Üniversiteye gidip alışamadım, ortamı şehri sevmedim vs. şu an bırakmaya karar verdim. Benim gibi bırakıp bir mesleğe atılan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, karşımda üniversitemin ilk yılındaki kendimi görüyorum.. Ben bu konu hakkında inişli çıkışlı dönemlerim oldu okula alışamadıgım için. Gurbetteydim, yurttaydım, bilmediğim-tamamen yabancı olduğum bir bölüme gittim üniveriste ortamına yabancıydım. Bunlarla birlikte zor zamanlar geçirdim psikolojik olarak ama sonra alıştım ve sende alışacaksın sakın okulunu bırakma. Bu durumda olan sadece sen ya da ben değiliz. Bütün arkadaşlarım. ya da tanımadıgım yeni gelen öğrenciler dahil herkes aynı şeyi söylüyor. Gitmek istiyoruz alışamadık vs. İlk zamanlar ben hergün ağlardım alışamadığım için ve bakıyorum da aslında çok normal bir durummuş. Çünkü üniversiteye başlayan ve özellikle de ailenin yanından gelip tek başına ayaklarının üzerinde durmaya çalışan öğrencilerin %90 ı bu şekilde ve bende yatay geçiş vs yapmak istedim belki istedigim istedigim yerde olursam iyi olur falan diye ama olmadı, cıkmadı ve şimdi diyorum ki iyiki de çıkmamış.Çünkü 2. yıl alışıyorsun ve inşallah mezun olduktan sonrada bu günlerini özleyeceksin. O yüzden okuluna devam etmeni tavsiye ederim🤗Umarım faydalı bir görüş olmuştur, iyi akşamlar☺️
02 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorumun ve anlatımın için çok teşekkür ederim ilk önce:)
Ama ben malesef 2. Sınıfımı da bitirmiş oluyorum bu sene. Ve ilk önce yaşadığım zorlukları tabiki aştım ama dediğin gibi psikolojik boyutunu hala atlatamadım, atlatamıyorum. Mutlu olamıyorum ve olabileceğime inanmıyorum. Bu soruyu sorduktan sonra yatay geçişi düşünmeye başladım ve en azından belki öyle bir durum olursa okulu bırakmamış olacağım. Hayırlısı olur umarım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim, ben teşekkür ederim☺️ 2. yılın olması herşeye tamamen uyum sağlamak için aslımda erken bir süre. Ben 3. sınıfımda birkaç değişikle ancak kendime gelebilmiştim. Ama 2. sınıfımda biraz daha o ağlama bunalım modundan cıkmıştımda sadece okul bitsin istemiyorum moduna geçmiştim☺️ Ben böyleydim ama dediğim. gibi sadece ben değil gerçekten çoğu kişi böyleydi o yüzden bu görüşümü tahmini ya da kişisel olarak. baz alıp yazmıyorum. Gordüm ve yaşadım ve tecrübeleştirdiğim için kendimden örnek veriyorum🙈 Senin şu an mutlu olamadığın sebeplerin varmış, öncelikle bu sorunun üzerine çözüm üretirsen belki herşey daha farklı, daha güzel olacak. Senin enerjini alan, mutsuz eden şeyler nelerse istersen burayada paylaşabilirsin, yapabileceğim birşey olursa görüşlerimi sunmaktan ve faydalı sonuç almaktan memnun olurum. ya da paylaşmak istemiyorsan kendin bu sebebe karşı neler yapabileceğin konusunda düşünüp uygulamaya başlayabilirsin☺️ Peki sen bölümünü seviyor musun ya da okulunu, okuduğun şehri? Belki yatay geçis ile bu seçimlerdeki değişiklik iyi olur, şansını dene tabiki, yolun açık olsun☺️
En İyi Cevaplar
Bak canım aynısını yaşadığım için söylüyorum sana. İlk sene bıraktım geldim. Sevemedim. 3 sene evde kaldım. O 3 sene boyunca umutsuzluk içindeydim. Geleceğim olmayacağını düşünüyordum. 3 sene sonra istediğm bölümü kazandım. Ama sonra da yaşımdan mıdır nedir ni hevesim kalmadı :)... Eğer göze alabiliyorsan bunları bırak ya da biraz zorluk görüp bırakmak istiyorsan yapma. Ama düşünüyorum da üniversite demek herşey demek değil. Evet kendine birşeyler katarsın ama kitap okuyarak da kendine çok şey katarsın. Tamamiyle senin elinde. Eğer şu zamanki aklım olsaydı üniversite diye tutturmazdım. Girişimci olurdum. Direk çalışma hayatına atılırdım. Okulum bittiktenn sonra da kpss şu bu. Yani herkes üniversite okumak zorunda değil. Ama yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiysende bırakma
20 Yorumla
+1 yılHerşeyin ilki zordur. Biraz zamana ihtiyacın var, üniversiteyi kazanıp bir de ailen tarafından onaylanan bir eğitimiçe şans verilmiş. Belki üniversite diploması ülkemizde çok işe yaramıyor fakat kendi ayaklarının üzerinde durmayı, tek başına 100 tl ile bir ay idare etmeyi, insanlara yeni ortamlara alışman için çok iyi bir şans. Öğrencilik yıllarıma geri dönebilsem keşke. İş hayatına elbet bir gün karışacaksın ama elinde fırsatın varken genç insanlar ve tecrübeleriyle tanışmalısın. Nacizane fikrimdi. Hayatta başarılar, bol şans.
03 Yorumla- +1 yıl
Bir ayda 100 lirayla kim idare edebilmiş Allah aşkına
- +1 yıl
@gerekyok2762 mesela yani örnek verdim:D
- +1 yıl
guzel salla 😂😂
Ben sana gidişatını aktarayım. Önce bir iş bulmaya çalışacaksın bulman zor ama bir şekilde bulursun. Daha sonra ulan keşke okula devam etseydim modu. İlerleyen zamanda ise ünite tekrar nasıl dönerim konusunu burada açarsın, o aşamaya gelince yaz ona da yardımcı olurum 👍
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
101Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe olur biliyor musun sürünürsün. Sen hayatı toz pembe görüyorsun sanırım. Hayatının hatasını yaparsın bırakırsan. Bu devirde üniversiteye girmek bu kadar kolayken okumak zorunluluk haline geldi artık. Ve üniversite mezunu olmadan düzgün bir iş bulman çok zor ayrıca. Evet üniversite mezunu olmayıp iyi yere gelenler var mı var ama bunlar istisna. Okulu bırakıp kendini geliştirmeye çalışsan bile üniversite diploman olmadığı için yine kasiyerlik, garsonluk, çöpçülük vb tarzı işleri yapmak zorunda kalırsın. Şimdi üniversite mezunları da bunları yapıyor diyeceksin. Diploman olunca bu işleri yapmak zorunda kalsan bile bir süre yaparsın anca ama yine de senin kararın. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir kaide yok. Bu ülkenin kasiyere, garsona falan da ihtiyacı var.
20 Yorumla
+1 yılMinik kuş kendi kendine bahane Arama arama şehri sevmek zorunda değilsin etrafını sevmek zorunda değilsin Etrafındaki insanları sevmek zorunda değilsin Sen oraya bir meslek sahibi olmak için gittin git okulunu oku mesleğin al işine bak sana ne şehirden?
40 Yorumla
+1 yılKuzenim var üniversiteyi bırakıp lcw işe girdi 4 yıl çalıştı girdiği mağzanın müdürü oldu sonra 2 yılda müdür olarak çalıştığı mağza ilin en çok satış yapan mağzası olunca bölge müdürü oldu 5 mağzayı kontrol ediyor primler hariç net 12bin tl maaş alıyor primle beraber 15 16 yı buluyor
28 Yorumla- +1 yıl
Satış personelinden nasıl müdürlüğe geçti
- +1 yıl
İstikrar ve güven lcw 1 ay içerisinde bir sürü kişi girip çıkıyor adam istikrar sahibi güvendikler kişiyi ellerinde tutmak istiyolar
- +1 yıl
Hahahah üniversitesite mezunu lise mezunu fark etmiyor ki adam satışa bakıyor satışa il birincisi oldu Türkiye de 3 e girdiler
- +1 yıl
Kafalı çocuk bu arada elektrik elektronik mühendisliğini bıraktı
- +1 yıl
Erkek mi?
