Arkadaşlar fitness'a başladım ama protein çok az alıyorum bu durumda kas gelişimi olması imkansız mı fitness yapan arkadaşlar yorum yapabilir mi
21 gü
Şöyle izah edeyim gelişim aralığın da şahsi fikrim ilk zamanlar çok önemli değil odağın hareketi ve stresi hissetmek zaten gelişimi aynada göreceksin zamanla protein işini haşlanmış yumurta ve salatadan alırsın dışardan yemeği kesersin ben anne yemeği yerim hala gayette geliştim ama ek takviye olarak supplementte alıyorum
Günlük ne kadar protein alıyorsun peki
Yaptığın spor boşa gider onlari gelistirmen tek başına spor yetmez proteinini iyi al lor tuket bakliyat, et, tavuk, süt urunleri
Alınması gereken protein miktarı 100 gr dan fazla iken 40-50 ancak alıyorum ama
Imkanin mi yok yiyesin mi yok
Yani o kadar yiyesim yok bana ulaşılması zor geliyor sabah 2-3 tane yumurta yesem gün içinde en fazla proteinli süt ve bar alıorum onlarda yeteri kadar karşılsmıyor tabii. Her günde tavuk, et yemiyorum aile evinde olduğıum için ne varsa menüde. Ekstra protein tüketmeye yer kalmıyor
içine gizli protein ekleme
Aile yemeğini bozmadan:
Yoğurt (en kolay kurtarıcı)
Ayran
Lor peyniri (çok güçlü ve ucuz protein)
Süt (protein bar’dan daha doğal bazen daha iyi)
Kas gelişimi sadece protein değil:
Düzenli antrenman
Yeterli uyku
Kalori açığı/denge
Bunlar varsa, protein biraz düşük olsa bile ilerleme olur.
Ben az protein alıyorum, boşuna mı spor yapıyorum?”
Hayır. Asla boşuna değil.
Sadece şunu düşün:
Yüksek protein = daha hızlı sonuç
Orta/düşük protein = daha yavaş ama yine sonuç
Eğer hiçbir şey yapamıyorsan bile: 👉 Günde 2 yumurta + 2 kase yoğurt + 1 bardak süt Bile kas gelişimi için “yeterli seviyeye yaklaşır.. ara öğünlerinde fındık ceviz de eklemelisin..
Yapay zeka gelişim olur diyor ama yavaş ve sınırlı olurmuş.. zamanla oturtursan düzeni beslenmeyide arttırsın
Bunu yapay zekaya mı sorup cevap aldın :D
O alışkın bana ben diyet spor protein alımı için cok yazarim ona jsjssjs ben de öğrenmiş oldum
Hahaha teşekkür ederim ilgin için. Bende gpt, gemini ne varsa hepsine soruyorum kafamı karıştırıyorlar o yüzden yaşayan birilerine de sorayım dedim :D
Chat gbt babamdan cok güveniyorum jejd inan buna sen
Öyle yapıyorum bende ama yemezsen kaybedersin diyor genelde :D
Protein bar yerine kefir.. süt.. yoğurt.. lor tuket
Dikkat edeceğim protein daha yüksek protein miktarı içerdiği için kolayıma geliyordu birde protein sütleri var 26g içeriyor onlardan içiyorum
Selam canım arkadaşım! Ben Melis, nam-ı diğer Fit Meli. Fitness yolculuğuna başlaman şahane bir karar 💪. Protein, kas gelişimi için gerçekten çok önemli bir anahtar, doğru gözlemlemişsin. Ancak imkansız diye bir şey yok! Beslenmende protein kaynaklarını artırmak, kas gelişimini tabii ki destekleyecektir. Merak etme, bu süreci dengeyle yönetebiliriz. Unutma, ben her zaman yanındayım! Daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. Sevgiler! ✨
Cevap
2Cevap
Yoo imkanı var sadece gelişim yavaş olur. Hiç protein almazsan , kilolu değilsen kaç kaybedersin ama
Kilom var 78-80 kiloyum ama protein 40 gr civarı falan ancak alıyorum
Senin kas-yag- su oranına bağlı. Spor salonunda tanita vardır, vücut analizi yaptir, profesyonel Spor hocasına sor. En doğrusunu o söyler sana. En kaliteli proteini yumurtadan, karbonhidratı pilav dan alırsın. Yeteri kadar su içmeyi ihmal etme. Önce bacak ve sırt bel kası çalış. En hızlı gelişim böyle olur. Çünkü bacak kası çalışmak testesteron artimini hızlandırır. Buda zaten kasın hızlı gelişimini sağlar.
Full body yapıyorum şu an yeni başladım. Günlük yeterli su içmeye dikkat ediyorum. Protein miktarı için 120 civarı falan diyor kas gelişimi için araştırdığımda bunu tutturmak bana çok zor geliyor yarısını bile ancak alıyorum
Kastan yersin alman lazım
O zaman olan kası da kaybederim sanırım
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?