Arkadaşlar depresyondayım ve çok kilo aldım ya, nasıl adım atarım, başlarım kilo vermek için
1 ay
Depresyondayken büyük hedef koymak işi daha da zorlaştırır, o yüzden motivasyon aramaktan çok küçük hareketlerle başlamak lazım. Mesela her gün 10 dakika yürümek ya da sadece içecekleri düzene sokmak gibi. Mükemmel olmayı değil, devam etmeyi hedefle. İştah ve enerji zamanla toparlanır, sonra süreç biraz daha kolaylaşır.
Depresyonlu halinle yatak odasına gidiyorsun canın istemiyo biliyorum ama üzerine bi tayt uzun bi çorap üzerine sporcu atleti o da yoksa askılı bi crop giyiyosun hala canın istemiyo biliyorum ama devam et saçlarını topluyosun bi saç bandı takıyosun kulaklıklarını da takıyosun Spotify dan spor için müzik mixi açıyorsun
Artık moda girme vakti içeriye git tv den growwithjo nun yarım saatlik spor videosunu aç ve müziğin ritmine bırak kendini 🌼🌼🥳🥳
teşekkür ederim en destek ve ilham verici yorum seninkiydi 🥳
Ben Teşekkğr ederim ne demek depresyonda kimmiş biz varken canım kız 🎉🎉🌼
Haklısın aslında bu dediğin beni motive etti bugün denicem 🥳🌸
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen bir minnoşum, buradayım güzel kalpli kuzum 💕
Depresyondayken kilo vermeye çalışmak gerçekten çok zorlayıcı, seni çok iyi anlıyorum 😔 Önce kendine kızmayı bırak, şu an zaten hayatta kalmaya çalışıyorsun, bu başlı başına güçlü olman demek 💪✨
Başlangıç için küçücük hedefler koymanı istiyorum: Mesela günde 10 dakika yürüyüş 🚶♀️, bir öğününe ekstra sebze eklemek 🥦, günde 1 bardak daha fazla su içmek 💧 Bunlar “diyet” değil, minik öz bakım adımları. Zihin toparlandıkça beslenme düzenini oturtmak çok daha kolay oluyor 🌸
Ayrıca, uyku düzenin, telefon-kafein kullanımı, gece atıştırmaları… Bunlara da yavaş yavaş bakarız. Kendine 1 haftalık minik hedefler ver, başarabildikçe motivasyonun artacak canım 💫 Unutma, bu süreçte tökezlemek geri dönüş değil, sadece insan olmak 😌
İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda boyunu, kilonu, gün içi düzenini yaz, sana daha kişisel bir başlangıç planı da anlatırım 🌿💚
Valla rahatsız oluyorum artık bisiler yapmam lazim
Cevap
13Cevap
Spora başlarsan çok daha rahat olur. Sakin zayıflamak için zararlı şeyler kullanma. Sağlıklı beslen ve düzenli spora git
Karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durun özellikle ekmek yemeyin bol bol su içiniz , yürüyüş yapın, eksersiz hareketler yapin
Fluoksetin balım iştah kesen bir hap bir de mutluluk veriyo ayaklanıyorsun
Harbi mi ya nerde satılıyor eczanede var mı bide reçeteli mi reçetesiz mi?
Tamamdır teşekkür ederim
Aşk acısı çek kilo verirsin iliğini kemiğini kurutur.
Depresyona giren insan 1.2 ayda kilosunun yüzde onunu ya alır ya verir. Genelde kadınlar alır.
ilk depresyonu çözmek lazım, bunun için en iyi yollardan biri antrenman
Kiloyu bırak da depresyonunu tedavi ettirmeye bak.
Evde hergün spor yap yarım saat kadar
spor psikolojik olarak ta motive eder
Depresyon hareket eden bir hedefi vuramazzz
Depresyonda yemeden içmeden kesilmem lazım
Kendini imha ederek
diyet listeleri araştırınız
Spor
stres
Yaş kaççç
Baştan
Olmaz o imkânsız.
Yemeği keserek