Şöyle arkadaşlar benim dört senedir çalıştığım bir iş yeri var bu sene yapılan zamlar çok kötüydü hepimize eşit oranda yapıldı performans farkı gözetilmeksizin. Durum şu aslında yaptığım iş çalışma sürem performansım aldığım maaşa göre çok düşük piyasa şartlarına bakarsak. Birden öfke ile hareket etmekte istemiyorum sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılEğer siz zam isterseniz diğerleri de muhtemelen bunu talep edecektir.
İşveren bunu göz önünde bulundurarak zam talebini reddeder her şeyden önce.
Ayrıca, birlikten kuvvet doğar. O iş yerinde birlik olmalısınız, başka türlü mümkünatı söz konusu değildir.
cut.00 Yorumla
+1 yılŞu var kendinden eminsen DH yüksek. maasla. is. bulabiliyorsann hemen çek restini dene şansını ben bu parayı hak etmiyorum ben zam. istiyorum diye. En fazla 4 yıllık tazminatın ile işten çıkarır ya da işine gelirse bende bu para der kapi orda der.
01 Yorumla
Soran+1 yılİş bulmasını bulurum daha yüksek bir maaşla kendime de güveniyorum ama işte tek sorun pişman olur muyum duygusal bakıyorum biraz aslında yanlış ama
+1 yılMaaşını düşük buluyorsan araştır piyasayı daha iyi bir iş bulabilirsen oraya geçersin en kötü ihtimal ayağını dayaya dayaya da zam istersin vermezse işi bırakırsın şu paraya başka iş buldum dersin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
59Cevap
Pandemiden ötürü milyonlarca insan işsiz kaldı farklı farklı sektörlerde. Yapılan zam sizi tatmin etmemiş olabilir anlıyorum ama şu an tüm dünyayı ve neredeyse her sektörü etkileyen küresel bir salgının olduğu ortamda bir zam aldığınıza bile sevinmeniz gerçekliğe uygun olur. İş vereninizin de işinin ne olduğunu bilmiyorum ama dolaylı ya da direkt bu pandemiden etkilendiğine eminim. Hiçbir şeyi etkilenmemişse lojistik sektörü konusu zaten başlı başına sekteye uğradı. Bence zam için doğru zaman değil. Yaza doğru işler yoluna girmeye başladığında böyle bir şeyi söyleyin.
10 YorumlaEn azından performansını dile getir uygun bir dille.
Çıkışımı veririm gibi bir uslupla değil.
Onca seneni düşün kendini garantiye almandan sakin kalmaya bak
Hoş klasik piyasa ve şartlar bunu gerektirdi ve virüsü öne sürecekler normal olarak20 Yorumla
+1 yılBaya bu şekilde gidip işverenine ya da yöneticine anlatacaksın. Olmuyorsa da çalışmaya devam ederken başka işler bakacaksın yüksek bir rakam teklif eden olunca da ayrılıyorsun. Ya da şuraya geçiyorum şu maaşa diyorsun, belki yükseltirler kalman için ya da yollarınızı ayırırsınız.
10 YorumlaÖnce iş bul piyasayı yoksa sonra konuş piyasa berbat çünkü. Baktın piyasa iş bulabileceğin gibi çekinmeden tavrını koy
Hatta yerinde olsam yakin zamanda kritik bir dönem varsa o an yapardım reddemesinler11 Yorumla
Soran+1 yılİş kısmen buldum gibi ama uzak mesafe bir arkadaş referans olacak.
- 21 Yorumla
Soran+1 yılİyiymiş :)
Şu sıkıntılı zamanlarda bir işinizin olması bile güzel..
İnsanlar aylardır işsiz ve zor durumda bir bu tarftan bak derim.. çoğuna göre şanslısın 👍13 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru ama işte bizim sektörde malesef yapılan zam içler acısı şu an
Soran+1 yılBizimde bu sene çok kötü evet zaten iş bulmadan ayrılmakta istemiyorum seçeneklerim var ama tam kararımı vermedim şuda bir gerçek ileriye baktığımda burada kalıp on sene sonra pişman olmuş olmakta istemiyorum acaba patronla bir konuşsam mı diyorum beklentim konusunda düzgün bir şekilde.
+1 yılAh be Güzelim
Haklı diyorsunda Hayatın gerçekleri şöyle.
Şimdi Çalıştığın Şirket hanği tip Kuruluş.
Ve Zaman kötü zaman Dünya Kısıtlamalara gitmiş ve gidecek.
Birçok Şirket Batacak
Bunun gibi birçok İnsan iş Kaybedecek.
Ve Sen Haklıda olsa Sağlıklı düşünemiyorsun.
Tabikide Paraya ihtiyaçın olabilir Doğru hak yanlış zaman.00 Yorumla
+1 yılBu konuyu önce iş arkadaşlarınla da konuş ve topluca zam istemeyi öner. Çünkü yalnızca sana yapılacak olan zammın mutlaka duyulacağını ve iş ortamının bunu kaldıramayacağını bilir işveren ve teklifini kabul etmez.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar halimize şükretsek azdır pandemi döneminde maaşımıza %25 zam yapıldı
14 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel şanslısınız
- +1 yıl
Umarım sizede hakettiğiniz maaş verilir
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
İnşaAllah
Müdürle paylaş durumunu uygun bir dille olmazsa ufaktan farklı firmalarda iş ara
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bende bunu düşünüyorum aynen uygun bir üslupla.
Piyasanın durumu zaten malum bence sabırlı ol keskin Sirke Küpüne zarar
11 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten anlık karar vermek istemiyorum ama bu maaşla da bilmiyorum ne yaparım.
Bence idare et evde kalsan kimse getirip 1 lira vermez bedene ağır yük binmiyorsa birakma bence
14 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle yaptığım iş ağır psikolojik olarak çok yoğun ve altı gün çalışıyorum benden istenen performansın üstünde çalışıyorum çoğu kişiden iyi olduğumu düşünüyorum her konuda.
Soran+1 yılBen zaten çalışmadan yapamam bu saat oldu gözüme uyku girmedi sanırım yarın konuşacağım güzel bir üslupla umarım düzelir durum 🙏🏻 çünkü bir yete alışmak kolay değil iyi mi kötü mü çıkacak bilmiyorum.
+1 yılYeni iş arama vakti gelmiş bulunca çıkışını ver gitsin
12 Yorumla
Soran+1 yılEn büyük sıkıntım eski olduğum için yasal sürem var en az iki ay çalışmam gerekiyor yokuşa sürerlerse birde yıllık izinlerin var bir ay yani en kötü kafadan üç ay gidecek çok karışık.
- +1 yıl
Ya sen çıkmak istediğini söylersen tutmazlar ihbar süresini
Bir yandan iş arayın bir yandan da hakkını verin işinizin. Herkes sıkıntıda şu dönemde. Biraz sâkin kalın derim. Mevlâ bereketini verir. Ortam düzelince zam istersiniz uygun bir dil ile.
20 YorumlaŞirket pandemi den dolayı bu şekilde ise. Razı ol derim. Çünkü gerçekten iş bulamayan insanlar var. Hele ki şu süreçte. Fevri davranma. ya da gerçekten mesleğinde çok iyiysen başka şirketlere başvuru yapabilirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılYa kısmen buldum gibi ama uzak birazcık hoş burası da çok yakın sayılmaz.
Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı. Piyasa ne? Ne kadar alıyorsun? Vazgeçilmez misin? İstifayı göze alabiliyorsun?
17 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle piyasanın 500 lira altına çalışıyorum şu an ve eski elemanım, onlara göre kimse vazgeçilmez değil zaten bir kez istifa etmiştim yıllar önce farklı sebeplerden bir anlık öfke ile şunu söyleyebilirim ama yaptığım işi gerçekten özveri ile yapıyorum çalışkan ve dürüst bir elemanım bu özellikleri de her iş veren ister elemanında. Riskli bir durum zaten ama şunu düşünün aldığınız zam asgari orandan bile az ve üstüne bir arkadaşınız ayrılıyor onun işini de size yükleyecekler ne yaparsınız?
Soran+1 yılÜcret ona da az geldi çünkü o yüzden
Soran+1 yılHayır direk istifa etti bizim iş ağır ve iş yeri kuralları katı bir çok neden var ama zam en etkilisi.
Soran+1 yılAynen profesyonel baksam çoktan ayrılmıştım buradan çok zor bir yer nazi kampı gibi.
+1 yılOlay zam istemek değil. İstediğinin yerine gelmesi. Bu dönemde olumlu yanıt alacağını sanmıyorum.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. İşsiz kalmamak için bence bu şartlar altında zam daha fazla istememeni onerirrim.
