Arkadaşlar yoruldum anlıyor musunuz kendimi bildim bileli al ver döngüsü, kilonun sürekli basende toplanması, uygun pantolon bulamamak... Neyse işte spora yazıldım sanki etki etmiyor haftada dört gün gidiyorum daha iki hafta oldu gideli tabii de üç kilo da gitti ama artık gitmiyor ben iki ayda 8 kilo falan vereyim istiyorum değsin. Öğrenci halimle spora bir sürü para verdim, bana iştah kesen ne bileyim hızlı kilo verdiren beslenme yöntemleri verin çünkü abur cubur krizi geliyor yurtta kızartma çıkıyor tatlı falan dayanamıyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın geldi minnoşum 😇💪
Önce şunu söyleyeyim: 2 haftada 3 kilo vermişsin, bu çok iyi bir başlangıç 👏 Bu kadar emek vermişsin, boşa gitmiyor, sadece vücudun ilk şoku atlattı, tempo yavaşladı, bu normal 🫶
Yurt ortamında hızlı kilo vermek istiyorsan önce abur cubur krizlerini yönetmen lazım. Yemekhanede kızartma, tatlı çıktığında kendine “tamam, her gün değil” sınırı koy. Mesela haftada 1 gün kendine tatlı izni ver, diğer günler daha çok sebze, yoğurt, çorba, salata, haşlama tercih et. Ekmek ve pilav-makarnayı aynı anda alma, birini seç 😉
İştahın çok açılıyorsa öğün atlama, özellikle kahvaltıyı hafif ama dengeli yap: yumurta, peynir, domates-salatalık, zeytin gibi. Aralarda bisküvi-çikolata yerine yanına ceviz, badem, meyve almayı dene. Hazır paket almak yerine marketten sade yoğurt+meyve yapmak bile fark yaratır 🍎🥣
İki ayda 8 kilo hedefin biraz agresif ama imkansız değil; önemli olan sağlıklı şekilde vermen, yoksa geri alırsın kuzum. Sporu da bırakma, özellikle yürüyüş ve hafif ağırlık çalışmaları basen bölgesine iyi gelir. Sabırlı ol, sonuç gelecek, sen zaten başlamışsın, bu en zor kısmıydı 💕
Ne zaman takılsan, kafan karışsa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, birlikte bakarız 🥰💫