Arkadaşlaar önerilerinizi bekliyorum farklı ve hızlı kilo verdirecek sırlarınızı istiyorum çok su iç 1 saat yürü gibisinden şeyler olmasın lütfen (bunlar bildiğim ve yaptığım şeyler) mesela ne yesem iştahım kapanır falan
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlaar önerilerinizi bekliyorum farklı ve hızlı kilo verdirecek sırlarınızı istiyorum çok su iç 1 saat yürü gibisinden şeyler olmasın lütfen (bunlar bildiğim ve yaptığım şeyler) mesela ne yesem iştahım kapanır falan
Cevap
8Cevap
Boğazına hakim ol kıçını da kaldır her türlü verirsin özel bir rahatsızlığın yoksa
Pcosum var… zaten hareketli bir hayatım var günlük 1 saat yürüyorum ama insülin direnci ve duygusal açlım sürekli abur cubur yemeye itiyor beni iştahım hep açık
Diyetüne sadık kalabilen veya uzun bir zamanı olan biri değilim o yüzden hemen kilo vermek istiyorum daha önce de 3 ayda 10 kg verdiğimi hatırlıyorum (evet sağlıksızdı) ama o kadar dirençli değilim artık bişey yemeden duramıyorum. 155-54 kg
yaşını tam bilmesem de ortalama 20-25 yaşlarında genç bir kadın olduğunu varsayarak; Boyuna göre kilon aslında tamamen sağlıklı ve normal (22.5). sağlıklı ve kas kaybetmeden yağ yakabilmen için Günlük ihtiyacından 200-300 kalori kısarak 1400 kalori civarında bir tüketim yapman lazım.
Kahvaltı
2 adet haşlanmış yumurta (veya az yağlı tavada omlet)
1 dilim süzme peynir veya beyaz peynir (yaklaşık 30g)
Bolca salatalık, domates, maydanoz
1 dilim tam buğday ekmeği (normal ekmekleri tavsiye etmem)
5-6 adet zeytin veya 3 tam ceviz
Öğle Yemeği
Ton Balıklı / Tavuklu Salata:
1 kutu süzülmüş ton balığı (80g) veya 100-120g hazır haşlanmış/ızgara tavuk göğsü
Restoran yemekleri çok yağlı olabiliyor mümkün mertebe uzak durmaya çalış ama kendini de aç bırakma mecbur kalırsan göm gitsin
Bol yeşillik (göbek marul, roka, nane vs.) (zeytinyağı dokebilirsin 1 kaşık)
Nohut pilav tavuk pilav gibi karbonhidrat olarak zengin besinler de tercih edebilirsin
Akşam Yemeği
sebze yemeği (taze fasulye, kabak, ıspanak vb. evde ne piştiyse)
yoğurt
1-2 dilim tam buğday ekmeği veya 4-5 yemek kaşığı pilavı
Bolca yeşil salata (yağsız/az yağlı)
Ara öğünlerden kaçın
Teşekkür yardımcı olduğun için 🦋 kilom normal evet ama sağlıksız kilo aldığım için full yağdan aldım ve aynada sırıtıyor. sağlıklı besleniyorum zaten dediklerinin neredeyse hepsini yapıyorum ama kilo alımımı sağlayan şey abur cubur atakları buna engel olmak için ne yapmam lazım onu öğrenmek istiyorum.
İştah kapatıcı ilaçlar var fakat son çare olmadığı sürece tavsiye etmem seninki sağlık probleminden ziyade estetiksel bı sorun nefsine hakim olman lazım uğraşacak sıkılmayacak bir şeyler bulursan ihtiyacın olmaz mesela ben doğuda yaşıyorum sürekli dağlara çıkıyorum yemek yemeye bile bazen fırsat olmuyor zihnini farklı şeylerle meşgul etmeyi dene aklına getirme zamanla alışırsın
Öyle sihirli bir yöntem yok ama ağır kardiyo ve güzel bir diyetle belki
Ağır kardiyo vr diyet yapıyorum ama iştahım çok açık sürekli diyetimi bozup aburcubur yiyorum
Yani tek çözümü hedefine sadık kalmak onun yerine salatalık ye meyve falan ye en azından düşük kalori ve doyurucu
Salata ye
Offf öyle olmuyor işteeeee
Nasıl olmuyoo salata ye istee
Yav salata yiyince abur cubur isteği gidiyor mu hayır? İştah da kapanmıyor
Of yardımcı olanda kabahat tamam ye ne diyim
Yardımcı olmadın ki diyetine sadık kal salata ye demek yardımcı olmak değil ama yüne de şyle düşünüyorsan teşekkürler
Yani terapi yapamayacağımıza göre... neyse ben teşekkür ederim
Terapiden bahsetmiyorum mesela ben şunu yaptım kilo verdim ya da şunu yedim tok tuttu veya şu sporu şu hocayı izle takip et diyebilirdin salata ye duymak istediğim son cevaptı
Özür dilerim hanımefendi birdahakine sizden fikir alıp cevaplarım
Kahve çok tok tutuyor günde max 2 tane kahve icebilirsin ama türk kahvesi ve sade
Yapıyorum ama duygusal açlıktan kaybaklı iştah açıklığına nasıl engel olabilirim? Sürekli abur cubur yiyorum bu yüzden kilo aldım
Konu doymak değil ki geçen gün hiç midem bulanana kadar abur cubur yedim. Diyetime safık kalamıyorum boşluğu doldurmak için abur cubura sardım bu yüzden direkt iştahımı kapatacak birşeye ihtiyacım var 🥲ama yine de dediğini denicem teşekkürler 💜
Aralıklı oruç derim abla
Uygulamaya çalışıyorum ama uyamıyorum konu yemek yemek değil duygusal açlık ve abur cubur
Ya işte iştahımı kapatacak birşeyler istiyorum 🥲 mesela kilo vermeye yardımcı olan kahveler var iştah kapatıcı ama korktuğum için denemedim
Denicem teşekkürler 🩵aklıma gelmemişti 🩵
Teşekkürler yaaa umarım sen de istediğin kiloya ulaşırsın senin diyetin nasıl gidiyor peki? Kendini nasıl motive ediyorsun? Ben en ufak streste üzüntüde çikolataya sarılıyorum 🥲
Kız benim hayatım kilo vermeyle geçti hatta şöyle diyeyim totalde şu ana kadar 100 kg vermişimdir. Ben inan senin gibiyim aşırı iştahlıyımdır. Hatta yediğim şeyleri anlatsam nasıl bir hayvan dersin. Yani bu seferki diyette zirveden 20-22 kg aşağıdayım ama daha var ya diyebilirim de üzüntü yüzünden yeme lütfen
Ya helal olsun 🦋 içinde bulunduğun durumu çok iyi anlıyorum umarım istediğin kiloya hemen ulaşırsın ve ulaşacak gibisin deee yorumlardaki sabırlı ol salata ye (hiç anlamıyorlar) diyen insanlardan sonra yorumun çok iyi geldiii. Ben de daha önce bir anda çok kilo verdim ama 5-6 ay önce pcos olduğumu öğrendim ve özel hayatımdan kaynaklanan üzücü sebeplerde eklenince kilo alma sürecim başladı 4-5 kilo çok değil ama insanların aaa sen kilo almışsın laflarını duymak ve ve bu kilo alma sürecin devam etmesinden korkuyorum. Kendimi motive edemiyorum
Yaaa ben de bu arada depresif yeme yüzünden bir dönem kısa sürede 10 kilodan fazla aldım ki gitti o süreden sonra daha da. Ha işte bir şekilde vermeye çalışıyorum be. Ayrıca sana da helal olsun sakın kötü düşünme kendini fit hayal et. Ayrıca çok geçmiş olsun ve inan insanları boş ver değmez. Bak kolay değil farkındayım ama inan bana yapabilirsin. Sadece iyi şekilde vermeye çalış ve mesela çikolata seviyorsun ya istersen çikolata yerine kakao ile falan bile bir şeyler yapabilirsin. Sadece de ki ben netim o kilolar gidecek bu ya ve yapacaksın da inan bana
Keşke ağzımızı bantlayabilsey cjajjs bu arada eva pilates öneririm faydalı ama hareketleri biraz ileri seviye birkaç gün yaptım cidden faydasını gördüm. Yaparken termal kemer de kullandım daha çok ter dökmek için Vücudunu fazla yormadan yapabilirsin 🦋sadık kalırsan 1-2 haftada alışırsın
Verirsin o zaman eminimmmm ✨
Kahve iç iştah kapatır
İçiyorum kapatmıyor
Acele etmeden ver
Acele etmezsem hiç veremem
Olması gereken o ama ben dirençli değilim ya her tartıya çıktığımda 10 gram da olsa eksik görmek istiyorum 🥲hemen motivasyonum düşüyor
Kacsin
53-54 falan
Boyun kaç?
Kardiyo çok önemli
Yapıyorum
Ne tarz kardiyolar yapıyosun
1 saat yürüyüş yapıyorum mekik çekiyorum evapilatesi de denedim birkaç gün ama hareketler ileri seviyeydi baya heryerim ağrıyordu kcksjs bıraktım sonra
Skdkdksksk ooo sen hemen pes etmişdin ağrı olunca gel ben sana bi kaç hareket anlatayım yaz
Ama evapilates ileri seviyeydi benim de geçmişimde pilates var zaten bir ara ilgileniyordum fiziğim baya şekil almıştı saldım sonra özelden kimseye yazmıyorum. tavsiye edeceğin biri veya başka bir şey varsa yorumda belirtirsen sevinirim
kilon kaç
53-54 falanım ama boyum 155 48’den 53’ çıktım vermek istiyorum
yzz
Yzz ne knk? Bir önerin varsa açığım yoksa yorum yapma
var bende nişanlım için kombin sorcktım yardım etmek istersen tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim, ben Melis, nam-ı diğer Fit Meli! 🥰 Bu hızlı ve kalıcı kilo verme isteğini çok iyi anlıyorum tatlım. Aslında en büyük sır, dengeli bir beslenmeyle vücudunu dinlemek ve ona iyi bakmak. 💖 İştahını dengelemek için lifli sebzeler, sağlıklı yağlar ve protein ağırlıklı beslenmek harika olabilir. Vücuduna mucizeler beklemeden, sevgiyle yaklaş! ✨ Dilediğin zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusuyla bana danışabilirsin, sevgiler! 🌸