30 YorumlaIşini bırakma çalışmaya devam et ama bir taraftan da yapmış olduğun işe denk işyerlerine müracaat et yani başka firmalara iş başvurusunda bulun daha cazip teklifler gelirse değerlendirir ona göre geçersin
10 Yorumlaİş veren ile özel konus anlat durumunu yaptığın işleri dile getir ve fark istediğini söyle öfke ile hiç biyere varamazsın zaten
10 YorumlaGemileri yakmadan
Güzel bir dille anlatmalısın
Sonucun senin için hüsran olacağını düşünüyorsan hiç kalkışma derim.10 YorumlaNasıl zam istemeliyim nedir ya git konuş istediğin fiyatı söyle yoksa çalışmayacam de tabi öncesin de kendine çalışa bilecek başka yerler bak ya da görüş sonra buraya postayı koy ya hepinizin de çekip git
10 YorumlaBence direk söyle geçiniyorum de halden anlar belki
20 YorumlaYeni bir iş ara. Eğer bulursan o zaman konuş. Şartlar olursa devam yoksa gidiyorum de.
10 Yorumlaİş bulmaya başla kendine. Hiçbir şeye zorunlu değilsin
10 Yorumla
+1 yılBence ötekilerin aldıklarını kouyasmaaldan konuş.. gecinemiyorum maasimiza zaman istiyorum de.. herkese yaptık ya derlerse o zaman ben daha çok çalışıyorum dersin
00 YorumlaKaç para maaş alıyorsun? Ne iş yapıyorsun? bu dönemde sakın hata yapma piyasa da o kadar çok işsiz var ki...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu dönemde birde zam mı istiyorsun, sen işin olduğuna dua et 🙂
Birde daha 4 senedir çalışıyorsun 🙃23 Yorumla
Soran+1 yılHakkım olanı istiyorum fazlasında gözüm yok.
Cevap sahibi+1 yılKime göre, neye göre hak?
Soran+1 yılYaptığım işe ve piyasaya göre
Alternatif ișlere hemen bakin zaman kaybetmeyin ve yerinizi sektorde gorun ona gore karar verebilirsiniz..
00 Yorumla
+1 yılEn iyi iş arama yöntemi çalışırken aramaktır. Tahsil ve meslek nedir?
10 Yorumla
+1 yılSef ine mustafa güngece nin sarkisini dinlet "zam" belki insafa gelir maasini yükseltir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 362 cevap paylaştı. Zaman zam zamanı değil. Başka bir iş bulmadan böyle bir riske girme.
00 YorumlaKim emeğinin karşılığını tam manasıyla alabiliyor ki bu memlekette
00 YorumlaHakkini aramalisin, ama uslup cok onemli. Gemileri yakmadan yap.
00 Yorumla
+1 yılŞu dönem de sabret yeğenim. Iş bulamazssın
12 Yorumla
Soran+1 yılBulursam peki gideyim mi
- +1 yıl
Yok kal
Babanın oglumu tabi git yeğenim
Yanlış ülkedesin maalesef 😒
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle şimdiki aklım olsa okumazdım okul falan :(
O görselden sonra herkesin aklına malum sey geldi ciddiye alamayacağım😂
31 Yorumla
Soran+1 yılGörsel?
Once konus maasin yetmedigini soyle. Eger daha fazla veremeyiz derlerse baska is bak
10 Yorumla
+1 yılBaşarı ve kazandirdigin kâra göre zam talep edebilirsin. Çalışan ile çalışmayan arasındaki farkı iş verene anlatıp ankanasink sağlayabilirsin. Dahası ayrılabilirsin
00 Yorumla
+1 yılPandemide yapma iş bulman zor olur
20 Yorumla
+1 yılişsiz kalmamak için sabretmenızı tavsıye ederım
20 Yorumla
+1 yılDevlete atansan çok çalışıp
10 YorumlaTürkiye’de kim hak ettiği maaşı alıyor?
10 Yorumlaİş ara, bulunca pazarlık yap
10 Yorumla
+1 yılGit açık açık söyle yA da bırak
10 Yorumla
+1 yılbaşka bir iş bul bulabiliyor san
10 Yorumla
+1 yılBu devirdrie her şey ateş pahası
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılbence resmi bir yazı ile istemek gerek
10 Yorumla Iş ve maaş bilgisi verirsen yardımcı olabiliriz
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. maaşıma zam istiyorum diye söyle
10 YorumlaMaaşın kaç ve ne kadar zam yapıldı
13 Yorumla
Soran+1 yıl300 lira
Soran+1 yılAsgarinin bir tık üstü oldu :(
+1 yılÖzel bir okulda öğretmen misiniz?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılHangi alanda çalışıyorsun nekadar alıyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılEğitim alanında çok az aldığım oran asgarinin bir tık üstü
- +1 yıl
Ozel okul mu dershane mi? Zaten bu ülkede sistem insanların hayatını sömürmek üzerine kurulu. Modern kölelik yasatiliyor. En kiymet verilmesi gereken eğitim eğitimci görmezden geliniyor. O yüzden üretim ilerleme sadece lafta kalıyor
Soran+1 yılÖzel eğitim engelli çocuklara eğitim veriyorum kesinlikle öyle iş ilanlarına baktım 2.000 yazan bile var hiç merhamet kalmamış bunlarda.
- +1 yıl
Diyorum ya modern zamanin modern kolesi olarak kullanıyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçinemiyorum de anlar mal değildir
10 YorumlaZam yap Patron Zam yap durumu he
00 Yorumlazam yerine işten atılırsın bence.
00 YorumlaParaaaaa istiyom deeeee
00 YorumlaGidip patır patır söyle
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 674 cevap paylaştı. Durumu güzel bir şekilde anlatarak.
00 Yorumla
+1 yılNe maas alıyorsun ve isteyecegin zam ne olacak
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Aldığım maaşı düşük buluyorum, geçinemiyorum. Nasıl zam istemeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar
Piyasada her ürün ve hizmetin bir fiyatı vardır. Fiyat arz ve talep tarafından belirlenir.
Örneğin suyun bol olduğu yerde bir şişe suya verilen para, suyun olmadığı yerde bir şişe suya verilen paradan azdır.
Çalışanlarda aynı şekilde böyle bir borsa içinde değerlenirler.
Eğer bir personelin bilgi, beceri ve tecrübesi normalin üstündeyse ve yerine aynı bilgi, beceri ve tecrübede birini bulmak zorsa o kişinin değeri artar ve maaşı yüksek olur.
Çünkü onun işten ayrılmasının firma için çıkaracağı masraf, ona verilecek maaştan daha fazla olacaktır.
Aynı denklemde
Bir personelin bilgi, beceri ve tecrübesi normal veya normalin altındaysa ve onun yerine başka bir personeli bulmak kolaysa o kişinin değeri ve maaşı az olacaktır.
Eğer fazla maaş isterse firma kolaylıkla onu işten çıkartarak başka bir kişiyi yerine koyabilir.
Bu denklemde çok çalışmak veya performansın pek önemi yoktur. Önemli olan çalışanın yerine konulabilecek yeni elemana harcanacak paranın, onun istediği maaştan az veya fazla olmasıdır.
Kısacası eğer piyasada daha fazla değer görmek ve aldığınız ücretin artmasını istiyorsanız ne kadar nadir ve az bulunur olduğunuzu tarafsız bir gözle değerlendirmeniz lazım. Bu konuda güvendiğiniz ve sektörü bilen insanlardan da değerlendirme almanızda fayda vardır.
Eğer bu değerlendirme sonucunda kendinizi gerçekten normalin üstünde bilgi ve beceriye sahip görüyorsanız, yeni limanlar arayabilirsiniz.
Ama eğer bu değerlendirme sonucunda durumunuz pek parlak değilse ;
Piyasanın son derece sıkışık olduğu, her yerin diplomalı işsiz kaynadığı ve bir çok firmada maaşların gecikmeli olarak ödenebildiği bir dönemde macera ve adrenalin peşine düşmemek iyi olur derim.
Sevgilerimle
Yorumunuz çok güzel ve mantıklı geldi bana. Şöyle ki gerçekten bilgim ve becerim var fakat bulunduğum sektörde ne yazık ki birisi giderse diğeri gelir mantığı hakim her ne kadar işimde iyi bile olsam. Öte yandan bana gerçekten daha yüksek maaş verecek iş yerleri var aldığım maaş piyasanın 400-500 TL altında kaldı. Şuda bir gerçek ki macera kısmında bende düşünüyorum gerçekten değer mi diye. Öğretmenim bu arada özel bir kurumda.