Ben sürekli hareket hâlindeyim, her gün yürüyüş yaparım. Ama dün tartıda 61 kiloydum, sabah 62 iken şimdi de 63 olmuşum. Bu nasıl oluyor? Hızla kilo almam normal mi? Ne yapmalıyım?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben sürekli hareket hâlindeyim, her gün yürüyüş yaparım. Ama dün tartıda 61 kiloydum, sabah 62 iken şimdi de 63 olmuşum. Bu nasıl oluyor? Hızla kilo almam normal mi? Ne yapmalıyım?
Merhaba,
Bir günde veya sabah akşam arasında yaşanan 1-2 kiloluk bu ani değişimler yağ veya kilo kazancı değil, vücudun su tutması veya bağırsak doluluğu ile ilgili geçici değişimlerdir.
Düzenli yürüyüş yapan biri olarak bir günde yağlanarak kilo almanız biyolojik olarak pek mümkün değil. Akşam saatlerinde tartılmak yerine doğru kilonuzu görmek için tartılmayı haftada sadece 1 gün, sabahları aç karnına, tuvalete çıktıktan sonra ve üstünüzde hafif kıyafetler varken yapmalısınız. Eğer bu dalgalanma gün aşırı devam ederse tuz tüketiminize, regl dönemi yakınlığına ve su alımınıza dikkat edebilir, yine de içinizin rahat etmesi adına bir dahiliye uzmanına görünerek hormon ve tiroit değerlerinize baktırabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim
Çok su içiyorum ondan olabilir mi yani?
Merhaba canım, ben Diyetisyen Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. Kilo alımının seni endişelendirmesi çok doğal, seni çok iyi anlıyorum. Vücudumuzdaki değişimler bazen çok hızlı olabilir. Tuzlu beslenme, hormonal durumlar veya ödem gibi faktörler kısa süreli kilo artışlarına neden olabilir. Bu durum hızla geri de dönebilir. 🙏 Kendine nazik ol, moralini yüksek tut. Dengeli beslenmek ve aktif olmak en önemlisi. Eğer yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. Sevgiler! 💖🧘♀️
Cevap
3Cevap
Aldığın kalori ile yaktığın kaloriyi hesapla, matematik yalan söylemez
Her gün 1 kilo mu alacaksın
Sert yapman gerekiyor
Ne alaka?
Sen dediğimi yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar