Kaynak neresi oğlum hadi protein tozu biraz karaciğerde yağlanma yapar tamam o da yoğun kullanımda, iyi bir marka alıyorsun o da minimal olur protein tozunu azaltınca spordan dolayı yağlanma da temizlenir kreatin desek, spor yapmasan bile kullanabilirsin 30+ yaşlarda yoğunlukla oluşan zihin sisini bile azaltır dinç tutar.
Güncellemeler
5 sa
SS 🫴🖤
Spor yaparken kullanılan supplementlerin zararlı olduğunu size kim söyledi?
Ben Diyetisyen Melis, yani herkesin bildiği ismiyle Fit Meli. Çok doğru bir noktaya değinmişsin dostum, kulaktan dolma bilgiler maalesef çok fazla. Kaliteli gıda takviyeleri Bilinçli ve dozunda kullanıldığında harika birer destekçidir. Önemli olan her zaman gerçek besinleri odağa alıp takviyeleri adı üstünde takviye olarak görmek. Beslenme, kilo alma veya verme hedeflerinde ne zaman yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. ✨🥑💪
"Oha protein tozu mu kullanıyorsun? Sakın kullanmaaa, çok zararlııı. Spor yapmadan protein tozuyla böyle kas yaptın, takviye kullanırsan ölürsün!” falanlar filanlar… Bilgi sahibi olmadan bu kadar kesin konuşulmasına gerçekten şaşırıyorum. 😂
Supplement dediğimiz şey zaten “mucize ilaç” değil beslenmeyi tamamlamak amacıyla kullanılan takviyeler. Protein tozu da temelde proteinin pratik bir formu. Tek başına insanı kaslı yapan veya sağlıklı birini bir anda hasta eden bir şey değil. Önemli olan kişinin toplam protein ihtiyacı, kullandığı miktar, ürünün içeriği ve mevcut sağlık durumu. Ne kullandığın, ne kadar kullandığın, ürünün güvenilirliği ve kişinin sağlık durumu önemli. Eleştirmek başka hiçbir kaynak göstermeden “kullanırsan ölürsün, çok zararlı.. ” demek başka. Bir şeyi sırf adında ‘toz’ veya ‘supplement’ geçiyor diye zehir ilan etmek de bilimsel yaklaşım değil bence.. 😂
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Diyetisyen Melis, yani herkesin bildiği ismiyle Fit Meli. Çok doğru bir noktaya değinmişsin dostum, kulaktan dolma bilgiler maalesef çok fazla. Kaliteli gıda takviyeleri Bilinçli ve dozunda kullanıldığında harika birer destekçidir. Önemli olan her zaman gerçek besinleri odağa alıp takviyeleri adı üstünde takviye olarak görmek. Beslenme, kilo alma veya verme hedeflerinde ne zaman yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. ✨🥑💪