Reklamcılık okumak istiyorum reklam yazarlığı , tasarımı vs. ama bu mesleğin beni ne kadar ileriye götürüceğini ve iş bulma imkanını bilemiyorum ama yapmak istediğim bir meslek sizce önü açıkmıdır yoksa eşit ağırlık bölümünden başka bir meslek mi seçmeliyim ?
Cevabın nedir?
+1 yılTiyatroculuk önü açık mı diye yapılacak bir şey değildir. Bu küçümsemedir ve yıllarını vermiş olanlara hakarettir. Reklamcılık ise bitmeyecek bir iştir. Reklam yazarlığı için de yaratıcı, toplumu iyi gözlemleyen birisi olman gerekir.
Şunu da eklemek istiyorum, bir işe önü açık mı diye girmeyi kendi adıma doğru bulmuyorum. Yaptığın işte hedefin en iyi olmalı. En iyi olursan eğer kısıtlı bir piyasa varsa bile aranan olursun.11 Yorumla- +1 yıl
Bana da tavsiye versen profilimdrki soruya bakar misin
reklamcılık mesleği ekonomi ve teknoloji ile ilerleyen parlayan bir sektördür son 10 yılda iyice öne çıktı ve önem kazandı hem yaratıcı zeka olacak hemde iyi bir bilgisayar bilgisi photoshop falan bunlar olursa çok iyi ilerleyebilirsin gün olur ajans açıp güzel paralarda kazanmak mümkün firmalar küresel bazda rekabet içinde reklamda en önemlı fark yaratma araçı geleceği olan güzel bir iş kesinlikle.
21 Yorumla- +1 yıl
Sen kazandın mı da bunları söylüyorsun?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 442 cevap paylaştı. dünya reklamla dönüyo ama yaratıcı zeka lazım herkesden farklı düşünmen lazım bilirsin bazı reklamlar çok hoşumuza gider çıkmasını bile bekleriz misal cem yılmazın asvalt ağladı be .. yada indir kardeşim naylon brandoyu :D eğer kendine güveniyosan tavsiye ederim ama yapamıycağın bişeyin peşinden koşma.
21 Yorumla
+1 yılbiz ne hayallerle geldik bu bölüme ama 3. ve özellikle şu son sınıfta stajda aldık boyumuzun ölçüsünü. önü açık geliştirirsen kendini ilerlersin ama sabretmen lazım seni hemen alıp tasarımcı metin yazarı diye koymuyolar baş köşeye yaratıcılık eyvallah işe yarıyo ancak kılıfına uydurmadığın yaratıcılık bir halta yaramıyor. mesleğin güzel yanları var ancak iyi düşün
31 Yorumla- +1 yıl
Tasarımcılık, metin yazarından ziyade konuşmaları ya da görselleri üretme /oluşturma bağımından istiyorum ben bunu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
- Yazar+1 yıl
Değerli kardeşim,
reklamcılığın önü hiç bir zaman kapanmaz ancak göründüğü alanlar yani medyaları değişir.
Benim reklamcılık yaptığım yıllarda televizyon ve gazete çok ön plandaydı. Radyo TRT'nin tekelinde olduğu için kısıtlıydı. Ne zaman özel televizyon kanalları ve radyolar hayatımıza girdi, daha özgür olduk.
Derken açık hava reklamcılığıyla tanıştık. Evet, bilboardların ve otobüs üstü reklamların hayatımıza girişi yaklaşık 30-35 sene öncesidir. Daha sonra onlar çeşitlendi, dijitalleşti. Şimdilerde ise sosyal medya reklamcılığı hayli revaçta.
Bütün bunları niye anlattım, çünkü içerik üretmek, yani reklam fikri bulmak, onu yaratıcı bir forma dönüştürmek her zaman geçerli bir meslek olacak.
Reklam ajanslarının yaratıcı yönetmenleri genellikle metin yazarlığı kökenlidir ve reklamcılığa başlamak için bence en iyi basamaktır.
Ancak reklam yazarlığı her baba yiğidin harcı değildir. Bunun için öncelikle çok okuyan biri olmalısın. Ne bulursan. Sıkı bir genel kültürün olmalı. Tiyatro ve sinema en önemli beslenme alanlarıdır. Dağarcığın ne kadar dolu olursa bir fikir bulmak ve onu geliştirmek o denli kolaydır.
Kısaca tavsiyem çok oku, çok seyret ve çok gez. Seyahat etmek, yeni yerler, yeni insanlar, yeni kültürler keşfetmek büyük bir zenginliktir.
Bu kısıtlı alanda söyleyebileceklerim bunlar.
Sana bol şans ve başarılar dilerim.93 Yorumla- +1 yıl
Ben de istiyorum ama şundan korkuyorum : Ya patron , beni kalitesiz bir ürünün reklamını yapmaua zorlarsa? Ben bunu yaparsan kul hakkı. Her reklamı yapmaktan , yani zorunluluktan ziyade tercih olsun istiyorum. Halkla ilişkiler ve tanıtımı ve onun gibi alanları da bu yüzden istiyorum. Halkla ilişkiler ve tanıtım da irade olduğu kesin.
