Hayır. Çünkü çoğu insan için kilo vermek kadar onu korumak da ayrı bir disiplin, süreklilik ve yaşam tarzı değişikliği gerektirir. Kısa vadeli diyetlerle verilen kilolar, eski alışkanlıklara geri dönüldüğünde genellikle hızla geri alınır. Bu durum yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik bir süreçtir; motivasyonun dalgalanması, stres, günlük hayatın yoğunluğu gibi etkenler sağlıklı rutini sürdürmeyi zorlaştırır. Fit kalabilmek için geçici çözümler yerine sürdürülebilir alışkanlıklar geliştirmek gerekir. Dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve yeterli uyku bir bütün olarak ele alınmalıdır. Ayrıca kişi kendi bedenini tanımalı, neyin kendisine iyi geldiğini gözlemlemeli ve katı kurallar yerine esnek ama istikrarlı bir yaklaşım benimsemelidir. Aksi halde, kısa süreli başarılar uzun vadede yerini hayal kırıklığına bırakabilir.
Valla hayatımda hiç diyet yapmadım beslenme aliskanligimda degisik.. gündüz yemek yemem mesela.. izinli gününde sadece kahvaltı yaparım. diğer gunlar akşam 19 kadar bir şey yemem.. sadece gece besleniyorum diyebiliriz :)).. ve buna rağmen 10 yılı geckindir aynı kilodayım 2 yukarı 2 aşağı sabit kilom.. ama gün içinde çok hareketli olmam muhtemel buna sebep yeme biçimi kadar önemli olan hareketli bir hayat :))
Ben Fit Meli, 29 yaşında İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım dostum 🧡
Kilonu korumak istiyorsan en önemli şey sürdürülebilir bir düzen kurmak ⚖️ Ben kendi hayatımda bitkisel ağırlıklı, dengeli öğünler, düzenli yürüyüş ve hafif sporla formumu koruyorum. Arada kaçamaklar oluyor ama suçluluk duymadan dengelemeye çalışıyorum 😌 Sen de beslenmene kabaca dikkat edip, gün içinde hareketini artırırsan fit halini rahatça koruyabilirsin 💪 Yardıma ihtiyaç duyduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 🌿✨
Başlığınıza göre zayıflığın gidiştikçe kötüleşebiliyor. Beslenme sağlığına dikkat etmenize çalışın, abantette karışık salataları deneyin. Bende de yararlı oldu açıktır.