Bunun, için eğitim gerekli biliyorum. Ama, ben sadece liseyi bitirdim üniversite okumadım. Nasıl, ünlü bir yönetmen olabilirim? Açıktan üniversite okusam yönetmen olabilirmiyim? Küçüklüğümde hep yönetmen olmak istiyordum. Yardımcı, olursanız sevinirim. :)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
1. Okulunu okumalı ya da bu alanda bir kursa gitmelisin.
Üniversite bölümü olarak, “Sinema-Televizyon” ya da “Medya ve İletişim” gibi bölümleri tercih edebilirsin. Peki, üniversiteyi farklı bir bölümde okuyan, ama yönetmen olmak isteyen biri yönetmen olamaz mı? Elbette olur. Bu konuda eğitim almak için İstanbul Film Akademi gibi oluşumların verdiği kurslara yazılabilir, hatta yurt dışında bile eğitim alabilirsin.
2. Bol bol dizi-film izlemelisin.
Yönetmen olma hayalin varsa öncelikle sektöre hâkim olman ve trendlerden haberdar olman gerek. Hem bunları gerçekleştirebilmek hem de ilham alabilmek için ise filmleri, dizileri, klipleri, hatta başarılı kişilerce çekilen videoları izleyebilirsin.
3. Kendi videolarını çekmeyi deneyebilirsin.
Belki bir yerde çalışmaya başladın, belki de henüz eğitim alıyorsun; hiç fark etmez. Kendini geliştirmenin yollarından biri kesinlikle videolar çekmekten geçiyor! Kameranla hatta kameran yoksa cep telefonunla çektiğin videoları kurgulayabilir ve sosyal medya platformlarında oluşturduğun bir profilde ya da online portfolyo sitelerinde paylaşabilirsin. Bu keşfedilmenizi ve iş teklifleri almanı da sağlayabilir.
4. Pes etmeyip hayalinin peşinden koşmalısın.
Yönetmen nasıl olunur, önemli püf noktalarını aktarmaya çalıştım fakat burada çok önemli bir nokta daha var: Pes etmemek! Her hayal gibi bu hayalini de gerçekleştirmek zaman alabilir ya da planladığın şekilde bir ilerleme kaydedemeyebilirsin. Fakat asla kendini geliştirmekten ve hayalinden vazgeçmemelisin.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benimde hayalim yönetmen ya da senarist olmaktı ama çok zor gerçekten yüksek puanlar isteyen bölümler kazanmak çok zor ve yükselmen için baya bir çaba gerek yani hiç ama hiç kolay değil uzun yıllar alan bir iş
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
+1 yılçok olumsuzda düşünmemek gerek olumu da düşünmemek gerek
zor bir alan medya çok geniş bir alanı var aslında ama kolay değil
gerçekten eğitimli ve deneyimli olmak lazım
deneyimli biri sektörde istediği taktirde birçok şeyi yapabilir
paran vardır tecrüben vardır çevren vardır bir tane film çekersin
2 sene sonra o filmi koyar belki de 1 milyon izlenme alırsın
kesin olur diye bir şey yok ama imkansızda değil yılda 600 film çekiliyor
bende RTS bölümündeyim İstanbul Üniversitesine girdim
bende bu alanda başarılı olmak istiyorum ve başaracağımı düşünüyorum
ama bu sektörle ilgili konuşulması gereken çok şey var
bölümün adı RTS diye bu sektör sadece Sinemadan oluşmuyor
Radyosu var Televizyonu var başka alanlarda var
Oyunculuk eğitimi alarak oyunculukta yapabilirsin
ama dediğim gibi bununla ilgili konuşulacak çok konu var
Nasıl yönetmen olurum diyorsan
aklında iyi bir proje olmalı
sonra o projeyi yapmaya tecrüben olmalı
o projeyi yaparken çevren ve paran olmalı
ve son olarak dağıtıma yani insanlar tarafından izlenmeli
böyle söyleyince dışardan kolay gibi gözüküyorda öyle değil
yapan çok yılda 600 film herkes kazanmıyor
ama herkes çok kazanmasa da bu işi hobi olarak yaptıkları için mutlu olanlarda çok
herkes futbolu para kazanmak için oynamıyor mesela aktivite olsun diye oynayanlar çok00 YorumlaOkuma na grek yok sağlam konulu bi kaç kısa film çek festivallere katıl bi kaö ödül alınca yürür gidetsin
00 Yorumla
+1 yıl"Yeri" takip etmen gerekiyor. Türkiye'deki neredeyse bütün yönetmenler oradan çıkma.
00 Yorumla
+1 yılYaratıcı bir yapın var mı? Önce bunu bir tartmalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok zor ve meşakkatli bir şey. Gerçekten istersen zamanla tabi olursun ama inanmak gerekir. Örgün üniversite okusan olmaz mı?
00 YorumlaYaşın çok genç sınavlara hazırlan çok çalış
00 Yorumla
+1 yılciddi isen yardımcı olurum
00 Yorumla
+1 yılBenide başrol yap
00 Yorumla
+1 yılGerekli
00 YorumlaBu devirde zor
00 YorumlaMaşallah maşallah
00 Yorumla
+1 yılHaritaciya git
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Değerli kardeşim, hemen kestirmeden cevap vermek istiyorum.
Nasıl Yönetmen Olunur? Adım Adım Yolları Nelerdir?
Sinema televizyon okullarından birine gir ve burada eğitimini al. Ancak, okullu olmayan, usta çırak ilişkisi içinde yetişmiş pek çok ünlü yönetmen de, hatta, bu yoldan geçmeden film çekip başarılı olanlar da vardır. Eğer okula gitmeyip kendi kendini geliştirmek niyetindeysen sana şunları öneririm:
Bir Yönetmen Adayının Dikkat Etmesi Gereken Şeyler Nelerdir?
Yukarıdaki önerilerim mesleki gelişimini sağlar. Halbuki iyi bir film yönetmeni çok yönlü kişilerdir. Edebiyat, müzik, plastik sanatlar, tarih, sosyoloji, psikoloji alanlarında kendilerini geliştirirler.
Değerli kardeşim, son olarak sana benim yazdığım iki kitabı önereceğim.
Sana yönetmenlik yolunda bol şans ve başarılar dilerim.