Asgari ücretin altında çalışıyorum, böyle bir durumda ne yapmalıyım?

Bulunduğum şehirde iş sahası çok küçük. Yeni mezunum ve hiçbir deneyimim yok Bu yüzden kendi alanımda iş de bulamıyorum. Geçici olarak eve çok yakın bir esnafta işe girdim.

İlanı sadece kasiyerlik olarak vermişlerdi. Sonra ilk arayıp görüştüğümde paketleme de yapılacağını söyledi. Günlük 200 tl+ öğle yemeği dedi ve kışın 11 yazın 12 saat çalışma sigorta yok. Mecbur kabul ettim çünkü şu an ailemde kimse çalışmıyor, ihtiyacım vardı. 2 haftadır çalışıyorum. +öğle yemeği demelerine rağmen yemek ücretini maaşımdan kesiyorlar. Ona da göz yumdum, nasıl olsa evim çok yakın annem yemek getiriyor dedim. İzin günüm haftici. Bu haftasonu sınavim var, sadece bu haftalık iznim haftasonu olsun istedim. Kabul etmediler, sınavdan sonra gidip yine çalışacağım.

Sorun şu ki birkaç saat idare ettiler diye haftaliğımdan keserlerse diye korkuyorum. Zaten asgari ücretin altında alıyorum. Keserlerse resti çekip şikayet etmeli miyim? Evet, mecburum ama boyun eğmek istemiyorum o kadar da. Psikolojik olarak iyi hissetmiyorum, yoruldum.

Asgari ücretin altında çalışıyorum, böyle bir durumda ne yapmalıyım?