- +1 yıl
Ayrıca film var, film var. Mesela komedi filmi ile ne kadar geliştirebilirsin kendini, bir bilim adamının biyografisi içeriğiyle bir filmle ne kadar geliştirebilir? Ha ilham vermesi bakımından diyorsanız, orası ayrı.
- 10 ay
@Sorunlukalbim Ben şöyle düşünüyorum. Sen aklındaki fikirleri gerçekleştirmekte ısrarcı olursan ve bunun karşılığını alırsan eğer çok tutan reklamlar olursa patronun kendi bildiğini okumaya değil senin fikirlerine dayalı bir yolda ilerlemeyi tercih eder
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle bu meslekler de tecrübe ve başarı öne çıkar. Örneğin ilk olarak dizilerde başrol vs oyuncu olamazsın figüran olarak katılırsın sondaki zamanlarda ise eğer başarını yüksek olursa oyunculuğa geçersin yani iş bulmak çok zor değil aslında. Önemli olan işi isteyerek yapmakta şimdiden bol şanslar :)
01 Yorumla- +1 yıl
Okudun mu da diyorsun
Başlangıçta resmen sürünüyormuşsun. O kadar çok rekabet varmış ki... Bizim okula bizden mezun reklamcı bir adam meslek tanıtımında dedi ki başlarda bedavaya çalışıyormuşsun, beğenirlerse maaşlı iş teklif ediyorlarmış. :)
02 Yorumla- +1 yıl
Yaratici olursan ne kadar kazaniyrsub acaba
+1 yıl1 tane tanıdığım reklamcı var.Tabiri yerindeyse PARA BABASI.
Bende reklamcılık veya halkla ilişkiler ve pazarlama okuyacam nasipse..24 Yorumla- +1 yıl
aynen hayırlısı
- +1 yıl
E bir de 2500-3000 maaş vs. deniyor.
- 10 ay
@Sorunlukalbim Belki başlangıç içindir
+1 yılTiyatro işi Türkiye de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya artık İnternet üzerinden bile dizi yapıp para kazananlar var Tiyatro sembol olmaktan bile çıktı, Reklamcılık sektörü ise biraz şans işi
01 Yorumla- +1 yıl
Şans işi derken?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yıltv devri bitti sadece yaşlılar ve survivor izleyen salak bir kitle kaldı tv izleyen youtube a yönel insta fenomeni ol
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 726 cevap paylaştı. Ben reklamcılık mezunuyum , bölümü okumanı tavsiye etmem , onun yerine gir bir ajansa 4 sene çalış çok daha iyi bir yere gelirsin
07 Yorumla- +1 yıl
Hâlâ böyle düşünüyor musun ve niye böyle diyorsun?
- +1 yıl
Peki önerebileceğin şeyler var mı?
- +1 yıl
Genel anlamda da olabilir , ben de sağlıkla ilgilenmiyorum artık. Dayanılmaz. Kan falan mesela, bir garip oluyorum.
güzel bi okulu bitirdikten sonra işsiz kalmazsın ama bence çevren olmasını gerektiren bi meslek birde hayalgücü çevren olmadıktan sonra kolay kolay iş bulamazsın diye düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Hâlâ da aynı şeyi düşünüyor musun?
Yaratıcılığın varsa para kazanırsın. Ayrıca mutlu olacağın bir işi hedefle. Yoksa ömür boyu mutsuz olursun. :)
03 Yorumla- +1 yıl
Para kazandıran her meslek mutlu eder ;)
- +1 yıl
Okuyor musun da diyorsun boyle
Reklamcılık her zaman önü acık olan bir meslektir.Ama işi bilmek şart
03 Yorumla- +1 yıl
Reklamcılık okuyor musun da öyle diyorsyb
teknoloji reklamlari sektorunde yonetici konumunda is ve para var, sevgilim calisiyor. ama alt kademelerde durum vahim.
02 Yorumla- +1 yıl
Telefon reklami vs mi yapiolar kotu mu yani
Bu firmada gözünün açık olması lazım Tasarım istiosan çiziminin iyi olması lazım ...
Bence geleceği açık ama Çok yüksek bi Hayal gücü istio kimsenn yapmadığını yapmak lazım...11 Yorumla- +1 yıl
Sen reklamcilik okuyor musun da cevapliyosun
+1 yılsen ne konuşuyorsun kızım. reklam demek günümüz demek. her yerde iş var. reklamlardan sonra devam edecek az sonra...
02 Yorumla- +1 yıl
Okumadan nasil konuşabilirsin ki böyle
+1 yılönü açık yeter ki hayal gücün iyi olsun ve araştırma yetenegin var olsun. ben çok pişmanım zengin olurdum oysa
01 Yorumla- +1 yıl
Okumadan bilemezsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılaç bir youtube kanalı ugraşma eskiden miş onlar artık kolay bu işler
00 Yorumlaiyi bir kabililyet varsa, güzel meslektir.
02 Yorumla- +1 yıl
Okumadan bilemezsin
Naptın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılreklamdan bol ne var herzaman önü açık meslek
02 Yorumla- +1 yıl
Kime gore neye gore. Okul pratiktekaliyo diyen de var
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Reklamcılık ve tiyatroculuk mesleklerinin önü açık mıdır yoksa iş bulmak zor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat