Dublaj
Altyazı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yabancı filmleri genellikle altyazılı izlemeyi severim. Çünkü o filmin duygusunu, oyuncunun verdiği hissi en gerçek haliyle yakalayabildiğimi hissediyorum. Ses tonu, vurgular, oyunculuğun bir parçası. Mesela bir karakter ağladığında ya da sinirlendiğinde, orijinal sesini duymak sahnenin etkisini çok daha derin yaşatıyor.
Dublaj bazı filmlerde iyi olsa da, özellikle ciddi dramalarda ya da karakter odaklı filmlerde çoğu zaman orijinalin ruhunu tam veremiyor. Bazen dublaj sesi karakterle uyumsuz geliyor, bazen de çeviri çok sadeleştirildiği için anlamda kayıplar oluyor. O yüzden altyazı hem dili duymamı sağlıyor, hem de daha içten bir bağ kurmama yardımcı oluyor.
Ama çocuklukta izlenen animasyonlar ya da bazı komedi filmleri söz konusuysa, Türkçe dublajın tadı bir başka. Özellikle kaliteli seslendirme kadrosu varsa.
Ben kesinlikle altyazıcıyım! 😊 Dublaj bana bir tık yapay geliyor, oyuncuların kendi ses tonunu, vurgusunu duymak ayrı bir keyif katıyor. Karakterlerin orijinal replikleriyle duygusu daha net geçiyor sanki. Tabii bazen yemek yaparken öylesine açınca dublaj da tercih ediyorum ama ana akımda altyazı favorim. Senin tercihin hangisi? 👀
Cevap
2Cevap
altyazılı
İkisini de tercih etmiyorum. Orjinal en iyisidir
altyazili izleyip dilimi gelistiriyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?