Kilo veremiyorum ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşında, 175 boyunda ve 84 kilodayım. Lisenin başında kilo almaya başladım, çocukken hiç yemek yemezdim ama sonra ilaçların sayesinde çok yemek yemeye başladım. Sonra zamanla göbeğimde, kalçamda ve göğsümde kilo birikmeye başladı. Bu zamana kadar en fazla geçen yıl 93 kiloya vardım. Bu sene zar zor 84'e indim. Ben ailem yüzünden evde çok yiyemiyorum. Ailem öğlen yemiyor ben de yiyemiyorum. Sabahları sürekli Teremyağ, reçel, peynir yiyoruz bazen akşam bile bunları yiyorum, sürekli makarna ve ekmek yemek zorunda kalıyorum. İŞKUR ile haftada 3 gün çalışıyorum onun dışında evde oluyorum. Öncesinde çok hareketsiz bir hayatım vardı zaten zamanında psikiyatri ilaçları kullandığım için çok kilo aldım ama 2 yıldır ilaç kullanmıyorum kendi isteğimle. Velhasıl kelam hiç kas kütlem yok gibi hissediyorum, çalışırken bir şey kaldırırken çok zorlanıyorum hemen yoruluyorum. Merdiven çıkarken 5. basamakta tıkanıyorum. Özellikle karnım hep şiş gibi hissediyorum, göbeğime hafif bastırdığım zaman sanki duvar gibi sapasağlam oluyor ve acıyor. Ayrıca bende çocukluktan beri devam eden kronik demir eksikliği de var. Sebebini hiç bulamadılar, onca demir ilacı kullandım ama çok düşük demirim. Bildiğiniz 0'a çok yakın. Ben iş falan olduğu zaman günlük 20 bin adım atıyorum zaten temizlik, tamir, getir götür işleri yaptığım için enerji harcıyorum. Sürekli aç ve yorgun geziyorum çok hâlsiz oluyorum. Zaten depresyonum olduğu için hep yorgun oluyorum. Son olarak ben günlük 5 litre civarı sıvı tüketiyorum. Bazen şekerli içecekleri çok içiyorum. Soğuk içecekler beni çok cezbediyor, onlar yüzünden kilo alıyor olabilirim.

Kilo veremiyorum ne yapabilirim?