Geçenlerde Türkiye' de yapılan bir araştırmanın sonucu üzerine haber yapan bir ulusal kanalın, sokak ropörtajının içeriğinde vatandaşlara sorulan soru; kadın yönetici ile çalışmak mı kolay erkek yönetici ile çalışmak mı?Yanıtlar ilginçti. Soru erkeklere yönetildiğin de onlar kadın yöneticinin daha iyi olduğunu ama bu soru kadına sorulduğunda ise kadınlarda erkek yönetici ile çalışmanın daha iyi olduğu yönünde görüş bildiriyordu😊 tabi burda bunu sormuycam
Sorum şu;
Sence kadın yönetici sayısının artışı çalışma hayatını nasıl etkiler? Senin oyun kime; kadın yönetici mi, erkek yönetici mi ile çalışmak isterdin?
Türkiye'de 6 yöneticiden 1'i kadın. Sence kadın yöneticiyle mi, erkek yöneticiyle mi çalışmak daha iyi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cinsiyet ayrımı yapmam ancak insani değerlere önem veren, adam kayırma vs işlere taviz vermeyen, prensip sahibi bir yöneticiyle birlikte çalışmak isterdim 🌸
erkek yönetici hele ki kadın çalışanlar için daha iyidir... Kadınlar iş hayatında bazı dezavantajlarla karşı karşıyalar; dahası kadının normal doğası da iş hayatına çok uygun değildir. Annelik iç güdüsü kadını aşırı tedbirli yapar. Dahası kadınlar durumu iyi biriyle evlendiklerinde ve/veya anne olduklarında iş hayatından uzaklaşırlar falan filan... bir kadın tüm bu uzaklaştırıcı faktörlere rağmen yükseliyorsa aşırı hırslı olduğu içindir; dolayısıyla iş hayatında yükselen kadınlar abartılı düzeyde acımasız ve yırtıcı olur. Dahası böyle kadınların büyük bölümü iş hayatına öyle sıkı bağlanmıştır ki çoğu ne aile kurabilmiş ne de çocuk sahibi olabilmiştir. Hormonları ise tersini söyler bir taraftan. Dolayısıyla bir de ubu gerginliği yaşarlar. Erkekler ise hem toplumun, hem içüdülerinin zaten kendisine yampasını söylediği şeyi yapar çalışırken. Yükselmek onun aile ve toplum içindeki göreviyle çelişmez aksine onu daha da iyi yapmasını sağlar. Dolayısıyla erkeklerde böyle bir gerginlik doğmaz. Dahası zaten doğasının gereği bir faaliyet olduğu için ve dahi ailesinden atasından dedesinden bunu gördüğü için çalışır ve yükselmek için aşırı bir hırsa ihtiyacı yoktur zira önünde ektra hırsla aşması gereken maddi ve manevi engelle de karşılaşmaz.
İnsanın beynini hala ilkel içgüdüleri zaptediyor olsaydı sen mağarada s. kini avuçluyordun kardeşim, bırak annelik içgüdüsünü hormonları, açıkça de kadınları kendimden aşağı görüyorum diye bir de misojinisini kendince sevimli göstermeye çalışıyor
@simulakrum insan davranışlarının %90'ını ilkel içgüdüleri yönetir... 1 milyon yıllık insanlık tarihinin alt beyne kazıdıklarını bir kaç bin yılda atabileceğini mi zannediyorsun? O dediğin örnek yani mağarada yaşamıyor oluşumuz insanın doğaya karşı kazandığı zaferle ilgilidir. ama bu zaferi yüzbinlerce yıllık bir serüvenin sonunda insanlık tarihi içinde çok kısa bir süre içinde elde edebilmiştir... İnsanoğlu bir sonraki hasat döneminde mahsul az olduğunda bundan 100 yıl öncesine kadar aç kalıp ölüyordu aç; siz neden bahsediyorsunuz? bilmem kaç yüzbin yılın kodlarını son yüzyılda bir takım imkanlar elde edildi diye silmenin mümkün olduğunu düşünüyor olamazsınız... Erkek ve kadın arasında bir dolu farklar vardır. Erkeklerin ve kadınların daha üstün veya zayıf olduğu bir çok konu vardır. Bunlar içinde siz mesela kadınların daha iyi olduğu bir şeyden bahsedecek ve bunu da evrimsel sürece bağlayacak olursanız hiçbir erkek de kalkıp "vay efendim senin asıl niyetin budur şudur" gibi hezeyanlar içine girmez. bu arada başkalarının zihnini okuma iddiasında bulunmadan önce doğru düzgün cümle kurarak, noktalama işaretlerini argo gizleme dışında gerçek işlevlerinde kullanarak düşünceni düzgün şekilde ifade etmeyi öğren. Bu kadarını bile beceremeyen biri olarak bırak erkeği veya kadını dünyadaki herhangi bir varlıktan daha aşağı olmadığını iddia etmen ne kadar gülünç.
Konuyu saptırma, hepimiz hala açlığımızı bastırmaya çalışırız ama sokakta gördüğümüz yere bokumuzu bırakmayız, kızıştığımız anda birbirimizin üzerine atlamayız insanın içgüdüleri üzerinde kontrolü vardır, olmasaydı modern yaşam, gelişen teknoloji, iş hukuku şu elindeki telefon vb hayal olurdu. Demek istediğim tek şey erkeklik hormonu nedense insanı yöneticilikten alıkoymuyor ama kadınların doğurganlığı her boka engel. Neden bu kadar manipülatifsiniz?
Hala noktalama vurmuş aşağılık iması yapmış, senin dediğini kimler yapıyor biliyor musun? Masonlar. Masonların bir kuralı vardır, kadından mason olmaz. Sebep olarak da kadınlar duygusaldır, doğurgandır, annelik içgüdüleriyle hareket eder, sempati besler, strese gelince kırılır ağlar... Yoksa sorsan onlara göre de kadınların da erkeklerin de farklı farklı kulvarlarda madalyaları var ama nedense kadının sınırını belirlemek de erkeğin sınırını belirlemek de erkeğe düşüyor, vay arkadaş! Hayır. Cins cins laf oyunlarıyla gizlemeye çalışma. Açıkça misojinistsin, kadına medeni çağdaş bir toplumda erkeğe verilmesini yeğlediğin işleri, mertebeyi, konumları v. b. layık görmüyorsun. Kadını aşağı ve yetersiz addediyorsun bu kadar.
@simulakrum Öncelikle fikir tartışmasını kişiselleştirmek gibi bir hataya düşmüşsünüz. Burada sizin eleştirebileceğiniz şey cabukisim’in kendisi ve size göre onun kafasındaki asıl fikir değildir. Burada yazılı bir ortamda fikir tartışması yapılıyorsa ancak onun burada yazdıklarını eleştirebilir, ifade ettiklerini çürütebilirsiniz. Siz ise o kişinin yazmadığı şeylere yüklenmişsiniz. Yani çabukisim gerçekten de erkek şovenisti olabilir, kadınları aşağıda görüyor olabilir veya olmayabilir ancak bunu ifade etmediği takdirde bu ne sizi ne de beni alakadar etmez. Burada usul açısından bir kişiselleştirme kapısını siz açmışsınız cabukisim de açtığınız o kapıdan geçip girmiş ve kendisi de kişiselleştirme yapmış. ikisi de yanlış…
@simulakrum Burada yine cabukisim’e cevap verirken onun demedği bzı şeylere cevap vermişsiniz izlenimi doğuyor. Cabukisim burada “kadınlara yöneticilik verilmesin” veya “kadın yöneticilerin karar ve emirlerine uyulmasın” gibi bir önermeyle gelmemiş. Sadece kadınların bu konudaki dezavantajlarından bahsetmiş ve bu dediklerini de evrimsel olarak açıklamış, bir takım içgüdülere bağlamış. İçgüdüler üzerinde kontrol sahibi olmak o içgüdülerin bize sağladığı avantajlar veya karşı karşıya bıraktığı dezavantajları yok saymamızı gerektirmez. Onlar orada durmaya devam eder. Kaldı ki konumuza dönecek olursak zaten “kadınlar yönetici olmalıdır” diye uyulması gereken bir toplumsal veya hukuki kural yok ki insanoğlu bu kurala uymak için içgüdüsel yanlarını baskılasın kontrol uygulasın?
