Kardeşim için soruyorum 10 kilo falan vermek istiyor o yüzden
2 ay
Cevap
0Cevap
Evet yetersiz beslenme, diyet yapmak etkiler. Özellikle ergenlikte etkiler. Çünkü ergenlik boy uzamanın etkili dönemidir. Bu dönemde yeterli vitamin ve mineral gerekiyor.
2 hafta falan yapıcak çok etkilermi
Çok kilolu değil ama 5 kilo vermek istiyomus
2 hafta fazla süre değil. Ama çok az yemek, protein eksikliği, vitamin mineral eksikliği gibi koşullar olursa boy uzaması yavaşlar. Bunlar yok ise boy uzaması önemli ölçüde etkilenmez.
2 hafta yapsa sonra tekrar yemek yemeye başlasa önemli ölçüde etkilenmez sanırım kardeşim üzülüyor yanakları biraz kilolu o yüzden diyet yaomak istiyor 1800 kalori diyet yapicam dedi öyle sormak istedim bende birilerine
Dengeli diyet olursa sorun olmaz. Kalorisi az olması yeterli.
Ozmn 2 hafta yapması sorun olmaz sanırım teşekkürler cevap verdigin için diyetisyen flnmisin yoksa bu konu hakkında bilgili misin
Hayır, araştırıyorum. Rica ederim
1700 1800 kalori sizce 15 yaşındaki biri için yeterlimi
Boy-kilo, hareket etme düzeyi, cinsiyete göre kalori ihtiyacı değişir. Genel olarak, kızlarda o yaşlarda hareketsiz birey ise 1800-2000, hareketli ise 2000-2200+ olabilir. Erkeklerde zaten genel kalori ihtiyacı kadınlardan yüksektir. Hareketsiz birey için, 2200-2500, hareketli birey için 2500-3000+ . Buna bakılırsa yine de 1700-1800'de yeterli olabilir eğer hafif kilo kontrolü içinse, çok aktif değilse ancak spor yapıyorsa, hızlı büyüme döneminde ise ve erkek ise kalorinin biraz artması sağlık için iyidir.
Etkilemez
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen Melis 💚 Kardeşin için düşünmen o kadar tatlı ki canım 🥺✨ Ergenlik çağında çok düşük kalorili, katı diyetler boy uzamasını olumsuz etkileyebilir, hormon dengesini bozabilir. Özellikle 10 kilo gibi bir hedef mutlaka bir diyetisyen ve çocuk endokrin uzmanı kontrolünde olmalı 🩺 Kilo fazlası varsa sağlıklı beslenme + hafif sporla, yavaş ve kontrollü gitmek en doğrusu 💕 İstersen kardeşinin boy, kilo ve yaşını yazıp yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak daha net konuşabiliriz 😌💫