq azdın mı al internette bir temsili yrrk onunla banyoda oyna. tıpı bırakmak nedir devletin üniversitesinde niye kontejan doldurdun gereksiz yere senden daha çok hakkedenler var. sen de kafa yok mu her şey zevk sefa bu haytta senin iyi bir dayağa ihtiyacın var. hem seni hem o slk sevgilini tokatlarım adamı sinir etmeyin.
06 Yorumla- +1 yıl
Sjsjsj 😂
- +1 yıl
@YunininTutisi kes lan gülünecek bir şey yok burada kafa atarım sana
- +1 yıl
Manyağım lan tedavi mı ediceksin
- +1 yıl
Üstüne para vereyim ne olur tedavi et beni yoksa şu slk tıpcının eline kalıcam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılKonuşarak
00 Yorumla
+1 yılYaşın doğruysa küçük ve ailen haklı. Çok güzel bir bölümün var. Bittiğinde işin garanti. Evliliğinse hiçbir garantisi yok. İyi gidebilir. Anlaşamayıp boşanabilirsin. Sonrasında da bir pişmanlık olur. Çünkü hayatını devam ettirmen için çalışman lazım. Sana bir abla olarak diyeyim. Hiçbir iş zaten kolay değil. 5 yılına yazık etme. Geçen zamanı sonradan geri de getiremezsin.
Son sözümü Cengiz Aytmatov'un sözüyle sonlandıracağım.
"Aslında her insan biraz romandır, biraz da kahramandır. Ardına baktığında geçen hayalleri değil, sadece geçen zamandır."
50 Yorumla
+1 yıl4 Sene tıp okuyup bırakman kendi görüşüm olarak çok saçma olur. Çok zor diyorsun 4 sene katlanmışsın. Kaldı 2 sene. 2 Sene daha katlanıp zorlu bir süreci başarmış olmanın gururunu yaşamak yerine zorluğa karşı pes etmiş durumunu yaşamanı istemem. Sevgilim böyle bir şey söylese okul bitmeden kesinlikle onunla evlenmeyeceğimi okulunu bitirmesi gerektiğini söyleyip ikna ederdim. Hayat bu kimse ile sonsuza kadar istediğimiz gibi gitmiyor. Kendini garantiye almalısın. Okulunu bitirip güzel bir mesleğin olmalı ki yeri geldiğinde kimseye muhtaç olmayasın.
20 YorumlaSevmedigin istemedigin zorunlu bir seyi zaten yapmak bitirmek ve ilerde calsimak mümkün degil. Birde yani doktorluk sorumluluk isteyen bir meslek, insanlarin sagligi sözkonusu. Doktorluk istememeni anlarimda bu kapasite ile meslek edinmeden evlenmeye yönelmenin pismanligini ileride cok cekersin..
Evlensen dahi devam et, oku , meslek sahibi ol, evlenmek bu zamanda engel degil.. Anlik düsünme, ilerisini düsün, doktor olabilecek zekaya sahipsin, 50 yasina geliyorsun bu kapasite ile sadece yemek yap, ev süpür, camasir yika, cocuk bak.. Ev kadinligini assagilamiyorum, ama ev kadinligini her kadin yapabilir ama 500 üstü puan her kiz alamiyor.
10 Yorumla
+1 yıl4. Sınıf bir çok fakülte de bir geçiş dönemidir herkesin bir bırakma düşüncesi olur o dönmde ki benim de olmuştu. Tek fark ben isteyerek yazmıştım ama emin ol geçiyor o dönemler söyle böyle diyerek. Ben şimdi intörnüm ve iyi ki o zorlukları o dönemde yaşamışım diyorum çünkü kendimi daha güçlü hissediyorum. İntörnlugu de bilirsin ameleliktir. Ama her şeye rağmen katlanıyor insan en çokta bugüne kadar verdiği emek için katlanıyor. Yine evlen evlenme diyemem sana. Fakat benim naçizane tavsiyem eline diplomani alıp altın bileziği koluna takmandır. Çünkü hayat bu. Her kadın kendi ayakları üstünde durmalı diye düşünüyorum. Bitir okulu ama sonra istemezsen yine çalışma ama bir gün bozduracak bir bileziğin olsun kolunda.🌺
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bence okulu bırakmamalısın çünkü ileride çok pişman olabilirsin ve son pişmanlık hiçbir işe yaramaz maalesef. İşini eline aldıktan sonra evlenseniz hem aileleri üzmemiş olursunuz hem kendiniz daha mutlu olursunuz.
10 YorumlaÖncelikle okulu bırakma. Bak bunu sana eğitmen olarak söylüyorum. Ha bu okul sana göre değilse de, Daha makul bir bölüme geç Mesela sende dişe yönelebilirsin. Yani bu kadar puan almışsın Türkiye nin sayılı insanları arasına girmişsin. Aklını heba etme derim. Ayrıca 4. sınıfsın. Bitirince daha basit bir alana yönelebilirsin. Yine de senin tercihin. Yani ne sevgililer var bir anda her şey bitebiliyor. Bence keşke diyecek duruma düşme derim.
10 Yorumla
+1 yıl4 sene olmuş sık dişini okulunu bitir. Kolunda altın bileziğin olsun. Sonuçta eşin ile ömür boyu anlaşacaksınız diye bir kaide yok. Belki 2 sene sonra birbirinize katlanamayacaksınız. O zaman ne olacak. Ayrılınca ortada kalırsın. O yüzden şimdi okulunu bitir kendini garantiye al. Tamam belki doktorluğu sevmiyor olabilirsin ama en azından aile hekimliği filan yapabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılokulunu bırakma zaten az kalmış sevgilinle de okul bitincw evlenirsin adam kaçmıyor ya. Sen çok bunalmışsın bacım, kaçacak yer arıyorsun ama evlilik de kolay değil bu bir ikincisi de sorf kaçmak için evlenmek olmaz. Mental bir çöküştesin şu an her şey üst üste gelmiş sakin kafayla otur düşün bir
00 Yorumlakendi görüsümle hayatınızı yönlendirmek istemem ama akıl sağlıgınız gittikten sonra okumanin bir manasi yok...
tıp fakultesinde bir hoca var bizzat ağzından dinledim. tıp ögrencisi ama çocuk şizofren diyor, aıds hastaligına sifa bulacagim diye hastalara kafasina gore tedavi uygulamaya calismis. kaç kisiyi öldürdü ya da öldürmedi bilmiyorum. Sonradan okulu bırakmiş zaten. Demem o ki bu cocugun ailesine sorsan:
keşke çocuğum pazarda limon satsaydi da bu hale gelmeseydi der.
Ruh sağlığınız hepsinden daha önemli...
aldıgınız karar her ne olursa hakkınızda hayırlısı olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Sakın bırakmasakın o kadar söylüyorum hayatının hatasını yaparsın sakın bak tüm ömrüne mal edebilirsin okulunu bitir çalışmak sitemiyorsanda diplomanı kesin al sonra evlilikyap okulu bırkaıp evlenenler ya boşandı ya da çocuk yapıp birdahaasla pkuyamadı ve hepsi çok pişman skaın bırakma
00 Yorumla
+1 yılşu an zor geliyor ama bırakırsan dönüşü olmaz bir pişmanlık yaşarsın. Yakın arkadasım bıraktı ve asla hayatını bir daha düzene sokamadı. Hepimiz iş sahibi olduk o hala hiçbir sey yapamadı. Evleneceğin insan bir gün senden vazgecebilir. Onun mesleğine güvenme. Yine de sana kalmıs
00 Yorumla
+1 yıltıp fakültesi okumak çok ama çok zordur, kendimden biliyorum
özellikle 4,5,6. sınıflar fena yorar insanı ama bence buraya kadar gelmişsin okulunu bırakma bitir en azından diploman olsun, doktorluk yapmak istemezsen yine yapmazsın
ayrıca belki çok zor olabilir ama okurken de evlenmek dünyanın sonu değil yeter ki eşin doğru insan olsun benim çok sınıf arkadaşım okurken evlendiler gayet de mutlular, uzmanlık da kazandılar uzmanlıklarına da devam ediyorlar gayet güzel
00 Yorumla
+1 yılOkudunuz bölüm Bircok insanın Hayali Siz bu fırsatı elinizle tepiyorsunuz önce isinizi kurun evlilik hertürlü olur Arkadasim sizin gibi okudu bu yıl sonunda cocuk doktoru tabi cok gorüsmuyorum ama ben bile gururlaniyorum aynı sırada okuduk onunla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKaçıp gitme, bahar dönemini de bitirip okulunu dondur. Arkanda bir eser bırak, belki evlendikten sonra okumaya devam etmek istersin. Bir faydası olsun diye değil, bugün yarın eşinin başına bir şey gelse 'KEŞKE' dememiş olursun.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklı adam
+1 yılbilirim bu kadar yoruma göre sen kafanın dikine gideceksin dimi insan karar verirken yalnızdır. ve karar verir bedelini öder hayat senin. ha bıraktın sonrada bıraktığın yerden devam oluyormu bilmem dondur falan yani.