- +1 yıl
Erkek
- +1 yıl
+1 yılOkumak neden bu kadar angarya görülüyor bu memlekette anlamadım ama eğer şehri sevmediysen yatay geçiş var, bölümü sevmediysen çift ana dal var, yan dal var, ortamı sevmediysen de açıköğretim var, bak söylüyorum kim ne derse desin, eninde sonunda herkes laf etse de iş mülakatı sonunda binlerce insanla diploman yarışıyor yani cv ne dersen, sonra 5 yıl sonra pişman olma.
22 Yorumla- +1 yıl
@Sedeaaa Değil asla değil, binlerce iyi okullardan mezun olmuş ve bugün türkiyenin ve dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan firmaların yönetiminin ve başarısının torpil olduğunu düşünmek sadece basit düşünmedir. Yapma bu yanlış, kendine dürüst ol, gerçekten iyi okullardan mezun olup işsiz mi kaldın? Yoksa tr de aynı kalifiyedeki 20 milyon insandan birisi olmayı mı seçtin. bu şekilde düşünebilirsin ama binlerce başarılı insanın hakkına girersin.
Sizin için mezun olmadan zor gibi
Başka bir üniye geçmeyi dene ticaret veya iş hayatını önermiyorum
Çok zorlanırsınız birde seçicilik olmak zorunda
Yine de tavsiye isterseniz emlakçılık gayrimenkul olabilir oturaklı iş ve yapabileceğiniz işler11 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi asla bırakma böyle büyük bir hataya düşme! Çünkü her ne olursa olsun sonunda kazanacağın işin parası da az olsa da üniversite sırf ilim, Bilgi için ve kendisi için bile okunmaya değer üniversite okursan asla cahil kalmamış olursun işten itibarın çok kolay artar. Bir de üstüne bir dil de öğrendin mi oh mis
00 Yorumla
+1 yılBölümün saçma sapan bişey mi? Saçma sapan bir şeyse bir olumlu bir olumsuz bir de kafana göre orta halli bir şey söyleyecem. Olumlu olan, Saçma da olsa bitir ve sana kolay gelen bir alanda Yükseklisans yap. 1.5 ili yıl sürer ve hiç zor değil. Bunu yapmanı önermem kolay yoldan akademik bir meslek adına rahata erip, oradan yürümen için. Her sene bir Çok üniversite asistan hoca veya öğretim görevlisi alıyor. Al sana mis gibi meslek ve memurluk.2. cisi olumsuz olan ama tercihlerine göre olumlu olabilecek durum: bırakmak istiyorsan en yapabileceğin karlı ve başarılı olacağın iş sektöründe ilerle. Ticaret düşünüyorsan ona göre ufaktan sermaye kaynağı ayarla veya devletin iş yeri açmasa destek olarak belirli miktar karşılıksız, belirli miktar geri ödemeli verdiği Kobi programlarına kagıl6, bunun içinde halk eğitim merkezlerinden bilgi alabilirsin. 3. cüsü isteğine göre bir tercihBölümünü sevmiyorsan hazırlık yapıp dilediğin sevdiğin bir bölümü kazanmak okumak 👍
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Sevdiğin bir konuda istikrarlı olacağınıza inanıyorsanız.
Hemen kaydınızı durdurun ve meraklanızın, hevesinizin, isteklerinizin peşinden gidin.
Hiç bir şeyin sizi durdurmanıza izin vermeyin.
O konuda bulabildiğiniz tüm kaynakları araştırın ve hedefiniz en iyininde iyisi olsun.
.00 Yorumla
+1 yılOkuduğun bölümü sevmiyorsan yeniden hazırlan hiç okumak istemiyorsan devlet bazı konularda hibe veriyor fındık , hayvancılık, ipek üretimi... böyle şeyler için başvuru yapabilirsin. Vakıflarda derneklerde gönüllülük yapabilirsin bazı eğitimlerden sonra düzenli gelirin olur yurt dışına bile gidebilirsin aklama gelmiyor daha geldikçe yazarım :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu anki aklım olsa Lise'den sonra bende bırakırdım. Çok iyi bir bölüm ya da üniversitede değilsen bırak bence. Bir mağazaya gir H&M , İpekyol , Beymen , Uspa , Pierre Cardin gibi 5 -6 yıla Bölge müdürüsün. Aldığın ücrette üni bitirince aldığın ücretin 3 katı.
