Bahar eve vardığında kapının esiğinde iki tane siyah kondura ve bahçe kapının önünde eski model siyah Mercedes Olduğunu görür.
Bahar kapıyı çaldığında zayıf siyah sakalı ve siyah takımlı bir adam açmıştı kapıyı.
Adam kucağındaki beyaz kediyi severek “galiba siz Bahar olmalısınız?”
Bahar adamın yüzüne bakarak “ Siz kimsiniz, Ailem nerde?” diye sorduğunda
Adam kucağındaki kediyi severek “adım Kadir ama bana kısaca kara bela diyebilirsin, bu evin yeni sahibiyim ha bide ailen nerde bilmiyorum.
Bahar adamın yüzüne bakarak “Ne…!” dediginde elindeki Pazar arabasını bırakır.
Baharın gözlerinden yaslar adeta gökyüzünden yağmur taneleri düşercesine düşüyordu.
Melisa hanım Baharın omuzuna dokunca “Kızım “diye seslendiğinde bahar sağ eliyle gözlerinden yasları silip arkasına döndüğünde annesine “Anne” diye sarılır “.
“Haydi kızım çıkalım buradan” Melisam Hanım Pazar arabasını alır evin bahçesinden çıkarlar.
Bahar Melisa hanıma “Anne babam ve Abim nerededir “diye sorduğunda Melisa Hanım “Tarlaya gittiler bizde oraya gideceğiz.”
Mert bey ve oğlu Hasan tarlara varırlar. Hasan Mert beye şaşkın bir şekilde bakarak “Baba biz burar tarlara neden geldik. Evimiz onların mı olacak?
Mert bey Oğlu Hasan’a sinirli bir şekilde yüzüne bakarak “yahu sen o kâğıdı imzaladığın gün aklın neredeydi şimdi git su çınar ağacın altına orda sesiz bir şekilde otur annen ve Bahar gelince konuşacağız" der.
Hasan Üzgün bir şekilde babasının dediği çınarın altına gidip sessiz bir şekilde Melisa hanım ve Baharın gelmesini bekler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Değerli kardeşim, yukarıdaki hikayeni okudum. Öncelikle seni bir şeyler yazma cesaretini göstermenden ötürü tebrik ederim ama hemen ilk teşhisimi söyleyeyim, yazım kurallarını bilmiyorsun. Önce bu konuda kendini geliştirmen gerekiyor. Bu da çok okumakla gelişecek bir husus.
Hikaye Yazıyorum, Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?
Doğruyu söylemem gerekirse, kırk yıldır hayatımı yazarak kazanmama rağmen ben bile çok hata yapıyorum. Nedenine gelince... İlk taslak her zaman hatalarla doludur. Zaten yazmak yeniden yazmaktır. İkinci neden olarak da maalesef yazım kurallarımız çok sık değişmekte... O nedenle ben tereddüte düştüğümde Türk Dil Kurumu'nun internet sitesine bakıyorum.
Kütüphanemde pek çok yazım kılavuzu kitabı var ama hepsi eski tarihli. Eline sevdiğin bir yazarın kitabını al ve okurken cümleleri nasıl kurmuş, noktalama işaretlerini nerelerde nasıl kullanmış, diyalog yazarken ne yapmış, ona bak.
Hikaye Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Yukarıda bahsettiklerime ek olarak şunları söyleyebilirim.
Hikaye Yazar Adaylarına Önerebileceğiniz Kitaplar Var mı?
Sana ilk önereceğim kitap Celil Oker'in Genç Yazarlar İçin Hikâye Anlatıcılığı Kılavuzu. Küçücük ama son derece aydınlatıcı bir kitaptır. Geri kalan kitapları sen keşfet lütfen.
Sana yazarlık hayatında bol şans ve başarılar dilerim.