Mağlum pandemi dönemindeyiz herkes evde olacak evde yapılmak istenilen aktiviteler olacak kitap okumak film izlemek gibi ben kitap okumanın daha yararlı olacağını düşündüm ama şöyle bir sorularım var.
Okuduğumuz kitapların bize daha faydalı olması için kaç sayfa okumalıyım günde ve seslimi okusam daha iyi yoksa sessiz mi? Fark eder mi?
Okuduğumuz kitapların bize daha faydalı olması için kaç sayfa okumalıyım günde ve seslimi okusam daha iyi yoksa sessiz mi? Fark eder mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Değerli kardeşim, kültür çok geniş bir kavram.
Nasıl Kültürlü Olabilirim?
Bütün bunlar insanı bilgili ve kültürlü yapar.
Kültürlü Olmak için Kitap Okumak Yeterli mi?
Her kitap bir dünyadır; yukarıda da belirttiğim gibi sadece kitap okumak insanı hayli geliştirir ama eve kapanıp sadece kitap okumak yeterli midir bilmem. Örneğin Jules Verne, bazı kitaplarını kütüphaneye kapanıp orada okuduğu kitaplar ve onlardan öğrendikleriyle yazmış. İnatçı Kahraman Ağa adlı kitabı İstanbul'da başlar, bütün Karadeniz kıyılarında dolaşır; ama buralara hiç gitmemiştir.
Kültürlü Olmak için Günde Kaç Sayfa Kitap Okumalıyım?
Elbette bir de ihtiyaca göre okumak vardır. Yani bir konuda araştırma yapıyorsan eline kağıt kalem alarak okumak, not tutmak en iyisi. Kimileri, ki ben de öyleyim, kitabın canına okur, satırların altını çizer, yanına notlar alırım. Ama, yok eğer roman okuyorsan böyle bir şey yapmana gerek yok.
Ayrıca kendine bir tür seç; örneğin polisiye. Bu türün iyi örneklerini, nitelikli yazarlarını araştır ve kendine öyle bir okuma programı çıkar. Veya Türk edebiyatanın köşe taşı romanlarını okumak ayrı bir keyif verir. Neyse, sana keyifli okumalar dilerim. Nereden başlarsan başla lütfen...