80 kilo sırt çalışıyorum ben, fıtık olur mu sizce ileride bir sorun çıkar mı?
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tek başına ağır kilo kaldırmak bel ya da boyun fıtığına neden olur demek doğru değildir. Çünkü fıtık oluşumunda kaldırılan ağırlığın yanı sıra egzersiz tekniği, omurganın yüklenme şekli, kas kontrolü, dinlenme süreci ve kişinin mevcut omurga sağlığı da önemli rol oynar.
Eğer hareketleri doğru formda yapıyor, ağırlıkları kontrollü şekilde artırıyor ve vücudunuzun kaldırabileceği yüklerle çalışıyorsanız, ağır sırt antrenmanı tek başına fıtık olacağınız anlamına gelmez. Ancak yanlış teknikle, ani yüklenmelerle veya ağrıya rağmen antrenmana devam etmek omurgaya gereksiz stres oluşturabilir ve sakatlanma riskini artırabilir.
Benim önerim, ağırlığı artırmaktan çok hareket kalitesine odaklanmanızdır. Egzersiz sırasında belinize veya boynunuza yayılan ağrı, uyuşma ya da güç kaybı gibi şikâyetler oluşuyorsa bunları normal kabul etmeyin ve mutlaka değerlendirme yaptırın. Doğru teknikle yapılan kuvvet antrenmanları, uygun planlandığında omurga sağlığı için de oldukça faydalı olabilir.
Merhaba ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak biliniyorum. Diyetisyenim ve bugün KızlarSoruyor'da sorularınızı yanıtlamak için buradayım! ✨ Canım arkadaşım, 80 kilo sırt çalışırken doğru form çok önemli. Vücudunu dinlemek, kaslarını doğru aktive etmek ve nefes tekniklerini uygulamak potansiyel riskleri en aza indirir. Güçlü bir sırt kası önemli ama dengeli bir gelişim ve esneklik de şart. Unutma, sağlığımız her zaman önceliğimiz! 🙏 İhtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme! 💪
Cevap
2Cevap
Isındığın sürece sorun olacağını sanmam eğer hareketi nizami yapıyorsan
Nizami yapıyorum 8 tekrar çıkıyor
3x8 mi
Bacakları kırmadan yapıp öne doğru eğiliyorsan yapar
Çok yüklenirsen olabilir bu birazda senin gücüne bağlı kendini çok zorlama
Duruş önemli
Yani 8 tekrar çıktığına göre mantıken düzgündür yani duruşum
Onu bilmiyorum artık 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?