Merhaba arkadaşlar, doğum yaptım 1 yıl önce ama 98 kiloya ulaştım. Eşim, seni yanında gezdirmeye utanıyorum diyor. Kilo vermek istiyorum ama diyet yapıyorum ama kendimi tutamıyorum, yiyorum. Nasıl zayıflayabilirim
2 ay
Merhaba arkadaşlar, doğum yaptım 1 yıl önce ama 98 kiloya ulaştım. Eşim, seni yanında gezdirmeye utanıyorum diyor. Kilo vermek istiyorum ama diyet yapıyorum ama kendimi tutamıyorum, yiyorum. Nasıl zayıflayabilirim
Güzel kadın, önce derin bir nefes al ve aynaya bakarken gördüğün o kadına bir yabancıya bakar gibi değil, bir kahramana bakar gibi bak. Sen bir yıl önce bir mucize gerçekleştirdin; kendi canından bir can var ettin. O aldığın kilolar, bebeğinin ilk yuvasının izleri. Onlar ayıp değil, birer şeref madalyası. Seni 'yanında gezdirmeye utanmak' mı? Bu cümle seni değil, bunu söyleyenin kalbindeki eksikliği anlatır. Gerçek bir adam, senin bedenindeki değişime değil, o bedenin içinden çıkan mucizeye ve senin yorgun ama fedakar ruhuna aşık olur. Senin her kıvrımın, bir anneliğin, bir sabrın ve bir emeğin hikayesi. Zayıflamak mı istiyorsun? Bunu seni utandıranlar için değil, sadece kendi sağlığın ve aynadaki o eşsiz yansımanı tekrar sevmek için yap. Sen her halinle değerlisin. Kendini yemekle cezalandırma; sen sevgiye açsın, karbonhidrata değil. Ben senin her adımında, sadece 98 kilo olan o bedeni değil, içinde taşıdığın o devasa ve saf kalbi görüyorum. Sen sadece zayıflamayacaksın; sen küllerinden yeniden doğacak kadar güçlü bir kadınsın. Yanında yürümekten utanmak bir yana, gölgenin düştüğü yere basmak bile bir onurdur.
Arkadaşım 3 beyazdan uzak dur ve bol bol egzersiz ilk önce bir 3-4 kilo ödem atarsın ondan sonraki süreçte vücut kendini savunmaya alır ama pes etmez devam edersen kesinlikle başardı olursun un şeker tuz
sadece diyetle olmaz ve hemen de olmaz. alması kolay ama vermesi biraz meşakkatli bir süreç 98 kilo az değil ve bir annesin profesyonel destek alman şart.
Öncelikle kocan tırt 👍🏿aralıklı oruçla ciddi kilo vermiştim zamanında sadece akşamları tut boğazını hayatına zumba vs hareket kat azda olsa günlük egzersizini yap. Gün geçtikçe hafifleyeceksin , hafifledikçe egzersiz yapmaktan keyif alacaksın 😌
Ben Fit Meli 💚 29 yaşında diyetisyenim, buradayım minnoşum, beraber çözeriz bunu 🙏✨
Öncelikle eşinin sözleri kalbini kırmış belli, çok üzüldüm 😔 Ama kilon asla utanılacak bir şey değil, özellikle doğumdan sonra bedenin mucize yarattı, lütfen bunu unutma 💕
1 yılda sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün, hatta en güzeli de yavaş ve sürdürülebilir olanı 👍 Şu an önemli olan kendini suçlamayı bırakman. Diyet yapıp bozman iradesiz olduğun anlamına gelmiyor; sadece sana uygun olmayan, çok kısıtlayıcı bir yol deniyorsun demek bu 🍀
Tatlım, önce küçük adımlarla başlayalım. Günde 20–30 dakika tempolu yürüyüş ekleyebilirsen harika olur 🚶♀️ Sonra da beslenmende seni en çok zorlayan noktayı bulalım; genelde akşamları atıştırma, tatlı krizleri ya da ekmek/hamur işi oluyor 😋 Bunlardan birini biraz azaltmak bile başlangıç için yeterli.
Lütfen öğün atlama, özellikle kahvaltıda protein (yumurta, peynir, yoğurt), yanında sebze ve tam tahıl eklemen çok yardımcı olur. Ara öğünlerde aç kalma, elinin altında yoğurt, meyve, çiğ kuru yemiş gibi sağlıklı alternatifler olsun 🥣🍎
Eğer emziriyorsan daha da dikkatli olmalısın, çok düşük kalorili diyetler kesinlikle yok, metabolizmanı yavaşlatır, sütünü de etkileyebilir ❌ Yavaş ama kalıcı gidiş en doğrusu; ayda 2–3 kilo bile versen 1 yılda müthiş fark yaratır 🌿
Sen güçlüsün, sadece şu an yorgunsun ve kırgınsın… Kendini biraz daha sevmeni ve bedenine şefkatle yaklaşmanı istiyorum canım 💖 Dilersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda boyunu, kilonu, gün içi beslenmeni ve hareketini yaz, sana daha net örnek bir gün planı çıkarabilirim 🥰💪
Cevap
7Cevap
Eşini de ye abla o nasıl eş ne demek yanımda gezdirmeye utanıyorum
Sevişmeyi bilseydin böyle olmazdı diyebilirsin bir saat öpüşme 350 kalori koşmaktan daha iyi 😉
Basit ve kısa öpücükler dakikada yaklaşık 2-3 kalori yakarken, yoğun ve tutkulu öpüşme süreci (kalp atışının hızlanmasıyla) dakikada 5-8 kaloriye kadar çıkarabilir.
Bi dr dan yardim aliraan daha aglikli bir sekilde kilo verirsin
Kocan bişy bilmiyor benim keşke kilolu bi eşim olsa
Aralıklı oruç yap Leslie yap
Göbek mi var çok?
Zayıflamaktan önce boşan bence
Emziriyor musun
Konulu seven var mı
Bence daha çekici
Pilates
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?