217 Yorumla- +1 yıl
Çok zor seyden bahsediyorsun.
Cevap sahibi+1 yılHayır.. İçinde olduğum bir sektörden bahsediyorum :)
Depo sorumlusu, Satış Danışmanı olarak başlayıp Marka direktörü olanlar var- +1 yıl
Peki sen niye olaamadin o zaman
Cevap sahibi+1 yılBen Üniversite mezunuyum. Beymen firmasında İnsan Kaynaklarında çalışıyorum
- +1 yıl
Aile tanıdıklarin varmış ne diyim
Cevap sahibi+1 yıl3 tane sınava , 2 tanede mülakata girdim.
Oturduğun yerden torpille oluyor yeaaaa demek kolay tabi.- +1 yıl
Girdin şirkette tanıdın var mı yok mu
Cevap sahibi+1 yılAilemde perakende de çalışan bile yok.
- +1 yıl
Neyse demek istedimi anlamıyorsun senin gibi bin tane var ama birini alıyorlar o biri oolmak zor. Sen yapmışın ama herkes yapabileceği anlamına gelmez. diyorum ve genelde çoğu zaamn özel şirketlerde tanıdıklar çalışır. O yüzden dedim
Cevap sahibi+1 yılYapacağın şey satış danışmanlığı ama ona bile kendime güvenmiyorum diyorsan kimse sana destek olamaz zaten.
- +1 yıl
Ben yıllardır garsonluk yapıyorum mühendislik öğrencisiyim aynı zmanda pazarcılık yaptım. Bu konu beni alaka etseydi fırsat yanındaydı ve bana ben ustunden gelirdim.
Cevap sahibi+1 yılBen burda soruyu soran arkadasa fikir veriyorum ama onun hevesini kırma istersen.
Cevap sahibi+1 yılBen sosyoloji okudum ancak bu yöne yöneldim. Sende başlayınca göreceksin özellikle İİBF fakültesinden bu işi yapan çok kişi var.
İmkanlar güzel ancak perakendeyi tavsiye etmem aşırı yogun. Okul ya da hastane daha rahat. Bu alanda online videolar izlersen birde dil öğrenirsen cok daha iyi yerlerde işe başlarsın
Cevap sahibi+1 yılAçıktan İSG oku , onunda baya önü açık
Valla ben biyere girmistim kasiyer olarak üniversite mezuyum ama mübarek basimdaki bütün müdürler ayrıca bizim ustumuz diyeyim hep lise mezuydu biz okurken onlar orda kariyer yapmislardi😂 amacin öyleyse bırak ama bence oku ne olursa olsun olmadı başka bölüm yaz ama oku
10 YorumlaEvlenip kocanin eline bakarsın özgüvenin olmaz çalışsan da çalıştın işte seni köle gibi kullanırlar. Kocan sana saygı göstermez.
20 Yorumla
+1 yılSelam,
Ben de üniversite okuyorum su an.
Bu konuda karar vermeden once hangi unide hangi bolumde oldugunu soylemen gerek. Mesela Boğaziçi ve Ağrı universitesi farklı olacaktir.
Ve ozdisiplin cok onemli. Mesela sinav olmadan ders calisir misin?
Eger ozdisiplinin saglamsa ve bilgisyaar seviyorsan yazilim öğrenebilirsin.
Bunun dışında kuafor olabilirsin ya da guzellik uzmani 6 aylik sertifikalarla.00 YorumlaOkulunu oku babacim okulunu oku deli deli sorular bunlar okulunu okurken iş hayatına da adım adım gir ben de bir erkeğim ve bir kadın kesinlikle ayaklarının üstünde durmalı aman ha bırakma okulunu sevmedim hiç bu soruyu
11 Yorumla- +1 yıl
Çok içten bir cevap olmuş ya :)
+1 yılYerinde olsam asla bırakmam.. ben bıraktırılmak zorunda kaldım.. ama variyetim ve yıllardan beri gelen ticari bir başlangıcım vardı. eğer bir birikimin ya da arkanda maddı olarak destek vere bılecek kımsen yoksa asla bırakma ve o dıplomayı al
10 YorumlaMallık yapma okulu bitir sonunda pişman olursun beni dinle meslek işi b0k işi bak ben lise terkim açıktan okumaya 2 sene önce başladım çağrı merkezinde çalıştım tek meslek o bok gibi de çalışsan bir boka yaramıyor emin ol
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteye günümüzde mesleki acıdan gidilmekte , ve size bir kaç puan kazandırıp, üst seviye işler bulmamıza kolaylık sağlar, saygınlık artırır, özgüven verir ,
Sıradan olmak istediniz madem buyrun hoşgeldiniz,00 Yorumla
+1 yılTürkiyede anca yazılım biliyorsan işine yarar ama başka ülkelerde üni mezunu olmadan iyi yerlere gelebiliyorsun. Meslek edinerek mesela.
Özellikle eczacı, kreş öğretmeni vs Almanya'da üni mezunu olarak değil meslek lisesine giderek olunur.00 Yorumla
+1 yılÜniversitede ortamı sevmedim gitmiycem diye mızmızlanıyorsun. Çalışmayı, para kazanmayı kolay mı sanıyorsun? Özel sektörde sana köpek gibi davranırlar. Eğer bir birikimin yoksa ticarete de atılmazsın. Ama çalışırken seni çok ağlatırlar söyleyim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. İleride pişmanlık yaşayacağını düşünüyorum keşke yatay geçiş falan deneseydin farklı şehir için. İlla bırakıyorsan da o zaman seveceğin ve uzun senelerce idame ettireceğin mesleğini belirle. Seveceğin bir sektör bul yani.
00 Yorumla
+1 yılKendini tanı isteklerine bak ve o yönde ilerlemeye başla
10 Yorumla
+1 yılKimse olduğu yeri sevmiyor kimse hayatından memnun değil okulu bırakınca mutlu olacağını mi saniyorsun heryer aynı bok gibi bence buna alış hayat böyle mutlu şehir mutlu iş mutlu aşk yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
Hayatın sırrına erişmişsin
Nasıl mutlu olacağını düşünüyorsan onu yap. Ama gerçekten somut bir şekilde düşünmelisin bu önemli bir karar. Ya hayat kaliteni düşürecek ya da yeni bir sen yaratacaksın.
00 Yorumla
+1 yılİki üniversite bitirdim şimdi üçüncüyü düşünüyor ve istiyorum neden bırakıyorsun yani biz ne dersen diyelim tesiri olmaz yaşamadan anlayamazsın umarım ileride pişmanlık yaşamazsın bu kararından dolayı 🙆♀️
00 Yorumla
+1 yılOn yıl önce bende niyetlenip okulu bırakmıştım. Ailemin zoruyla geri dönüp bitirdim. Ama hep pişmanımdır, bıraktığımda dönmeseydim diye. Şimdi bitirdiğim bölümle alakam yok. Başka bir bölüm okuyorum. Sende sevmediysen alışamadıysan zorlama kendini. Keyif alacağın bir alan/iş seç kendine.
01 YorumlaBirikim ya da ailenden dolayı maddiyatın yoksa yapabileceğin tek şey evlenmek olur. Diğer şeylere sahipsen sakın ama sakın küçük bir kafe açayım diye düşünme de ne yaparsan yap.
00 Yorumla
+1 yılMesleğe atılacaksın da hangi mesleğe, İngilizce varsa rehberlik falan yap o da yoksa zaanat biliyorsan onu yap, dükkan açabiliyorsan dükkan aç bence hiçbiri yok sen okula dön tekrar
00 YorumlaÜniversiteyi bırakmak hoş değil ama şöyle bişey olabilirdi. Mesela lise mezunu memur olup açıktan üniversite tamamlanabilir.
10 YorumlaÇocukların yöntemini sevdim 🤣🤣🤣
10 YorumlaBen bıraktım... B. k gibi kalıyorsun ortada. Hayallerin hayatın yalan oluyor, bir işe girip o işe muhtaç şekilde çalışıyorsun
00 Yorumla
+1 yılHangi bölümü okuyorsun? Bence bırakma, tamam bu büyük bir sorun ama sabret, ailen sonuçta bir masraf yapmış.
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi bırakarak hiçbir şey yapamazsın.
Başka bir şehirde başka üniversite seç ve eğitimine devam et.00 Yorumla
+1 yılŞu sitede Şimdiye kadar sorulan en mantıklı/ gerçekçi soru. Binlerce işsiz ünili var ülkede. Bölümünle alakalı. Geleceği olan bir bölümse bırakma.
00 YorumlaKesin kararın arsa sana aşcılık veya kuaförlükiçin melek krulaını tavsiye ederim her yerde gideri var
00 Yorumla
+1 yılaşko yapma ya en azından eğitime devam et yani şöyle sınava tekrar hazırlan ve istediğin bölüme yerleş babanın, dedenin fabrikası yoksa zor gibi.
00 Yorumla
+1 yılBen cifci bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum elin. hammallini yapacana gôtünü sık uniden sonra bir snee ders çalış atan
00 YorumlaEvet vardır koca bekleme mesleği ardından ağır ev hanımlığı mesleği ardından bol çocuk doğurma mesleği daha sonra şiddete dayağa kalma mesleği sonrada bu kadınlar neden eziliyor böyle mesleği ... git okulunu oku hayatta tutun
00 Yorumla
+1 yılBen okudum ama şuanki kafam olsa imkansız okuamazdım
10 Yorumla
+1 yılSakın birakma biz gitmek için bı yerlerimizi yirtiyoz
15 Yorumla- +1 yıl
Bu yıl girecek misin sınava?
- +1 yıl
Evet giricem
- +1 yıl
Hedefin neresi ve bölümün?
- +1 yıl
Heryer olabilir ama tabiiki 350 üstü yapmak istiyorum canim
- +1 yıl
Okey teşekkürler
Hemen bırak, kimseye de bkma, ne kadar veriyorsan senin kararın.
10 Yorumla
+1 yılİyi bir iş bul çalış okumanın çanta yararı olduğuna inanmıyorum
10 YorumlaOkusan da bir okumasan da. Türkiye burası üniversite mezunu çöpçülük yaparken torpille lise mezunu müdür oluyor.
319 Yorumla- +1 yıl
Abarttın
- +1 yıl
Az bile bahsettim bahsettimden çok çok daha fazla ak parti geldiğinden beri kim tayyibe yağcılık yapıyorsa hepsi en yüksek de hepsi iş sahibi Tayyip bütün akrabalarını yakınlarını en yükseğe çıkarıyor damadını bakan yaptı daha ne olsun kaç işsiz var haberin var mı sende yalakasn heralde ki dünya Tayyip yüzünden Türkiye iflas etti diye haber çıkartırken Türkiye de eğitim çiftçilik turizm batmışken hâlâ savunuyorsan o kadar aç şehit varken hala onu savunuyorsan baya yalakasin battık. En son Ankara da İstanbul İzmir CHP yardım etmek isterken korona yüzünden onları bile engelledi dünyaya maske dağıttık bize parayla en son milletten para istedi neden istedi yok ki yediler 18 senedir ülkeyi
- +1 yıl
Senin gibilere kalsa afrikaya döndük zaten, ülkenin vatandaşı bozuk herkez masabaşı iş arıyor birbirini kazıklıyor. Hükumetinde hataları var yalan değil ama bukadar da olmaz kendinize bakın biraz. Her boku tayyipte göre göre gebereceksiniz. bir kendi yaşam tarzınıza, ticari ticari toplumsal ilişkilerinize bakın bide yabancılarınkine bakın
- +1 yıl
Ben senin gibileri akp fanatikleriyle aynı görüyorum bozuk plak gibi aynı şeyleri telrarlıyorsunuz
- +1 yıl
Fanatik l. n ben AKP'den nefret ediyorum onun yüzünden bu ülkenin durumu şehitler onu göreceğim diye haber izlemiyorum battık hâlâ ak parti diyorsunuz ya dilerim Allah'tan AKP kapıları açtı PKK'ya CHP zamanında bitmişti bütün şehit kanları onca ananın göz yaşları geçim sıkıntısı yüzünden intihar eden babaların kanı üstünüzde olsun.
- +1 yıl
Ulan şehit görmekten korkuyorsun sonra terörist olduğu apaçık ortada olan terörist CHP yi destekliyorsun Allah sana akıl fikir versin...
- +1 yıl
CHP terörist siz AKP'yi neden destekliyorsunuz biz seçime katılmak için Sadece HDPnin yanındaydık. CHP döneminde araştırın şehitler bitmişti ak parti kapıları açtı ak parti yüzünden bu kadar şehit verdik CHP döneminde bitmişti beyinsiz vicdan yoksulları hırsızsiniz vatan haini onca şehitte neden olan vicdansızsiniz. Allah sizi kahretsin
- +1 yıl
Pardon PKKya kapıları biz açmadık parti dedin devleti yükseltmek için çalışır. Hizmet eder ak Parti'den hiç öyle bir şey görmedik işsizlik sınırı aştık 4 mevsim yaşanan ülkem de tarım battı turizm battı kimse gelmiyor hiç bir ülkenin kabul etmedi Suriyelileri biz kabul ettik Türkiye ztn batmıştı daha çok battı. Onca şehit kapıları açtı verdik. Abdullah Öcalan'ın kardeşi bu şerefsz tayyibin yüzünden trtye çıktı gururumuzu ayaklar altına aldı. Bütün ülkeler bizimle dalga geçiyor adamın diploması muamma en son bir tane diploma gösterdi gösterdiği diploma da daha İstanbul üniversitesi kurulmamıştı. Yalan diploma. Eğitim Yok. İyice bitti. Bak Gayet sağlıklı ve bilinçli yazıyorum. Bir Hdpyi ziyarette gittik diye ak Parti'nin zamanında teröristlerle mitinglere çıktığı apoyla el sıkıştı ne çabuk unutuldu en son yakın haber Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu halka yardım etmek istediler diye mahkemeye verdi. Ve ak parti yıllardır o kadar çok harcamış ki. Para kalmamış sefa sürüyorlar 18 yıldır. Halktan en son para istiyor. Para yapıyoruz ya biz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce bırakmak için bir zemin hazırla yani alternatif bir fırsat yarat kendine daha sonra bırak yoksa boşluğa düşer eski günlerini mumla ararsın.
20 YorumlaHiç bir şey yapamazsın git bence okulunu oku daha iyi
00 Yorumla
+1 yılOkuyan da aynı okumuyanda okumayan düzgün bir işde koluna altın bilezik takarsa yaşadı bu devir okuyana karşı
00 YorumlaE ticarete atıl. Net ordakı kazanc hıc bır seyde yok
00 YorumlaKpss hazırlan veya kendini geliştir iş hayatına gir.
00 Yorumla
+1 yılSalak mısın kızım git oku meslek sahibi ol bu yaşa gelmişsin bırakma
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücrete günde 12 saat sürünürsün napcan başka
00 Yorumla
+1 yılBence birakma, ilerde bir yerde faydasini gorursun.
00 Yorumla
+1 yılkolay olsa zaten herkes okurdu zora alisamazsan ilerdeki zorluklara gögüs geremezsin
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 378 cevap paylaştı. Okuduğun bölümün iş imkanı yoksa olablir belki ama güzel bir bölümse bırakma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBırakmak gibi bir hata yapmayın derim hiç olmadı yatay geçiş yaparsınız. Şu an üniversiteyi bırakırsanız kasiyerlik, garsonluk, kuaförlük gibi meslekler yapabilirsiniz.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılBırakmadan yatay geçiş yap başka bir şehir başka insanlar
00 Yorumla
+1 yılŞehiri satın almayacaksın, önce okulunu bitir. İlerde çok üzülürsün.
00 YorumlaBana da arada geliyor bırakma isteği ama sen sen ol bırakma
20 YorumlaOkumanı tavsiye ederim sınava gir sevdiğin bölümü oku
00 YorumlaEn sıradan para kazanacağın işte bile okumaktan o uyduruk diplamadan daha iyidir.
01 Yorumla
+1 yılMesela ne okuyorsun? Bırakmış olsan ne işi yapcaksın?
00 YorumlaÜniversite mezunları bile zor buluyor kasiyer olursun bence bırakma sık dişini
10 Yorumla- Devamını Gör (120)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler