Dün hikaye yazmaya başladım. İnternete mi yüklerim, kitap olarak mı bastırırım yoksa hobi olarak yazmış bulunup da kendime mi saklarım emin değilim. Hikaye de Lila isimli 16 yaşındaki bir genç kızın hayatı anlatılıyor. Annesi yeniden biriyle evlenmek istiyor ve Lila da bu durumdan hoşnut değil. Bu süre zarfında da Lila karakterini birine aşık etmek ve hem tutkulu ve saf aşkı hissettirmek hem de bazı entrikalarla birkaç toxiclik ekleyerek heyecan katmak istiyorum. Sizce daha çok saf sevgi üzerine mi olmalı yoksa toxicliğin de bolca olduğu karmaşık ama tutkulu bir kitap mı olmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Fikirini beğendim.
Aşk üzerinden gitmek istiyorsan dram ve acı da katabilirsin hikayeye. Misal Lila neden annesinin evlenmesini istemiyor? Babası ve annesi ile olan ilişkisini anlatabilirsin, evde ki huzursuzluğu veya mutluluğu, Babasının ani ölümü gibi...
Bunun yanı sıra mutluluğu da katabilirsin, mücadele edilişini. 16 yaşında bir kız cocuğu ergenlik dönemi konu olabilir, okul ve arkadaş ilişkilerini de katabilirsin.
Birine aşık oluyor. O aşkın içinde gizem, tutku, kıskançlık, fedakarlık ve özlem hatta macera da olabilir. Macera açısından şöyle bir şey aklıma geldi; bir yeri geziyorlar ve orada başları belaya giriyor yanlış zamanda yanlış yerde gibi. Polis falan karışıyor iki aile birbirine sinirli...
Toxic ilişkileri de aşk hikayesine katabilirsin. Dengeli olduğu sürece sorun olmaz bence. Ben az veya hiç olmasından yanayım. Tabi herkesin bakış açısı bu durumda farklı olur. Sonuçta gerçek hayata da maalesef toxic ilişkiler var, bu nedenle de dengeli bir şekilde konu olabilir.22 Yorumla
Soran+1 yılÖnerini çok beğendim. Teşekkürler 🌸
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 269,1b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba ve başarılar dilerim öncelikle. İyi bir hikayenin başarısı, okuyucuların karakterlerle empati kurabilmesine ve karakterlerin duygusal, psikolojik veya fiziksel zorluklarla karşı karşıya kalmalarını izlemesine bağlıdır. Okuyucuların hikayenin ana karakterleriyle bağ kurmasını sağlamak, okuyucuların kitabınızı bitirme ihtimalini artırır. Bir hikayenin temelinde genellikle bir çatışma yatar. Bu çatışma, ana karakterlerin karşı karşıya kaldığı zorluklar olabilir ve bu zorluklar hikayenin ilerleyen bölümlerinde çözüme kavuşturulabilir. Okuyucuların hikayenin gidişatını merak etmelerini sağlamak için, hikayenizde bir tür çatışma yaratmanız önerilir. İlgi çekici bir konu seçmek, okuyucuların dikkatini çekebilir. Konu, kurgusal veya gerçekçi olabilir, ancak hikayenizde bir şeyler anlatmanız gerekiyor. Okuyucuların ilgisini çekecek bir konu belirlemeniz önerilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ☺
- +1 yıl
Rica ederim :9
- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence bol acı çekmeli bir aşk hikayesi olsun kolay aşk çabuk biter mutlu sonlu biten fakat bol acı çekmeli bir aşk olsun lütfen birde yazını okumak isterim eğer bir yerde paylaşırsan
017 Yorumla
Soran+1 yılWattpad de paylasmaya basladim🙂 Ama Daha masumane bir hikaye yapmaya calismistim.
- +1 yıl
Wattpad da sayfanın ismi ne eğer sakıncası yoksa
Soran+1 yılSudesiyahseven ☺️
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, mutlaka okuyacağım emeğine sağlık olsun 😊
Soran+1 yılTesekkur ederim 💜
Daha cok baslardayim- +1 yıl
Olsun şimdiden ben ilk okurlarından olmak üzere yerimi adımı listenin başına yazdırayım da ne olur be olmaz 🤭
Soran+1 yılOkudun mu 😅
- +1 yıl
Hayır bloğunu bulamadım ki sana zahmet link atabilir misin bana rica etsem
Soran+1 yıl
Soran+1 yılŞu an sadece 3 bolum var
- +1 yıl
Evet 3 bölüm yazmışsın, sil baştan, yeni baba yeni hayat ve kıskançlık bence gayet başarılı ve cümleler sade ve anlaşılır bir dille yazılmış tebrik ederim seni, yüreğine sağlık, kalemine kuvvet ben çok beğendim şahsen, sadece Lila sedat ile aşk yaşayacaksa eğer Lilanın yanında Sedat ismi yakışmıyor sanki daha güzel bir isim olabilirdi ama tabi bu benim görüşüm :) Ya da yukarıdaki yorumumda dediğim gibi bol acılı ama mutlu sonlu bir aşk hikayesi olabilir demiştim o fikrimi revize edip modifiye ediyorum ve diyorum ki Lila'yı platonik seven bir kişi daha ekle araya :)
Soran+1 yılPekala 🙂 Cok tesekkur ederim. İlk denemem sayilir.. Umarim devamini da baglayabilirim☺️ Bugun bos vakit bulursam aksam yeni bolum gelecek. Begenmene sevindim☺️ Uygulamaya yeni yeni alisiyorum. Sanirim oylama diye bir sey varmis ve bolumun altindaki yildiza basarak yapiliyormus😅 Onu da yapabilir misin? ☺️
- +1 yıl
Rica ederim, bence ilk deneme için gayet başarılı hatta çok başarılı bana kalırsa, bağlayacağından eminim sen bu şekilde ilk deneme olarak bunları dile getirip kaleminin mürekkebi ile birleştirmişsen devamını da getirir bağlarsın hiç şüphem yok :) O zaman akşama yeni bölümü heyecanla bekliyor olacağım insanların yazdıklarını, günlüklerine karaladıklarını, kitaplardaki altı çizili metinleri okumayı çok seviyorum senin bloğunda bir kafa dinleme istasyonu oldu benim için yeni bölümü paylaşyığında haber et ama ;) Evet biri sana yorumda oylama ile ilgili bir şey yazmış bende ne olduğunu bulup oylayacağım merak etme, yazılarının sadece bir editten geçmesi iyi olur :)
Soran+1 yılBilgisayarim yok ve duydugum kadariyla bunu bilgisayarda yaziyorlarmis ve orada da duzeltme varmis. Ben telefonumun not kisminda duzeltmesiz yazmistim. Kabul etmek gerekirse biraz amator 😅 Elimden geldigince dikkat etmeye calisiyorum.. Bu gece ya da yarin gece yeni bolum gelir merak etme☺️ Tekrar tesekkur ederim
- +1 yıl
Anladım, eğer olmazsa ben okurken edit gereken yerleri not alırım ve sana söylerim ya da kendim düzeltilmiş halini sana gönderirim sende bloğunda yeniden yazıklarını revize edip düzenlemesini yaparsın çünkü bu işi baştan sağlam tutmak lazım ki okuyucu da olumsuz bir şey deyip senin yazma şevkini ve umudunu kırmasın hem herkes her bir şeye başlarken önce amatörce başlayıp daha sonra profesyonelliğe doğru yol alır, fikir ve düşüncelere açık olan ayrı bir güzellik bunu da bilmeni isterim 😊
Soran+1 yılDestegin icin tesekkur ederim ama istemiyorum ☺️ Tekrar tekrar ugrastirmak istemem. Zaten cok unlenme niyetinde ya da bunu kitap olarak bastirma niyetinde degilim. Bu uygulama da büyümenin yollarini da pek bilmiyorum. Muhtemelen minik bir kitlem olacak zamanla. O yuzden profesyonellesmesem de olur ama tesekkur ederim🌸
- +1 yıl
Pekala nasıl istersen, zamanla fikrin değişirse katkı sunmak isterim ne de olsa bilime ilime katkı sunmak kadar güzel bir şey olamaz herhalde, tekrardan başarıların daim olsun ☺️
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSaf sevgi üzerine olsa hikayenin devamı gelmez, içinde bir tutam toxiclik olsun, bizler de okuyabilecek miyiz?
15 Yorumla
Soran+1 yılOkumak ister misiniz bilemedim 🙂 Genelde cok kotu ve sarsici seyler tutuyor ya da cinsel seyler. Ben masum aski ele alacaktim :/ Okumak isteyen 5 10 kisi cikarsa anca sanirim 😂
- +1 yıl
Keyifle okurum, şimdi dahi çok merak ettim 😊 Keşke okuma imkanımız olsa 🌸
Soran+1 yılWattpad hesabı açtım 🙂 Kullanıcı adım buradakiyle aynı. Orayı yeni yeni çözüyorum. Kullanıcı adımla aratsan bulabilirsin değil mi? Mesela KS de kullanıcı adıyla aratma yok. Orada varsa eğer, istersen bir bak ☺
- +1 yıl
Teşekkür ederim😊 Hikayenin sonunu merak ediyorum ve okuyacağım 🌸
Soran+1 yılBen tesekkur ederim🌸
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
23Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 718 cevap paylaştı. Chatgpt Türk galiba : ( Lila, annesinin yeniden evlenme planlarından hoşlanmayan 16 yaşındaki bir genç kızdır. Annesi, yeni nişanlısının oğlu olan Jake ile birlikte yaşıyor ve bu durum Lila'yı oldukça rahatsız ediyor. Bir gün, Lila okulda Jake'i görür ve ona aşık olur. Ancak, Jake de Lila'ya karşı bir ilgi duyuyor gibi görünmüyor ve bu Lila'yı üzüyor. Lila, Jake'i etkilemek için bir dizi adım atar, ancak sonuçta başarısız olur. Jake, okulda popüler bir öğrencidir ve Lila, onu etkilemek için onunla aynı ortak arkadaşlara sahip olmaya çalışır. Ancak, bu plan da işe yaramaz ve Lila, Jake'in gerçek duygularını anlamak için onunla konuşmak zorunda kalır. Bir gece, Lila, Jake'in evine gider ve onunla konuşur. Jake, aslında Lila'ya karşı ilgi duyduğunu itiraf eder, ancak annesi ve babası arasındaki gerilim nedeniyle ilişki yaşamalarının zor olacağını söyler. Lila ve Jake, birbirlerine olan hislerini paylaşırken, annesi ve nişanlısı da onları dinlemektedir. Nişanlısı, Lila ve Jake arasındaki ilişkiyi kabul etmeyi reddeder ve Lila'nın annesi onu desteklemek zorunda kalır. Sonunda, Lila ve Jake, birlikte olmak için mücadele ederler ve zorlu süreçlerine rağmen, gerçek aşkı keşfederler. Ancak, aileleri hala onların ilişkisine karşı çıkmaktadır ve Lila, yaşadığı entrikalarla mücadele ederken, saf ve tutkulu aşkını korumak için mücadele etmek zorundadır.
13 Yorumla
Soran+1 yılNedir bu film falan mı? Oradan alıntı yaptığımı falan mı düşündün bilmiyorum ama bu nedir bilmiyorum. Ben kendi hayal gücümde kurguladım bunu. Ayrıca senaryom daha başka. Mesela o çocuk yabancı değil ve ismi Sedat. Ayrıca üvey babamın oğlu değil, öz babamın arkadaşının oğlu. Ayrıca bad boy falan da değil. Oldukça iyi kalpli bir erkek.
Soran+1 yılİlk defa duydum 😅
+1 yılMerhaba Sude
Güzel bir hikâye yazarsın sen sana inanıyorum ben ama sana tavsiyem bu yazacağını sadece sen kendin belirlesen daha doğal ve özgü olur duygu ve düşüncelerini kendin anlatırsan özgüven sorunu yaşamazsın14 Yorumla- +1 yıl
Haksız mıyım Sude
Soran+1 yılHayalimdeki saf aşktan kesitler ekleyeceğim. Biraz da okunsun diye ekstra dram falan. Haklısın elbette 🙂
- +1 yıl
Cansın seviyorum seni
Soran+1 yıl☺️😇💙💜
+1 yılİlk başta sadece yaz çünkü eğer bu bir tutkuya dönerse belki hem kendin için güzel bir uğraş hemde mesleğin olabilir.
Ben yonelimimden dolayı Polisiye romanlar yazıyordum ( roman denemesi desek daha doğru olur )
Kişiliğin en iyi yansıtan ve yazdıkça seni rahatlatan konular üzerine yoğunlaş.
Baktın olmadı " Canım Saolsun en azindan denedim " dersin 😄10 Yorumla
+1 yıl
Olması beklenmeyen bir aşkıda ele alabilirsin. Sonuçta alanın gemiş diye biliyorum.
Çokda aşk konusunda öneride bulunabilecek kadar aşk romanı okumadım ama tek tavsiyem bu olur herhalde. Aksiyon , macera veya Tarih konulu hikaye olsaydı o zaman daha derin yazabilirdim. 🙃
21 Yorumla- +1 yıl
Yanlış yazmışım geniş olcaktı
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Lila nin annesi başka biriyle evli ve kendisini aşık edeceğin bir karakter düşünüyorsan kesinlikle toxic olması gerek başka türlü okutmaz diye düşünüyorum sakin efendi düzgün erkeği gerçek hayatta pek sevmeyenler kitap karakteri olarak hiç sevmezler o sebepten bu hikayede yanan sen oldun lila 😁
11 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅 Off ayni seyi dusundum
- Aşk İlişkileri konusunda 17,3b cevap paylaştı.
+1 yılkonu-anafikir-kihaye örgüsü ve üslup...
bunaları pasta yapar gibi titizlikle bir araya getirebilmelisiniz.
bahsettiğiniz saf sevgi ve toxic lik örgüsünü harmanlayabilirseniz ilginç bir şey ortaya çıkabilir.
illa ki birinden feragat etmeniz gerekmiyor.14 Yorumla
Soran+1 yılSaf sevgiyi ele almak istiyordum ama herkes sıkıcı olur diyor. Sizce iyi birinden mi toxiclik cikmali yoksa baska karakterden mi?
- +1 yıl
olay örgüsünde ters köşe yapmak anlamında iyi birinden olur diyeceğim ama şu var ki, sıkıcı olur diyenler klasik olana alışmış olanlar bence :)
sıkıcı olacak ki sürüklesin :)
Soran+1 yılYaa oyle mi dersin ☺️ Cok tatli ve masum bir ask hikayesi yazmak istemistim.. Ama herkes toxiclik eklememi istiyor off.. Ruh bec3rmeden ask yasatamayacak miyim derken, senin merhem etkili fikrini okumak rahatlatti😅😂
- +1 yıl
ee boşuna bitirmedik edebiyat fakültesini ;)
teşekkür ederim çok nasiksin :)
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılYarı yaşanmışlık yarı da hayalgücü karışımı olan fantastik bilim kurgu karışımı bir tarz sana ve kalemine çok yakışır ama senden ne çıksa yerim daha doğrusu okurum bacım. 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılTövbe bismillah WCXYDDMDHDMDBD
- +1 yıl
Hey maşşallah 😊
Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Saf sevgi her duygudan güçlüdür abisi sen beni yaz...
10 Yorumla
+1 yılBiraz acı , biraz tatlı , biraz engebeli , biraz rahat bir hikaye olması ve bunların yoğurulup harmanlanması gerçekçilik bakımından eserine okurların ilgisini çekebilecek donanımlar katabilir.
00 Yorumla
+1 yılÇok klasik olur. Biraz daha ütopik, sıradışı bir konu yazmalısın. Yine de senin kitabın, senin tercihin ‽
02 Yorumla
Soran+1 yılKonu bu olsa ama başka şeyler de katsam tutar mi sence? Dram, kiskanclik, sinir, ask, seyehat, komedi, macera..
- +1 yıl
Tutabilir ama baya farklı konular olmalı. Mesela kız sevgisinden vazgeçer çünkü vampirdir gibi
+1 yılToksiklik olmasın bütün diziler senaryolar öyle saçma olduğu için izlemiyorum senin de onlardan farkın kalmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılSaf ask ustune mi yazayim
- +1 yıl
Evet bence öyle olmalı
Soran+1 yıl🙂🌸
- +1 yıl
Her yer toksiklerle entrikalarla dolu zaten
benimde yazma kabiliyetim yüksek ama blog sitelerine de yazabilirsin ben baktım da bloglara anlamadım :D elinde imkan varsa kitap yap :)
00 Yorumlaikisi bir arada olsun ama sevgi olacaksa kendi tatlılığın kadar olsun
01 Yorumla
Soran+1 yıl☺️☺️💜
- Aşk İlişkileri konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılaşkı, hisleri yeterince iyi geçireceğini düşünmüyorum olay örgüsü ile insanları çeksen daha doğru
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden geçiremeyeceğimi düsünüyorsun?
- +1 yıl
çünkü ruh hastası olduğunu düşünmüyorum
Soran+1 yılAşk hissini kitaba geçirmek ruh hastalığı belirtisi mi?
Bence karmaşa eklemelisin içine bir de macera eklesen tam olacaktır :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bie karmaşa ve macera? 🙂
Karmaşık gizem uyandıran, tutkulu bir hikaye yazmanı isterdim. Hayal gücüne güveniyorum.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSıkıntılı bir üvey baba süreci ekleyebilirsin mesela.. :))
00 Yorumla
+1 yılSaf başlayıp şeytanca bitsin.
10 YorumlaÇok klişe bir konu
16 Yorumla
Soran+1 yılAma böyle şeyler tutuluyor gibi sanki..
Soran+1 yılSence neler ekleyebilirim?
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bence daha farklı bir senaryo uretmelisin
06 Yorumla
Soran+1 yılKonu bu olsun da detayları mı değiştireyim? Nasıl bir şey önerirsin?
Soran+1 yılHaklisin
Soran+1 yıl🙂🌸
+1 yılArkadaş olabilirmiyiz
09 Yorumla
Soran+1 yıl🙂🌸
Tanisiyor muyuz?- +1 yıl
Mesaj atarsaniz tanirim sizi
Soran+1 yılBir sey danisacaksaniz atayim ama onun disinda pek mesajlasmiyorum uzgunum
- +1 yıl
Sizi çok begendim aslında
Soran+1 yılTakibimde kalabilirsiniz mutlu olurum
- +1 yıl
Sevgilin var mı
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Çok güzel bir hanimsin maşaAllah
Soran+1 yılTesekkürler
+1 yılBremen Mızıkacıları gibi bir şey olsun
00 YorumlaTamamen hayal ürünü mü?
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılAnladım 🙂
Gerçi haklısın da. Aslında entrikası az ve huzur dolu bir hikaye koymak istemiştim. Zaten anne baba boşanmış ve kız da üzgün. Bu dram yeterliydi benim için başta ama yorucu şeyler eklemeyince sıkıcı bulur insanlar. Olabildigince yoruculuk eklemeye calisacagim ama gene de orta da saf seven biri varken tutar mi emin degilim 😅 Lila'nın babasinin arkadasinin oğlu Lila karakterine aşık.- +1 yıl
Bence ailesinden uzun zaman önce ayrılmış, kendi ayakları üzerinde duran gurbetçi bir kadın- kız vs karakterinin oluşturtursan daha çok tutar diye düşünüyorum. Bu kadın aşık olacak ama başka bir yerde başka bir saate.. mesela bazı şeyleri yaşamadan anlatmak çok düşündürür, kafa yorarsın. Biri sorsa şak diye anlatamazsın kimi zaman.. Onun için sana yardımcı olabilirim. gerçek yaşanmış anıları hikayeye aktarabilirsin ama sonuçta sen bunu yaşamadın.:)
+1 yılKaç sayfa
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmem 😅 Yeni yeni yazmaya basladim. 4 bolumden olusuyor suan🙂 Hesabin varsa takip et. Wattpad uygulamasina yukluyorum.
- +1 yıl
Hesabım yok nerden bakabilirim başka
Soran+1 yıl
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri