Hiçbir iş yeri sana asgari ücret altında maaş veremez. Bu kanunen yasak diye biliyorum. Deneme süreci bile olsa sigortan başlar ve maaşını alırsın. Sigortanın başladığını da kontrol et o da başlamamış olabilir. Ben senin yerinde olsam başka iş aramaya başlardım. Bulana kadar da orada biraz direnirdim. Belli ki personeline acımayan bir firma ve böyle yerlerde çalışmak oldukça zordur.
153 Yorumla- +1 yıl
Aynen devlet bile ücretli öğretmen aliyor bünyesine yinede maaşı saatlik 19 küsür asla asgari ücreti bulmuyor. O kadar puan alan öğretmenleri atamak yerine böyle saçma ve ucuz kalitesiz bir eğitim sistemi yap mış zor yani iş yerini seviyorsan bırakma belki zamanla orada çok iyi olursan arttırırlar ya da çalışırken bir yandan araştır daha iyisini bulursan değiştir
- +1 yıl
Şöyle mesela stajyer olarak gösterip az maaş verir kalanını elden
En İyi Cevaplar
Sıfırdan başladığın yerde tabiki ilk başlangıç ücreti biraz düşük olacaktır. Ben senin yerinde olsam bunu şimdilik kafaya takmam. Sonuçta zaman geçtikçe o ücret yükselerek normal bir hâle gelecek. Hem bir yandan iş hayatını da deneyimlemiş oluyorsun. Tecrüben artıyor. Biraz beklemede kalmalısın..
116 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
haksız olan sensin kimse bu kadar maaş almak için okul okumuyor okul okumadanda bu kadar kazanırsın bi mantığı yok o zaman
Soran+1 yılBen eig vermedim hatta şu an görüyorum.
Açıkçası kafaya takıyorum bunu. İlk işim olduğu için pek takmıyordum ama diğer arkadaşlarımı görünce taktım ister istemez. Sigortam yatıyormuş bu arada eksik gedik görünmüyor yani bunu nasıl yaptılar bilmiyorum ama ben sabredemiyorum hafta sonları resmi tatillerde bayramlarda dahi çalışıyorum ben buna göz yumamıyorum
Soran+1 yılBu arada öğrenci değilim mezun oldum
- +1 yıl
skdkdk
Soran+1 yılİşsiz kalacağım konuşunca ama neyse umarım yine işsizlik depresyonuna girmem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence resmen kullanıyorlar insanları, 4 senenin eğitim süreci mi olurmuş saçmalığın daniskası. Bir de 2250 TL gibi bir maaşa hangi bölümden mezunsunuz bilmiyorum ama bu şekilde o şirkette asla yükselemezsiniz yazık verdiğiniz onca emeğe.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücretin altında ücret veremezler cezası var ! Ayrıca eğitim süreci felan bunlar bahane , deneme süresi deseler en fazla 2 ay sürer kaldı ki deneme süresi de eksik ücret vermelerini hakkı göstermez yani deneme süresi bile olsa en az asgari ücret vermek zorundalar. Ancak seninle işe girerken kısmi istihdam sözleşmesi imzaladılarsa ve seni imzaladığın iş sözleşmesine göre örnek veriyorum "ayda 20 gün çalışacak" şeklinde yazdılarsa ve seni prim ve hizmet bildirgesinde , iş sözleşmesine uyacak şekilde gösteriyorlarsa ve de buna göre hazırladıkları bordoyu sana imzalatıyorlarsa her şey "görünüşte" olması gerekene uygun olmuş oluyor. Fakat bu şekilde olup da sizi iş sözleşmesinde yazdıkları gün sayısından fazla çalıştırıyorlarsa ve böyle bir işlem yapıyorlarsa alenen suç işliyorlar çünkü sana eksik maaş ödedikleri gibi SGK'ya eksik prim yatırmış oluyor ve maliyeye ücret üzerinden eksik stopaj ödüyor her bakımdan suç ! İş sözleşmesinde örneğin 20 gün gösterilip ayda tam çalıştırılıyorsan bu durumu şikayet etmelisin şikayet üzerine SGK inceleme başlatır o işyerine gerekeni yapar.
10 Yorumla
+1 yılsigorta yaptıysa sigortana e devletten bak kaç liradan yapmışlar ona bak o muhasebe işlerinin kodları var çakallığı çok eğer gözün alıyorsa e devletten cimere şikayet et şikayetinde de belirt işten çıkarırlar diye korkuyorum kesinlikle şikayet edenin ben olduğumu bilinmemesini istiyorum demelisin sanki rutin kontrol gibi olmalı bütün yani öyle bi yapmalısınki seni o gelen memurlar görmeli ne maaş alıyosun dediklerinde saf ayağına yatıp demelisin 2.250 alıyorum niye sordunuz dicen yani bilmiyormuş edası yapıcan anladın
00 YorumlaMuhtemelen part-time olarak gösteriyorlar...
vrya iş-kur'a maaşını ödetiyorlar geçici olarak çalıştırıyorlar...
İşkur ise 3 aylık süresi var sonrasında ya işten çıkaracaklar ya da en az asgari ücretten devam edeceksin... part-time ise sigortan dahi tam yatmıyor; hakkını aramalısın25 Yorumla- +1 yıl
En iyi görüş
Soran+1 yılŞimdi az önce sorgulattım da alo 170 ten tam zamanlı gösteriyorlarmış bir problem yokmuş o konuda
Soran+1 yılYok hayır işkurla alakam da yok
Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı. İşte ülkemizin sorunu bu bu ülkede her türlü meslek grubuna ihtiyaç vardır eğitim olsun diye bir sürü üni açıldı herkes okuyor mezun oluyor ama çalışacak o kadar mezun varki bunu karşılayacak bir çalışma alanı yok sonra üni mezunu işsiz oluyor ben boşunamı okadar sene okudum diyor çalışma konusunda seçici davranıyor ve iş verenlerde az olduğu için illaki biri gidip diğe gelir diye düşük ücret veyor dengwsiz bir çalışma sistemi var
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle gerçekten tam özetlemişsiniz bu rezaleti
Patronuna "bana asgari ücretten az maaș veriyorsunuz 2 aydır ve eğitim süreci diyorsunuz, ben ișten ayrılmak istiyorum" de eğer elemana ihtiyacı varsa pașa pașa sana 2825 TL vermek zorunda. Baktın tamam çık ișten diyor korkma. Genelde iș verenler kadın ararlar yani erkeklerden daha çok iș bulma ihtimalin var. Paranı verirse kal vermezse çık başka yere git
00 Yorumla
+1 yılSIGORTAN BAŞLAMİŞ Mİ ACILEN BAK KENDINI KULLANDIRTMA. Bundan sonra kar zarar hesabı yap bu iş yerinden çıksam daha iyisini bulabilir miyim diye cevabın evetse şikayet et iş yerini. Belki tazminat alırsın. Ama bankaya asgari yatırıyor üstünü alıyorsa bunu kanitlaman lazım. Doğru tercihi sen bilirsin.
00 Yorumla
+1 yıl3 tane lisans okudum birisi tam burslu Zeytinburnu'nda stajyer olarak sözde holding türünde bir şirkete girdim 1 ay çalıştim sonuç hiç para almadan ayrıldım. Staj sigortası da yoktu hiç bir şey yoktu, vereceği asgari ücretin 3 ye 1 i ydi iki kere acil hastaneye gitmekten dolayı izin almıştım, zaten yasal olarak haftada 3 gün çalışmam gerekiyordu ama 5 gün çalıştım. İsin kötü tarafı babam konuşmuştu sahibi ile, al çocuğu demişti o da aldı ama canım gibi 1 ay boşa çalıştım. En azından yemek çay ulaşım bir çok şeyi bedavaya getirdim. Bol bol dosya aldım, kağıt aldım, ofis gereçleri vb. sonuçta lazım alıyor eheheh.
00 Yorumla
+1 yılKöle olmak yerine işsizliği tercih ederim, ben de bir süre asgari ücret ile yoğun şekilde fiziki emek gerektiren bir işte çalıştım ama bıkma hissiyatı ve tükenmişlik sendromuna geçince lanet edip bırakmıştım şu an çok daha iyi hissediyorum o zamana göre.
00 Yorumla
+1 yılIlk işe başlangıcinda sana sozlu olarak veya yazılı olarak 2 ay deneme sürecin var demişlerse ve asgari ücret alti maaş verecem demişlerse böyle bir hakları var Eger bunu sana belirtmemişlerse bunu şikayet etme hakkın var direk alo 170 ÇSGB çağri merkezini arayarak durumu bildire bilirsin
00 YorumlaBaşlangıç ücreti düşük olur diye bir kural yok. Asgari ücretle başlangıç yapılır. Memnun kalınmazsa asgari üzerinden maaş hesaplanıp çalıştığı gün kadarı verilir. Hele ki bir de lisans mezunuysanız, asgari ücretle çalıştırılamazsınız. Gerçi bu kanun yeni çıktı. Uygulanması yılları bulabilir ama siz kendi hakkınızı savunamamışsımız. Sgk ya şikayet etme hakkınız da bulunuyor ayrıca.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlara "sıfırdan başlayınca düşük maaş alınır" tabusunu kabullendirdiler, pes! Sigortan varsa iş verenin sana asgari ücretten az maaş vermesi mümkün değildir bir araştır, başka iş ara. Call center ömür boyu sürdürülebilecek bir meslek olmadığı gibi fiziksel olarak seni yıpratır.
00 YorumlaSana sigorta yapıp da nasıl asgari ücret altında maaş veriyorlar ki? Bankaya yattıktan sonra elden geri mi veriyorsunuz? Adı üstünde kimse asgari ücretten daha düşük miktara çalıştıramaz. Eğer elden geri veriyorsanız bir şikayet etseniz altını üstüne getirir SGK oranın.
00 Yorumlasgk ve çalışma bakanlığına şikayette bulunabilirsin ama pek faydası olacağını sanmam bizim işverenlerde 30 çalıştığımız halde 15 günalıştı gösterilip maaşımızın yarısı devlet tarafından ödetildi şikayette bulunduk ama araştırma zahmetine bile gitmediler illaki isim açıklamak gerekiyomuş vs isimde verdik ama zahmet edipte incelemediler bile sistem böyle kurulmuş böyle çalışıyo ama sen yinede vaz geçme düşük maaş verip asgari ücret veremezler yasal olarak haklısın eğer belgelendirebilirsen bordro falan ve şahitde gösterirsen kazanırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen yine 2250 ₺ alıyorsun. Ben 2000 ₺ alıyorum ve o da bölük pocuk lise çocuğuna harçlık verir gibi. İnsanların zaaflarindan çok istismar ediyorlar. Özellikle Corona sürecinde. İş yok para kazanamiyorum ayağına. Üstelik 5 yıldan beri SGK yok ödemiyor. Daha ne duruyorsun bırak orayı diyenlere iş bulma konusunda çok zayıfım ama böyle çalışacağına git evinde otur daha iyi. Üniversite 4 yıllık mezunuyum yaşım 44. Bu yasdan sonra iş bulamam korkusu var. Mk.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılParaya ihtiyacın yoksa çık oradan çıktıgın zamanda firmanın adını söyle ki rezil rüsva olsunlar karaktersiz kurumlar bunların yatacak yerleri yok ama bundan o kadar eminim ki çalısanlarına asgari ücret veya daha düşük ücret verirler ama altlarında son model mercedesler vardır.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. İsinden memnunsan sürecin ne kadar süreceğini sor. Uzarsa ve isinden ayrılma riskini de alırsan sgk mufettisligine şikayet et. Ama kontrole gelinmeden sakın işi bırakma.
Süreç çok uzamayacaksa biraz sebat et bu ospu evlatlarına.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜç kuruş için yıllarca emek veren pırıl pırıl gençleri mecbur bırakıyorlar. Nefret ediyorum artık bu ülkeden...
Siz de aldığınız maaş kadar emek verin işinize, yıpratmayın kendinizi. İnşallah yükselir.210 Yorumla
Soran+1 yılBeni o kadar iyi anlıyorsunuz ki gerçekten tüm emeklerim tüm birikimim çöp oldu gibi hissediyorum ben bu kadarını hak etmemiştim asgari ücret bile değil ki fazlası gerekir benim birikimime göre
Soran+1 yılVallahi ben de tüm benliğimle nefret ediyorum yükselteceklerini de sanmıyorum en fazla 300 zam yaparlar o da zaten asgari ücrete yine varmıyor. Muhtemelen ayrılacağım
Cevap sahibi+1 yılÇok iyi anlıyorum ama diyecek bir şey bulamıyorum artık. İçim acıyor. Ucuza işçi çalıştırmaya alıştıkları için de kapıyı hemen gösterirler en ufak tepkinizde. Eğer sana bişeyler katacaksa kendini geliştirmek adına kal. Ama değişen hiç bir şey olmayacaksa eğitimine odaklan, dil öğren vs. Umarım emeklerinin karşılığını alırsın. Ben de dil öğrenip yurt dışına çıkmayı düşünüyorum. 10 yıla yakın mesleğimle ilgili özel sektörde çalıştım, kendimi geliştirdim her anlamda ama hiç bir zaman karşılığını alamadım. Girmediğim sınav ve mülakat kalmadı. Başarılı olduğum sınavlarda torpilim yok diye mülakattan geçemedim. Bunu yaşayan da çok genç var eminim. Ama yapacak başka bişey de yok maalesef. Ülkenin kaderi bu. Bazı şeyleri değiştiremiyoruz ve bu çok acı...
Cevap sahibi+1 yılAyrılmaya kesin olarak karar verdiğinde. İlgili kişiyle açıkça ve dürüstçe konuş. Şansını dene bekli yükselirler. Kaybedecek bir şeyin olmaz. Ama dediğim gibi ayrılmaya karar verirsen yap bunu. Boşuna işinden olma. İş bulmak da çok zor artık
Soran+1 yılSize kanım o kadar kaynadı ki şu an, sanki şurada beni anlayan tek kişi sizmişsiniz gibi geliyor. Yani gerçekten alışmışlar ben de işsiz kalmaktan korktuğum için tepki koyamıyorum. Şikayet et diyolar da it iti ısırmıyor. Ayrıca sgk olarak da bir problem görünmüyormuş az önce aradım alo 170 i.
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Torpil yoksa koca bir hiçiz burada. Benim de hedefim yurt dışı. Hatta nikah yoluyla bile olabilir hiç yoktansa. Ben orada garson olmaya da razıyım. O kadar yoruluyorum ki bu işte inanın değil dil öğrenmeye yemek yemeye mecalim kalmıyor
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim 🌸😊Yılardır emek vermişsiniz zaten, bi süre sonra karşılığını da almayınca insan hiç bir şey yapmak istemiyor haklısınız, sizi iyi anlıyorum. Ama zorlamak gerekiyor çünkü gerçekten zorlaya zorlaya hakkımızı almazsak bize ekmek yok. Kendi adaletimizi kendimiz sağlayacağız bi nevi. Yurt dışı konusunda da garsonluk yurt dışında buraya nazaran daha değerli ve inanın daha iyi para kazanıyorlar. Bu ülkede bilgiye, saygıya, hoşgörüye, emeğe yer yok. İçi boş insanlar en yüksek mevkilerde, takım elbiseyle kasılıp ortamda geziyorlar olan kültür seviyesi yüksek üniversite öğrencilerine oluyor. Vizyonsuz 50 yaş üstü memurlar hala emekli olmuyor bu ülkede düşün. Biz gençler de evde oturup atama bekliyoruz mecburiyetten ya da gidip başka sektöre yöneliyoruz. Onca emek ziyan... Bi de şu lanet virüse denk geldik. O da ayrı tantana. Ama her şeye rağmen sabırlı ve mutlu bi nesiliz bence 😄
Sevgili dertdaşım, seninle kahve içip sohbet etmeyi çok isterdim. Sorunları konuş konuş bitmez. Konuşarak da kendimizi yiyoruz. Buna da gerek yok. Gençliğimize yazık. Biz yine de umut edelim. Benim her zaman inandığım bir şey vardır. Arkadaşlarıma da hep söylerim ve sanırım beni ayakta tutan da bu. "Emek hiç bir zaman boşa gitmez, karşılıksız kalmaz" ben de inanıyorum herkes hak ettiğini mutlaka alıcak bi şekilde. Biz umut edelim, dua edelim. Yine çabalayalım. Kendimizi hep geliştirelim. Yoksa bu çağ bizi yer bitirir...
Soran+1 yılTüm içimi dökmüşsünüz bütün duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen. Gerçekten bu kadar doğru anlatılabilirdi. Şapka çıkartıyorum.
Ve inanın ben de sizinle karşılıklı kahve içmeyi çok isterdim. İyi ki varsınız. Bana değerli katkılarınız için teşekkür ederim 😊🌼
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek. Güzel düşünceleriniz ve nezaketiniz için teşekkür ediyorum. Siz de çok değerlisiniz. Böyle kaliteli insan çok yok. Hiç değişmeyin ve hep mutlu olun. Çok güzel hayatınız olsun. 🌸❤️😍
Cevap sahibi+1 yıl@Ata1999 teşekkürler
+1 yılGerçekten güvenilir bir yerse, aylık ödemeni düzgün alıyorsan biraz sabret, işinde azimli ol, kendini ispatla. İlerleme olursa kalırsın. Olmuyorsa çıkarsın. Acil paraya ihtiyacın yoksa ve yerinden memnunsan sabredip görmekte fayda var
01 Yorumla- +1 yıl
Bu süreçte işi iyice kavrar kendini geliştirirsen deneyimli olduğun için başka iş olanakları kolay çıkar karşına. İş de araştırsın bu sırada. Bakarsın daha güzel yerler çıkar
+1 yılHakkını sonuna kadar ara. Bu yüzden işte işverenler emekçileri eziyorlar biri gitse biri gelir zaten diyorlar. Hâlbuki hep birlikte asgari ücretin altına calismasak durum çok başka olacak. O yüzden hakkını sonuna kadar iste
00 Yorumlacall center nedir ya yabancı yazınca havalı mı gözükeceksin sanki çağrı merkezinde müşteri temsilcisisin 6 ay eğitim süren olur sonra şirket bünyesine geçersin eğitimleri bitirip olumlu sonuç alırlarsa primlerle 3200 aylığın olur
02 Yorumla- +1 yıl
ne mal adamsın asgari ücret bu olması gerekeni bile vermiyorlar sen ezik ezik düşük ücrete çalışmış olabilirsin ama bunu yapmaya hakları yok üzüldüm umarım düzgün bir iş bulur kızcağız
- +1 yıl
@Firuzenizz aza kanat etmeyen çoğu bulamaz
+1 yılMaaşın banka hesabına mı yatıyor yoksa elden mi alıyorsun? Eğer banka hesabına yatıyorsa ne kadar yatırıyorlar? E-devletten sgk dökümüne bak bir de ayda kaç gün çalışıyor görünüyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılBanka hesabıma yatırıyolar ama eksik yatırıyolar kalan bi 200 tl kadarını elden alıyoruz
- +1 yıl
Full çalıştığın halde büyük ihtimal part time elemanı olarak gösteriliyorsun. Dediğim gibi e-devletten sgk dökümüne bak ayda kaç gün çalışıyor görünüyorsun oradan daha iyi anlaşılır
+1 yılLütfen hakkınız arayın. Artık susmayın, susulduğu için bunlar bu kadar azıttı. Razı olup şükretmeyin, şükür yettiği zaman edilir. Yargı ile gereken her mecra ile görüşün hakkınızı talep edin ve ayrılın işinizden.
00 YorumlaSigortani asgari yatırıyorlardir ona bak ama ilk 2 ay denemede olsa asgari odemelilerdi devam ederse çıkacağını söyle veya şikayet et falan filan kovulursun
00 YorumlaSendikaya şikayet edebilirsin. Çalıştığın yerden maaş bodrosunu iste ama aylık değil yıllık. Sonra sendikaya git beya araştır ssk mı bakar beyaz masamı bakar kim ilgileniyorsa oraya bildir
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretin altında maaş vermek yasak. Çağrı merkezleri bu şekilde çalışıyor derlerse inanma. Bende benzer bi olay yaşadım. Şikayet edeceğini söylersen korkup ödeme yapıyorlar. Ama bunu söylemeden önce iş bul oraya geç ve eksik ödeme yapılan tüm ayların ücretini iste. Aksi taktirde avukata başvuracağını belirt hemen öderler vermezlerse gerçekten şikayet et o zaman avukat parasını bile onlar ödüyor ceza da ödemek zorunda kaldıkları için sana hakkın olanı vermek daha mantıklı oluyor böylece.
00 YorumlaBen daha bitirmedim okulu ve ders veriyorum günlük 100₺kesin alıyorum 😂bence de iş araştır v ve hemen ayrıl 2800altina hiçbir yerde calismam
10 YorumlaBaşka iş bak call center lar telefonda milleti dolandırıyor orada 10 bin maaş alsanda bereketi olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Ya size ulaşmam lazim lutfen
+1 yılHangi firmadır o asgari ücretin altında ücret vermeye hakkı yok.
15 Yorumla- +1 yıl
Doğu da hep öyle bu kız tek değil
Soran+1 yıl@emrekarali istanbuldayım
- +1 yıl
İstanbul'da asgari ücretin altında maas veren firma yok diye biliyodum belki işkur eğitim programı kapsamında olabilir
- +1 yıl
Ne işte çalışıyorsunuz
- +1 yıl
Bende İstanbul'da yaşadım şimdi kocaeli deyim batıda asgari maas altında maaş almanız garip geldi
+1 yılİşkur üzerinden girdiysen öğrenci olduğun için düşük verirler iş yeriyle alakası yok sistem böyle benimde başıma geldi asgari ücret 1350 TL idi 900 TL'ye indirdi işkur
12 Yorumla
Soran+1 yılYok hayır mezunum 4 yıllık fakülteden
- +1 yıl
O zaman SGK ya şikayet et
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen daha önce çalıştığım işte asgari ücret alıyordum fakat sigorta yapmadılar 4 ayın sonunda hala sigorta olmayınca ayrıldım. Bence bir süre daha bekle en azından sigorta var bir süreden kastım 1-2 ay baktın hala aynı başka bir iş bul veya iş bulmayı beklemeden de çıkabilirsin
00 Yorumla
+1 yıl2 ay eğitim süreci için oldukça uzun bir süre ayrıca, hiç bir kurumun asgari ücretin altına düşmemesi gerekiyor.
00 Yorumlaiki ay calistiysan biraz daha calis, isini iyi yaparsan bence bir ay sonra falan zam isteme hakkin dogar
00 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyorsun bilmiyorum ama resmen senin hakkını yiyorlar. Fabrika da çalışsan 8 saat asgari ücret en az.
00 Yorumla
+1 yılŞikâyet et
Kamera kayıtlarını filan incelerler
Anasını ağlatır devlet
Eksik parayı da alirsin00 Yorumla
+1 yılİşkurla girdiysen 6 ay eğitim sürecin olur. Bunun dışında yapılanlar yasal değildir.
06 Yorumla
Soran+1 yılYok işkur değil
- +1 yıl
O zaman resmi olarak seni asgari ücretin aşağısında çalıştıramaz. Gelmediğin günler saatler olursa bu ayrıdır maaştan kesinti olur. Fakat tam gün gelipte asgari ücretten aşağısı verilemez. Sgk varken bunu yapamaz en azından.
Bir diğer alternatif şu olabilir yasal değildir bu da.
İş veren seni sigortasız olarak deneme sürecinde çalıştırmak ister asgari ücretin aşağısında bir maaş olur performansından memnun olursa alınırsın işe gibi. Bu da resmi ve yasal değildir.
Sigortan olduğu halde asgari ücretten aşağısını zaten çalıştıramaz bodronu incele derim. Eğer maaş bodrosu verilmiyorsa bence şikayet et. Ama işe ihtiyacı mvar diğer çalışanların maaşı iyi benim işimi görür diyorsan sabret ama bu deneme süreci yasal olmadığını söyleyebilirim. Deneme süreci işkur kapsamında vardır sadece yasal olarak.
Soran+1 yılYok diğerlerinin de maaşı iyi değil şu an
- +1 yıl
Bence farklı iş ara derim asgari ücretin altında çalıştıran bir yerse iyi bir yer olduğunu düşünmem. Diğerleri kıdemli mi bari? En kötü asgari ücret alabilecek farklı iş bak bence. A101 gibi yerlere bakma ama orada çok şikayetler oluyormuş hırsızlık yapmadığın halde hırsız muamelesi görüyormuşsun o tarz şeyler anlatılıyor çokça. Alım varsa fabrika tarzı yerler olabilir bazı şehirlerde tekstil fabrikaları çokça var buraların tahminimce mutlaka sendikaları da vardır asgari ücretin üstünde alırsın yine.
Soran+1 yılNe kadar acı değil mi 4 yıllık üni mezunuyum ama fabrikalara marketlere muhtacım
- +1 yıl
Ne yazık ki öyle. Komik ve ironik olacak ama bende lise mezunuyum. Üniversite okuyordum bir hoca kasıtlı olarak bize taktı gerçekten dersi veremesem gıkım çıkmazdı ama bariz geçirmiyordu kasıtlı olarak. Bende bıraktım nasıl olsa geçirmeyecek boşa zaman kaybetmiyim diye. Askerlik yaptım. İşe girdim. şu an bakıyorum 4 yıl üniversite okuyan hatta bazıları lisansta yapıyor girdikleri işlere bakıyorum marketlerde çalışıyorlar, garson oluyorlar, fabrikada işçi oluyorlar filan.
Lise mezunuyum ama 4 yıllık üni mezunlarndan iyi kazanıyorum. Ülkemizin saçmalıklarından biri de bu. Üniversite mezunları kendi alanlarında iş bulamıyorsa ortada bariz sorun vardır.
Hakkın daha iyi yerler ama ülkemiz şartlar ne yazık ki alanında iş bulana kadar. Garson, market, kasiyer, işçi vb. işler :(
İtiraf edeyim maaşım asgari ücretin epey üstünde 5 bin civarı kazanıyorum mantığa bak demi. Sen 4 yıl üni mezunusun ben lise mezunuyum. Sen asgari ücretin altında alıyorsun adalet yok senin benden çok daha iyi kazanman lazımken şu an ki bu fark ne yazık ki üzücü.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni işkur kapsamında bile alsalar asgsri ücret vermek zorundalar. Şikayet et oraýi sakın korkma..
02 Yorumla
Soran+1 yılYa bilmiyorum patronlarım iyi insanlar ama ben zaten şikayet edince de her türlü çıkartılacağım oradan
- +1 yıl
Hayır çıkartılmayacaksın... Kimliğini gizlerler çalıştırması yasak böyle.. Nereye iyi insanlar.. İyi insan asgari ücret bile vermiyor sana..
- Eğitim & Kariyer konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılİmzaladığın sözleşmeyi iyi okudun mu? Bir nüshasını verdiler mi sana?
02 Yorumla
Soran+1 yılYok hayır aceleye geldi okuyamadım
- +1 yıl
Okumalısın
+1 yılSGK varsa nasıl asgari ücretin altı oluyor. 2825 TL asgari ücret
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç bilmiyorum sgk yı aradım sorun görünmüyormuş tam zamanlı olarak yatıyormuş
- +1 yıl
Senin adına sevindim canım. Edevletten de bakabilirsin bidakine
Sigorta yapmışlar mı. Onu kontrol etmen gerek. 2825tl asgari ücret. Haftalık 45 saat ve max 51 saati geçemez çalışma süren.
00 Yorumla
+1 yılseni kullanıyorlar. eğitim süreci ne kadar sürüyor muş. sigortan da eksik yatıyor şu an
01 Yorumla
Soran+1 yılYok eksik değilmiş sgk öyle dedi
Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı. İş sözleşmesi imzaladın mı oaradaki çalışma saati ne maaş ne
Normalde 45 saate 2825₺ vermesi lazım zorunlu00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı. Eğitim süreci ne zaman bitecekmiş ve bitince ne kadar vereceklermiş sor bi cevaplarına göre ver kararını kal ya da git
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışma sigorta da yapmamışlardir muhtemelen kanuna uygun is yapılmıyorsa ordan hayır gelmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO maaşa Suriyeliler bile çalışmıyor bence çık yaaa başka yerde iş bulamam diye de asgari ücretten az maaşa tabii olma derim ben
LCW da çalışıyorum günlüğüm daha fazla10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklisin ama yilbasında 2 ay var sanırım 3600 olur net senınide yükselir bazen insana işyerınde huzur gerekli rahatsan eyer eskik olsun bıraz ama ek işte yapabilrisn hangi sehirdesinizki
10 Yorumla
+1 yılTurkcelin çağrı merkezinde çalış
Çok iyi şartları
Ayril o işten başka is mi yok10 YorumlaEgitimde olsan da asgari ücretten az yatiramazlar. Kanunen suc isliyorlar. 170yi arayıp sikayet edebilirisn
00 YorumlaAkıllı davran. Hiç bir şey kazanamamaktansa az da olsa kazanıp devam et, işle alakalı yeterli donanıma sahip olduğun anda da önce başka yerlerden işini hazırla, sonra çıkacaksan buradan çık
00 Yorumla
+1 yılEğitim bitene kadar sabret, ortamı seviyorsan madem.
00 YorumlaEmek sömürüsü resmen. Resmi olarak nasıl az verebiliyorlar insaf
00 Yorumla
+1 yıl2800alman lazım en az o ne ya part mısın yoksa? 😏😒
00 Yorumla
+1 yılKanunen böyle bir şey yapmaya hakları yok sgk'ya şikayet edersen hakkını faiziyle alırsın.
03 Yorumla- +1 yıl
Kanun derken?
- +1 yıl
Aga ben Adanalıyım sıcak şehir insanıyım soğukta yapamam 😁😁
- +1 yıl
Yok ben kanun deyince bu enstrunman olarak anladim
+1 yılBnde 8 ay oldu başlayalı 2800 ile başladım şimdi 3600
00 Yorumlamerhabalar ne mezunuydunuz acaba sorum ayıp olmazsa
00 Yorumla
+1 yılÜlke dingonun ahırı gibi kim kimi koparırsa. Yazik halimize.
00 Yorumla
+1 yılYanındaki çalışanlara sor onlarin çalışma süreci nasıl başlamış 😔
01 Yorumla- +1 yıl
Annem donercide çalışırdı 11 saat günlüğü 70 gayme sigortada yoktu
+1 yılŞikayet et asgari ücretin altında çalıştıramaz yasal değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbekle bir zaman sonra eğitim bitince ne dicek onun yasal olarak süresi vardır sor araştır
00 Yorumla daha kazançlı yerler bulabilirsin garsonlar bile şu an 5 binden az almıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat