Turgut Yasalar

Uzmanlık Alanı: Yazar

Yönetmen ve Yazar Turgut Yasalar Kimdir?

1975-85 yılları arasında gazetecilik, 1985’ten itibaren çeşitli reklam ajanslarında yöneticilik ve yazarlık yaptı, reklam ve tanıtım filmleri, sinema ve dizi filmler yazdı ve yönetti. Aylık sinema dergisi Antrakt ile haftalık Sinema Gazetesi'nin kurucu ortağı ve yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu.


Deneyimleri

Filmografisi

Yönetmen olarak;

Dönmeyenler (2009-2010) Belgesel

Şeytanın Pabucu (2008) Film

1 Mayıs İlk Dileğimiz (2007) Belgesel

Sis ve Gece (2007) Film

Lise Defteri (2004) TV dizisi

Koltuk Sevdası (2001) TV dizisi

Nisan Yağmuru (2001) TV dizisi

Can Dostum (1999) TV filmi

Leoparın Kuyruğu (1998) Film

Çılgın Bediş (1996) TV dizisi

Yapımcı olarak;

Sis ve Gece (2007) Film

Leoparın Kuyruğu (1998) Film


Senaryo yazarı olarak;

Sis ve Gece (2007) Film

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (2004) TV dizisi

Leoparın Kuyruğu (1998) Film

Ayaşlı ve Kiracıları (1989) Mini TV dizisi

Oyuncu olarak;

Şelale (2001) Film

Kanunun Ötesinde (1992) TV Dizisi

Süpervizör olarak;

Sümela’nın Şifresi: Temel (2011) Film

Moskova’nın Şifresi: Temel (2012) Film


Kitapları;

Ben Bir Dâhiyim Ama Henüz İlk Filmimi Çekmedim (2018 - Karakarga
Yayınları)

Müsait Bir Yerde İnecek Var (2019 - Karakarga Yayınları)

Mutfak Cadısı Yemek Yapmayı Öğreniyor (2019 – İş Bankası Kültür
Yayınları)

Mutfak Cadısı Yaz Tatilinde (2019 – İş Bankası Kültür Yayınları)

Konuşan Köpek Koko 1 – Zultanit Taşı Macerası (2019 – İş Bankası
Kültür Yayınları)

Barış Film Çekiyor (2020 – İş Bankası Kültür Yayınları)

Turgut Yasalar Son Paylaşımlar

Daha fazla detay görebilmek için kaydol ya da giriş yap

2.068 Xper puan
Çok Süper Görüş Sayısı
YÜKLENİYOR...