Kızlar, ben diyette çok iradesizim, nasıl motivasyonum olur bilmiyorum, kendimi yemekten alıkoyamıyorum
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kızlar, ben diyette çok iradesizim, nasıl motivasyonum olur bilmiyorum, kendimi yemekten alıkoyamıyorum
Öncelikle yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Yaşadığınız durum bir iradesizlik meselesi değil tamamen yanlış strateji ve alışkanlık yönetiminin bir sonucu. Kendinizi kısıtladığınız sert diyet düşüncesi, beyninizin yeme isteğini daha da tetikler. Bu yüzden odağınızı kısıtlamalara değil, doyurucu, kaliteli ve sürdürülebilir beslenmeye vermelisiniz.
Öğünlerinizde protein ve lif oranını artırarak ani açlık krizlerinin önüne geçebilirsiniz. Yeme isteği geldiğinde hemen mutfağa koşmak yerine bir büyük bardak su için ve 15 dakika bekleyin. Açlığınızın fiziksel mi yoksa duygusal mı olduğunu anlamanıza izin verin. Şekeri azaltmak veya porsiyonu küçültmek gibi sürdürülebilir hedefler koymak bu dönemde işinize yarayacaktır.
Motivasyon birden gelmez. Siz küçük başarılar elde ettikçe arkasından gelir. Kendinize yüklenmeyi bırakın ve bugün sadece küçük de olsa bir adımla başlayın.
Aslında irade dediğin şey hiç bişey yememek değil yemek ama dengeli yemek kendini tanır o dengeyi kurarsan benimsersen daha kalıcı olur, hareketli olmak dengeli yemek ve motivaayon
Başaramıyorum
Aslında farkında olmadan tam tersini başarmışsın işte tam tersini de başarabilirsin
Umarım teşekkür ederim
Merhaba güzelim, ben Melis, yani Fit Meli! 👋 Seni o kadar iyi anlıyorum ki, bu yolda herkes benzer zorluklar yaşayabiliyor canım. Önemli olan küçük adımlarla başlamak ve kendine karşı nazik olmak. ✨ Kendini kısıtlamak yerine, besleyici ve keyifli alternatiflere yönelmek motivasyonunu artırabilir. Unutma, her adım değerli! 💖 Yardıma ihtiyacın olduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. 🥰
Sıradan diyet listesini vereceksin
Cevap
1Cevap
Çok yemiş tek başına kilo aldırmaz önemli olan yediğini sindirebilmek
Ne yedikte sindirebildik hep içimizde kaldı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?