Bir çocuğa okul süresi ve sonrası kpss sırasında yaklaşık beş yüz ila bir milyon lira arası yatırım yapılıyor. Hayaller ODTÜ de kürsü veya klinik iken sonuç atama bekleyen öğretmen oluyor. Yani yapılan yatırım karşısından alınan risk çok büyük ve mantıklı değil.
Ama herşey para mı? Değil i. Bir çocuğun okuması, iyi bir eğitim alması, iyi bir üniversitede okuması onun geleceğine değil kişiliğine yatırımdır.
Sonuç, bu zamanda ve her zamanda eğitim en mantıklısı. Mesele iş sahibi olmak kadar üst seviye bir insan olmaktır. Bunu unutmamak gerek.
Kavramları karıstırmayın arkadaşlar hersey zamanında guzeldır ;) Ben yurtdısında ve en ıyı unıversıtede okudum ve hala o gunlerı aklıma gelır bır neselenırım unıversıte ögrencılık yılları en guzel gunlerdır. Zaten bır gun ıs hayatına gıreceksınız herseyı olması gerektıgı gıbı sırasıyla yasayın hayat merdıven gıbı basamaklardan ıbarettır bır basamağı atlamak sıze fazla bır sey kazandırmaz. şu an hem maddı hem karıyer olarak olmak ıstedıgım noktanın çok çok ustundeyım ama fırsatım olsa tekrar ögrencı olmak ısterı dert yok tasa yok ödeme derdın yok alacak derdın yok tuvalette bıle hesap kıtap yapar olduk :D Fınalde okuyun gencler o havayı soluyun sonra gözunuzu actıgınızda o yılları cok ararsınız;)
Okusan da okumasan da işsizsin. En azından iş hayatına atılarak tecrübe ve bilgi birikim elde edebiliyorsun. Fakat bu tercih ettiğin bölüme ve mesleğe göre de değişiklik gösterebiliyor. Mesela tip okuyorsan okuman lazım ki doktor olabilesin ama bir bilgisayar mühendisi ( Gerçi Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği eğitimi sadece yazılım ve programlama üzerine veriliyor. Sistem, Network, Güvenlik eğitimi veren üniversite yok. ) üniversite diploması olmadan da iş hayatındaki bilgi ve beceriyle bir yerlere gelebiliyor.
Üniversite okumayan bir dalda ihtisas yapmayan Bim A101 şoka girer ve çeyizine granit efektli tava tencere stoğu yapar bu söylediğim her iki cins içinde geçerli. Biz uzay diyoruz bilim diyoruz ışınlanmanın keşfi diyoruz birileri ısrarla yan gel yat şaban moduna sokuyor ülkemiz gençlerini 👎
Üniversite iş için okunmamalı diyen zengin... Lerine söylüyorum bir insan üniversiteye niye gider? Tabiki meslek öğrenip iş güç sahibi olmak için Lütfen cahil cahil, baba parası yiyerek yorum yapmayın Aklınız alıyor mu hangi insan boşuna gider üniversiteye? İş için okumayacaksa ne için okuyacak karı kız için mi
Piyasa 4 yıl üniversite okuyup 2000 liraya çalışan sığırlarla dolu.. O 4 yılını herhangi bir sanayide çıraklığa verseydi, bugün minimumda 5 bin liraya çalışıyor olacaktı.. Ulan bırak çıraklığı, Burger King'de dahi 4 sene çalışsan, restoran müdürü oluyorsun. İş hayatına devam ederken açıktan okul okuman sana ne kaybedettirecek, bu ne tür bir ahmaklıktır..
Yanlış düşünüyorsunuz, 4 yıl öğretmenlik okuyup özel yerde öğretmenlik yapanla burger kingdeki çalışanın statüsü aynı mı öğretmen olan özel yere girdiğinde asgari ücretle işine başlar ve yavaş yavaş maaşı yükselir ama burger kingdekinin de artar ama dikkat edin aynı statü değil biri meslek sahibi diğeri başkalarının emrinde bunu unutmayın! Yine okuyan her halde karlı çıkıyor.
Gidip tarih okursan dandik bir yerde geleceğin olmaz tabi ondan dolayı iş hayatına atılmak mantıklı olur ancak gidip adam akıllı bir mühendisliktir, tıptır, hukukdur bitirdiğinde sana iş hayatına atılmandan ötesini ''sunabilir''. Sen bunlardan birini bitir işler istediğin gibi olmazsa iş hayatına atılırsın gene ama direk diplomasız çıktın mı yedek planın olmaz o daha kötü.
Profesörden ders almadan mezun oluyor bir çok insan. Topu topu 10 üniversite kaldı ülkemizde onları kazanamadıktan sonra gereksiz hele ki 10 yıllık apartman üniversitelerinden uzak durun. Temelden öğreneceğin bir meslek , sanat üniversiteden daha anlamlı bence
Okuyup ondan sonra iş hayatına atılmak daha iyi çünkü en azından tahsilini bitirmiş oluyorsun. Elinde bir diploman oluyor. İş öyle veya böyle çıkıyor insanın karşısına. Ama bugün ama yarın. Önemli olan o iş görüşmesine gittiğimizde kendimizle alakalı sağlam bilgiler vermek.
İş hayatına atılmak daha mantıklı oku oku insanın ömrü bitiyor we dünya masrafa giriyosun ha okudun bitirdin bide atama işe girme ya da sermaye bulma derdi? hal böyleyken yeteneklerinize göre ya bir kücük esnaflık yapar ya da sosyal sartları iyi bir sirket ya da fabrikaya girip calısmak daha mantıklı
Üniversite okumanın eskisi gibi bir avantajı kalmadı. Eskide üniversite mezunu birini görünce "bak bu üniversite mezunu" derlermiş. Şimdi kime omuz atsan üniversite mezunu. Her il ve ilçe de üniversite var. Fakat iş yok maalesef. Üniversite okumak yerine kurumsal mağazalara girin ve işinizi hakkıyla yapıp yükselmeye çalışın.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Gayet tabii ki ikisi birleştirmek hiçte zor değil buna göre dönüştürülmesi gerekiyor. Bahsettiğim şey açıktan oku git çalış mantığı değil. Örgün okuyup sistemin seni seninde sistemi tamamladığın tam anlamıyla üniversitenin ete kemiğe bürünmüş hali gibi omurgasını tamamlamalı birlikte ayrı düşünülmemeli öğrenci profili silinmelidir okul ve öğrenci tek vücut olmalıdır. Mantıklı düşünülünce böyle bir sistem geliştirmek zor değil.
Sorunun cevabı iki cevaplı neden mi? Üniversitede okuyacağın bölümün iş imkanı var mı yok mu diye bakman gerek o bakımdan okumak iyi, imkanlara bakmadan üniversiteye giden işsiz sayısı hayli fazla olduğu için direk iş hayatına atılmakta mantıklı geliyor.
Okumak her zaman ama her zaman her açıdan iyidir. İş hayatı,, Elin işinde hiç bir zaman ilerlleyemezsin iş yapacaksan kendi işini yapacaksın. Ufak da olsa senin işin olacak ben iş hayatımda bunu öğrendim. Haa okumak, devlet işinde çalışmak tabiki hepsinden iyidir
Her şeyin değişmesi lazım. Üniversite iş için okunmamalı insanlar hem para kazanıp hem üniversitesine gitmeli. Devletin buna olanak sağlaması lazım. İnsanlar hem istediği alanda bilgi sahibi olmalı hem de çalışmak istediği alanda çalışıp para kazanmalı.
Ben ne olursa olsun okuyup o şekilde iş hayatına atılacam demistim ve nitekim öyle oldu. KPSS'den 85 aldım alımlari bekliyorum aynı zamanda özel sektörde de çalışıyorum. Devlet kapısında kendime bir aralık bıraktım diyebiliriz olursa atanırsak Allah Kerim'dır olmazsa öyle takdir etmiştir. Ne yapalım kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz.
Fakülte yi kariyer odaklı kendini geliştirme hedefiyle gidenler daha fklte de iken alanınla ilgili bir işe girişirsen o iş hayatın da alanın da senin bir prestijin olur boş durmazsan fklte kendini geliştireceğin den eminsen iyidir fkt yok ben zorlanırım düşüncesi var sa fklte ye hiç gitmeyip bir meslek sahibi olup araç ev sahibi bir olursun erken emekli olursun bu da bir avantajdır.
İş hayatına katılın ve bir an önce yuvanızı kurun benim gibi yürüyüşe çıkınca beş paralık insanlar yüzünüze bakarken acıyarak bakmasın bugün İstanbul sıcağında koştum şapkayla ve herkes hayret ederek beni izledi çünkü kendileri böyle birşey yapacak kadar tembel değiller
Okumuş olmak için okumamak gerek. Kalifiye meslek okumadiktan sonra bir anlami yok. Gidip en kotu universitede işletme falan okuyacagina iş hayatina atıl daha iyi. Tamam ben de iibf mezunuyum ama sonrasinda daha cok calismam gerekti işe girebilmek için.
Ilk once okumak sonra is hayatina atilmak, ya da okurken kucuk ticaretlerle ugrasmak. Şu an buyuk firmalarda calisan temizlikciler bile universite mezunlari seciliyor. Okumayan adam sorumluluk sahibi degildir, o yuzden bu devirde ayak islerinde calisiyorlar.
İş hayatına atılmak daha mantıklı. Aslında İtalya'da liseden sonra mesleğine rahat rahat geçebiliyorken annem belki Türkiye'de yaparsın işini Üniversite oku demişti. Bir fayda olmadı açıkçası sene kaybetmiş oldum. Ha şu avantajı var, hızlı yükselebiliyorum işimde 😉👍
imkanınız varsa direk iş hayatına girin ve para kazanın eğitiminize açık öğretim den ya da uzaktan eğitimle devam edin derim. memleket de üniversite mezunu işsiz çok Yurtkur kredi borçlarını ödeyemeyen arkadaşlarım bile var. 4 yılınız boşa gitmesin
Biraz genel değilde kendim izerinden cevaplayayım, 1 hafta önce ortaokul whatsapp grubu kurulmuş bende ne yaptıklarını falan sordum okumayıp işe atılanların hepsi iş sahibi arabası falan olmuş biz daha okuyoz
Okul sana ne yapabileceğini öğretir gerisine karışmaz onu yapıp yapmamak senin bileceğin iştir bizde genelde ben bişey yapmadan maaş alsam olmaz mıı mantığı olduğu için en iyisi çalışırken açıktan okumak
Ben 8 yıldır koç gurubun da çalışıyorum forklit opt yum lise terkim fakat benin yaptım ise onlar ça ünü mezunu talip sonuçta çalıştığım şirkete bile iş başı yapamıyorlar bu durumda ünü bitirdin diye iş garantisi yok bu ülkede malesef
İyi bir iş bulabiliyorsan direk iş hayatına atılmak daha mantıklı çünkü iş yok üniversite okuyanlarda işsiz iş garantisi yok okusada okudukları bölüm dışında iş bakıyorlar ne iş bulursalar.
Üniversite okumayı sadece iş kapısı olarak görmek yanlış. Üniversitede gençler kültür kazanırlar, kendilerini tanırlar, Yetişirler. Ben üniversiteyi gereklilik olarak görüyorum.
Cok net mesleki bolumler haric (. Tip insaat muh. Mimar hukuk vs gibi) . Isletme okuyacagina is hayatina atilip disaridan 4 yillik uni. Bitirmek daha akilci sanki su an.
Iyi bir üniversitede iyi bir bolum oluyorsa üniversite okunmalı. Ama gereksiz bir bolum icin zaman harcamaya gerek yok. Is hayatına atılmalılar o durumda.
Herşey sende bitiyo. İşsiz kalacam diye okumamak yapmak kadar aptallık olamaz. Herhangi bir işe girsen en azından diplomam var dersin önceliğin olur. Bugün işsiz kalabilirsin ama yarını kimse bilemez. Sizde sıkı çalışın adam gibi meslek okuyun.
Liseyi bitirdikten sonra objektif oldum, hukuk, tıp gibi para kazandıran bölüm kazanamazdım biliyodum, normal okuyup da 2-3 e iş bulmaya çalışacağıma iş hayatına atıldım şu an gayet mutluyum
Üni eskiden güzeldi şimdi bana saçma geliyor okumak artık düştü 4 yılını veriyorsun ömrün gidiyor para yatıyorsun bir bakıyorsun atama yok boş odnan dolayı okumayın
El alem hep birşey derrr herkes kendince yorumluycak bu soruyu sen hangisini yapmak istiyorsun gerçekten ona bak durumun çerçevesinde milletten etkilenip istemediğin birşeye atılma...
Olay artık öyle değil 1 taşla 7 kuş vurmak varken hala düz mantık okuyup 1 diplomayla yetinmemeli insan Aynı sürede tam 7 diploma almak varken neden 1 taneye bel bağlansın ki.
Zengin koca bulmak cok daha mantikli bileydim asgari ğcrete günde 12 saat hafta da 6 gün çalışacağımı boyle olacağını hiç okumaz zamanında zengin koca bulurdum
Kendini gelistirmeli bence insan. Ama bulunduğumuz bu dönemde okuyan ve okumuyan insanin arasinda pek bir fark kalmadi çünkü o kadar emek veriyorlar ama atanamiyorlar.
En İyi Cevaplar