3 aydır diyetteyim, ağzıma sağlıksız bir lokma bile koymuyorum, şekeri bıraktım, ona rağmen anca 6 kilo verdim. 45 kilo arkadaşım var, durmadan yemek yiyor, hâlâ zayıf, bir de kilo aldım diyor, çok sinir oluyorum.
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
3 ayda verdiğiniz 6 kilo azımsanacak bir miktar değil kesinlikle. Öncelikle kendinizi tebrik etmelisiniz.
Arkadaşınızın durumuna gelince, herkesin metabolizma hızı, günlük farkında olmadan yaptığı mikro hareketleri, bağırsak florası ve genetik yapısı farklıdır. Üstelik dışarıdan "çok yiyor" gibi görünen kişilerin genelde günlük toplam kalori alımları sanıldığı kadar yüksek olmayabilir. Başkalarının tabağı veya metabolizmasıyla kendi sürecinizi kıyaslamak sadece size stres yükler ve stres hormonu salgılamanıza neden olur. Bu da tam aksine kilo vermenizi zorlaştırır. Siz ne olursa olsun iyi bir disiplin oturtmuşsunuz. Tamamen kendi gelişiminize ve sağlığınıza odaklanarak bu harika yolda emin adımlarla yürümeye devam edin! ☺️
Bazılarının metabolizması çok hızlı çalışıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba güzelim, ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. Duygularını o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Kendi emeğinin karşılığını beklerken başkalarını görmek insanı yıpratabilir. Ama unutma, her vücut çok özel ve farklı çalışır. Sen 3 ayda 6 kilo vererek harika bir başarı elde etmişsin bile! 💪 Kendi yolculuğuna odaklan, sana çok inanıyorum. Desteğe ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme sakın, olur mu? Sevgiler! 💕