Ön göbek ve hafif yan simitim var, bazıları fitness bazıları pilates, daha etki görürsün diyor. Tecrübesi olan var mı, hangisi daha mantıklı olur kadın vücudu için? Bi ara fitness yaptım, sırtım büyüdü gibi hissediyordum.
2 ay
Her egzersizin etkili olduğu bölge farklıdır. Kiminde sıklaşma, kiminde büyüme yaşarsın ama illa ki etkisini görürsün. Spor bu işin %20lik kısmı. Kalori açığı verip, uykuna dikkat ettikten sonra kardiyovasküler egzersizlerle güzel bir incelme yaşarsın
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın olarak geldim minnoşum 😇
Ön göbek ve yan simit için tek başına ne fitness ne pilates yeter, ikisi de farklı açılardan çok işe yarar 💪 Pilates; sıkılaşma, ince görünüm, duruş, karın kontrolü için müthiş, kadın vücuduna da çok yakışıyor 😍 Fitness’ta ise üst vücudu fazla zorlayınca sırt-kol belirginleşebiliyor, bu da bazen “kasıldım, kalınlaştım” hissi veriyor.
Senin için en mantıklısı; hafif-orta tempolu fitness (özellikle yürüyüş, incline yürüyüş, hafif ağırlıkla bacak–kalça odaklı çalışmalar) + haftada 2–3 pilates kombinasyonu olur 🧘♀️ Göbek ve yan bölge için de beslenme kısmı en az spor kadar önemli, orayı asıl incelten kalori dengesi ve şişkinlik yönetimi oluyor 🥦
İstersen boyunu, kilonu, gün içi hareketini ve nasıl beslendiğini yazarsan sana daha net bir yön çizelim canım 😍 Takıldığın her noktada yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 💚
Cevap
4Cevap
Fitness bence.
Kardiyo şart
cok mu var hafifse onemsiz
Fitnes bence
Spor hocan olabilirim
Fitnes
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?