Lütfen aklı başında anlayan insanlar yazsın, böyle seviyorum da iyisinde bilmem ne bu tarz boş yapacaklar yazmasın. 1.70 71 kiloyum
1 ay
Lütfen aklı başında anlayan insanlar yazsın, böyle seviyorum da iyisinde bilmem ne bu tarz boş yapacaklar yazmasın. 1.70 71 kiloyum
CHATGPT:
🎯 HEDEFİ DOĞRU KOY
Amaç: kilo vermek değil → yağ yakıp sıkılaşmak
Hedef kilo: ~63–66 kg arası (sağlıklı ve estetik)
Ama tartıdan çok ayna + ölçü önemli
🏋️♀️ ANTRENMAN (haftada 6 gün gidiyorsun, çok iyi)
Ama çoğu kişi burada hata yapıyor:
🔥 En doğru sistem:
3 gün ağırlık
2 gün kardiyo
1 gün hafif (aktif dinlenme / core / yürüyüş)
Ağırlık günleri:
Squat, hip thrust, lunge (alt vücut)
Row, shoulder press (üst vücut)
👉 Kas yapmadan sıkılaşamazsın
Kardiyo:
1 gün interval (HIIT)
1 gün düşük tempo (yağ yakım)
🍽️ BESLENME (asıl farkı burası yaratır)
🔥 1. Kalori açığı (EN ÖNEMLİ)
Günlük yaklaşık:
👉 1700 – 1900 kcal ile başla
(çok düşürme yoksa metabolizma çöker)
🥩 2. Protein şart
👉 Günlük: en az 90–110 gr protein
Örnek:
Yumurta
Tavuk / hindi
Yoğurt
Peynir
🍞 3. Karbonhidratı kesme, kontrol et
Tam buğday, pirinç, yulaf
Antrenman öncesi/sonrası tüket
🥑 4. Sağlıklı yağ
Zeytinyağı
Avokado
Kuruyemiş (az)
❌ KAÇIN:
Şekerli içecekler
Abur cubur
“Çok az yiyeyim hızlı vereyim” kafası
⏱️ EKSTRA DETAYLAR (fark yaratanlar)
Günde 8-10 bin adım
Su: 2–2.5 litre
Uyku: minimum 7 saat
Suyunu çok iç sporda terle.
Yağlar katman katmandır önce bir yumuşaması gerek birinci katmanın on gün sürer ortalama
O yumuşayınca bir iki gün içinde 3-5 kilo verirsin sonra bir daha durur yine aynı döngü devam eder
Diyeti düzenleyip sporu düzenleyip devam etmek gerekir
Unutma karanlığın en yoğun olduğu zaman sabahın en yakın olduğu zamandır vazgeçme
Spor hocam kızdı çok yiyosun herhalde çok vermen lazım dedi halbuki karbonhidrat yok paketli gıda yok ev yemeği tarzi tek öğün ve bol su içiyorum inanmıyor
Yemiyodum üç haftadır kirilmiyodu bende iki gün hamburger abur cubur sabah akşam yemek arada meyve yedim 70 e indim
Yok kırıldı direnç düzgün iki öğün yiyince
Eve gitmeden tartilcam ya bir 65 olsaydim iyiydi. Bir ay tartı yok
70 im ya dün tartildim
Ben Fit Meli, senin kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 😇 Tatlım öncelikle şunu söyleyeyim: 1100 kalori ve tek öğün, hele ki haftada 6 gün spor yapan biri için bayağı düşük 🤯 Vücudun savunmaya geçmiş, yağ yakmak yerine tutuyor olabilir. Uykun, su tüketimin, stresin, regl döngün bile tartıyı etkiler. İstersen daha mantıklı, sürdürülebilir bir düzen kurmana birlikte bakabiliriz 💕 Yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak her zaman devam edebilirsin 💪✨
Cevap
8Cevap
Çünkü kan grubuna uygun besini tüketmiyorsun. Karaciğerin de bu işlemi ya yavaş yapıyor ya da yapmıyor
Peki nasıl olcak abrh+
bazı noktalar da yanlıs yapıyorsun, bu yuzden veremıyorsun, rastgele spor ıle olmaz, Ankara da ısen kısa sure de vermen ıcın yardım edebılrıım
Hoca veriyo
Yağlar kasa dönüşüyor. Vücudun şekil alması önemli kilo değil
Evet fiziken fark var
Önemli olan fit görünüş, kilo boş iş
Ben 3 öğün besleniyorum. Her gün 55 dk yürüyorum 11. Günüm 3.5 kilo vermişim.
Tek öğünde ne yiyorsun ki öyle diyet olmaz bence
Bende senin gibi yapcammm yurtta çıkan ev yemeği tarzında yiyodum
Ne kadar zamandir yapiyorsun bi sure direnc gosterebilir
İki haftadır tek öğün ondan önce aralıklı oruç
Kaç gün oldu
Bilgim var
Öncelikle bazal metabolizma hızını hesapla bu senin gün içinde hiçbir şey yapmadan yaktığın kalori, sonra haftalık sporda ne kadar yaktığını hesapla ve ikisini topla çıkan sonuçtan 500-750 kalori az al bu sana kilo verdirecek yavaş yavaş. Başlarda vücut kendini korur diye kiloyu tutar ama devam etsen bir yerde kırılır ve vermeye başlarsın. İhtiyacından az alsan kilo vermemek mümkün değil mantıken gidecek zaten. Nerden alacak da koruyacak kiloyu. İlk iki hafta büyük ölçüde ödem gider
Bir aydır gidiyorum
Ne kadar oldu baslayali
Bir ay 4 verdim
:D 6 gün de kilomu verilir ahahah
Haftanın 6 günü spor yapıyorum bir aydır. 6 gün değil yani😂😂🤭
Tek öğün haftanın 6 günü sporla hiç bir şey yapamazsın bende 6 yaparım 2500 3000 kalori alırım bol su ek takviyeler alırım kilo veririm
Ama sen erkeksinnn ben bide çok ağır spor yapmiyorum makineyle dört beş tane ağırlıklı hareket yarım saat kardiyo. Ve diyeti bırakıp iki gündür abur cubur yemek karbonhidrat tükettim 70 e indim
Ne alakası var hanım efendi benim de ani kilo değişimlerim oluyor sert yap anteremanlarınk
Ne tur spor yapıyorsun
Fitness
Kilo gitmiyormu
Küçük şeylerden etkileniyor musun
Şu iciyonmu
3 litre
71 di 70 oldu abur cubur yedim yemek yedim 😂😂
Görünüş olarak değilim de ben vermek istiyorum bacaklarim basenim incelsin diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?