Arkadaşlar merhaba şu an da nişanlıyım 20 yaşındayım, nişanlım okumam konusunda ısrarcı ve her türlü yardımI sağlıyor. Aranızda evli olupta üniversite okuyan birileri var mı acaba hem okul hem evlilik sürdürebiliyor musun? Ya da diyelim ki hamilelik durumu oluştu sonradan neler yapabilirim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBunun tamamen eşine bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğer eşin seni destekler ise normalde üniversite okumaktan daha eğlenceli ve daha faydalı bir hale gelebilir. Şahsen ben evli olsam eşim okumak istese imkanım dahilinde her türlü desteği sağlarım. Özel okumak isterse elimden geleni yaparım. Eğer şu an evliysen ve soruyorsan farklı. Ha yok ben henüz evli değilim ama böyle bir düşüncem var diyor isen; dediğim gibi eşine bağlı olduğunu düşünüyorum tamamen. Kendi açından düşünüyor isen hani acaba ben yapabilir miyim diye. O zaman da derim ki insanın istediği zaman yapamayacağı şey yoktur. Yeter ki iste ve bu yönde bir irade göster.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuk doğurmak ya da evlenmek zor veya marifet değil.
Fakat doğurduğun çocuğa gerekli özeni gösterebilecek misin? Ona yeterli ilgiyi gösterebilecek misin? Önemli olan bu.
Benim annem hukuk fakültesi okurken bir çocuk doğurdu ve okulundan ayrılmak zorunda kaldı. İlk çocuk 2-3 yaşına gelince ise 2 farklı branşta öğretmenlik okudu ve bitirdi.
Ablam hala anlatır "çocukken çok yalnızdım. ne annem ne babamı hatırlıyorum. her zaman yalnız oturup ağladığımı hatırlıyorum. herkes ya uyur ya da olmazdı evde".
Belki annem hukuk fakültesini bitirip çocuk sahibi olsaydı, hem avukat olmuş olurdu hem de ablam çocukluğunda yeterli ilgiyi görmüş olurdu.
Kısaca: Sen daha kendi ayakları üzer birey değilken, dünyaya bir birey adayı getirip onu birey olması için eğitebilecek kapasiteye sahip olamazsın. O çocuğa haksızlık etmiş olursun. Yoksa hayvanlarda doğuruyor, marifet değil ama sen daha ayaklarının üzerinde durmadan çocuğuna ne öğretmeyi planlıyorsun?
Kendine ve çocuğuna haksızlık etme derim. İyi günler80 Yorumla
Harika bir yere denk geldim.. Kuzenim evelnmişti sonra 2 çocuğu oldu ama üniveriste sınavına yıllar sonra katıldı ve kazandı. Süreci anlatayım; kuzenim ilk evlendi evlendiği zamanlar hiç okumuyordu sonra bir kızı oldu sonra oğlu ama kızını büyüttü 8 yaşına getirdi ve daha sonrasında kocasıyla anlaşarak okudu yani çocuklarla bu korona süreci heleki ilgilendi eniştem o da gerekli dersleri aldı. Şu an devlette memur olarak çalışıyor üstüne 2 çocuğu var çok istersen tabi ki olur ama eşler arası destek çok önemli... sevgiler
30 Yorumla
+1 yılÇevremde şahit olduğum güzel örnekler var evli olup Üniversite okuyan ve her ikisini başarı ile devam ettiren. Yeterki iste başarırsın. Tabi nişanlın sonradan su koyvermesin😁 evlenene kadar okuyabilirsin diyip evlenince vazcaymasın. Öyle yapanları da gördük.:).
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
95
Cevap
91Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Kesinlikle evlilik ile aynı zamanda olması çok zor.
Elbette imkansız değil.
Ancak lu bir gerçek ki, ister akademik eğitim olsun isterse bir konuda geleneksel yöntemlerle ile uzmanlık olsun.
Kesinlikle çok önemlinve mutlaka olmalıdır.
Fakat aynı zamanda kesinlikle çok ama çok okumalısınız.
Okumak size bir değil binlerce pencere açar.
Okumak ile insanlık ve dünya tarihinin başlarına kadar dönebileceğiniz gibi.
Bol bol okuyarak bin yıl ikibin yıl ileride gidebilirsiniz.
.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHamile kalmamak icin elinden geleni yapacaksin doktora danışarak önlemlerini alacaksin.
Ev isleri de oyle cok agir degil zaten haftada 2 gün 1er saatini alir. Geri kalan gundelik seylere erkekler yardim ediyo zaten artik eski zamandaki gibi degil ki. Ayrica bekar ogrenci olup da vaktimizi o kadar gereksiz seylere harciyoruz ki farkinda bile degiliz, evli olunca göze batiyo sanki evlilik dersr ayiracagimiz vakti alacakmis gibi. Halbuki bekarken de sacma sapan vakit kayiplariyla ders calismiyoruz.
Kisaca hicbir sorun teşkil etmez evli olman. Hamilelik de uzaktan egitim icin sorun degil ama okul acilirsa iyi olmaz. Iyi korunun.10 Yorumla
+1 yılMerhaba☺️
Ben de lisenin bir kismjni ve üniversiteyi evlendikten sonra okudum ve mesleğimi elime aldım.
Sen istedikten ve dedigin gibi bu yolda sana destek olan bir eşin varsa yapmayacağın şey yok, yalnız degilsin.
Yasin çok genc, hamileliği erteleyebilirsin okulunu bitirene dek☺️10 Yorumla
+1 yılEvli olmak hiçbir şeye engel değildir. Ne erkek için ne kadın için evlilik demek dünyayla ilişkiyi kesmek demek sayılmamalı. Kadın okur da çalışır da çocukta bakar evine eşine de bakar. Eşi yeter ki her anlamda ona destek olsun onu sevsin kıymet versin kadın her şeyin üstesinden gelir evelAllah.
10 YorumlaBence çok şanslısın, anlayışlı ve senin geleceğini düşünen bir nişanlın var. Yapabileceğin en mantıklı şey okulunu okumak ve mezun olana kadar çocuk yapmamak.
Hatta mezun olup bir kaç sene de bir kariyer yap sonra çocuğu düşünürsün, yoksa hiç bir işe girip tecrube kazanmadan çocuk olayına girersen okulda öğrendiklerini de unutursun.
Kariyerine öncelik ver, çocuk nasıl olsa olur.10 Yorumla
+1 yılBenim kuzenim lise mezunuydu nişanlandı nişanlıyken kararını değiştirip üniveriste okumaya başladı nişanlısı ve ailesi karşı çıkmasına rağmen üniversiteyi bitirdi öğretmen oldu ve şu an atanamadığı için hala evde ve 5 ay önce evlendi😂 sonuç ise zaman kaybı ne yazık ki
13 Yorumla- +1 yıl
Ama bu kuzenim için geçerli eğer kolay atanabilen bi bölümü okuyorsan devam et derim öbür türlüsü zaman kaybı
- +1 yıl
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 869 cevap paylaştı. dersine gireceksin , dersten sonra okuldan çıkıp gideceksin. neden engel olsun ki? hamileliğe gelince. hamileyken sınava gelen çok kadın gördüm ben üniversite olurken.. sınav esnasında doğum yapacak halde olmaman yeterli sınava gelmen için.. doğum olduğunda da zaten resmi rapor alıyorsun, telafi sınavlarına giriyorsun daha sonra.
10 Yorumla
+1 yılEvliyken üniversiteli kafasına giremiyorsun, sosyal ortamın ve sorumlulukların nispeten sınıf arkadaşlarına gore farklı olacak. Nişanlin destekliyorken bu fırsatı kullan, çocuk planı da imkansız değil, doğumu yaza denk getirerek olabilir, okul basladiginda 3, 4 aylık olur. Çalışan anneler nasıl yapıyorsa sende hayatini öyle yönetirsin. Eşin olacak kişiyi de çok sorumluluk düşüyor, ev işleriyle, gereksiz dağınıkliklarla, keyfi hareketlerle seni yormaz destek olursa. Mis gibi okunur.
10 Yorumla
+1 yılYasin daha çok genç kesinlikle okumalısın ben 25 yasindayim ve hala okumaya çalışıyorum senin yaşın daha küçük bana kıyasla üstelik okula başlayınca nasıl bittiğini anlamayacaksin çok çabuk geçiyor yıllar kesinlikle oku ben üniversiteyi yarım bıraktım ve tekrar çabalıyorum yeniden yeniden Eğer kendi paranı kendin kazanmazsan bunun nasıl bir şey olduğunu bilmezsen ilerde her anlamda çok ezilirsin üstelik nişanlıma helal olsun en azından sana doğru birşeyler yapmaya sağlıyor kesinlikle oku yoksa pişman olursun
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılEngel değildir. Ben nice insanlar gördüm evli çocuğu var hem Sizin gibi genç de değiller..
Önemli olan hem eşinin sana destek çıkması Hem zorlanmaman.
Hem çalışıp hem okumak gibi bir şeydir boş saatin cok yoktur. Önemli olan bununla başa çıkmak tir.. Hem sen daha çok gençsin senin cok zorlanacagini zannetmiyorum...
Sadece okulunu, aileni ve işin de varsa işini aksatmaman bunlar yeter sana...00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılHaamilelik durumunuuu oluşturmaz önlem alırsanız biraz zorda olsa evliykende eğitiminize devam edebilirsiniz tabiii ki evlendikten sonra eşiniz kararını değiştirip okumamanız konusunda size baskı uygulamazsaa.
En sağlıklısı okulu bitirip evlenmek..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen üniversitede en zor kredili derslerimi evlendikten sonra verdim, dershaneye gittim, formasyon aldım, yüksek lisansa başladım ve atandım. Zor olmadı mı dersen baya zor oldu. Evliliğe alışmak zaten zor, birde dersler beni mahvetti. Ama benim bölümüm çok zordu. Ona rağmen başardım, çünkü eşim çok destek oldu sağolsun. Bu hem sana hem eşine bağlı bir durum. Birde hemen evlenince çocuk isterseniz hepsi bir arada imkansız değil ama zor. Evlenemeden önce ayrıntıları konuşmak lazım bu konuda.
21 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle yaptım ama.. burnumdan geldi dünya ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen üniversitedeyken sevgilimle yaşıyordum her ne kadar evli olmasak da evli hayatı gibiydi.
Ev işleri konusuna gelince eve temizlik için gelen vardı zaten.
Hamilelik konusuna gelince ise bence kesinlikle korunmalısın. Çünkü hamilelik ve çocuk olursa derslerine vakit ayırmada çok zorlanırsın. O yüzden önce universite bitsin sonra hamilelik düşün.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin ev işlerini tamamen senin üstüne yıkmayacaksa sorun olmaz.
Benim de sınıf arkadaşım evliydi. Evlendikten bi sene sonra başlamış üniye. Kız hem okudu hem çalıştı hem de evin işini gördü. Tabi kocası da her işe el atan bi adamdı her şeyi ortak yapıyorlardı yani.
Hamilelik konusunda da korunmaya bakacaksın. Çocuk olursa okulu dondurmak zorunda kalabilirsin.10 Yorumla
+1 yılYürütenleri gördüm. Hatta hamileydi de. Doğumdan sonra ara vermişti tekrar başlamıştı. Yürütemeyecek bir şey yok bence. İstemiyorsan bahane üretmene de gerek yok. Nişanlın okuyacaksın deyip kafana silah dayamıyor ya.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki okuyabilirsin bence ama çocuk düşünüyorsan bunu üniversiteden sonraya bırakmanı tavsiye edebilirim çünkü gerçekten 2si bir arada çok zor olur ama tabi okuduğun bölümle de alakalı olacak bu, ama yine de tavsiyem çocuğu üniversiteden sonraya bırakman. evliliği de yürüyebilirsin üniversiteyle ne var ki, zaten lisede ki gibi bütün gün okulda olmuyorsun anladığım kadarıyla ev işleri için diyorsun çünkü, halledersin yaaa🥰ama dediğim gibi bebiş biraz beklesin☺️
20 Yorumla
+1 yılKardeşim öncelikle mutluluklar diliyorum. Evlilik için acele etmeyin bence. Zaten nişanınız var. Okulup bitip aynı şehirde bir araya gelin bi evvela. Sonra bir işe girersin. Sonra evlenirsin. Adam bir yere kaçmıyor ki sonuçta 🤷♂️
03 Yorumla- +1 yıl
Sağol abi teşekkür ederim. Daha nişanlıyız evlilik için acele etmiyoruz zaten şimdi şöyle ben lise 2 terktim sağlık problemleri yüzünden şu an açıktan okuyorum liseyi 2 dönemim kaldı mezun olmama. Mezun olduktan sonra üniversite sınavına giricem. Ki ben 22 23 yaşında evlilik düşünüyorum. Aynı şehirdeyiz zaten birde
- +1 yıl
Allahı sevdanızi dünya gözüyke vuslat eylemeyi nasip etsin kardeşim size. Darısı tüm sevenlerin başına...
- +1 yıl
Amin abi inşallah.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen lisansı bitirdikten sonra evlendim yüksek lisansı yarıda bıraktım, işe girdim. Benim zaten orta okulda okumayı bırakma niyetim vardi😅
Eltim lisans okurken evlendi, cocuk yaptı, şimdi kızı biraz büyüdü, tekrar lisans a devam ediyor. Çalışmayı düşünmüyor ilerde. eşi zaten iyi bir geliri var, gerek yok.
Yani sen bilirsin okumak isteyen her türlü okur.00 YorumlaNişanlı olmam üniversite okumama engel olur mu diye sorman lazım kanka. İkincisi ise engel olmaz. Evli olman da engel olmaz, nişanlı olman da engel olmaz, imam nikahı olsa bile engel olmaz kanka. Ama şöyle bir durum var, hamile kalırsan sıçtın.
10 YorumlaHayalim desem:)) ben de hem evli olup hem okul okumak istiyorum. Erken anne olmak istiyorum aslında yapabileceğimi de düşünüyorum.. seviyorsan dönme geriye umarım çok mutlu bir evliliğiniz ve de çoçuklarınız olur. Mutluluklar dilerim☺️
10 Yorumla
+1 yılKütüphanede 2 sene çalıştım, oraya bir abla geliyordu. 27 28 yaşlarında, 2 kız bir erkek çocuğu var ve 2. üniversitesini okuyordu. Eşin destek sağlıyorken yapmaman için bir sebep yok.
20 Yorumla
+1 yılYa valla kardeşim Allah mutlu etsin inşaallah seni ama şunu belirtmeliyim okumaya hicbir şey engel olmadığı gibi evliliğe de engel yok ama çocuk yapmak için acele etmeyin derim çocuk bakmak zor ablamdan biliyorum
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 804 cevap paylaştı. Eşine helal olsun ne güzel destekliyor teşvik ediyor. Hamile kalsan bile bir süre uzatırsın. Bizim karşı komşumuz çocuğuyla yar doç olmuştu. Sonra yar doçluk kaldırıldı herhalde.
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteye başlayacaksan çocuk yapma, açık öğretimden okumayacaksan eğer. Bir çok kişi evli iken üniversite okumaya devam ediyor. Eşin sana destek oluyorsa, endişelenmene gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılEngel yok. Tek sıkıntı bilgin, fikirsel olarak yaşam kaliten arttıkça hayatındaki kişiyi beğenmemeye başlaman
20 Yorumla
+1 yılEşiniz yaninizda olduktan sonra bunlar cok basot meseleler, her türlü üstesinden gelirsiniz, bu sekilde okuyan bircok arkadasim oldu.
21 Yorumla- +1 yıl
*basit
+1 yılÇok şanslısın kimisi okumasını bile istemiyor nişanlın sana destek veriyor bu inan bana harika istedikten sonra her şeyi başarabilirsin bu yüzden istiyorsan içinde tek bir tereddüt olmasın <3
00 Yorumla
+1 yılOkumaya evlilik engel değil fakat bazı şeylerin zamanı olduğunu düşünüyorum eğer okulunu okumadıysanız henüz evlenmenin zamanı gelmemiş demektir sen şu an evlenip çocuk yaparsan kariyerin mutlaka belli bir süre için ertelenecek ama şu an kariyerine odaklanırsan ilerde yine evlenebilir ve çocuk sahibi olabilirsin hayatı sırasına göre yaşamak lazım nişanlın da seni seviyorsa okulun bitene kadar zaten bekleyecektir
00 YorumlaDersaneme bebeğini getirip sevdiren sınıf arkadaşım vardı. Bence hiçbir sıkıntı olmaz eşin de ne mutlu destekçiymiş heralde çok aşırı kıskançta değildir. Çocuk için acele edilmemeli bence...
00 Yorumla
+1 yılüniversiteni bitirmeden evlenmeni tavsiye etmem şahsen engel olmasada zorluk çıkartır bu iki iki daha dört zaten nişanlında üniversiten bitsin istiyormuş bence sende okuluna odaklanmalısın. ayrıca 20 yaş biraz erken sanki evlenmek için bende 20 yaşındayım evlilil düşüncem yok bile
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılEngel olmaz ama çocuk demişsin bunu biraz düşünmen lazım. Tabii doğurursun ama biri bakar elbette o çocuğa, mesele senin bakman. Evlen ama çocuğu biraz erteleyin yaşın doğruysa gençsin daha.
00 Yorumla Ne güzel bir eşin varmış. Bence değerini bilmelisin ve güzel, daha kaliteli bir hayat yaşayabilmek için bu fırsatı en başarılı şekilde değerlendirmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence okumalısın bak nişanlın da okumanı istiyormuş. Evli olup da çalışan bir sürü insan var çalışılabiliyorsa hayli hayli okunur. Ben çalışıyorum çalışırken okuyacam hemde çocuğum var. Sen yeterki okumak iste.
20 YorumlaIt's me. Üniversite ve evlilik bal gibi yürür. Ben aşağıdaki üçünü genç yaşımda yürütmüşüm, peh! :)
yaş 18- evlilik, memuriyet ve çocuk10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 301 cevap paylaştı. Üniversitede evli bir sınıf arkadaşım vardı o sene evlenmişti 2. sınıfta hamile kaldı jdmdn çok tatlı bir durumdu
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence çok zor.. Hamilelikte imkansızlık boyutunu alabilir ama o olmasa bile yinede bu tempoyu kaldıramayabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılHaberlere Çıkmıştı bilmem kaç tane torunu olan 70 yaşında bir amca ikinci üniversite ye hazırlanıyorum diyordu sen hesap et
10 Yorumla
+1 yılNişanlın en doğrusunu yapıyor bravo ona. Sende onun desteği ile en iyi yerlere geleceğinden eminim. Hakkında hayırlısı olmasını diliyorum, mutluluk 🌹
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılBen 2. Üniversitemi evliyken okudum. Eğer istersen gayet de okuyabilirsin.
20 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılEşin anlayışlıysa okunur ki, destekliyormuş. Hamilelik engel değil, doğumdan sonra daha çok zorlar.
20 Yorumla
+1 yılçok şanslısın çoğu kişi evlenince karısına işini bırak diyor, senin nişanlın okuman için yardım sağlıyor. okumaya devam et
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım eşiyle birlikte DGS sınavına girip okula devam etmişlerdi
Şimdi yüksek lisans yapıyorlar00 Yorumla
+1 yılOkurken de hamile kalma bir zahmet. Onun dışında evlilik ve okul hayatını rahatlıkla sürdürebilirsin. Birçok arkadaşım vardı o şekilde okuyan.
01 Yorumla- +1 yıl
Okurken hamile kalsın ya karışma kıza :)
+1 yılkuzenimin esi evlendikten Sonra memur olmustu sen istedikten sonra hersey olur kardesim allah mutlu mesut etsin
00 Yorumla
+1 yılOkulu bitirebilirsin sonra evlilik olur ama sorduğun şekilde cevap vereyim engel değil biraz zorlar zaten bu hayatta ne kolay ki
00 Yorumla
+1 yılbence olmaz ama hamilelik falan düşünürsen sorun olur yetişemezsin diye düşünüyorum çocuk sahibi olmak kolay değil
00 Yorumla
+1 yılŞimdi evlisin diyelim illa hamile kalman gerekmez ki onu da okul bittikten sonra düşünürsünüz. Hayat devam ediyor sonuçta.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılhamile kalma, yaş erken daha. Biraz hayatınızı yaşayın. Nişanlını da tebrik ederim. Benim bölümümde 2 çocuklu 30 yaşında bir kadın var.
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılBenim sınıf arkadaşım evliydi ve çocuğu vardı. Hamile kalana kadar sıkıntısız okudu, hamile kalınca bir yıl dondurdu. Sonra tekrar devam etti.
00 Yorumla
+1 yılHem evi yürütüp hemde okulu yönetmen gerekiyor kendine güvenebiliyorsan her zaman üstüne biraz daha zorluk ekle
00 Yorumlaboktan bir bölümde okuyacaksan engel olmaz da tıp veya düzgün bir mühendislik okursan okulu bitirmen imkansız
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 637 cevap paylaştı. Engel olmaz neden olsun ki bizim bölümde 3 çocuklu kadın vardı ondaki azim hiç birimizde yoktu şu an yüksek lisans yapıyor 💁♂️
00 Yorumla
+1 yılInstagramda bi kadin takip ediyorum 7 cocugu var ve okuyor 😂 asla imkansiz degil yani. Cok var oyle evliykem okuyan ccokk
00 YorumlaBen üniversitedeyken bir çok insan vardı evli olup da okuyan.. bence imkanın varsa okumalısın. 😇🤙
04 Yorumla- +1 yıl
İmkanım var nişanlım ve ailesi bu konuda çok ciddi evlendikten sonra okuluna devam edeceksin mezun olacaksın dediler de hafif bir korku var sadece hem okul hem evlilik.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌼
+1 yılEvli olup okuyan çocuğu olup okuyan da arkadaşlarım vardı üniversitede
03 Yorumla- +1 yıl
Peki sürdürebildiler mi acaba?
- +1 yıl
Hepsi mezun oldu
- +1 yıl
Yaa çok sevindim.
Hiç bir sorun olmaz , bence hayattaki herşey çözülür soru olsa bile ☺️
10 Yorumla
+1 yılHayır ne alaka ben 6 senelik evliyim 3 cuyu bile okumayı düşünüyorm üstelik birde ufak oğlum var
00 Yorumla
+1 yılBi sorun olmaz yeter ki okumayı sen iste gerisinin önemli olduğunu düsünmuyorum.
00 YorumlaNe okuduğuna bağlı. Mühendislikse o iş biraz hayal.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik , sorumluluk , olursa cocuk. Zor iş ama imkansız değil. Yorulursun ama yaparsın
00 Yorumla- Devamını Gör (126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler