- Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücret ya da (yarı zamanlı çalışarak) daha aşağı bir ücret almak asla ayıp değildir. Helal kazanç sonuçta.
Ama kazanılan para yetmeyeceği için insan kendini eksik, güçsüz, mutsuz, yetersiz hisseder.
O nedenle yüksek kazanç elde edilecek yollar, girişimler aranmalı..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılElbette ayıp değil fakat şu an ki ekonomik durumda asgari ücret kazanan biri fakirdir buna hiç şüphe yok. Bu da asgari ücret alan birinin hayat standartlarının çok düşük olmasına neden oluyor. Ben kendim çalışmıyorum asgari ücret bile kazanmıyorum fakat durum böyle. Asgari ücret alan çoğu insan gerçekten çok mutsuz bunu fark ediyorum. Çünkü çektiğin cefanın sefasını yaşayamıyorsun. Maalesef ülkenin ekonomik durumu çok kötü. Ya zenginsin ya fakirsin ortası yok.
10 Yorumla
Asgari ücretle çalışmak ayıp değil. İnsanlara bunu dayatmak ayıp. 4250 TL para veriliyor bununla geçineceksin hiç bir sosyal aktiviten olmayacak birikim yapmak bir kenara dursun kira, elektrik, su odendikten sonra, zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanacaksın. O parayla kendine araba alamayacaksın. Ev alamayacaksın. Özgürce tatil yapamayacaksın. O parayı alipta mutlu olan varsa lütfen formülünü açıklasın.
00 Yorumla
+1 yılHelal Kazanç Yaptığın Her Ne iş Olursa Olsun Ayıp Değildir Asgarî Ücret Düşük Maalesef Tayyip Utansın bu yaptığı Rezilliğe Ekonomi Berbat durumda Hala Utanmadan Maaşları dalga gecercesine Rakamlar da artış yapıyor veya hiç yapmıyor Ulan Ne cimri herif be kendisii kaç milyon maaş parasi var halka yok 4 bin. 6 bin Yeter mi bu Zaman da Rabbim büyük inşallah Bu zorluktan kurtulacak ülke
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
211Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ayıp olan hiç çalışmamak. Dünyaya hiç bir faydası olamamak. İhtiyacı olmasa bile insan çalışmalı, üretmeli mutlaka 😊
130 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılayıbın en dip alası hemde yaani sen burada ayıp değil çalışmanın neresi kötü gibi yazanlara bakma düşük maaşlı işte çalışanlara hiç değer vermiyorlar aslında hor görüp içten içe dalga geçiyorlar ya da bunu yüzüne vuran bile var yaani insanın emeğinin karşılığının 3 kuruş para olması kadar kötü ve acı ne olabilirki yaani resmen köle gibi seni düdüklüyorlar işte daha ne olsun vampir gibi kanını emiyorlar haftada 6 gün günde 12 saat 3 kuruş paraya seni evire çevire s... ikiyorlar işte kapitalist düzen ve akp bunu istiyor sen ezilecenki bazı şerefsizler iyi yaşasın olay bu yaani :):)
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılBir fabrikada işçi olarak çalışıyorum ve ay sonunda asgari ücrete denk bir kazanç elde ediyorum. Kirayı faturaları çıkınca da geriye kalan üç beş kuruşla ay sonuna ulaşmaya çalışıyorum. Peki halimden şikayetçi miyim? Asla! Hiç kuşku yok ki zafer şikayet edenlerle değil, mücadele edenlerle beraber olmak isteyecektir!
20 Yorumla
+1 yılElbette ayıp değil ama bu ekonomi de bir evi geçindirmek imkansız. Evin kira değilse ve tek kişiysen, aşırı sağlıklıysan belki o zaman geçinirsin. Sağlık konusundan kastım da, kombiyi fazla yakmamak, ilaç masrafı olmamak ve mükemmel beslenmeden de ayakta kalabilmek gibi şeyler. Sık sık makarna yiyerek herkes yaşayamaz çünkü.
23 Yorumla- +1 yıl
Herkes çok duyarlıymış gibi neden ayıp olsun falan demiş. Tek gerçekçi bir cevap bu. Acı gerçekler
- +1 yıl
Teşekkürler, maalesef 😐
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılÜlkenin %50 si hemen hemen onun bir tık üstünü alıyoruz zaten. Ayrıca asgari ücret altında sigortasız, çoluk çocuk sahibi, hastası vs. olan çalışan sayısını bile bilemediğimiz de ciddi bir kesim var. O yüzden hakkımızı alıp almadığımız evet tartışılır ama asgari ücretin ayıplığı tartışılmaz.
20 YorumlaAlin terinle, kimsenin malina, canina goz dikmeden hangi isi yaparsan yap ve ne kadar kazanirdan kazan ayip degil. Yeter ki gozun ve gonlun tok olsun. Kimseyi canım yerine koyma ben cok kazanayim karsida kinkazanmasin deme hakki dusun hakkettigini al.
10 Yorumla
+1 yılTabi ki de değil ama insanların %45 inin asgari ücretle çalışması devletin ayıbı asgari ücret öyle bir seviyeye geldi ki enflasyondan korunan asgari ücretli orta direk beyaz yakalı kesimini yok etti asgari ücretli %50 zam aldı ama orta düzey kimse bu oranda bir zam almadı Asgari ücret vasıfsız insana verilecek maaş aile hekimi 6500 maaş alıyor beyaz yakalı 5500 asgari ücret 4500 yani onca kalifiye eleman sorumluluk alacağı işi bırakıp vasıfsız işte çalışarak sorumluluk almadan çalışmak istiyor
10 Yorumla
+1 yılTürkiye de asgari ücret le çalışmak ayıp degil ayıp olan devletin ayıbı dır insanları mağdur etmesi yoksulluğa sürüklemesi ayıp hırsız haram yiyiciler kendilerinden bir şey kısmıyor olan gariba oluyor 18 litre yağ Türkiye de binlira nerdeyse ama aynı yağ daha kalitelisi İngiltere de 35 lira var hesabını yap
00 YorumlaSoru önergesin deki Ayıp her şeyi aslın da çok net anlatmış.
Asgari ücret ile 2005 senesin de 10 adet çeyrek altın alınıyordu. Bura da bir ayıp var ise o da Alım gücünü düşüren etmenlerdir.
Çalışan, üreten, istihdam sağlayan Namusu ve şerefi ile kazanan insanların gelirine ayıp demek ise Aydınlıktan uzak dar zihniyetli kişilerin işi olur.
😉
Asgari ücret ile çalışmak günümüz de Maddi yönden Gelecek ifade etmiyor yani SAKINCALI00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 831 cevap paylaştı.
u +1 yılAsgari ücrete çalışmak aslında hiç ayıp değil,
Dünya nüfusunun %78.4 ü Asgari ücrete tabii
tabii ki onlar çok huzurlu ve refah içerisinde bir hayat sürebiliyor
sorun paramızın değersiz olmasından kaynaklı..
Alım gücümüz olmadığı için Asgari ücretle geçinemiyoruz.00 Yorumla
+1 yılHerkes ayıp değil yazmış. Fakirliği övmek gibi bir gelenek var bizde. Bugün diyanetin açıkladığı fitre miktarı günlük 40 lira. 4 kişilik bir aile için 4800₺ yapar. Fakire yapılan yardım bile bir aylık emeğin karşılığından fazla. Ayıp olan öncelikle asgari ücret. Ayrıca bu ülkedeki en büyük ayıp da fakir olmak. Hırsızı, eşkiyayı daha itibarlı görür burada asgari ücreti övenler. Riyakarlık diz boyu kısacası
10 Yorumla
+1 yılÇalışmanın hiçbir türlüsü ayıp değildir. İşten utanmak olmaz. Sonuçta herkes evine ekmek götürme peşinde. Kimisi okur ve konumu gereği yüksek maaş alır. Kimisi asgarî şartta çalışır. Burada önemli olan evine bakacak cesaretinin olmasıdır.
10 Yorumla
+1 yılElbette çalışmak kolay değil saati şartları falan ama herkes ekmek parası için çalışmak zorunda asgari ücret alamayan bile var ben 1 ay boyunca mesai yaptım 5600 verdiler ama bedenim yoruldu yapacak bişey yok çalışmayan kişiler utansın...
00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun ki? Hiç kimse bu dünyaya süper zeka olarak gelmiyor. ya da bir sabancı ve koç ayarında bir ailesi de yok. Emeğinle şerefinle çalıştıktan sonra neden ayıp olsun. Çalmıyorsun çırpmıyorsun.
00 YorumlaNiye ayıp olsun, tembellik ayıptır, çalışmak değil. Bugün asgari ücret ile çalışırsın, bir yandan da farklı eğitimler alır belli konularda uzmanlaşırsın, sonra da bir bakmışsın asgari ücretin 10 katı bir maaşla çalışıyorsun.
00 Yorumlahayır çalışana o ücreti layık görenlerin yaptığı ayıp ve insafsızlık. Bu sadece başlangıçta geçici bir ücret olmalı zaten bu asgari ücret asgari maaş değil. AMa bizim ülkede maaş halini almış durumda. Bu çok üzücü.
00 YorumlaAsgari ücretle çalışmak ayıp değil, kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durarak ekmeğini kazanıyorsun.
Asıl ayıp olan ne biliyor musun? Eli ayağı sağlam olmasına rağmen çalışmayan dilencilik ve hırsızlık yapan insanlar..00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 319 cevap paylaştı. Ayıp olan Asgari ücretle çalışmak değil, bu ücretle insanlarin geçinememesi. Asgari ücret demek 4 kişilik bir ailenin tüm temel ihtiyaçlarının ve giderlerinin karşılandığı birebir tutardır. Bence buna odaklanmak gerekiyor.
00 YorumlaPara hırsın yoksa, ucu ucuna yetirebiliyorsan, sağlığın sıhhatin yerindeyse, işinide severek yapıyorsan, kimseye el açmıyorsan gurur duyulacak ve mutlu olunacak bir durum
10 Yorumla
+1 yılBu devirde iş bulmak kolay mı? Utanılacak bir şey yok ülkemizin para değeri yerlerde zenginler daha Zengin Fakirker ise daha da Fakir oluyor. İktidar sağolsun.
10 YorumlaDeğil ama 3 kuruşa köpek gibi çalıştırıyorlar ben kira fatura ödemiyorum ay sonunu zor görüyorum asgari ücret ile...
20 Yorumla
+1 yıltabiki ayıp değil, çalışıp emeğinde geçinmek çok gurur verici bir şey. Gelirini asgari ücretin üstüne çıkarmak içinse yapman gereken tek şey kendine yatırım yapmak!
00 YorumlaAyıp değil ama üniversite bitirdikten sonra asgari ücretle çalışmak çoğu kişiye tokat gibi gelir. İş buluyorsunuz, iş giderleriniz kazancınızın yarısını geçiyor. Yok yol parası, yok yemek parası.
00 YorumlaAsgari ücretle çalışmak ayıp değildir. Helalinden kazanılan hiçbir kuruş ayıp değildir. İşçiyi asgari ücrete mahkum bırakmak ayıbın çok ötesindedir ama
00 YorumlaNeden ayıp olsun. Kimileri var ki asgari ücretli bir iş bulup da çalışamıyor bile. Şaşalı bir işte çalışmıyor olmak da, gelirinin düşük olması da ayıp bir şey değil.
00 YorumlaAyıp değil ama etkileyici bir şey hiç değil.
Ben hayata 3 kuruş paraya çalışmayı kabul etmezdim. Çok altımda. Dünyaya sürünmeye gelmedim, öğrencilikte zaten 5 ömre yetecek kadar sürünüyoruz.04 Yorumla- +1 yıl
Ben 34 yaşındayım şükür evimde var arabamda sıfır 2021 corolla ya biniyorum. Anlican ben sürünmüyorum bugün maaşım yattı 4750 tl ve harcicak bir yer bulamıyorum. Senin anlican kimin başına ne geleceği belli olmaz. Senin küçümsediğin maaşa geçinmeye çalışan aileler var.. tutumlu olmazsan 10 binde yetmez sana 15,000 de. Kibirli olmak pek iyi bir şey değil. Şükür et
- +1 yıl
@sıcaksimit Tabii ki de 10.000 ve 15.000 yetmez. Boşuna mı çalışıyorum? Öğrenci olduğum için zorluklara göz yumabilirim ama çalışmaya başlayınca hak ettiğim parayı alırım.
Gerçekten iddia ettiğin gibi 4750tl maaş alıyorsan ve başka bir gelirin yoksa 7 yıl yemeden içmeden aralıksız paranı biriktirerek anca o arabayı alabilirsin. Bir de üstüne ev de kendininmiş, çalışmaya annenin karnında başladın herhalde. Yemek yemek yerine fotosentez ile besleniyorsun demek.
Kimi kandırıyorsun, o maaş ile çalışan biri bugünün şartlarında o arabayı başka bir geliri yoksa sıfırdan hayatta alamaz. Geçmişte kalmış birikimleri bugün o maaşlarla sıfırdan oluşturmak mümkünmüş gibi insanlarla dalga geçiyorsun ancak.
Öğrenci olarak masrafım ayda 6000tl'yi aşıyor ve o arabanın hayalini bile kuramam. - +1 yıl
12 yıldır çalışıyorum. Pandemiden önce dolarlarım vardı. toyotadan daha lüks araçta alabilirdim. Sen öğrenciyken sıkıntı çektim diyosun ya. Ben bir çadırda dünyaya geldim desem. Karnım aç iken karbonat yerrdim deseem sana kafi gelir mi
- +1 yıl
10.15 yetmiyo diyo ya. Keyfine düşkünsen , hep dışarda yersen , yemektende anlamıyosan. Sana geçmiş olsun bacı
+1 yılBaşka bir yerden gel kardeş biz sana otuz bin dolar maaş veriyoruz deniliyorsa ve sen yok mk ben asgari ücretsiz yapamıyorum diyorsan ayıbı bırak cehennemde yanarsın lan manyak
😂😂😂00 Yorumla
+1 yılLa zaten ülkenin %90 ı asgarî ücret alıyor ne ayıbı
30 Yorumla
+1 yılÇok ayıp cık cık cık bir daha yapmayın. Şaka mısınız siz ya. Boş boş oturmaktansa kaldırım kıçınızı çalışın tabii. Nesi ayıp olacak ne saçma bir soru.
10 YorumlaNiye ayıp olsun ki.. aç kalıp avuç mu açacaksın..
İşin kötüsü olmaz. Kimseye muhtaç olmadan dik duruyorsun iştee ne kadar güzel10 Yorumla
+1 yılErkek için ayıp olarak görülüyor. Kadın zaten çalışmasa da olur nasıl olsa *mcı bir toplumda yaşıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücretin altinda çalişanlar bile var neden ayip olsun ayip olan böyle düşünmeniz zaten !! Hiç çalişmamak ayip asil peki sen çalişiyor musun?
10 YorumlaÇalışmanın ayıbı olmaz! Asgari ücret 4250 tl kimseye muhtaç etmez bir şekilde kendini gecindirirsin. Sorun 4250 tl nin hiç bir şeye yetmemesi
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayıp boş boş yaşamak bence daha ayıp. Düşünsene üretmiyorsun çalışmıyorsun kimseye bir faydan yok yiyip içip yatıyorsun… pöff 🤦🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılKeşke işim olsa da çalışsam 4250 her ay iyi para. Hiç çalışmayan biri için
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılHer şeye asgari ücret veren işverenlerin ayıbı
Parasına göre saygı gösteren halkın ayıbı bu20 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. Tabiki hayır. Ülkenin yarısı neredeyse asgari ücret le çalışıyor.
20 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle calışmak mı ayıp faturaları kirayı ödeyememek mi ayıp iş iştir işte az çok bakma devri değil boş durcagına çalış gitsin
00 YorumlaAyıp değil ama geçinmek çok zor. Ülkenin %50 si asgari ücret ile çalışıyor. Ne halde olduklarını umursayan yok.
00 YorumlaAsgari ücretli işi buldun mu tamam ülkenin yüzde 80 i o ücrette sen inanma yalanlara buralarda herkes zengin ahaha yersen
00 Yorumla
+1 yılBir işin varsa ne mutlu sana ne ayıbı sanki raha yüksek maaş veren ülkemiz varda asgari ücretle çalışmanın ayıbını düşüncez
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücret vasfı olmayan insanlar için belirlenmiş ücrettir. Vasfı olan insan ve işini iyi yapan asgari ücrete çalışmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl@callmemistress, Sadece Turkiyenin ekonomisi kotu degil! Avrupada batiyor, buralarda da hersey pahali. Bilmis gibi konusmayin.. Sizin aldiginiz maasi biz bile alamiyoruz!
Bence Sukretmeyi ogrenin derim :)05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVeee tabikide ayip degildir Asgari ucretle calismak, onun fiyatida guzel :)
Insan ayagini yorganina gore uzatmalidir :)- +1 yıl
İroni mi yapiyosun? insanlarin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Soylediklerine anlam veremedim. Avrupa dediğin ülkeler angarya işleri yapmiyor. Pandemi başlangıcında tek dertleri 3. Sınıf ülkelerden maske almak oldu. Çünkü onlar için maske tekstil ürünleri angarya iş. Biz gelişmiş ülkelerin modern köleliğini yapıyoruz. Şayet Avrupa'da yasayipta Türkiye'de yaşayan insanlara akıl vermeyin yok şükredin falan saçmalıklarıni duymaktan bıktık. Türkiye'de yaşıyosan ya zenginsin zengin isen insanları anlaman güç. Tek bişey sormak istiyorum şükret diyip insanlara akıl veriyosun yaa 4250 TL ile bu ülkede geçinmeyi bı anlat senden dinleyelim.
