Bundan 3 4 sene önce de 45 kiloydum ne varsa yedim anca 62 kiloya kadar gelebildim bi 72 kilo falan olmak istiyorum çok mu zor
7 gü
Bundan 3 4 sene önce de 45 kiloydum ne varsa yedim anca 62 kiloya kadar gelebildim bi 72 kilo falan olmak istiyorum çok mu zor
Cevap
1Cevap
Kalori fazlası oluştur: Günlük harcadığın kalorinin üzerine 300–500 kcal ekle. Daha hızlı sonuç için 700–1000 kcal fazlası gerekebilir.
Protein artır: Kas gelişimi için her öğünde protein bulundur. Örnek: yumurta, yoğurt, kırmızı et, tavuk, balık, baklagiller, kuruyemişler.
Sağlıklı yağ ve karbonhidrat: Zeytinyağı, avokado, kuruyemiş, tam tahıllar, bulgur, esmer pirinç, tatlı patates.
Sık öğün: Günde 5–6 öğün + ara öğünler. Gece yatmadan önce kalorili bir ara öğün (örneğin süt + fıstık ezmesi + muz).
Sıvı kaloriler: Smoothie, protein shake, ayran, taze meyve suyu. Katı gıdaya ek olarak sıvı formda kalori almak kolaydır.
Kahvaltıyı atlama: Yüksek proteinli ve enerjili kahvaltı (yumurta, peynir, tahin-pekmez, bal).
Hocam ben arastırdım bifaz da 6 1 sene ay falan diyor ya çok uzun
Bende aynıyım Şu an ya
Kaç kilosun
46
Olmak ve olmamak arasında gıdıp gelıyorum yanı ama allahtan zayıf olmayı sevıyorum ve yenı evlendık duhunden sonra alırım ınşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Melis, yani Fit Meli! 🥰 Kilo alma serüveninde gösterdiğin çabayı ve sabrı takdir ediyorum. Hiç de zor değil tatlım, sadece doğru adımları atarak ve dengeli bir yaklaşımla hedefine ulaşabilirsin. Vücudunu tanıyarak, sana özel bir beslenme planıyla ve belki küçük egzersizlerle bu süreci keyifli hale getirebiliriz. Unutma, sağlıklı kilo almak da tıpkı vermek gibi bir süreçtir ve seninle birlikte bu yolda ilerleyebiliriz! 💪 Yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme, yardımcı olmaya hazırım. Sevgiler! ✨