İş bulamadım o yüzden 4.000’e bir işe başladım 11 saat çalışıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSüper marketlerde ve ya Teknosa, Medimakt ve Vatan bilgisayara başvursaydın. Neden hemen girdin? Mağaza zincir marketleri, yemek hariç :6500 tl maaş veriyor. Teknoloji marketleri, prim dahil ;10.000 tl veriyor. Tecrübe de gerekmiyor, buralar için.. Buralara, başvur mutlak. Olmaz ise, asgari ücretin altında çalışmaya devam et. Zira hiç yoktan, iyidir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendinin ve diğer insanların da hakkını yedir böyle bravo. Asgari ücretin altında çalışamazsın, bunu ne o teklif etmeli ne sen kabul etmelisin. Sen gidip kabul edersen adamın yasal olmayan sınırda eleman çalıştırmasına yol açmş oluyosun. Kimse gidip o paraya çalışmass mecburen olması gereken rakama çıkmak zorunda. Biraz hak ne bilseniz keşke, kendi hakkın ne başkaların hakkı ne
00 Yorumla
Günde 11 saat çalışacaksın ve aylık 4.000 alacaksın yuh ya! Bu insanlarda hiç vicdan, şeref kalmamış. İnsanın zoruna gidiyor gerçekten! Bu resmen aşağılayıcı bir durum. Kusura bakma sana lafım yok ama yazık günah yani.
124 Yorumla- +1 yıl
Öyle ya şerefsiz patronlar
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine mikrofon uzatsan gençler bizim geleceğimiz derler karakter yoksunları..
- +1 yıl
:D gençlik hayır kalmadı
+1 yılSeni yıpratır. Patronlar kanını emer. Yerinde sayar durursun. Yukselebilecegin ve sevdigim bir işe gir gerekirse bedava çalış. Zamanla yükselir zenginde olursun. Anladın demek istediğimi.
44 Yorumla- +1 yıl
O yükselme nasıl oluyor birileri bana da açıklasa?
- +1 yıl
Terfi işte
- +1 yıl
@bRokeHeaRth_____ 12 senedir çalışıyorum terfi ettiren olmadi yine mühendisim yine Mühendisim
- +1 yıl
@Freddy1616 20 yaşında üniv. Başladım. Okurken galericinin yanında bardak yıkayıp yedek anahtar bahşişi alıyordum. 24 yaşında işletmeden mezun ölünce ltd şirketi kurup iş bitirme çıkarıp sattım. Total 79 tane şirket kurup sattım. 28 yaşında kendime ait galeri ve emlak dukkanim oldu. Şükür şimdi kimseye muhtaç değilim. Yetecek paramda var. Ne kadar emek o kadar köfte
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
90
Cevap
155Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılMantıklı değil hayır
00 Yorumla Kazandığınız para, kendi emeğinize biçtiğiniz değerle alakalı. Hayattan ne istiyorsunuz? İstediğiniz şeyi yapmak için nasıl bir gelir düzeyi gerekiyor? Bu soruları sorduktan sonra cevabı zaten siz de bulacaksınız. Kendinize verdiğiniz değer, kazancınızı belirler. Hayattan istediğinizi alma konusunda inatçı ve atılgan olun. Korkmayın. Korku bir ilüzyondur, gelecek diye bir şey yok. Şimdi var. O halde atılın efenim :)
10 Yorumla🤷🏻♂️ Allah buna sebep olanları, bildiği gibi yapsın.
Din iman diye diye, hem islamdan insanları soğuttular.
Hemde ne kadar, aslında islamın yasakladığı iş varsa onu yaptılar. Bir insanın emeğinin değeri bu mu?
Gençler nasıl gelecek planı kuracak bu ülkede anlamıyorum.20 Yorumla
+1 yılResmen enayilik bu... Sen çalışmazsan, o çalışmazsa, bu çalışmazsa, adam mecbur maaşı yükseltecek. Siz calisiyorsunuz ki adamda asgariden aşsagi veriyor.. çalışmayın bakin ozaman nasıl yukseltecek. Ayrıca suçtur asgariden aşsagi vermek. Sikayet edebilirsin
10 Yorumla
+1 yılYasak bu yaptiklari. Asgari ucretin altinda maas vermek yasak. 4000 lira nedir yahu, kira parasi bile degil. Sikayet edebilirsin, yasal degil bu. 11 saat zaten calisma suresinin siniri, eger gunluk 11 saati gecerse yasalara aykiri oluyor. Ayrica haftalik sinir da 45 saat, eger bu sureyi gecerse sana ekstra ucret odemeleri gerekiyor. Bunlar hem sinirda calistiriyor hem de asgari ucrer bile vermiyor! Hak degil bu. Suc isliyorlar, sikayet etme hakkin var. Insansin sen.