2-(ilk mesajın devamı) İçeriğe gelecek olursak. İnsanoğlunun içgüdüleri üzerinde ve yüzbinlerce yıldır alt beyinde biriktirdiği ve kuşaktan kuşağa genetik yolla aktardıkları üzerinde bir takım kontrolleri vardır. Bunu zaten kimse inkar etmiyor. Cabukisim de “böyle bir kontrol yoktur” demiyor ki ona bu kontrolü cevaiye yazmışsınız? Evet böyle bir kontrol vardır ama bu kontrol beşeriyetin yani toplumun o çağın koşulları çerçevesinde oluşturduğu kurallara (sadece yazılı değil ahlak, gelenek, örf gibi kurallar da dahil) uymak için bu kontrolü uygular ve alt beyinin yani İd’in taleplerine gem vurur. İçgüdülerimize gem vuruyor olmamız onların artık önemlerini kaybettiği anlamına gelmez ve hatta davranışlarımızın büyük bölümüne içgüdülerin hükmettiği gerçeğini de ortadan kaldırmaz. Neden derseniz hayatta çok fazla kural var gibi görünse de o kadar kuralın haricinde sonsuz sayıda davranış olasılığı kurala tabi değildir. Yani bize kalmayan kurllrla mecbur tutulduklarımızın yanında herhangi bir kurala tabi olmayan şeylerin sayısı kat be kat fazladır.
@simulakrum (4. bölüm) Bakın size bir örnek vereyim. Size yakın söylemleri olan bir okul arkadaşım vardı. Uzun yıllar önce kız avukatlık yapıyordu. Öyle toplumun geleneksel ve tutucu değerleriyle hiç de uyumlu biri değildi. Evlendi. Çocuğu oldu. Çocuk doğduğu gün “ofisi kapatıyorum, işi de bırakıyorum Ahmet çalışsın bize baksın” dedi. Ahmet öyle rahat paza kazanan zengin biri değildi hem de. Ama kıza “hayır sen de çalışmaya kariyerini yükseltmeye mecbursun” diyen ve annelik etkisini bastırmasını sağlayan bir kural var mıydı hayır yok; peki kocasına “eşin çalışmıyorsa ona bakmak zorundasın” diyen bir kural var mı? Evet var; dahası Ahmetin içgüdüleri de kendisini buna mecbur hissetmesini sağlıyor. Evet, kız dediğini yaptı ofisi kapadı ve işi de bıraktı. Ahmet de tek başına o yükü yüklendi. Peki çok mu garip bir hikaye? Çok mu aykırı yaşadığımız gerçekliklere? Peki tam tersi olabilir miydi. Yani Ahmet "ben babayım çocuğuma bakayım özlem çalışsın bana baksın" diyebilir miydi? böyle bir şeyin yaygın örnekleri var mı? Hayır. Öncelikle Ahmette ona bunu söyletecek bir hormon yok? Dahası evet ahmette bir hormonal dengesizlik olsa ve bunu dese o zaman bu kez toplumsal kurallar devreye girer ve "sen ne biçim erkeksin, ne saçmalıyorsun" der; ve hatta hukuk kuralları bile ona yaptırım getirir. Dolayısıyla böyle bir şey yapmasına hormonları da, gerektiğinde o hormonları kontrol etmesini gerektirecek kurallar da onu engelliyor.
Bu anket ters psikoloji tezim ile ilgili düşündüklerimi doğruluyor. Genelde karşı cins diğer cinse daha iyi davranır. Erkek siyasetçilerin en büyük erkek düşmanı olmaları ve kadını üstün tutmaları da burdan kaynaklanır. Mesela erkek hakkı savunan erkek siyasetçi pek göremezsiniz. Hep kadınlar, kadınlar ve kadınlar. Ben siyasette kesinlikle kadınların yönetmesinden yanayım. Hatta daha da ileriye gideyim, parti başkanlarının kadın olmasından yanayım bütün partilerin. İş yeri yönetme ile ilgili ise erkek/kadın farketmez. Yeter ki anlayışlı, kibar, medeni bir yönetici olsun. Ben normal kimsenin emri altında çalışmam, çalışmak istemem. Ama yönetici ile aram iyiyse, arkadaş gibi isek olabilir, çalışırım. Daha önce böyle yerlerde çalıştım. Erkek yöneticim de oldu, kadın yöneticim de. Gayet normal bir şey.
Kadın yöneticilerle de çalışan firmalar sadece erkek yöneticilerle çalışan firmalara göre daha yüksek performans gösteriyormuş.
O yanıtları verirken profesyonel düşünmek yerine içgüdüsel davranmışlardır diye düşünüyorum.
Bence cinsiyet ayrımına hiçbir şekilde yer verilmeyen ve kadının yükselmesine engel olmayan bir şirkette çalışmak daha önemli, bu durumda yöneticinin kadın veya erkek olmasının önemi yok.
Bu cinsiyete değil bence kişiliğe bağlı bir durum ama bana denk gelenler arasında erkek yönetici de daha rahattim çünkü herşeyi kendime göre ayarlardim düzen oturturdum ama kadın olunca herşeye müdahele arttı rahatlık seviyem minimuma indi benim gözlemim bu şekilde ama insani değerler daha önemli
Yani ben kadın bir yönetici olsun isterdim. Hani rahatlık bakımından veyahutta daha samimi olmak açısından hemcinsin güzel bir seçim bence. Tabi işini iyi yaptığı sürece
Objektif olarak bakılırsa bence erkek yönetici olması gerek. Çünkü kadınlar erkeklere de acımasız olabiliyorlar. Erkekler yine biraz daha şefkatli kalıyorlar. bir kadın özel hayatını işle karıştırabilir ama erkek için aynı şeyleri soyleyemiycem bence erkekler yönetici olarak kalmaları gerek. Evlilikte de böyledir. Kadınlar duygusal yapıları yüzünden ani bir kararla yuvayı dağıtabilir. Gibi...
Adaletli bir yönetim olduktan sonra, kadın/ erkek farketmez. İşçinin hakkını koruyan, ay sonuna kadar çalıştırıp maaş zamanı geldiğinde oflayıp/ puflamayan iş veren ya da yöneten en idealidir 😊
Ben iyi bir yöneticiyim ama kadınlar genelde fazla titiz olur ve can sıkıcı olabilirler. Ama bizde eşim o görevi ziyadesiyle üstlendiği için ben daha rahatım ona göre. Paniğim kendime.
Kadınlar gücü eline aldığı vakit sorun cıkabiliyor. Hepsi değil belki ama büyük çoğunluğu böyle. Ailevi sorunlarını işe ve çalışanlara fazlasıyla yansıtıyorlar. Benim için kadın ya da erkek olması farketmezdi, söyle tonton sevimli olması yeter.
Kesinlikle kadın yönetici ile çalışmak isterdim. Daha uysal, duygusal olduklarından empatiyle yaklaşmaktalar. Anlayışlılar her şeyden öte. Ve bir yöneticinin duygusal zekasının üst düzeyde olması gerek.
ikisiyle de çalıştım ve şunu gördüm ki kadın yöneticiyle çalışmak daha keyifli. bilmiyorum belki benim yöneticim özelindedir bu ama kadın yönetici olunca ortam daha keyifli daha eğlenceli oluyor.
Yönetici sınıfı taşıyıp işini egosuz ve ne yaptığını bilenle çalışmak daha iyi... cinsiyetçimizi kenara bırakıp biraz bilgilenseniz, birazda ilerleseniz keşke ya..
Disiplin ve yaratıcılik bakımından kadınlar 1-0 öndedir ancak iş azmi ve devamlılık konusunda erkekler bu kez öndedir. Erkek mi , kadın mı? Klişesi yerine , erkek yönetsin , kadın ise ona yardım etsin derim.
Gücü bulan kadınlar kibirli olabiliyor ve karşısındakileri ezmekten zevk alabiliyor. Yani bir çok bildiğim kadın böyle. Erkeklerde de var böyle olan. Önce insanlık diyorum.
kadınlar cadaloz olur. evet dunyayı kadın yonetsın tarafındayım ama basımda bır kadın yonetıcı ıstemezdım. ego tatmını yapıcaz dıye herturlu cadılıgı yapıyorlar
Yorumlara bak alayı kadının bırak yöneticiliğini çalışmasından rahatsız, bahane olarak da yok doğurganlık, yok din, yok yakışmıyor sapıtıyorlar, elimi kaldıramadığımdan istediğimi yaptıramıyorum saymış gitmişler. Bir yandan da evi biz geçindiriyoruz bunlar hazır yiyor diye sızlanıyordur bunlar. Bir yandan kadın askerlik yapmıyor, çalışmak zorunda değil ataerki kadına sorumluk vermiyor diye ağlayıp bir yandan da kadının sosyal ve ekonomik eşitlik istemesine karşı çıkmak, konumuna haset etmek olmaz kardeşim, çelişkidir, oksimorondur; ters mıknatıslanma yapar.
Kesinlikle, rapor aldın diyelim hemen bel altı vuruyorlar, part time çalışırken haftalığımı alamayıp itiraz ettiğimde bana "özel günündeki tribini işe taşıma" diyeni bile gördüm
bence erkek yeri geldiği zaman laf sokabilirsin kadın yönetici hertürlü muhabbetı yapar sonra laf sokarsın yedıremez muhabbetı namus muhabbetine çevirir kocası gelır oğlu gelir ama erkekte gerektirğinde başşak kebabı yapabilirsin
Gercek su ki gercekten isyerinde calisip kadin yoneticisi olan kadinlar bile genelde erkek yonetici istiyor. Kadinlar ellerine guc ve yonetim gectiginde bayagi cirkin varliklar oluyorlar maglesef.
Hayır liseden beri çalışıyorum ve insanı yöneticilikten alıkoyan tek özellik maymun iştahlılıktır, tembeller bile iyi vekillerle kıvırır bu işi, ezberden konuşan sensin kendi yorumunu tekrarlamışsın zaten
Ben her anlamda beni kadının yönetmesini seviyorum. İş konusunda da kadınlar bence erkeklerden daha başarılı. Partorumun kadın olmasını isterdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bazı kadınlar bereketsiz ve erkek düşmanı. özellikle erkekleri işe almıyorlar. askerede gitmiyorlar o ne ala ! biz askere gittik geldik işsiziz. eşitlik istiyoruz !
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erkek çünkü istediğin gibi kavga edip sonra sinirlerim bozuktu diye diyebiliyorsun ama kadına diyemiyorsun sen kendi derdini anlatsanda o aslında bildigini okumaktan başka bir şey yaptığı yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Cinsiyet ayrımcılığı yapan bayan bir yöneticiyle çalışmam Ayrılırım Nitekim istifa etmiştim
@mutantnproud kac tane kadin lider varda erkekler ile kiyas yapiyorsun? Iyi lider olmus olsaidiler daha cok kadin lider olmazmiydi. Siz gidin tirnaklariniza oje sürün oyali boyali etrafta gezinin. Kadin lidermis.
@ιηεғғεcтιvεмαη Kim olduğunu ve ne zaman engellediğimi bile bilmiyorum. Bu sitede cinsiyet eşitliği konusunda tartıştığım herkes hafızamda az da olsa yer kaplarken sana dair hiçbir şey yok. Kırıldıysan özür dilerim ama büyütme bence :d
@ιηεғғεcтιvεмαη Ateist Türk erkek mağduriyeti postunda bunun sebebi de ataerki manipüle etme sorunun kaynağını hedef göster dediğim için beni yorum yapar yapmaz engellemiş, valla iki banım var ikisini de misojinistlerden aldım ben, daha hiç banlamadım. Siz kırıksınız, komplekslisiniz oğlum
En İyi Cevaplar