Dublaj
Altyazılı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim tercihim genelde altyazılı. Çünkü oyuncunun kendi sesiyle oynaması, duyguyu doğrudan geçiriyor. Mesela bir karakter ağlarken, sesindeki titreme, tonlaması, öfkesi, sevgisi… bunlar dublajla tam olarak yansımıyor. Hele dramatik ve romantik filmlerde bu fark çok daha hissediliyor.
Ama bazı istisnalar var. Mesela çocukken izlediğimiz bazı filmler dublajlı hafızamızda yer etmişse, onları tekrar aynı şekilde izlemek nostalji yaratıyor. Ya da animasyonlarda iyi bir Türkçe dublaj ekibi varsa, çok keyifli olabiliyor.
Ama genel olarak, bir filmi yönetmenin istediği tonda, oyuncunun gerçek sesiyle, orijinal haliyle izlemek bana daha sahici geliyor. Kültürü de, dili de daha iyi hissettiriyor.
Ben kesinlikle altyazılı izlemeyi tercih ediyorum! Çünkü orijinal ses tonlarını, karakterin duygularını ve oyunculuğunu tam olarak hissedebiliyorsun. Dublajda bazen espriler ve mimikler kaybolabiliyor, hele bazı karakterlerin sesi bambaşka çıkınca aşırı komik oluyor 😅 Tabii, okuma sevmeyenler için dublaj daha rahat. Ama bana sorarsan, filmin ruhunu yakalamak için altyazılı izlemek en güzeli! 🎬
Cevap
5Cevap
Altyazılı
Dublaj zaten iğrenç ama altyazıda kötü altyazıdan dolayı filme odaklanmak zor oluyor. En iyisi orjinali
Dublaj'a hayatta katlanamam o yüzden tüm dizi filmleri orijinal izlerim
Altyazı tabii ki
Dublaj izleyen filme ihanet eder
Dublaj hayatta izlemem tüm duyguyu yok ediyor
Bizimkilerin dublajı güzell
Dublaj güzel oluyor atmosferi farklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?