00 Yorumla
+1 yılİş uygulamalarını ındır telefonuna elaman. net karıyet işinolsun vs vs bunlar indir o sekil bul iş hem senı fazla çalıstırıyor hemde asgarı altı veriyor bu suc. Yalnız acele et 3 4 aylıgına girmiş öğrenciler işten cıkıyor hep eylul ekımde yanı girme sansın fazla.
00 YorumlaYazık ülkede vatandaşa verilen değee cok yazık. Günün yarısını çalışarak geçir 4 bin tl ye. Gelişmiş ülkeler mesai saatlerini daha da nasıl azaltabilirizin derdindeler biz ise daha fazla nasıl calıştırırız. Hakkımızı helal etmemiz gerek hakkımızı yiyenlere
00 Yorumlaasgari ücretin 2 katına bile burun kıvırıyorum sebebi ise kazandıgım paranın o parayı kazanmak için harcayacağım zaman/para maliyetinden az olması. yani 5600 lira kazanmak için 4 bin tl beslenme + 2 bin tl ulaşım + giyim ve kozmetik giderlerim olacak yani toplam maliyet 8 bin tl iken kalkıp 5600 tlye çalışmak sürdürülebilir değil. hiç çalışmadığımda ise günlük - haftalık işler çıkabiliyor onlardan alacağım birkaç bin tllik gelirler daha avantajlı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4000 için 11 saat çok normal bence hiç kimse birden parayı fazla alamıyor maalesef yavaş yavaş üstüne zam geliyor sabredeceksin yapacak bir şey yok herkes gereksiz yorum yapmış hiç kimse 11 12 saat çalışıpta 10 bin aldığını görmedim herkes 700 800 den başladı
00 YorumlaMantıklı olup olmamasından önce yasal değil. Asgari ücretin altında maaşla çalıştıran insanı şikayet ederseniz ciddi ceza alır diye biliyorum.
Alo 170'ti sanırım numarası, arayıp ihbar edebiliyorsun.
00 Yorumlassk nı mutlaka yaptır işe mecburiyetten girersen ilk fırsatta işten ayrıl ve dava aç hem patrona sağlam bir ceza kitlerler hem de sen eksik olan kısmı alırsın (iş davalarının neredeyse tamamını işçi kazanır.)
00 Yorumla
+1 yılÇok yıpranırsın alternatif yarattığın ilk fırsatta işten ayrıl. Alternatif derken başka daha iyi bir iş yerinden teklif.
İngiliz imparatorluğu gibi sömürge düzeni haline gelmiş helal olsun hüloooğğğ gılıyıh gılı.08 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada karşı çıkan arkadaşlar muhtemelen bu arkadaşımız bu maaşa çalışmasa mutlaka bir suriyeli bulurlar yerine. Nasılsa sigorta yok bir şey yok. Tam vampir düzeni. O yüzden hal böyleyken ayrıl gibi gereksiz tavsiyeler vermeyin. Daha paraya ihtiyaç durumunu bile bilmiyorsunuz kardeşimizin.
- +1 yıl
Bu imparatorluğu başlarına yıkmamız gerek seçimde
- +1 yıl
Zafere basıyoruz.
- +1 yıl
Gel sen zafere yürüyelim ele ele yakalım meşaleyi hep birlikte
- +1 yıl
Yurtdışında zafere basarken sandıkta masayı kıracağım ki benden sonra gelecek fetullahın ve pekekenin itleri masa kullanmasın :)
- +1 yıl
Dönüşünü bekliyor olacağız
- +1 yıl
Diyanet kapansın geliyorum baboş :) ben elalem domalp kalkacak, beyin fakiri hacı hocalar Mercedes G AMG araçlara binecek diye vergi vermeyeceğim. Bu bozuk sistemi beslemezseniz sistem çöker. Çöksün ki yenisini kurmaya gelirim. Ne zamanki Türkler kendilerini medine dilencisi ırklardan soyutlarlar o zaman gelirim. Onun dışında tatile aile ziyaretine geliyorum zaten. Sadece bu düzene katma değer sağlamak kanıma dokunduğu için temelli dönmüyorum.
- +1 yıl
Bu düzel yok edilecek
Hangi şehirde sin, ben fabrikayorum gel yanımızda çalış. Sekreter olarak bakımlı ve biraz guzelsen diksuyonun iyiyse 6000 TL'den baslatirim. Performans iyi olursa yılbaşında 2000 TL zam yaparım. 8 saat çalışacaksın.
