4 yıl üniversite okudum. Okuduğum bölümle alakalı iş buldum fakat max alabileceğim ücretin asgari ücret olduğunu düşünüyorum (inş değildir). farklı bir şehirde yaşıyorum. Geçinebileceğim bir ücret değil ama bu işte çalışmalı mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Türkiye heveslerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir ülke değil. Asgari ücretle ev alamazsın araba alamazsın sadece geçimini sağlarsın ki, kira fatura derken 37 yaşına gelirsin, geriye bakarsın söversin. Ben olsam şimdilik girerim ve araştırmama da devam ederim, yeni kapılar açılır. Arayan değil aranan ol. Herkes meslek sahibi ama herkes sen veya ben değil. Ben İstanbul'da bir günde işe girdim, aynı gün çıktım kriterlerimi karşılayamadılar, ertesi gün 2 katı maaşla başka işe girdim. Zaten beni araştırıyorlarmış. Bende şaşırdım. Ne kadar kaliteli olursan o kadar zamanını pazarlayacağın iş olur. İnsanın tek sermayesi zamanıdır. İyi değerlendir. İyi izlenim bırak ki. Çevren sen farkına varmadan genişlesin. Bazen işyerini sırf farklı şeyler öğreneyim diye kendim seçerdim. Sınırlarını aşmaz kredi belasına bulaşmazdan kendini iki ay öne bile atabilirsin. Ben cimriyim kendi çapımda yemem içmem kenara atarım ödemelerimi yaparım aylık koyduğum kota kadar zevkime harcar üstünüde biriktiririm kimseyede minnet etmem, borç istemem. Yarın onlarda senden isterler. Gerçi o zaman kimse vermiyo. Hayat detaya takılma umursama kendini geliştir, sürekli geliştir. Zekanın altında ezilsinler ve kimseyede bir şey öğretme. Bugün öğrettiklerin yarın kuyunu kazacaklar. Kırmızı çizgilerini aşma aştırma ki sana saygı duysunlar. 8 milyonun içindeki sayılı kişilerden olursun. Benmi neden olmadım. Dünya umrumda değil.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yeni başlayan için iş velinimettir. Öncelik maaş değil işi öğrenmek olsun, sonrasında maaşını belirleme hakkına sahip olursun. Şöyle düşün. Bişey öğrenmek için kursuna yazılıyorsun maaş kadar para ödüyorsun öğrenmek için. Burada ise işi öğrenip üstüne para alacaksın nasıl fikir🤔
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 620 cevap paylaştı.
+1 yılMecbursan gir çalış ama işverenin söz ve davranışlarına dikkat et. Daha işe başlamadan evvel bu kadar samimi oluyorsa, sivri dilli burnu kaf dağındaysa, bencil, kibirli ve duygusuz biriyse bu işverenle çalışılmaz. Aksi takdirde işe girdiğine pişman olursun.
00 Yorumla
+1 yılDaha önce kendi sektöründe çalışmadıysan, paraya da ihtiyacın varsa ve şu an elinde başka bir imkan yoksa evet çalış bence.
Tabi acele davranmak yerine arama filtreni de değiştirebilirsin. Ben bulduğum düşük maaşlıları yedekte bırakıp farklı yer ve kriterlerle tekrar araştırdım, sonunda başta bulduğumdan kat kat iyi işler buldum.01 Yorumla- +1 yıl
Dm ye gelsene
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
84Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tecrübeniz sıfırsa en azından tecrübe için düşünebilirsiniz.
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence çalışabilirsiniz başka işiniz yok ise
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılNapacan boş boş gezince kimse sana para vermiyor gadası
20 Yorumla
+1 yılcalısma boş ver onca dirsek cürüttün ac kal öl boş ver napcan calısıp sen bu ülkenin dehasısın sen aslında bu ülkeye müdür oalrak dogmussun ama yanılmıslar yahu senin kadar oakdar okudum deyip ortada hic bi halta yaramayan kitle varki artık gına geldı okuduk asgari ücretle gecinemem calısmadan nasıl geciniyosun ozaman avcılık felanmı yapıyon magarada felanmı yasıyosun calısırsan elın üc be kurus para görür her üniversite mezunu okuyan hemen iş bulcak ölemi tercihini sen yaparsın devlet seni sadece okutur iş bulmak senin meziyetin
20 YorumlaHerkesin bakış açısı farklı tabii ki ama ben ilk işimde maaşa değil bana katkısına bakarım. Ve de mühendisim ve ilk işimde 2 yıl asgari ücretle çalıştım. Ama bana kattıkları sayesinde genel müdür bile olduktan sonra kendi işletmemi kurdum. Bugün ne sahibi isem çoğunu o 2 yılda öğrendiğim şeylere borçluyum. Patronum ticaret konusunda çok yetenekli değildi ama teknik bilgisi muhteşemdi. Maddi anlamda çok iyi seviyede olamasa da çok iyimser, paylaşımcı adamdı. Bana çok şey öğretti. Tabiri caizse diplomanın yanına cirakligi koydum. Benim de ticari tarafim da iyi olunca teknikle birleştirip 20 yıl önce hayal bile edemeyeceğim bir seviyeye geldim. Sektörde sayılı insanlar arasına girdim.