00 Yorumla
+1 yılBence de bırakmamalısın, en azından bıraksan bile başka bir sevdiğin bölümü okumalısın direkt evlenmek yerine. Pişman olma ihtimalin çok yüksek. Elinde mesleğin olsun polyannacılık ile gidip bütün hayatını bir erkeğin ellerine bırakma.
00 Yorumla
+1 yılYatay geçiş yap başka üniversite. Olmadı mezun ol istersen çalışma. Aileni de anla. İyi puan aldığı için tercih yapanlardansın. Maalesef Türkiye de eğitim sistemi böyle. Kendini tanımadan tercih yaptırır adama ama dişini sık.
00 Yorumla
+1 yılSakin haa pisman olursun zaten 4 sene yani isin zor kismi birmis bundan sonrasi intörnlük. Bu saatten sonra bırakılmaz. millet tip kazanmak için neler yapıyor. Bu devirde iş garantili tek bölüm
10 Yorumla
+1 yılEtme eyleme kardeşim, senin o bırakmak istediğin okula kazandığı halde gidemeyenleri bir düşün. Onu da geçtim ne bir erkek ne de bir kız için eğitim yarıda kesilmez kesilmemelide. Diyelim bıraktın evlendin en ufak kavgada yarın şu soruyu sormayacağının garantisi var mı; ‘’senin için ailemi karşıma aldım, okulumu mesleğimi bıraktım. Sen ne yaptın?’’ Hayat senin hayatın kimse karışamaz ama gelip geçici şeyler için ani karar vermemekte fayda var.
00 YorumlaYani tıp okuyup bu paylaşımı yapman biraz saçma olmuş. Herşeyin farkına ve bilincinde olabilecek bir potansiyelin olması lazım. Yoruma gerek bile yok okulunu bitir. Zaten o süreçte sevgilini daha çok tanımış olursun. Ne ilişkiler zamanla ne hale geliyor. Gereksiz bir durum paylaşımı yapmışsın. (Kötü olarak söylemiyorum)
00 YorumlaOkulu bırakıp başka bir bölüm okumak istiyorum desen eyw ama okulu bırakıpta evlenmek hiç mantıklı gelmiyor. Tıp okuyabilecek kafa varken ev kadını mı olacaksın
00 Yorumla
+1 yılo kadar zahmet etmişsin millet gezerken sen ders çalışmışsın 500 üzeri puanı çalısmadan alamazsın mantıken 4. senendesin 2 senen kalmış sence onca zahmet onca cefadan sonra bi erkek için bölümünü bırakmaya değer mi? he bölümü sevmiyorum yapamıyorum dersin bırakırsın orası ayrıdır ama bi erkek için üni bırakılmaz ilerisinide düsünmek lazim belki ileride anlaşamayıp ayrılacaksın o zaman napcan
00 Yorumla
+1 yılBölümünü sevmemiş olman sana nasıl. evlilik. karari aldırdı.. okulu bırakıp başka bir bölümü kazanıp o üniversiteye başlayabilirsin... sevgilinin bölümünü de rahat kaxanabilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Yarıyı gecmissin kardeşim. Anladım zor durumdasın ama tıp değil eğitim fakültesi de olsa son yaklaşmışken eğitimini kesme derim. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun meslegini eline al, sabret biraz 4. sinifa geldiysen okulunu da bitirirsin. Hayatin hic bir zaman garentisi yok ailen dogru soyluyor.
00 Yorumla
+1 yılCanım ailen haklı
Tıp okunu birinin daha mantıklı davranmasını beklerdim.
Evet yorucu ama ileride karşılığını alıcaksın. şu an nasıl pes edebiliyorsun aklım almıyor00 YorumlaHayır yoluna devam et bu yolun sonuna gelince rahatlarsın abla senin sevgilin seni her an bırakır ama işin asla bırakmaz. Aşk mantığıyla hareket etme lütfen.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kaldiramiyorsaniz zoraki olmaz tabi. İnsan. sevmeli yaptığı meslegi. Ama bir erkeğe güvenip geleceğinizi de atmayın bir kenara..
10 Yorumla
+1 yılFazla. uzun yazmayacağım mal mısın kızım sen emeklerini insan çöpe atar mı meçhul bir olay için
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılZaten 4. Sınıftasın biraz daha sabredip eğitimini tamamlamalısın. Bence mesleğini icra etmesen bile diplomayı alıp öyle evlenmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 yıl daha dayan en azından mesleğini eline al, evlenmek için okulu bırakmak zorunda değilsin zaten.
Şahsen ben gelecekteki çocuğumun "annem doktor" diyebilmesini çok isterdim, sırf bu his için bile bitirilir o fakülte.
00 YorumlaTamam bıraktın okulu yarıda nolucak sonra? Lise mezunu olup bimde kasiyerlik mi yapacaksin?
Bastan secmeyecektin bence00 YorumlaTıp Fakültesi bırakılır mı vs demeyeceğim de zaten 4. yılınızmış o kadar emek vermişsiniz bitirmeniz daha iyi olmaz mı?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bence de en azından Aile hekimliğini yaparsın bitirince sevdiğin erkeğe kendini teslim etmemelisin hayat be getirir 10-15 yıl sonra bilemezsin
00 YorumlaTıp okuyacak kadar zeki ama bitirmeden bir erkeğin gölgesinde yaşamayı isteyecek kadar canım birini ilk defa gördüm
00 Yorumla
+1 yılSen aileni ikna edeceğine tıp bırakılıpta bı erkeğe gidilir mi hem tipi bitir oyle evlen mis gibi mesleğin olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılSakin öyle bir aptallık etme en azından bitir sonra evlenirsin elinde meslegin olur en azından ayrıca 4 sene dayamışsın bi iki sene daha dayanırsın
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. 2 yıl daha sabredersen senin için çok daha iyi ve mantıklı olur. Şimdiki aklında sakın eğitimini yarıda bırakma ve anlık kararlarınla hareket etme.
00 Yorumla
+1 yılYa şurada 2 sene kalmış bitir bari uzmanlık yapma emeklerine yazık etme o fakülteyi kazanmak için nelere katlanıyor insanlar ☹️
00 Yorumla
+1 yılYüzdün yüzdün kuyruğuna geldin 2 yıl sabret mezun ol zaten evlenene kadar 1 yıl geçer evlenme de nişanlanın yüzük takın bari adı olsun
00 YorumlaBaşka bir bölüm secseydiniz en başından şimdi ev hanımı mi olacaksınız tip fakültesini terk edip
00 YorumlaAklın varsa böyle bir hataya düşme. Bak ilerde o kadar pişman olursun ki anlatamam.
00 YorumlaBu dönemde ve böyle birsey için deneme bile pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılBence kimse için okulunu bırakmamalısın okulunu bitir ondan sonra ne yapmak istersen yap
00 YorumlaKızım hem evlenip hem okuyadabilirsin neden seçim yapıyorsun birini
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Değerli fikirlerimi, akıl fukarası birine dağıtacak kadar cömert değilim. Hadi naşş..
00 Yorumla
+1 yılTip fakültesini bırakıp evlenmek isteyende ne biliyim
00 Yorumla
+1 yılGel ben seni evlenmemeye ikna ediyim. Yazık yapma be...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir karışık şeyine güvenme sakın aklını başına al bitir düzgüncene
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkulunu bırakıp evlenirsen sonrasında çok pişman olacaksın. Ayrıca bu devirde çalışmayan eşi kimse istemiyor. Evde bile kalabilirsin. Duk kalırsın belki
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama tıp bırakılır mı daha çok insan zehirleyeceksin bilim ayağına
00 Yorumla
+1 yılDetayı okumaya gerek görmedim. Senin bir Firdevs Yöreoğlu'na ihtiyacın var.
00 YorumlaNisanlan okulunu bitir öyle evlen sonra pişman olursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yıl4. sınıftaymışsın zaten, okulunu bitir tabiki. Okulun bitince evlenirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılYapma kardeşim kendine yazık etme sabret 3 yıl daha
00 Yorumla
+1 yılTıp fakültesi de okusan bir erkeğe muhtaç hissediyorsun demek. Kadın doğası işte.
00 Yorumla
+1 yılTıp ta zorlanıyorsan onu bırak eczcılık falan oku ama oku ve okulunu bitir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızzzz tıp fakültesi bırakılır mı? Koca parası bir yere kadar pişman olma ihtimalin olabilir lütfen mantıklı düşün..
00 Yorumla
+1 yıl4uncu sınıf öğrencisi okulu bırakıyorsa... Ne bileyim... İki yıl mı kalıyor noluyor bitir de keyfin bilir çalışmazsan calisma. Adam beş yıl sonra on yıl sonra ben birine aşık oldum derse nolcak mesela ne bileyim düşünmek lazım bunları
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat