Güvenilir bir oyunculuk ajansı açmak istiyorum nasıl açabilirim zor bişeymi ne yapmam gerekiyor söylermisiniz?
En İyi Cevaplar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Oyunculuk, Cast Ajansı Nasıl Açılır?
Değerli kardeşim,
kurarsın bir şirket, güzel de bir ad seçersin, bir yer kiralarsın, kapısına da yazarsın: Filanca Cast Ajansı. Oldu da bitti. Ama bu kadar basit mi!
Cast Ajansı Açarken Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Sektörün içinde olmadığını düşünüyorum, yoksa böyle bir soru sormazdın. Elimden geldiğince cevap vereyim. Her niyet eden bir cast ajansı kuramaz, çünkü casting ciddi bir bilgi ve ilişki birikimi işidir. Bu işin okulu yok maalesef. O nedenle usta çırak ilişkileriyle yürür cast direktörlüğü. Önce bir ajansta işe başlarsın ve işin püf noktalarını adım adım öğrenirsin. Ne zaman kendi kanatlarınla uçmak istersin, işte o zaman kendi cast şirketini kurarsın. Tanıdığım bütün cast ajansı sahipleri ve cast direktörleri bu yoldan geçmiştir.
Sadece ilişki biriktirmekle de olmaz. Cast direktörleri senaryo okumayı bilir. Her bir senaryodaki karakterin hikayesini çıkarır ve yapımcıya, yönetmene ona göre oyuncular önerir.
Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama buradaki ajanslara başvur ve işe ilk basamaktan başla.
Son olarak ülkemizin en önemli cast direktörlerinden olan arkadaşım Harika Uygur'un bir kitabını önereyim: Bu rol senin!
Sana bol şans ve başarılar diliyorum.