Eğer bu işte o ışığı görüyorsan parasına asla bakma derim. Ama iş sana bişey katmayacaksa da iyi para verseler de orada durma derim.30 Yorumla
+1 yılBir hocam şunu söylemişti: "İş, işsizken değil bir yerde çalışırken bulunur." Sürekli başvuru yaparsın, bir yerde çalışıyor olsan bile daha iyi teklif geldiği an değiştirirsin. Bence gir başla, daha iyisini bulursan uygun bir dille anlatır daha iyi imkanı olana geçersin.
10 Yorumla
+1 yılBi yerden başlamak lazım kapasiteni gördükleri zaman zaten aynı durumda kalmayacaksın hiçbir özel sektörde belli bir birikimin yoksa tepeden getirmezler çünkü beklenti o oranda artar ama bi yerden başlayıp kendini kanıtlarsan zamanla şartlar daha iyi olacaktır
10 YorumlaDaha iyisi olana kadar en iyisi bu diyecen? Haksızmıyım? bende üniversite mezunuyum asgarinucretle günlük söylene söylene çalışıyorum hiç yoktan iyi elden bir şey gelmiyor yaşım 25 sürekli birikim yapıyorum. Ülkede gelir adaletsizliği çok!! Aynı şirket benimle beraber lise okuyan arkadaşım lise mezunu 3 bin tlnbenden fazla para alıyor ben üniversite mezunu az maaş alıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Çok üzülüyorum bizlerin durumuna
Okuldaki teorik bilgileri pratikte uygulamak önemli. İş hayatı bambaşka birsey. Okulda öğrendiklerinizi gerçek hayatta uygulayabileceğiniz tecrübeye ulaşana kadar maalesef üzgünüm asgari ücrete hayır deme lüksünuz yok. Kideminize göre maaşınız artacaktır ileride. Fakat bu yollardan gecmelisiniz
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılkendi işletmelerimizin insan kaynakları sürecini uzun yıllardır yöneten birisi olarak naçizane tavsiyem meslegin nedir hayat standartların nasıl bilemem ama farklı bir iş bulana kadar en azından sigorta priminin yatması için ve cv ne ekleyecek bir tecrübe görünmesi için deneyebilirsin bu süreçte iş aramaya devam edersin daha iyi bir yer çıkarsa istifanı yazar çıkarsın ama bu temel yaşam giderlerini karşılar karşılamaz ona bir şey diyemem
10 Yorumla
+1 yılBenim yeğenim bio mühendis çıktı asgari ücret alıyor o da memnun değil ama calismak zorunda çünkü ev işlerinden kaçan biri ve sıkıntıya da hiç gelemiyor bu aklıyla evlenmek istiyor nasıl olacak bu kızımızın hali de bilmem dogrusu hem ev işlerinden nefret ediyor hem evlenmek için evlenmek istiyor Allah akıl sağlığı versin vizede sabır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücreti kabul etmeyip işsiz kalınca ay sonunda eline hic para geçmeyecek ya hani, böyle düşününce bayağı mantıklı geliyor değil mi insana asgari ücrete çalışmak?
16 Yorumla- +1 yıl
Geldi. Baya ikna oldum sabahtan beri shshd
Cevap sahibi+1 yıl🤣🤗
- +1 yıl
Çok saçma
Cevap sahibi+1 yıl@humanandjustice saçma falan değil. Gayet de mantıklı dediğim şey? Beklediğinde hiç para yok..
- +1 yıl
Bu kez hep asgariye talim edecek insanlar. Bunun sonu yok ki?
Cevap sahibi+1 yıl@humanandjustice tamam da onu protesto edip o esnada aç mı kalalım?
Gizli Üye(25-29)+1 yılTecrübe için bence çalışmalısınız cv için iyi olabilir diye düşünüyorum belki zamanla ücret artış sağlayabilir kendinizi ne kadar gelistirirswniz ne mezunusunuz
12 Yorumla- +1 yıl
Bilgi ve Belge Yönetimi
Cevap sahibi+1 yılAaa yeni duyuyorum
kendı işinle ilgili mi hiç tecruben var mı staj dışında
14 Yorumla- +1 yıl
işverenlerin tecrübeli insan aramasından dolayı yok maalesefki
- +1 yıl
öyle yapacağım galiba
+1 yılKendini gelistirmek icin calisip isi ogrenmelisin daha sonra daha yuksek maas veren bir yere gecersin. Tabi isin icin duzenini bozup tasinmak zorunda falan degilsen o zaman durum degisir.
10 Yorumla
+1 yılKendi bölümünle alâkalı olduğu için önce girip deneyim kazanman lâzım. Gir çalış, kendini geliştir. Sonrasına bakarsın
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılTecrübe açısından iyi olur, bazı yerler tecrübesi olmayanı işe bile almıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanın biraz zoruna gidiyor ama denemekten zarar çıkmaz bence içinize de siniyorsa başlayın derim insanın bir yerden başlaması gerektiğine inanıyorum umarım her şey umduğunuzdan da güzel olsun 🤲
10 Yorumlakurumsal bir şirketin crm departmanı iş analiz vs bu tarz bölümler için başvur bilgin yoksa bu konularda kendini geliştir emin ol mutlu olacağın rakamlar al
12 Yorumla- +1 yıl
Aslında veri analizi ıstatistik vs dersler gördüm çok olmasa da hepsi hakkında fikrim var ve bua lana yönelmeyi istiyorum ama bir rotam yok nasil yapacağını bilmiyorum
+1 yılAylık aldığın maaş gecinmene yetmiyor ama boş oturan kişiyi de gereksiz gören kişi olan bi millet olduğumuz için çalışmak sanırım en iyisi
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 981 cevap paylaştı.
+1 yılTecrübe kazanmak için ve 0 TL ile hayatını geçindirmeye çalışmak yerine bir çaba içerisinde olman çok daha mantıklı
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılHem hiç tecrüben yok hem de kendi işin yani şu an akıllı davranıp bir süre dayabilirsin. Üni ile hayat gerçekleri farklı
10 Yorumla
+1 yılÇalışırken daha iyi iş bulunuyor. En azından işsizlik psikolojisinden kurtulursun, her ne kadar yeterli gelmese de hiç gelirin olmamasindan iyidir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 4 yıldır asgariye çalışıyorum. Artık dermanım kalmadı. Yeni başlayacak olan size başarılar
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim Allah razı olsun
yok be sakın çalışma, evde otururken baban verir o parayı
20 YorumlaEvet ilk iş olduğu için en az 6 ay 1 yıl tecrübe edinmeye odaklanmanızı tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılTecrübe kazanmak için girmelisin zamanla maaşını da konuşursun vermezlerse çalışırken daha iyi bi iş bakar başka bi yere girersin işsiz ken iş bulmak zordur çalışırken daha kolaydır
10 Yorumla
+1 yılEvet çalışmalısın her türlü iş tecrübe kazandır ve özgüvenini artırır
10 YorumlaYani şu an işin yoksa çalış ama kira elektrik su vs yeter mi o maaş bilmiyorum
10 YorumlaEvet çalış çalışmak sana tecrübe kazandırır ve işe girmeni dahada kolaylaştırır
10 YorumlaKendi bölümün ile alakalı ise sabredip çalış deneyim kazanırsın en azından
#Mirliva10 Yorumlaİşsiz ve bu durumdan şikayetçi isen evet çalışacaksın.
10 Yorumla
+1 yılNe işi olduğunu söylerseniz daha net yardımcı olabiliriz
10 YorumlaSen kendini kanıtlarsan yükselirsinde, hersey bir tecrübe görmen lazım
10 YorumlaTecrübe olur senin için malum burası Türkiye öyle kolay iş yook
10 YorumlaGir basla işin icinden mutlaka iş cıkar tecrube bu bir yerden basla.
10 Yorumla
+1 yılBir yandan çalış bir yandan başka bir iş bakabilirsin işler açılıyor sonuçta
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence kesinlikle çalışmalısın. Tecrübe tecrübedir. Boş durmaktan iyidir.