00 YorumlaValla bu devirde mantık aramiycan iş yok para yok zam çok misali enazindan bulmussn bı iş he şöyle yaoarsin bı taraftan bu işte calisio yine gözün kulağın açık olur daha yüksek maaşlı bı iş arastirirsin o ayri...
10 Yorumla
+1 yılKüçümsemiyorum ama bu devirde 4 bin para değil ve 11 saat diyorsun. Hiç bir şey yapmasan sadece orada bekçilik etsen oturup gene değmez. Alternatif işleri değerlendir.
10 Yorumla
+1 yılHepimiz ayrı ayrı boyle yaptığımız için, patronlar her sene evini , arabasını yeniliyor, yasal çalışma saati günlük 7.5 saat , gerisi mesai olmalı. Hatta aylık 22.5 saatten fazla ücretini verse bile mesai yaptıramaz. Gunluk de en fazla 11 saat mesai yaptırabilir. Biz mecburuz deyip böyle çalıştığımız için onlar zengin olur biz sürünürüz
00 YorumlaAsgari ücretin yetmediği bir ülkede altında çalıştırılıyor olman çok acı. Ülkenin gerçek sorunu geçim derdi ve yükselen zamlar üretmeyen bir ülke olmanın getirdiği acıklı durum.
00 Yorumla
+1 yılYetmez bence de. Türkiye de iş verenler Neden bu kadar açgözlüsünüz? Allah sizi beter etsin. Daha da beter olursunuz inşallah. Yükselebileceğin yere gitmeni tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılmantıklı olup olmaması senin şartlarına bağlı bir şeydir. kimse sana bu doğru ya da yanlış diyemez ki.. ihtiyacın varsa 1000 liraya bile. ike. ike çalışırsın...
00 Yorumla
+1 yılDeğil ama maalesef ne ülkemizde her şeyde doğum olan fırsatçılar gibi bu alanda da fırsatçılar çok var yani İnsanlara bir rahat ettirmemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar
00 YorumlaYani 4.000 bin TL neyine yetecek ki bu zamanda
Hiç yoktan iyidir diyeceğim ama demeye dilim varmıyor10 Yorumlabenim arkadaşım bir yerde stajyer olarak basladı ve bu maası alıyor 8 saat calısıyor ctesi pazar yok
10 Yorumla
+1 yılAsla mantıklı değil ve normalden fazla saat çalışıyorsun. Vardır illa bir yerlerde bir iş buna katlanmak zorunda değilsin
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
ona bakarsan7 bin bile mantıklı değil bu ekonominin berbatliginda.. onun için pek mantık aranmıyor olani yetirmem zorunda kalıyoruz
10 Yorumla
+1 yılinsanlari muhtac ettiriyorlar iste serefsizler şikayet et ceza yesin bir ay calis kendini topla
20 YorumlaNe iş yapıyorsun? böyle bir şeyin varlığına inanmıyorum eğer doğruysa gel yaz bana gerekli şikayet oluşturalım yardımcı olacağım.
00 YorumlaÇalışma. AVM leri gez tüm mağazalara form doldur. Yarı zamanlı çalış daha iyi. Yazık emeğine. O patronuna da söyle Allah bunu sorar.
00 Yorumla
+1 yılSuç ki bu en az asgari ücret vermek zorundalar sigorta olmazsa daha yüksek çalışıyorlar sen enayimi sin 😂😂😂😂😂
00 Yorumla
+1 yıl- asgari ücretle çalışmak bile mantıklı değil
- Türkiye de yaşamak başlı başına mantık dışı
04 Yorumla- +1 yıl
2. si için söylüyorum abartma.
- +1 yıl
@Alacabulaca abarttım dimi 😯 huyum kurumasın yangın gördüm mü kürekle giderim 🤪🤪
- +1 yıl
Kürek değil o körük körük 🙄😂😂
- +1 yıl
@Alacabulaca çok biliyorsun sen 🙄🤪
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYetmez 12 saat çalışsaydın bari öyle iş mi olur. Ya asgari ücret iste ya da en kısa zamanda iş bulmaya bak. Yolun açık olsun.
00 Yorumla
u +1 yılYazık günah vallahi kusura bakma sana bir lafım yok ama insanları resmen karın tokluğuna çalıştırıyorlar
00 Yorumla
+1 yılE ne yapacaksın canım mecbur asgari bir ücret veren iş yeri bulana kadar burada çalış hiç yoktan iyidir
00 Yorumlaİş bulana kadar idare et. Şayet çok zor durumdaysan. Değilsen emeğine yazık. Sigorta da yoktur?
00 Yorumla
+1 yılO saate bu para maksimum 1 hafta çalışır iş bulduğum an çıkardım. (Tabii bu dediğim gerçekten aşırı sıkıştıysam)
00 YorumlaÇalış ama başka iş ara iş işteyken aranır yeni yerede maaşını 7 falan de işi buldunmu direk istifa et
00 Yorumlabiraz calıs aynı zamanda yeni isler bak ve zam iste vermezse yeni is bulana kadar devam edersin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılİşsiz kalmaktansa çalışmak daha mantıklıdır. Kim bilir belki o iş üzerinden yeni bağlantılar kurar, yeni işler bulursun
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücret ücret mi ki altında çalışmak mantıklı olsun.
10 YorumlaAsgari ücretin altında maaş vermek suç diye biliyorum. Sigorta girişin yapıldı mı? Peki
10 Yorumla
+1 yılTâbi ki de mantıklı değil ama hayat şartları bazen bunu gerektiriyor
10 Yorumla
+1 yılBu ülke de dişli olacaksın yetmez ezilirsin
10 Yorumlahayır ve asla kanuna da aykırı etik de değil ahlaksız bide asgari ücret altına mı çalıştıracak
00 YorumlaKimileri dolandırıcılık yapıyor trilyon kazanıyor kimileri de böyle saatlerce çalışıyor asgari ücretin altına. Allahım sen bilirsin doğru olanı. Sana havale ettim
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı. Bir an önce oradan kurtulup başka bir işe geçmen dileğiyle
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretin altında Suriyeliler bile çalışmıyor canım
01 Yorumla- +1 yıl
Neden iş bulamıyorsun kriterlerin mi var yoksa oturduğun şehirle mi alakalı
Mantıklı ama tek bi şekilde meslek öğrecegin birseyse tabi yıllarca değil
00 Yorumla
+1 yılçalış ama araştırmaya devam et daha iyi bir iş bulduğunda oraya geçersin.
00 Yorumla
+1 yılPara ihtiyacın varsa acil sigortan da düzenli yatıyorsa zararlı sayılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte ben de 3. sınıftayken, sadece 2 yılım kalmışken 20 yaşında kamuya girdim ne bk yicemi düşünüyorum. Üniversiteyi yarım bırakmanın eşiğindeyim.
04 Yorumla- +1 yıl
Part-time iş yapabilirsin
- +1 yıl
Ohooo benim gibi yap
- +1 yıl
Sen napıyosun?
Cevap sahibi+1 yıl@Darbeli_Hilti memurum diyorum üni yarım kaldı part time neden iş yapim la
Günümüzde 10.000 TL nin altında çalışmak mantıklı değil.
00 Yorumla
+1 yılSaati çok uzun. Ama mecburiyet var ortada anlayabiliyorum
00 YorumlaMantıklı Değil ki Asgarî ücret bile geçim için Çok Yetersiz Durumda hâlâ maalesef ki
00 Yorumlaeğer öğrenciysen ve geçiçi girdiysen mantıklı olabilir. ailen ile yaşıyorsan sorun olmaz
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 615 cevap paylaştı. Çok acil paraya ihtiyacın yoksa 11 saat gibi bir süre karşılığında hiç mantıklı değil bence
00 YorumlaNe yazikki ülkemizde bu şekilde çalışan çok insan var
00 Yorumla
+1 yılNormalin üstünde çalışıp normalden az maaş almak sence mantıklı mı
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretin altında bir işte çalışmak mantıklı değil.
00 YorumlaBodrum'a gel 8.000 maaş sekiz saat çalışma rahat iş kalacak yer elektrik su şirkete ait.
03 Yorumla- +1 yıl
Güzel iş kral yok mu bizede 😃
- +1 yıl
@CharlieChaplin21 Gel bro gerçekten adam bulunmuyor
- +1 yıl
Özelden yazsana bana
Gizli Üye(18-24)+1 yılSakın öyle bir şey yapma aynı iş burdada vardı şerefsiz oluyor öyleleri kadın bana dedi ki dükkandan çıktıktan sonra başına bir şey gelirse bir şey yapmam dedi yani sigorta şart
00 Yorumla
+1 yılHiç mantıklı değil ama geçici olarak daha iyi bir iş bulana kadar olabilir..
00 Yorumla- Devamını Gör (185)
Devamını Gör(230)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem