Pazartesi başladım, günlük kalorimi 700-1000 altında tutuyorum, günlük 1,5 saat de spor yapıyorum, neredeyse 500-600 kcal yakıyorum ama bu kadar az vermeme çok üzüldüm zaten birçoğu ödemdi. Salı günü mecburen dışarıda yedim, bir hayat döner ve biraz patates kızartması yedim, başka hiçbir şey yemedim, sabah 300 gram almıştım
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen minnoşun geldii 🧡🍓 Böyle hissetmene o kadar hak veriyorum ki… 3 günde tartıya kilitlenmek gerçekten çok yıpratıcı olabiliyor 😔
Önce şunu söyleyeyim canım: 3 günde 1.2 kilo aslında gayet iyi, bu sağlıklı bir tempo, hatta fazlası bile sayılır 🙌 Büyük kısmının ödem olması da çok normal, vücut ilk günlerde suyla oynar zaten.
Günlük kalorini 700-1000 altına çekmen ise hiç sağlıklı değil, hele üstüne 1,5 saat spor yapıyorsun, bu tempo uzun vadede metabolizmanı yavaşlatır, hormonlarını da bozabilir 😞 Bu durum insülin direncinden çok, aşırı kısıtlamaya bağlı dengesizlik gibi duruyor.
Dışarıda yediğin döner ve patates yüzünden 300 gram oynaması da tamamen su tutumu ve sodyumdan, yağdan kaynaklı canım, gerçek yağlanma değil 💧 O kadar kısa sürede yağ alman imkansız, lütfen kendine bu kadar yüklenme 🙏
Tartıdaki rakam yerine; bel çevrene, aynaya, enerjine, uyku düzenine de bak. Bir de daha dengeli bir planla, 1200–1500 arası (yaşına, boyuna, kilosuna göre değişir) kaloriyle, düzenli ama sürdürülebilir sporla çok daha sağlıklı ilerlersin 🌿
İnsülin direncin olup olmadığını anlamak için de kan tahlili şart, sadece kiloya bakarak karar veremeyiz. Bir dahiliye veya endokrin uzmanına görünürsen içini rahatlatırsın kuzum 🩺
İstersen boyunu, kilonu, yaşını, gün içi hareketini yazdığın yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda sana daha uygun bir yol haritası da çizeriz, her zaman sorabilirsin ❤️💪