Cevap sahibi+1 yıl@bul_ut Yaa sen ne saniyorsun burada 4000€ felan aldigimizi mii? Asil siz ne olup bittigini bilmiyorsun burada essek gibi calisiyoruz, fabrikalarda surunenler varya. Bizim asgari ucreti 1000€ SEN SIMDI SOYLE bize o maasla kim gecinebilir? Ben 1500€ bile almiyorum okadar okudugum halde. Bence susunn vallahi
- +1 yıl
Türkiye'de bir çok arkadaşım okuduktan sonra Avrupa'ya gitti ayrıca sırf bu ülkenin durumundan dolayı Avrupa ülkesinde yaşamak için evlilik yoluyla giden bile oldu. Sizde diyosunuz ki şükredin. Tamam Madem yaşadığın ülkeden şikayetçiyseniz gelin Türkiye'yede yaşayın. merak etmeyin diplomanız burada da geçerli olur. Yaşadığınız ülkenin eleştirisini yapın yasamadığınız ülkede ki insanları da anlamaya çalışın yaşamadan kimse bilemez davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Cevap sahibi+1 yıl@bul_ut Ben gayet iyi biliyorum buraninda oraninda sartlarini.. Size nedesek bos buyuzden susuyorum!
tabi ki de ayıp... yeni nesilde edep, terbiye kalmamış gidip asgari ücretle çalışıyorlar; utanma da kalmamış bunlarda
00 Yorumla
+1 yılSeni bu maaşa mahkum edenler utansın sen niye utanıyorsun? Aslanlar gibi çalışıp paranı kazanıyorsun bunun neresi ayıp?
00 Yorumla
+1 yılAllahım sen sabır ver, ver, ver, az daha lazım... Ya bacım ne saçmalıyorsun ya? Nereden giriyor bunlar kafanıza.
00 Yorumla
+1 yılBu toplumda her şey ayıplanabilmeye müsait. O yüzden tamamen yok sayılabilir bir kanı. Yani ayıp değildir.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ucret bile almadığım işten çıkarılmıştım. Ağırıma gitmedi ama sevindim. Fakülte bitir mallarla çaĺış.
00 Yorumla
+1 yılneden ayıp olsun?
netice de kimseye muhtaç olmayıp kendi ayakların üzerinde durmaya çalışıyorsun
bence takdir edilesi bir durum00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun? Sonuçta namuslu bir şekilde, alın teri ile kazanılıyor ve bence en çok alın teri döken kişiler de asgari ücret ile çalışanlar.
00 YorumlaAlın teri kazancının hiçbir şeyi ayıp değildir. Ayıp kavramı bununla alakalı durum değildir. Bizler kendi kültürümüzü unuttuk mesela ayıba örnek...
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlın teriyle hakkınla kazandığın şey haram olamaz helal lokma yiyeceksin aldığın bir kuruş dahi olsa helal olacak haram olursa o zaman otur ağla işte
00 Yorumla
+1 yılTabiki değil ekmek nerdeyse orada olmalısınız tabiki kendiniz bir alanda geliştirip daha yüksek maaslar alabilirsiniz
00 YorumlaNeden ayıp olsun? Helal yoldan kazanılan paradan utanılmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılo ücretle çalışmak ayıp değil mi 😔
Ayıp sana o maaşı verirken alım gücünü düşünmeyen devlette.
10 YorumlaAyıp olan asgari ücreti küçümsemek ve asgari ücrete insanları talim etmek.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılİş verenin maaş, yol, yemek, tip, prim, mesai, sigorta gibi ek hakları vermemesi ayıp.
10 Yorumla Ayıp diyeni getirin bana bı asgari ücret versin aylık
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Eğer ki böyle düşünen veya arkadaşlarımın içinde böyle olan biri varsa lütfen beni engellesin veya bir daha selam vermesin...
00 YorumlaAyıp değil evde yatana asıl ayıp ama kadınlar askeri ücretle çalanı biraz küçümsüyor gibi geliyor
10 Yorumla- Devamını Gör (272)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat