1 sa

30 yaşından sonra Muay Thai gibi adrenalin dolu zıplamalı sporlar yapılmaz mı?

Ben 28 yaşında çok kısa süre Muay Thai'ye gittim sonra bir yakınımın hastalığı olunca her gece acile gitmekten bıraktım. Şimdi birkaç ders boks dersi aldım ama beni tatmin etmiyor evet ayak hareketleri el koordinasyonu falan gerçekten sağlam bir disiplin ama sonuçta iki ayağımızın üstündeyiz hocanın övmekle bitiremediği o ayak hareketleri sonuçta adım atılarak yapılıyor. Atlamalı, zıplamalı, taklalı, düşmeli kalkmalı olmayan her spordan aşırı sıkılıyorum.. Bir ara pedal gittik onu da bıraktım. 30 yaş sonrası hiçbir spor bana hitap etmiyor. Ruhumun hitap ettiği sporları da 30 yaş bedeni hitap etmez. Ben 6 ders Muay Thai yaptım sadece 3 hafta boku gibi ter, çekimine karşı konulmayan spor aşırı özgürlük dışı hissettirdi. Gençliğinde Muay Thai yapan biri bazen ayağını sadece adım (hareket) olarak kullanıp tatmin olabiliyor. Ayrıca ben sporu sağlık için değil adrenalin için yapılmasından yanayım. Boks gibi ayağın yerden kalkmadığı ellerimiz dışında darbe olacak vücudumuzun başka yerini kullanmadığımız spor bana hitap etmiyor çılgınlık yok. Haftada 2-3 gün salonda vücudumun sınırlarını göremeyeceğim sporlar yapılmaz mı?

Güncellemeler
1 sa
Sonuçta boksu çapra bağı kopup ameliyat olmuş olanlar bile yapabiliyor. Muay th gibi çelik gibi sağlam, ve aşırı esnek ekklem iatemiyoe. Bwn ana odaklı yaçamayı sevşyorum ama sağlık falan demeyin. Boks giibi ayağımın yerden beş santinden fazla yukarı kaşkmadığı sğoeu yapıp 100 yalına kadar yaşamayı ne yapayım
30 yaşından sonra Muay Thai gibi adrenalin dolu zıplamalı sporlar yapılmaz mı?