Turk dizileri icin soruyorum. ozellikle
Set fotograflarinda ellerinde konusma metinkeri va oluyo.. sozlerine rollerine hazirlaniyolar. Acaba hepsini ezberliyolar mi yoksa biri sozlerini soyluyo mu
Set fotograflarinda ellerinde konusma metinkeri va oluyo.. sozlerine rollerine hazirlaniyolar. Acaba hepsini ezberliyolar mi yoksa biri sozlerini soyluyo mu
Değerli kardeşim, neden bu soruyu sordun, keşke bunu da belirtseydin. Basit bir merak mı yoksa oyuncu olmak istiyorsun? Gelelim sorunun cevabına.
Replik Nasıl Ezberlenir? Kolay Yolları Var mı?
İstenir ki yazar, metnini kaleme alırken bu sorulara cevaplar vermiştir. Benim Ben Bir Dahiyim Ama Henüz İlk Senaryomu Yazmadım adlı kitabımın bir bölümü karakterin inşası üzerine, meraklısına duyurulur.
Dizi ve Film Oyuncuları Repliklerini Her Hafta Nasıl Ezberliyor?
Şimdi gelelim ezber meselesine. Oyuncular, önlerine gelen senaryoları önce baştan sona okur, sonra kendi repliklerinin altını çizer. Ezberleme yöntemlerinden biri diğer replikleri bir başkasının okumasıdır. O yüzden bazı oyuncular, çekime çıkmadan önce karşılıklı diyaloglarını geçer.
Fakat belirtmem gerekir ki, kimi oyuncular şaşırtıcı bir biçimde ezberlerini çok kısa sürede hallederken kimileri hayli zorlanır. Çok eskiden, filmler ve dizilerin sesli çekilmediği dönemlerde yönetmen yardımcıları çekim sırasında oyunculara sufle verirdi ve bu oyuncuların performansını olumsuz etkilerdi. Neyse ki artık tüm diziler ve filmler sesli çekiliyor ve her oyuncu rolünün hakkını vermek için çaba sarf ediyor.
Tsk ederim cevabiniz icjn. merak ettigimden sormustum