10 Yorumla Yani ara daha iyi bir iş ama bir yerden tecrübe kazanmaya başlamak lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkiye'nin hali maalesef. Üniversite okuyunca işsiz kalıyorsun , iş bulsan bile asgari ücret. Maalesef ki üniversite okumak boş.
20 Yorumla
+1 yılYükselme şansın olabilir benim eski erkek arkadaşım da mühendisti ve asgari ücretle başladı hatta daha az alıyordu şimdi o kadar yükseldi ki dolar olarak aliyor maasini
00 Yorumla
+1 yılher şey sadece tecrübe değil inan sen tecrübe için çalışırım deme sakın çoğu iş bir süre sonra hemen alışıyorsun tecrübe ediniyorsun seni kullanmalarına izin verme aylarca asgari ücret çalışma
00 Yorumla
+1 yılHem deneyim olur. Tecrübe kazanırsın hem de boş durmaktan iyidir. Özel sektorde kimse sana sırf o bölümden mezunsun diye asgari ücret üstü maaş vermez kolay kolay tecruben yoksa
00 YorumlaEğer hiç tecrüben yoksa zaten asgarî ile başlatır ilk önce ve sonra katlar gider
Bende ilk işimde asgarî aldım sonra maaş baya yükseldi sone iş bulamadım yıllarca ve soğudum asgari ücret ile kendi mesleğim dışında iş yapıyorum
Bende üniversite okudum senle aynı yoldan geçtim bence kendi mesleginle ilgili yerde asgarî de olsa çalış kendini geliştirmeye bak ve sonra emin ol çok iyi maaşlar alabilirsin00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende avukatım mesleğe basladigimda cok cüzi miktarlarda milletin ofislerinde çalışmışligim vardir
10 Yorumla
+1 yılTecrübe için başlangıç olarak olabilir. Daha iyisini bulunca direk çıkarsın. sonuçta sgsri ücret veriyorsa işveren bu riski almalı. .
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir yerden baslamak gerekir. sirf bir yerde ise girdin diye ølene kadar o iste calismak zorunda degilsin, para kazanirken ayni zamanda baska is de bakabilirsin kariyer olarak ilerleyebilecegin alanlarda. her karar bir hayat tecrubesi sonucta
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle çalışmalısın çalışırkende yeni işler bakmalısın yoksa istediğin paralarda iş zaten zor bulacaksın oturduğun yerden hiç bulamazsın
00 Yorumla
+1 yılKendini kanıtlayama kadar hemde tecrüben olur bu sefer iş bulman daha iyi maaş alaman mümkün olacaktır maalesef hayat bu kadar acımasız
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılEğer kurumsal bir şirkette isen ve çalışmana güveniyorsan sabret. Amirlerinle iyi geçin. Asgari ücret, mevcut ekonomiye göre eziliyor ve işsizlik kol geziyor. Boş gezsen daha mı iyi? Bak dalgana..
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
s +1 yılTecrüben yoksa çoğu meslekte başlayacağın ücret bu zaten. Ne yazık ki sırf üniversite bitirdik diye bizi kimse direkt ceo yapmayacak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışma bence. Ben de lisans mezunuyum ama çalışmıyorum. Bu ücretlerle çalışmak istemem. Çalışanlara da acıyorum, köleden bir farkları yok.
10 Yorumla
+1 yılBoş durmaktan her zaman daha iyidir deneyim ve tecrübe olur belki de ihtiyacın maaştan çok budur.
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücreti o kadar yükselttiler ki artık ortalama ücret oldu
10 YorumlaAsgariücret veriyorlarsa başkangıç için dua et dün bi okula gittim öğretmenim 4 bin tl söylediler
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 637 cevap paylaştı. Okduğun bölümle alakalıysa kesin çalışmalısın tecrübe olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk 3 yıl deneyim en zorlu süreçtir. Bu süreçte gir tecrübe kazanmaya çalış. İlk 6 ay çalıştıktan sonra çalışırken iş aramaya başla daya yüksek ücretle iş bulursun.
00 Yorumlaben askari ücreti bırak özel iş dükkanlarda felan yani bulamadım
02 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılBence gir çünkü işinde iyiysen ve bunu güzel bir şekilde gösterirsen maaşın yükselecektir 👍
00 Yorumla
+1 yılÜniversitedeki bölümünüz neydi?
Tercübe edinmek için çalışırsanız iyi olur sizin için.00 Yorumla- Devamını Gör (75)
Devamını Gör(120)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih