Tıp ve hukuk fakultelri disinda kalanlara lafim okumak kadar sacma bisey yom cunku bisey olmuyo sonrasinda calismak daha mantikli. okuyunca nitelikli issiz oluyosun baska bisey degil yani
Íyi bir bölum kazanabilirseniz tabi okuyun. paranız bolsa bölüm kötüde olsa bir üniversete görün, iyi bir meslek, i yi bir iş imkanı varsa ıyi bır bölümde kazanmaya umudunuz yoksa okumaya da gerek yok boşa sıkıntı zaman kaybı.
Ne istediğine bağlı okumayı seviyor ve hayallerin varsa tabiki okumak ama iyi başardığın bir becerin varsa tabiki iş örnek sesiniz güzel olabilir mesela
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İş hayatı, yoksa okuyan işsiz olursun. Akademik kariyer istiyorsa okusun tabi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
153Cevap
Üniversitenin amacı iş bulmak. Bence iş kurup üzerine o calistigin alanda tahsil yapmak önemli.
Bence iş hayatı çünkü üniversite okumak artık eskisi gbi bir avantaj saglamiyor
Kim ne yapar beni ilgilendirmez amma ne bilim iş hayatına atılmak da mantıklı ama hangi iş hayatı o da var🤔
Yapılacak işin niteliğine göre değişir. Hukukçuya üniversite şarttır ama tüccara şart olmayabilir.
iş hayatında tecrübe edinirken okumak daha mantıklı
Üniversite okuyan iş bulamıyor okumadan nasıl bulsunlar.
İşsiz kalacağım bir bölüm okumazdım hostes falan olurdum muhtemelen. Tıp okuyorum.
Kazandıran bir meslek ise sağlık mühendislik vs okunmalı değilse iş hayatı daha mantıklı olur açıktan okursunuz çok isterseniz
Sevdiğin ve yapabileceğin işi belirleyip o yoldan devam etmek.
İyi üniversite ve bölüm olmuyorsa vakit kaybetmenin anlamı yok. Herkesin üniversite okumaya çalışması yanlış.
Cok iyi bölüm okuycaksan oku ama diger türlü diplomalı issiz oluyorsun kendimden biliyorum
Sevdiğin meslek ne ise onun merdivenlerini tırmanacaksın ayrıca sırf iş için de okunmaz.
Türkiye için konuşacak olursak
üniversite diploman olmadan iş bulamıyorsun zaten.
Mesela ** parti gençlik kollarına üye ol kesin atanirsin kzksis
Herkes üye o bir ayrıcalık değil
Akıllı olursan olur
Bence ehil olduğun bir alanda iş/çalışma hangisi olursa sonuna kadar girişmek mantıklı
Emmi dayı akraba sahibi olmak, torpilli olmak daha mantıklı.
Dağ evinde doğa ile iç içe yaşamak. Besinleri üretip, spor yapıp, kitap okuyup mutlu bir hayat geçirmek 😁😁
Sen bunu yapıyor musun peki?
Üniversite ye ne gözle baktıklarına bağlı para gözü ise hiç okumasınlsr
Tıbp veya diş hekimliği kazanmanız, mümkün değilse zamanında mesleki hayata başlamak daha mantıklı
Okumak her zaman önde götürür bir çok şeyi bu yüzden okumak daha mantıklı.
Arkanda dayın amcan yoksa iş hayatına atılmak daha avantajlı dicem de orayıda AKPli tanıdığın olmayınca olmuyor
Tıp ve hukuk fakultelri disinda kalanlara lafim okumak kadar sacma bisey yom cunku bisey olmuyo sonrasinda calismak daha mantikli. okuyunca nitelikli issiz oluyosun baska bisey degil yani
lise bitti gir kpss ye memur ol dışardan oku açıktan
Íyi bir bölum kazanabilirseniz tabi okuyun. paranız bolsa bölüm kötüde olsa bir üniversete görün, iyi bir meslek, i yi bir iş imkanı varsa ıyi bır bölümde kazanmaya umudunuz yoksa okumaya da gerek yok boşa sıkıntı zaman kaybı.
Okurken çalışmak üniversiteyi 8 senede bitireceksin 🤔
İş hayatına atılmak tabiki okuyup bir yere gelme zor oldu
Is hayatına atılmak, çünkü üniversite okuyup işsiz kalan da var
Üni okumak insana belli bir donanım kazandırıyor ne olursa olsun okumak diyorum.
bir akıl diyor git aç bir dükkân işlet en azından işin olur birkaç kuruş kazanırsın ama cesaret edemiyoruz işte. :(
Eskiden oku büyük adam ol derlerdi, şimdi okuyupta napıcaksın diyorlar
Ben iş hayatını seçerdim kaymakam bir akrabam olsa vali bir eniştem olsa ama olmadığı için ben okumayı seçiyorum
İkiside işe yaramıyor güzel bir yerden mezun değilsen
Okurken kariyerine faydalı olacak bir işte çalışmak🎈
Kesinlikle iş hayatı diploma herkeste var artık kagit parçası deniyor herkes tecrübe soruyor
Bölümüne göre değişir tabi ama elinde iyi bir diploma olmadan ve ticarete atılmayacaksan pek de umduğunu bulamazsın.
İyi bir iş bulabilirsen, hiç düşünmeden iş hayatı derim tabi ki. Çok iyi bir bölüm okumayıp, çok yüksek puan alamazsan okumak zaman kaybı.
YABancı dil öğrenip uzamak lazım, bu yobaz pisliklerden uzaklaşmak lazım
Bu zamanda internet ortamından para kazanmak daha mantıklı ya da esporcu olma fikri
Üniversite okumak cahil insandan kimseye fayda gelmez
Afganistandan farkımız kalmadı. E haliyle okumak yerine çalışmak avantaja dönüştü
Universiteyi okuyup is hayatinda saglam bir kariyer edinmek.
4 yıldır okudum liseden sonra , okumayan arkadaşlarım evlendi hayatını kurdu ben hala hayatı düzen girmesi için uğraşıyorum.
Ne istediğine bağlı okumayı seviyor ve hayallerin varsa tabiki okumak ama iyi başardığın bir becerin varsa tabiki iş örnek sesiniz güzel olabilir mesela
İş hayatı, yoksa okuyan işsiz olursun. Akademik kariyer istiyorsa okusun tabi.
kariyer istiyorsan okumak hayata atılmak öncelikse iş hayatına başlamak
şu an özel sektörde iş hayatı vasat durumda resmen kölecik sistemi hiç tavsiye etmem
Zamanında kaportacıda çalışsa idim ayda iyi kazanan mesleğim olurdu
İş hayatı daha mantıklı okumayan daha kolay memur oluyor bu ülkede
Alacağın maas yüksekse hayta atılmak. ya da yurt dışında okumak.
valla bu dönemde herkes üniversite okuyor. oyüzden iş hayatına atılanların çok avantajı olucak bence
Direk is hayatı daha mantıklı sen cabalarken onlar senin yerine oturmuş oluyorlar sana gelincede tecrübe istiyorlar. Torpil önemli.
Üniversite okuyacaksın ama güzel. bir bölüm olacak. Güzelden kastım önü açık olacak. Oradan kazandığın para ile de ticaret yapacaksın.
Günümüz Türkiyesinde iş hayatına atılmak daha mantıklı, lakin diğer ülkeler için konuşursak tabi ki de üniversite okumak daha mantıklı.
Eğer iş sahibi olmak istiyorsan artık en iyi üniversitede okumuş olman gerekiyor ama kendi işini yapacaksan bilemem
İkisinin de sonu garanti değil en iyisi sana ne doğru geliyorsa o😆
çalışmak elbette, üniversitelerin bir esprisi kalmadı artık
İkisi de değil tabiki, biri zaman kaybı diğerini de ara ki bulasın.
En iyisi 4 yil calismak sonra parayi faize koymak gelen paranin her ay faizini yemek 👍
Haram bro 😄
Neresi haram param caliscak benim yerime 😂 kyk aldim sayesinde faizle tanistim
Kyk nasil aliniyor bende makina mühendisliği bölümünde okucam da bilmiyorum pek
Basvuruyorsun cogunlukla kredi cikiyor
İş hayatına atılıp ticaret yapmak
Türkiye' de iş hayatına atılmak daha mantıklı.