Nişanlım köklü bir aileden geliyor ama köklü oldukları kadar geri kafalılar çünkü onlara göre kadın çalışmaz. Fakat ben onlara uygun değilim ne başardıysam kendim başardım ve yıllarımı verdim mesleğime, gece gündüz demeden çalıştım bu yüzden evde oturup gün yapıp, çocuk bakmak bana göre değil. Evet bu böyle ayrılmam lazım ama nişanlıma çok aşığım, bırakamıyorum. Ayrıca nişanlım onlar gibi değil benim arkamda her zaman. Ne yapacağım bilmiyorum lütfen akıl verin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Nişanlınızı özel bir şekilde konuşabileceğiniz şık ama bir o kadar da rahat konuşabileceğiniz bir mekan da yemeğe davet edin.
Ev sahibi siz olduğunuz ve doğru mekan seçtiğiniz için, mekana sizinle buluşmaya geldiginde nişanlınızın öncelikle kafası karışacaktır.
Dolayısıyla bu da mimikleri konuşması vs.. durumlarını gözlemlemeniz için artı bir avantajla başlamanızı sağlayacaktır.
Konuşmaya kesinlikle siz başlayıp son 20 yılı bir kaç cümle ile özetleyerek konuşmayı onunla tanışmanıza, hayatınızdaki önemine ve gelecekte birlikte nasıl bir birliktelik hayal ettiğinize bağlayın.
Konuşmanız 3-4 dakikayı geçmemeli ve göz temasınızı kesmemelisiniz.
Ardından sözü ona bırakırken hayalinizdeki birlikteliğe beraber yürüyecek ise yapacağı şeyleri size somut örnekler vererek anlatmasını isteyin.
Doğru mekan, doğru strateji ve doğru kurulan cümleler..
Hayatımızın dönüm noktasıyla alakalı kararları verirken olmazsa olmazlarımızdır.
Ve son kararı birlikte almak zorunda olduğunuzu o yemekte mutlaka aklınızdan çıkarmayın.
Samimi düşünceler değişken değildir.
Bu nedenle bazen zaman vermemek gerekir.
Mesleğinizde ve hayatınızda başarılar dilerim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle nişanlının seni desteklemesi ve ailesi gibi düşünmemesi çok güzel. Kesinlikle kariyerini tercih etmelisin ama nişanlına da o senin yanında olduğu sürece onun yanında olacağını söylemelisin. Ben mesleğimi de seni de çok seviyorum demelisin. Böyle bir seçim yapmak zorunda bırakılmaktan hoşlanmadığını ona söylemelisin. Ona sevgini daima hissettir ve işin ile aşkın arasında bir seçenek söz konusu olmadığını yani bu ikisinin çok ayrı şeyler olduğunu söyle. Ailelerin onayı ve uyumu evet önemlidir fakat burada nişanlının davranışı çok kritik olacaktır. Nişanlın senin yanında durursa ve ailesine karşı bu konuda net bir tavır sergilerse onlar da önünde sonunda bu duruma alışacaklar. Senin bir hayatın olduğunu kabul edecekler. Alan razı satan razı kardeşim, bu insanlara noluyor ya? Tamam boşanmak için evlenilmiyor tabii ki inşallah ömür boyu sürer fakat varsayalım ki ayrılık oldu sen maddi olarak ne yapacaksın onu da geçtim insan evin içinde sıkıntıdan patlar. Sen saygın bir meslek edinmişsin ve bu seni hayata bağlayan şeylerden birisi. Tıpkı evleneceğin ve birlikte aile kuracağın kişi gibi. Hepsi seni sen yapan şeyler olacak. Yani bir seçim yapman gerekmiyor. Nişanlın bu konuda net ise dediğim gibi seçim gerekmiyor. Nişanlın da arıza çıkarırsa nişanlını daima tatlı dil ve sevgiyle ikna edici ol çünkü bazen aileler çocukları etkiliyor ama o seni seviyordur yine o yüzden ailesinin onun aklını bulandırmasına izin verme. Nişanlın onu çok sevdiğini bilsin. En kötü ihtimal nişanlın da onlar gibi olur da çok net davranırsa son dakikaya dek seni çok seviyorum fakat benden beni mutlu eden şeyi alma lütfen diye daima ikna edici ol, tatlı dil ve sevgi silahını kullan. Hiçbiri bir gün ise yaramazsa seçeceğin tek şey mesleğin olmalı çünkü bu devirde kendi geleceğimizi bir adamın vicdanına bırakamayız. Adam olan yanında yürür zaten.
00 Yorumla
+1 yılDoktorluk maalesef talip çıktı diye bırakılacak bir meslek değil. Sizi anlıyorum. Fakat evlilik gerçekten sadece iki kişinin anlaşması değildir. Bir ömür boyu karşıdakinin ailesiyle yüz göz olmaktansa, herkesin sürekli ayağının kaymasını beklediğini hissetmektense, hep aynı konular etrafında dönüp bir türlü çözememektense, sizi olduğunuz gibi kabul eden biri ve ailesi daha iyi olur. Gerçekten kafanız çok daha rahat eder.
Benim dayımın eşi doktor. Ve yıllarca yurt dışında okudu, hamile olduğu halde TUS’a hazırlandı, çocuğu oldu, bırakmadı. Bir tane daha oldu, yine bırakmadı mesleğini. Fakat bu sadece dayımın desteğiyle mümkün oldu. Çocuklara o bakıyor gibi bir şey. Zaten üçüde oğlan. Eşiniz size destek değilse bırakın doktor olmayı, okumakta, çalışmakta çok zor, çok güç, muhteşem yıpratıcı. İyi düşünün.00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılNe işi bırakın nede nişanlınızı 🤷♀️
Nişanlınızı bırakmanız onların fikirlerini değiştirmeyecek aksine biz istemiyorduk bizim istemediğimiz bir şey olmuyor diye övünürler..
Nişanlınız sizin fikirlerine saygı duyuyorsa gerisi önemli değil.. Başkalarının hayatına müdahale etmemeleri gerektiğini öğrenirleer başlarda sorun olsadaa zamaanla buna alışırlar.
Şimdi mesleği bırakıp evlendiğinizde kendi istedikleri oluyor diye yarın bi gün çocuk konusuna sonra başka başka konulara da karışıp sürekli sizin üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışacaklar yani en başında müsade edip taviz verirrseniz sürekli öyle devam eder o yüzden kendi hayatınıza kendi yuvanıza müdahale etmelerine izin vermeyin..
Mutluluklar.. 🧚♀️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
201
Cevap
195Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir karar neden kadının çalışmasına karşı çıkarlar anlayamıyorum, kıskançlık mı, geri kafalılık mı yoksa çekememezlik mi? Bana göre hepsi sığ düşünceler, bence o aile ile yapamazsın gibime geliyor ama bu benim düşüncem tabi ki sonuçta sadece siz evlenmiyorsunuz ailelerde evlenmiş oluyor...
10 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ; Bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi mesleğinin olması, para kazanması oldukça güzel ama ne olursa olsun insanların görüşlerine, göre hayatımızı şekillendirmek doğru değil siz kendinize olan inancı güveni, kaybetmeyin sevgiyle aşılmayacak hiçbir engel yoktur nihayetin de, dik durarak sabrınızı korumaya özen gösterin şu hayatın her bir alanın da mücadele var evde işte sokakta aklına neresi geliyor, ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz, zaman midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor, umudunuzu yitirmeyin ümitsizliğe kapılmayın sizden daha değerli daha kıymetli kimsenin, olmadığını bilin onları karşınıza alarak güzel yaklaşarak tatlı bir dil ile, konuşun bu durumun üstesinden gelmeye bakın diğer türlü neyin nasıl olmasına siz karar, vereceksiniz insan hayatına dokunmaya alışmışsınızdır yaptığınız işle şimdi sıra kendi hayatınıza dokunmakta, kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.10 YorumlaÇok iyi bir hastanede doktor olabilecek kadar kendini geliştirmiş bir insan bu kadar geri kafalı bir ailenin çocuğuna nasıl ilgi duyabilir, önce bence bunun düşünülmesi lazım.
Nişanlın onlar gibi değilse yazdığın gibi, ailesini susturacak sen de işine , kariyerine devam edeceksin, bu kadar basit.
Eğer susturmuyorsa, ya da şimdi susturuyor gibi görünüp evlendikten sonra renk değiştirirse ayrılırsın olur biter.
Bu tip durumlarda soğuk kanlı olup duyguları değil BEYNİ dinlemek lazım!
Sen bunca sene boşuna mı geceni gündüzüne katıp tıp okudun, kariyer yaptın?50 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılHersey den önce kariyer gelir.
Senin işine hem saygı duymayan hemde onların keyiflerine göre iş yapılmaz.
Kariyer daha önemlidir.
Ben olsam senin yerinde kariyerimi yapmaya devam ederim.
Onlar neye inanmak istiyorsalar ona inansınlar.
Sevdiğim benim yanımdaysa benim yanımda kalacak bana destek çıkacak. Yoksa ondan ayrılırım kafam rahat olur.
Yani kısacası
Sen işini yapmaya devam et. Begenmezseler onların sorunu bu...
Gerekirse aşkın dan vazgeç. Sana saygısı ve güveni olmayan ne adamla ne de o adamın ailesiyle işim olmaz.. çünkü böyle kişiler insanın psikolojisini bozar..10 Yorumla Nişanlın kendi ailesini karşısına alıp sana sahip çıkması ve seni desteklemesi gerekir. Her ne kadar geri kafalı olsalar da, sevenleri ayırmanın vebalini taşıyamayacaklarını bilirler. Eğer nişanlın ailesinin tarafında durursa, ayrılman daha isabetli olur. Ekonomik ve sosyolojik özgürlüğünüzü feda edeceksiniz de, şunu biliyor olmanız lazım; aşk bir noktadan sonra rutine dönüşür ve monotonlaşır sende "yuvayı dişi kuş yapar" aldatmacasının içinde bulursun kendini ve böylece hem kariyerini hem de kendini heba etmiş olacaksın. Uzun lafın kısası son söz senin :) Esen kalın
10 YorumlaEleman olursun , kasiyer olursun , kuaför olursun , esnaf olursun anlarım ama bu kadar nitelikli ve donanımlı ve doktorlara gerçekten ihtiyacımız olan bir devirde buraya kadar gelmişken karşı tarafın ailesi yüzünden bu zamana kadar geçirdiğin emeğini saniyeler içinde çöpe atıp kendini ömrünun kaldığı yere kadar eve ve çocuk bakicılığına hapsetmeyi kendine yakıştiriyorsan durma git evlen mesleginin hayalini kuran , gecesini gündüzünü veren o kadar insan dururken de mesleğini çöpe at , ev hanimi ol... Çok istiyorlarsa kendilerine göre gelin bulunsunlar , Turkiyeden zaten kurtulmaya çalışıyorum birde böyle ailelerin varlığini duydukça gitme hevesim daha da artıyor , hayat senin hayatin ister fişini çekersin ister emeğini üç beş topluluk insan için yerlere sermezsin!!!
10 YorumlaÇok aptal bir doktorsun sen.
Beni böyle kabul edin yollarımızı ayırmak istemem diyemedin mi?
Mesleğine, kendine hiç mi saygın yok?
Arkadaşlar alkol almaya benide çağırdıklarında hayır benim yarın işim var çalışıyorum diyorum ben. Şahsiyetin ve çalışmanla ilgili kimseye laf söyletme, söyleyenlerinde ciz üstünü. Aşk güzel bir duygu olduğu gibi bir o kadarda aptal bir duygudur.
Duygularınla hareket etme, mantıklı düşün ve doğruyu bul. Yoksa çok hatalar yaparsın, yapmışsın yapmayada devam ediyorsun…
Şu makalende ‘köklü bir aile’ demen bile doğru değil bana göre. Kim olursa olsun ya da hangi aşiret. Umarım bu iyi niyetli genç doktor hanıma bu yazdıklarımdan dolayı pişman olmam ve bu dediklerimi dikkate alır.12 Yorumla
+1 yılNişanlın sorun etmiyorsa onun ailesinin düşünceleri seni hiç alakadar etmemeli. Ha ama yok onlar benim ailem düşünceleri çok önemli dersen ayrıl ha ama onuda yapamıyorum dersen hayırlı olsun her gün 3 kez evi süpürüp, 3 kez yemek yapıp o bulaşıkları yıkayıp, temizlik hastası olup, kocanın kirli çorap ve donlarını yıkayıp, birde üstüne 3-4 tane çocuk yapacaksın. Hatta bununla da kalmayacaksın kocan seni zamanla kendinden daha alt seviyede görüp senden memnun olmayacak, hep bağırarak sana bir süre sonra şiddet başlayacak.
00 Yorumla
+1 yılAyyy çok pis sinir oldum. Ben gidip 6 sene dirsek çürütüp tıp kazanayım. Geri kafalı bir aile gelsin bana doktorluğu bırak desin. Kafayı yiyeceğim ya. Kaldı mı böyle aile!
Kuran'da bile herkes çalışıp hakkını kazacak diyor o aile ise kadın çalışmaz diyor bu hangi kitapta yazıyor sorsana o geri kafalılara!
Peki ya yarın birgün nişanlının senin yanında olup olmayacağının garantisi var mı?
Yarın bir gün yalnız kalmayacağının garantisi var mı?
Çalış ve asla bırakma mesleği!
Bir doktor kolay yetişmiyor!
Hele ki seni öpüp başlarına koymaları lazım gelinimiz doktor diye!
Sana kalmış ama ben beni hakeden daha kültürlü ve mesleğimi kabul edecek ve empati yapacak biri ile evlenirim.
Sana açıkça evinde kır dizini otur diyorlar,
Kabul etmek sana kalmış.
Yine de senin kararın ama ben olsam mesleğimi seçerim. Önce kendimi garantiye alırım. Kocamın akşam evde pişecek yemeğini değil!
Önce can sonra canan kimse kusura bakmasın.01 Yorumla- +1 yıl
Nişanlın arkanda ise sorun yok, seni öyle kabul ediyorsa ayrılma. Evlenin ama emin ol yarın bir gün evlenince eşin annenin tarafına geçebilir.
Aşıksan ve onun sana desteğinden eminsen evlen,
Emin değilsen hiç risk alma derim.
Nişanlın ile konuşmalısın, o arkandaysa asla bırakma onu. Ailesiyle senin aramdaki saygıyı nişanlın korumalı nasıl sen ailen ile nişanlın arasındaki saygıyı korumalıysan o da öyle. Ailesiyle konuşacak o benim sevdiğim kadın ona saygı duyacaksınız onun düşüncelerine de o isterse çalışacak isterse çalışmayacak diyip noktayı koyacak. Bu konuşmayı seninle de yapmalı onlar benim ailem vs işte
Fakat nişanlın bunu yapmıyorsa arkanda durmuyorsa boş ver gitsin senden kıymetli değil sonuçta senin o mesleği alana kadar ömrünün yarısı gitti bunu eline koydugun gibi çöpe atma.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNişanlını çok seviyor olabilirsin ama bu size yetmeyecektir zamanla. Bizim ülkemizde maalesef ailelerlede evleniliyor. Size desem ki boş ver ailesini gizlice evlenin olmaz çünkü rahat vermezler. Evlilik zor ve meziyetli bir yol. Gün gelicek gülecek gün gelecek ağlayacaksınız. Emin ol o kavga dönemlerini nişanlının ailesi kullanacaktır. Gün gelicek seni seven adamı tanıyamıcaksın. İşini bırakmanı asla tavsiye etmem. Her kadın kendi ayağının üstünde durmalı. Yine bir örnek verelim. Diyelim ki evlendiniz ve severek ayrılmak zorunda kaldın. İşin yok, paran yok, evin yok. Ne yapacaksın? O zaman ya boyun eyip yaşayacaksın ya da kendini bi psikiyatrda bulucaksın tükenmiş halde. Sana tavsiyem asla işinden vazgeçme geleceğin için. Düşenin dostu yok bu hayatta.
00 Yorumla
+1 yılO zaman hasta olduğunda da kadın doktor talebinde bulunmayacaksın. Hatta Jinekolojik rahatsızlık gerekçesi ile erkek doktora gidip şöyle bolca kurcalatacaksın.
İşin trajik yanı tam olarak bu nokta... Hastanelerde doktor cinsiyet seçiminde bulunan tiplerin neredeyse tamamı işte bu örümcek kafalılar. Tam bir sosyolojik ironi vakası.10 YorumlaBu devirde iş önemli. İşinden vazgeçersen en büyük hatayı yapmış olursun. Ayrıca onlara bağımlıda olursun. Ekonomik özgürlüğüne göz dikmektir bu. Sen bilirsin, sonra çok pişman olursun açıkçası. Kimse için hiç birşeyden vazgeçmeyin. Ya sizi olduğunuz gibi kabul ederler, ya da herkes kendi yoluna gider. Ben kimse için hiç birşeyimden vazgeçmem. İşlerine geliyorsa.
10 Yorumla
+1 yılhangi devirdeyiz ya elalemin ailesi gelip senin mesleğini icra etmene laf ediyor. nişanlın tavrını koyabilir benim eşim olacak sizin değil diye. bulunduğun konuma gelmek için ne kadar çalıştın ve cidden bırakma ihtimalini düşünüyor musun? bence bu ikileme girmen bile hata.
10 Yorumla
+1 yılmaalesef böyle durumlar bu devirde bile çok. Ama bence siz kararınızı vermişsiniz aslında sorunun içinde gizli cevap. Kulağa çok zor geliyor biliyorum ama aileler aşırı sorun oluyor evliliklerde özellikle 2 aile arasında anlaşmazlıklar çok sorun oluyor ilerde de artarak gidiyor. Evlilik ne yazık ki bu toplumda 2 kişilik olmuyor farkında olmuyoruz bazen ama ne yazık ki aile ile de evleniyorsun bir nevi yani problem çok olur iç içe oluyorsunuz artık bence konuş nişanlınla salim kafayla al karşına anlat anlaşır konuşursunuz zaten seni anlıyordur farkındadır o da kısacası ortak karar verin konuşup olumlu olumsuz
10 YorumlaEğer bırakırsanız hayatınızın hatasını yapmış olursunuz. Evlenince anlaşabileceğinizin garantisi yok. Bu yüzden senelerce emek verdiğin çile çektiğin mesleğini bırakmak saçmlalık olur. Nişanlının ailesi geri kafalı kusura bakma . Eğer nişanlın seni seviyorsa senin yanında olmalı. Yoksa sen yoluna bak
00 YorumlaSen şimdi doktor olduğundan şüpheleniyorum. Ne demek çalışmanı istemiyor. Sen bu kadar yıl okuyup evde oturmak için mi? Ne kadar verecek sana ayda? Finansal boyutu geçtim. Çalışmak sadece para kazanmak değil bir kere. İnsanın kendini geliştirmeye yardım eder, bir çok şey katar, sosyalleşme... 2 ay sonra boşanılan yaşadığımız bu devirde sen ne ask için kariyerinden vazgeçiyorsun? Neyse sen bilirsin.
00 Yorumlabugün çalışma hakkına karışan aile yarın çok çok çok çok çok daha özel şeylere karışıp hayatının kontrolü elinden alır. nişanlınla bu çizgiyi net çiz. aile kendi kendine köklü olsun, sen yerinde sağlam dur, özgüven ortaya koy. böyle gruplar (aile olsun, şirket olsun, gelenek diye tutturan herhangi bir topluluk) özgüven sahibi bir karakter gördükleri zaman pek bir şey yapamayacaklarını zaman içinde anlarlar.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılUzun uzun yazardım ancak seni sen yapan kararlarındır bu kararın ise nişanlına elveda demek olmalı cümleyi kendin kurmuşsun zaten oturup evde gün yapacak değilsin
Aynı zamanda ailesi köklü olmasa onu böyle sevecek miydin çok merak ediyorum? Biraz maddiyat açısından da onu istiyormuş gibi halin var
Ya kariyerini seçersin seni izlerler ya da onları seçersin bitişini birlikte mısır patlatıp izlersin00 Yorumla
+1 yılBence tüm düşünceleri kafandan at ve kalbinin sesini dinle kendinin en çok neyi istediğine karar ver bu senin için önemli. Ama şahsi düşünceme göre gelecekte bizi neyin beklediğini bilmiyorum bir kariyerinin işinin olması kendi ayakların üzerinde durman bence her bakımdan daha iyi
00 Yorumla
+1 yılMerhaba
Yani gerçekten inanamıyorum. Doktorsunuz ve böyle bir muallakta mı kalıyorsunuz?
O noktaya gelinceye kadar çektiğiniz her şey, aileniz, geleceğiniz hiç mi umurunuzda değil? Yazık edersiniz şahsi fikrim. Bazı şeyler sadece aşk ya da sevgi ile ilintili değildir. Emek ve çaba ister, anlayış ister.00 Yorumla
+1 yılSen kendin bir bireysin.. kimsenin yönlendirmesine hayatini degistirmesine izin verme. Helede senin buyumende yetismende hicbir etkisi olmamis hayatina sonradan dahil olan insanlar icin. hic izin verme nisanlinda seni seviyosa senin kararlarina karsi saygi duyup kimseyide mudahil ettirmemeli.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Nisanlina sevgin ve güvenin tam ise, ailesinden etkilenmeyen karakterli dik durabilen birisiyse, onun ailesiyle mesafeli olmak şartı ile evlenmeyi kabul et. Ve tabi işini de bırakma. Apptal ve saygısız insanlarin, hadlerini aşan teklif ve istekleri sadece hakaret niteliği taşır ve hiç bir değer icermezler. Hic kimse için kendinden prim verme.
00 YorumlaBen de tip okuyorum saçmalama ya o kadar emek falan yine tabi senin ne istediğin önemli ama bilmiyorum kazanmasi bir dert 6 yil okuması bir dert uzmanlık sınavı tus bs vs derken ailende sende emek çaba verirken al bu emeği bir adam icin çöpe at demek bilmiyor bana göre değil hayırlısı olsun hakkında
Nişanlın ne is yapıyor?00 Yorumla
+1 yılOnlar istiyor diye mesleğini asla bırakma gerekirse nişanlını bırak ama mesleğini ASLA ilerde çok pişman olursun ne cüretle senden mesleğini bırakmanı talep ediyorlar kim onlar nişanlını bırakırsan bi süre üzülürsün ama başkaları istiyor diye mesleğini bırakırsan hayatının hatasını yaparsın
00 Yorumla
+1 yılhoca bir sey soracağım. ya cok yalniz hissediyorum. yolda kizi gorunce aşırı istiyorum ama kesinlikle siniri asacak fiili davranış sergileniyorum. bazen ayaklarina kapansam istesem birlesir mi diyorum. bazen asiri istek okununca akinti geldiğini görüyorum. bir kac ilac kullandim ilk 2016 da psikiyatri polikliniği basvruru yaptim. selecte fuloksetin paxil respidal kullandirdilar. iki kere parali birlikte oldum. en son 2020 de Haziran ayinda kadinlik hormonu kullandim 600 mg depo provera. sonra 3 ayda veya 6 ayda bazen asiri istek geldiğinde bastirmak için devam ediyor. birlesmek istiyoru ama kabul ettiremiyorum. ne yapsam olmuyor. hadimlasmak icin kendim siringa ile basiyorum. sorunum nerede sizce?
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılTırnaklarınızla kazıyarak geldiğiniz bir yeri bir insan yüzünden bırakmak kendinize yapacağınız en büyük haksızlık olacaktır. Nişanlınız şu an sizin tarafınızda olabilir ancak ilerleyen zamanlarda ailesine asimile olma ihtimali yüksek çünkü malum onu onlar büyüttü, bir noktada etkileri artacaktır.. Kariyerinizden değil kendinizden vazgeçeceksiniz bunu unutmayın ve tercihinizi ona göre yapın derim.
00 Yorumla Açık ve net konuş ben mesleğime yıllarımı verdim evlenince zamanla bırakırım ve ya beni ikna edeceğini düşünüyorsan baştan belirteyim çalışacağım ben bu ailenle senin aranda sorun olacaksa yol yakınken vazgeçelim sana aşığım işim yüzünden de vazgeçmek istemem en başından bil ileri de beni bir tercih yapmak zorunda bırakma hayatım diye anlat
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılKöklü bir aile ama beyin olarak gelişmedikleri için ceviz kabuğunu doldurmayan asalak bir topluluk olarak görüyorum yani ben olsam şahsen it gibi sevsem de işimi bırakmam benimle evlenecek olan ailesine karşı durmayıp yanımda olmayacaksa muhatap olmam.
00 Yorumla Vallaha eşimin ailesi karışamaz eşin sadece karışabilir oda halden anlaması lazım okumuş doktor olmuşsun evleniyosun diye mesleği mi birakacan al karşına otur konuş karşılama işime de yok dinlemiyorsa at nişanı gitsin hayırdır hangi dünyada yaşıyorsun
01 Yorumla
+1 yılEğitim hayatın boyunca çalıştın ve çabaladın kendi ayakların izerinde durmak için kazandın sen o üniversiteyi daha sonra üniversiteden mezun olabilmek için onca çaba sarfettin ve çok güzel bir kariyer yaptın. Benimde hayalim doktor olmak ve günde 9 saate yakın çalışıyorum ders ve bence bir erkek için bu emeklerini çöpe atmamalısın ya onlara kendi istediğini kabul edersin ya da o lavuğu terk edersin. Kimsenin eline avucuna bakmak zorunda kalma.
00 Yorumla
+1 yılNişanlınla konuşmalısın bu konuyu evlendikten sonra çalışmak istediğini yoksa birbirinizden vazgeçmek zorunda olduğunuzu net şekilde belirt seni seviyorsa zaten bu konuda ailesini karşısına almaktan çekinmez saçma bir konu çünkü kimsenin kimseye bu şekilde karışma hakkı yok
00 Yorumla
+1 yılBenim teyzem evlendiği zaman da böyle demişti eşinin ailesi şimdi ortanca oğullarına okumuş kız arıyorlar. Sakın kendinden taviz verme pişman olursun. Seni seven isteyen olduğun gibi isteyip kabul edecek, sen bir kişiyle evleneceksin sonuçta bütün aile ile değil. Ekmeğini de onlar vermeyeceğine göre çok doğal olan çalışıp kurduğun yuvanı iyi geçindirmek istemene de karışamazlar.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, burada akıl verecek bir şey yok, sana, geçmişte verdiğin emeğe ve senin fikirlerine saygı duyulması gerekir. Kimse seni istemediğin bir şeye dayatamaz dayattirmamalisin. Hekimliğini yapmaya devam etmeli, cocukluktan beri verdiğin emeğin karşılığını almalısın.
00 Yorumla
+1 yılKolay sindirilebilir olmanı istiyorlar. Sindirilmek ve onların vicdanına kalmak sorun değilse senin için ki çok acı çekersin devam et. Aşk ise emin ol evlendikten sonra biten bir şey o yüzden kendinden vazgeçmemek en doğrusu olur. Çünkü evliliğinde sahip olacağın tek şey işin olacak.
00 YorumlaBen olsam mesleğim önce gelir, çünkü hayatta her şey bizim için, hayatını başkası üzerine ipotek ettirmenin riskleri çok fazla. 3 yıl 5 yıl veya 20 yıl değil, dünyada ülkede bile 3-4 yıl sonrasını göremiyoruz. Ki sen tüm hayatını bir yere baglıyacaksın, 15 yıl sonra boşandın veya Allah korusun başına bişey geldi, meslekten o kadar uzak kaldıktan sonra tek basına durman gereken dönemlerde nasıl mesleğine dönebileceksin. Hayat çok zor zaten, birde kendini riske iyice sokma
00 Yorumla
+1 yılMesleginizi kariyerinizi bırakmayın bi can kurtarmak daha sevap hayirlı önemli eş de önemli ama bunca emek verdiniz boş yere gitmesin doktor olmak için ne kadar hayal kuran insanlar var bu meslegi bırakirsanız üzülürüm sahsen hakkınız hayırlısı diyelim
00 Yorumla
+1 yılOkdr okumak doktor olmak için çabayı boşa vermediniz. Hiçbir zaman başkası için kariyerinizden vazgecmeyin sizin yerinizde olmak isteyen bir çok insan var kendinizi kurtarmisken tekrardan başa dönmeyin. Kabullenmek isteyen kabullensin kabullenmeyen yoluna gitsin sizin kararlarinjza saygıları yok daha öyle bir aileye gelinmi gitmek istiyorsunuz? Hayat sizin yaşam sizin ne kadar birleştiricek bile olsanız saygı duymak ZORUNDALAR. (Bu ilişkiyi bir daha düşünün derim.)
00 YorumlaBir taraftan bir gerçek var evlenince ailesiylede evlenmiş oluyorsun bu gerçek biliyorum evliyim ama ben şanslıyım eşimin ailesi medeni insanlar ve hep yanımda oldular
Senin yaşayacağın zorluk eşinin ailesinin bakış açısı olacak ve sen susmak yutmak zorunda kalacaksın
Madem çok seviyorsun evlenip bunları bilerek aşkına evliliğine sahip çıkacaksın ben öyle yapardım
Ne işimden ne sevdiğimden geçerdim00 YorumlaÜzgünüm bu ülkede birisiyle evlendiğiniz zaman o kişinin ailesiyle de evleniyorsunuz. Sizin nişanlınızla ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın ailesi mutlaka sizin hayatınızın içinde olacak ve fikirlerini size dikte ettirmeye çalışacaklar. burada bu konuda olumlu konuşmak isterdim ama gerçekleri de göz ardı edemem. Bence yol yakınken ayrılmalısınız..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılNişanlınız çalışmanızı destekliyorsa ailesinin ne düşündüğünü neden önemsiyorsunuz ki?
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNişanlın onlar gibi olmasaydı yıllarca okumuş doktor olmuş bir kadına ailesinin çalışmanı istemiyorlar düşüncesini duyurmazdı..
Diğer taraftan yıllarca okumuş ve iyi bir hastanede doktor olmuş bir kadın böyle bir ikilemde da kalmaz. Aşk mı iş mi gibi bir tereddüte düşmez. Bana biraz troll gibi geldi bu soru..30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİkisinden de vazgeçmenize gerek yok.
Sizi büyütmeyen bir aile çalışmanıza da karışamaz.70 Yorumla
+1 yılÇok iyi bir hastanede doktor olanında burada olması enteresan
80 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekten bu soruyu soracak troll müsün acaba? Tıp fakültesi zor diye insanlar intihar ediyor. Sen gerçekten bu soruyu soruyor musun? Bence sen doktor falan değilsin. Bitirmişsin ve öyle ondan milyonlarca olan bir insan İçin kariyerinden mi vazgeçeceksin?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kadar karışmalarına üzüldüm açıkcası. Tabiki rvde kalabilir ve çocuklarını yetiştirirsin bu çok güzel bir görev ama okadar okumuş ve emek harcamışsın. Me güzel doktor olmuşsun. Kasiyerlik falan yapıyor olsan anlarım, ne gerek var eşin kazanıyorsa ama seninki güzel ve kutsal bir meslek. Nişanlın senin arkandaysa o ailesi ile konuşsa? Olmaz mı
10 YorumlaBırakma mesleğini, bu devirde kızlar okumak zorunda
10 Yorumla
+1 yılİnsan hiçbir durumda kendinden taviz vermemelidir. Aile seni sen olduğun için kabul etmeli sadece oğullarına evlenecek kadın gözüyle bakmalarına izin verme ilk yumruğu atan hep kazanır bu senin ilk mücadelen ve kesinlikle geri adım yok AMA sevdiğin adamdan da vazgeçme kim nekadar eski kafalı olursa olsun ya da çağdaş farketmez herkes herkesin halinden anlar senin bu konudaki karanlığın ve ikisinden vazgeçmeme için vereceğin çaba çok önemli ve kesinlikle bu çaba sonuçsuz kalmaz.
00 YorumlaEvlilik olsun bak gör seni nasıl ise sokarlar merak etme evlenmeden önce herkes öyle yapıyor çevremde illa bir huzursuzluk çıkaracaklar ya işte evlendikden sonra yetişmiyor felan diye gene sana çalış derler
20 YorumlaKaç kurtar kendini. daha evlenmeden baskı altına almaya başlamişlarki ileride daha çok tehlikeli boyuta varır bu baskı..
Erkeğin eline bakmayın kadınlar lütfen birey olun ayaklarinızin üstünde durun..20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer gerçekten arkandaysa çalışmanı destekler ailesi ile de kendisi konuşur ikna edemezsen bile susmalarıni sağlar.
Ailesini mutlu etmek değil senin eş olarak görevin sadece eşini mutlu etmek asla ailesi senin sorunun olmamalı. (geri kafalı oldukları için diyorum bu herzaman böyleydi ve hiç bir zaman erkek anneleri tarafından kabullenemedi, ama dinimizde olan bu)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir işi iyi olan-maddi geliri iyi olan erkeğin kariyeri olan ya da para kazanan bir kadına ihtiyacı yok. Zaten bunlara sahip. Aynısını sen de yapmış olucaksın. Peki bu adam seninle neyin için evlenmiş olucak 😜 Bu denklem de seninle evlenmesi için hiç bir neden yok. Senin sahip olduğun herşeye o zaten sahip. 🤷♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoktorsun sakın vazgeçme çalış onların sana karışmasınada izin verme bu senin hayatın
benim kuzenimde aynı senin durumunu yaşadı kız öğretmendi sevgilisinin ailesi zenginiz sen çalışma dedi kızı öğretmenlikten istifa ettirdiler kuzenim evlendikten 5 sene sonra zenginiz çalışma diyen ailesi iflas etti bunlar bir sürü borçla kaldımı beş parasız yiyecek ekmek alamadılar durumları çok kötü oldu hemde yaşadıkları şehrin zenginleriydi o derece zengindiler00 Yorumla
+1 yılDoktor olacaksın nişanlın calismani istemiyecek hayır zeki olmasan doktor olamazsın da bı adam için bütün emeklerini heba mi edeceksin bence çok saçma evde oturup gün mü yapacaksın o kaadar okuduktan sonra
11 Yorumla- +1 yıl
Tek çare ya ailen ya ben olur bunun sonu doktorlugu bırakmayi düşünürsen kendine ihanet etmiş olursun
+1 yılAşkın ve kariyerin arasında bi köprü olmalısın. Ayrıca ailesini ilgilendirmez kimse müdahil olamaz senin kariyer konuna bu sadece eşini bağlar ki oda razı gelmek zorunda yılların emeği var o işte yatarak gelmedin oralara.
10 Yorumla
+1 yılNişanlın çalışmana karşı deiilse ailesiylr konuşup durumu anlatmalı.
Sonuçta nişanlın eşin olacak kişi vr o ne derse aile buna saygı göstermek durumunda.23 Yorumla- +1 yıl
Erkek mi kalmadı sanki
- +1 yıl
Aşığım bırakamıyorum diye yazdığı için böyle anlattım.
- +1 yıl
İnsanları kınamak istemiyorum
+1 yıliçine sıçsınlar öyle aşkın mk tıp fakultesi lan bu boru değil öyle okuyup bitirmek kolay mı kazanmak ayrı mesele okumak ayrı mesele miktirsin gitsin köyden kız alsınlar o zaman tabiki aşkından vazgeçmelisin bu durumda
01 Yorumla- +1 yıl
hep bir doktor eşim olsun istemişimdir ya da hemşire hasta oldumu gözüm arkada kalmazdı mesela bu dümbükte çalışmamı diyor :D
Hayatınıza bugün dahil olabiliyorlar veya hayatınızla ilgili radikal konularda söz sahibi olabiliyorlar ise bu hep böyle olacak, öncelikle bunu benimse ve bununla yaşayabilir misin onun kararını ver. Bu sorunun cevabı hepsine yetecektir
00 YorumlaMesleğini bırakma
Nişanlıni bırakma
İkiniz birlik olup aileleri bırakın50 Yorumlazor bir durum sakın meslegini bırakma. o aileye girsen bile seni hep dışlayacaklar. tarlada çalışan kadınları nereye koyacaklar. peygamber efendimizin eşide bir tüçcardı. kadın dogum uzmanı olursan kendn daha güçlü savunma imkanın olur.
00 Yorumla- Devamını Gör (336)
Devamını Gör(381)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Çok iyi bir hastanede doktorum fakat nişanlımın ailesi çalışmamı istemiyor. Kariyerimden mi yoksa aşkımdan mı vazgeçmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler